Kızlık soyadıni kullananlar kadınlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlayamadığım her işi hallediyorsunuz,her sorun çözülüyor ama bu soyadı ile kaydetme meselesi mi çözülmüyor?
Adamı ne olarak kaydederseniz kaydedin,isterse BOYNUZLU P.ZVNK yazın kocaman harflerle,o sizin eşiniz. Hala nikahlısınız. O da sizi istediği gibi kaydetsin,boşamadığı sürece hala karısı sizsiniz. Her şey çözüldü geriye bu saçma mesele mi kaldı,inanılmaz bir evlilik inanılmaz bir ilişki ne diyeyim.

Hshshshs ne var sanki kociskocokelattasiyla isim degistirmece oynadiklari civcivli bir evlilikleri varsa, kizcagiz simdide soyadini degistirmek istiyor, el arttiracakti alti ustu, gittiniz ustune o da dellendi napsindi 🤣🤣
Sus yine tetiklenecek şimdi

Hanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
İki yıl önce boşandım, protokole yazdırdım , sezen aksu gibi hala eski kocamın soyadını kullanıyorum çünkü çok usengecim ve umrumda değil 😂 bı de babamın soyadını geri alıp napicam, Sabancı değil, Arkas değil. Banka , ehliyet, e ticaret, tapu ,ruhsat zırt pırt tek tek degistircem diye ugrastigima değmez, telefonumda da 20 yıl aşkımdi şimdi exaşkım oldu 😂 çünkü söylemiş mıydım bilmiyorum umrumda değil, siz bunlarla uğraşacak enerjiyi nereden buluyorsunuz ya?

yazdınız

Ya ben şeyi anlamıyorum burada gördüm hep. mesela kocalarınız babalarınızı arıyor ya gel kızını al diye. Babalarınız diyemiyor mu yetişkin insanlarsınız kim evden gitmek istiyorsa o gitsin. Sen gidebilirsin ananın evine diye.
Ya da bu faciayı yaşayıp kızını gelip o evden alan bir baba sonra kızını nasıl o eve bırakıyor. Gelirim alırım ama bir daha kızımın yüzünü göremezsin demiyor mu babanız?
Ya da niye oruçlu haliyle adamı getirtiyorsun kalk kendin git otobüse binip ya çok mu saçma düşünüyorum
Erkeklerin ceketini alıp çıkabileceği, kadınların ise dönüp dönüp düşünmesi gerektiği salık verilen bir toplumun bilinçaltına; gururlu durması gereken bir babanın nasıl uyumlandığına dair acı örnekler bunlar.
Yıkıcıya yapıcı olmak her seferinde biraz daha eksilerek, küçülerek dönmek demek.

Aksi daha yaygın olsaydı 'babanın evine' lafı bu kadar kolay sarfedilemezdi.

Sen daha dava açmadın mi yoksa 🤣 bak yine diyorum acmazsan kahpesin.
Eşinizin sizi defalarca evden kovup babanızın bile sahip çikmamasi için çok geçerli sebepleri varmış demek ki, hep beraber anlamış olduk...

Her zaman bu kadar nezih misiniz yoksa bize özel mi?

Biz ne yaptık yav. Üye branda, muşamba ne varsa yırttı. Eteğini kaldırıp vuracak şimdi az kaldı hahshsdh
Şuna kahkaha attım olmadık bı yerde 😂😂😂 konu sahibine orantısız zekayla vuruyorsun Margaret, sen de az k.pe değilsin sahiden he 😂😂😂

Erkeklerin ceketini alıp çıkabileceği, kadınların ise dönüp dönüp düşünmesi gerektiği salık verilen bir toplumun bilinçaltına; gururlu durması gereken bir babanın nasıl uyumlandığına dair acı örnekler bunlar.
Yıkıcıya yapıcı olmak her seferinde biraz daha eksilerek, küçülerek dönmek demek.

Aksi daha yaygın olsaydı 'babanın evine' lafı bu kadar kolay sarfedilemezdi.

Aşırı üzücü ya. baba adına da kızı adına da aşırı üzücü.
"Gel kızını götür" olayı çok aşağılayıcı. "Senden aldığım malı sana iade ediyorum" dermiş gibi babaya ve kadını birey olarak görmemek. Kadın koca(!) evinde kocasının karısı, baba(!) evinde babasının kızı. Tek başına hareket edemezmiş, gidemezmiş, elden ele güdülmeliymiş gibi. Eşim şöyle bir konuşmayı babama yapsa, değil babamın gelmesini beklemek, kendim çıkarım ve dönüşü de olmaz "Ne biçim bi kafası varmış bu adamın, tanıyamamışım" derim.

Bir kere çiftler arasındaki hiçbir kavga zaten aileye yansıtılmaz. Gerçekten boşanacaksam dava falan açtıysam heralde aileme söylerim o zamana kadar da kafamda gerekli planı yapmış olurum. Bir kadının kendine bu eşya muamelesini yapması babasının da kabullenmesini benim aklım almıyor!

Şuna kahkaha attım olmadık bı yerde 😂😂😂 konu sahibine orantısız zekayla vuruyorsun Margaret, sen de az k.pe değilsin sahiden he 😂😂😂
E öyle değil mi, seviyeye bak. Mune kentsel dönüşüme girer birazdan. 🤣

yazdınız

Ya ben şeyi anlamıyorum burada gördüm hep. mesela kocalarınız babalarınızı arıyor ya gel kızını al diye. Babalarınız diyemiyor mu yetişkin insanlarsınız kim evden gitmek istiyorsa o gitsin. Sen gidebilirsin ananın evine diye.
Ya da bu faciayı yaşayıp kızını gelip o evden alan bir baba sonra kızını nasıl o eve bırakıyor. Gelirim alırım ama bir daha kızımın yüzünü göremezsin demiyor mu babanız?
Ya da niye oruçlu haliyle adamı getirtiyorsun kalk kendin git otobüse binip ya çok mu saçma düşünüyorum
Ben küçük bir kasabada doğdum büyüdüm orada öyleydi ve bu bir hakaret çeşidiydi babasına kızını aldırmak. Genelde okumayan çalışmayan görücü usulü evlenenler böyleydi. Sonra da babasının evinden kocasının alması beklenirdi usul böyleydi.

Ama devrin değiştiğine inanmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X