kızlar önerilerinize ihtiyacım var Mangalın yanına ne gider?

susayaci

HAPPY
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
1.545
336
148
hafta sonu piknik düzenlicez.. eşimin ailesi gelicek mangalı çok severler ama mangalın yanına neler yapabilirim kafam internete baktıkça daha da karıştı fikri önerisi olan varsa yazabilir mi?:18:

Kendimden örnek verecek olursam mangalın yanında börek çörek sevmiyorum
çabuk doyduğumdan dilediğim gibi et yiyemiyorum:26:
Közlenmiş patlıcanlardan patlıcan salatası yapabilirsiniz
ayran, salata, et yetmez mi =)

Zeytinyağlı sarma börek çeşitleri olabilir ve çeşitli mezeler salatalar yapabilirsiniz :56:

Son düzenleme:

Zeytinyağlı sarma börek çeşitleri olabilir ve çeşitli mezeler salatalar yapabilirsiniz :56:

kızlar yazdığınız için sağolun börek konusunda emin değilim yani sanki mangal yenmezmiş ya da börek yenmezmiş gibi geliyor bana bi de zor beğenen insanlar eltim de hamile sağlıklı olsun dedim salata yapayım dedim ama patlıcan salatası zaten cepte bi de yeşil salata başka salata da eklersem bizim gelin ucuza kolaya kaçmış derler mi diye düşünmekten alamıyorum kendimi :) :14:

Boşversene pikniğe gidiyorsunuz sana yemeğe gelmiyorlar ki.

Çok istiyorsan eltini arayıp istediği bir şey olup olmadığını sorabilirsin.

Bence mangal icin en guzel yapilacak seylerden en basinda gelen sebze kozlemek, patlican, domates, biber gibi...
Onlardan guzel bir salata yapmak, enfes olur...
Et zaten genelde sadece kirmizi veya sadece beyaz et mangal yapilmiyor, genelde her ikisi de farkli tat oldugu icin tercih edilir.
O yuzden iki etten de almanizi tavsiye ederim, cesitlilik Adina guzel oluyor....
Eger sadece beyaz et yapilacaksa, mangalda sucugun tadi tartisilmaz zaten, bunu da bir secenek olarak dusunebilirsin.
Eger mangalda sucuk yapilacaksa, sandwich ekmegi almayi unutmayin...

Ek olarak yanina zeytinyagli sarma, zeytinyagli kolayiniza gelebilecek herhangi birsey de olabilir.
Hem renk katar, hem de sadece et yenmis olmaz.
Icecek olarak en ideali bence ayrandir, fakat tabii farkli iceceklerden de alabilirsiniz.
Termosunuz varsa cay demleyin muhakkak, mangal sonrasi enfes gider, uzerinize coken rehaveti alir.
Ayrica sicak su goturebilecekseniz eger, nescafe de alabilirsiniz yaniniza, biz genelde piknige gidince uzun kaldigimiz icin bu tarz seyleri muhakkak yanimizda bulunduruyoruz...
Tabii pikniklerin vazgecilmezi cekirdek, olmazsa olmazlarimizdandir... :34:

Simdiden size afiyet olsun ve bol eglenceler... :34:

kızlar yazdığınız için sağolun börek konusunda emin değilim yani sanki mangal yenmezmiş ya da börek yenmezmiş gibi geliyor bana bi de zor beğenen insanlar eltim de hamile sağlıklı olsun dedim salata yapayım dedim ama patlıcan salatası zaten cepte bi de yeşil salata başka salata da eklersem bizim gelin ucuza kolaya kaçmış derler mi diye düşünmekten alamıyorum kendimi :) :14:

Ben böreği biraz atıştırmalık diye bakıyorunm :34:aslında ettin tadı tek yendiği zaman alınır ben ekmekle bile yemeyi sevmem :9:
Zeytin yağlıda biraz daha serinletici ve ön aparatif olabilir,yogurtlu mezeler güzel olur ,mantı olur ,yani birazda sizin ve misafirlerin damak tadına bağlı siz bilirsiniz

Son düzenleme:
hafta sonu piknik düzenlicez.. eşimin ailesi gelicek mangalı çok severler ama mangalın yanına neler yapabilirim kafam internete baktıkça daha da karıştı fikri önerisi olan varsa yazabilir mi?:18:

Mangalın yanında ben genelde patlıcan ve kırmızı salçalık biberi közlüyorum
sızma zeytin yağı az sarmısak ile terbiyeliyorum enfes oluyor.

bunun yanı sıra genelde çiğ köftede alıyoruz :)

etin yanında bulgur pilavı yapıyoruz bazen bol domatesli oracıkta
pişiriyoruz :))

akşamdan sarma solma yapılabilir sanırım aynı şeyleri yazdım bende herkesle :)

çoban salatası,yada söğüş domates,zeytinyağlı sarma,biber dolması,patlıcan salatası ,patates salatası,haydari,humus gibi mezeler. rus salatası.. piyaz.

Son düzenleme:
Mangalın yanında salata ve mezeden başkası gitmez,Patlıcan,biber ve domates közlersiniZ,çoban salatası ve soğan salatası yapabilirsiniz,yapmak isterseniz birde zeytinyağlı yaprak sarması yeter başka birşeye gerek yok.

Son düzenleme:
zaman ayırıp ta yazdığınız için elleriniz yüreğiniz sağolsun
hepinizden ortam bir çıkarım yaptım
et iki türlü tavuk ve kırmızı alıcam
3 çeşit salata patlıcan biber közleme ve akşamdan sarma dolma yapıcam neskafe olayı çok hoşuma gitti kesinlikle termosumu götürücem yetmeyebilir diye de çaydanlığımı alıcam yanima
dilerim anlımın akıyla çıkarım bu işten içecek te kola ayran falan zaten hazır alırım onları

Akdeniz de tam pikniklik hava var canım bu sene hep güneşli geçti kış neredeyse.
Ay süper ya :))) buralarda yağmur var:) ben de yaz olsun da tatile o tarafa gidelim diyorum ama bu yıl sanırım uzun gelecek o yol bana :) daha yakın bi yerlere kısmetse:))

evet canım bizde mangal yapınca biber,domates,patlıcan közleyip onu salata yaparız yanında ayran,kola olur........afiyet olsun :56: :56: :56: :56:

Bizde yağmura hasretiz ya bu kış hiç yağmadı resmen,heryerde yağmur dualarına çıktılar,mart ayında 2-3 gün yağdı bu sene susuz kalmazsak iyidir.
Ay süper ya :))) buralarda yağmur var:) ben de yaz olsun da tatile o tarafa gidelim diyorum ama bu yıl sanırım uzun gelecek o yol bana :) daha yakın bi yerlere kısmetse:))

Back
X