• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar oğlumun ödevine yardim

Kızlar bebeğimin ayağı burkulmus . Bebekle uğraşıyorum hic durmuyor . Ortancida hic durmuyor . Mecbur burdan yardım istedim . Biraz oğlum bişeylerde ekler dedim . Mektubu birlikte PTT goturucez. Yorum istemiyorum . Mektup yapın arkadaslar. Yinede yorum icin cok sagolun . Ege'nin Denizi'de hayırlı olsun . :) beni konu dağılmış biraz . Yazarsanız cok sevinecek benim oğlan :))
Hayatında hiç mektup okumadın mı sen?
Ya da iki satır gazete yazısı.
Gerçekten hiç bir fikririnin olmaması enteresan.
5 yaşındaki çocuktan edebiyat makalesi istenmiyor. Nasılsın, seni özledim, gel oyun oynayalım hala..
gibi..
 
Kızlar bebeğimin ayağı burkulmus . Bebekle uğraşıyorum hic durmuyor . Ortancida hic durmuyor . Mecbur burdan yardım istedim . Biraz oğlum bişeylerde ekler dedim . Mektubu birlikte PTT goturucez. Yorum istemiyorum . Mektup yapın arkadaslar. Yinede yorum icin cok sagolun . Ege'nin Denizi'de hayırlı olsun . :) beni konu dağılmış biraz . Yazarsanız cok sevinecek benim oğlan :))
Direk mektubu kendi agzimizdanmi yazalim yani hayal gucunu kuvvetlendirin cocugunuzun bakkaldan seker aldim cizgifilm izledim yazsa bile onun mektubu bu giris gelisme beklemez kimse.
 
oğlunuza halası hakkında sorular sorarak hem onun hakkında ki düşüncelerini öğrenmiş olursunuz hemde ödevini yapmış kolay gelsin. illa dört dörtlük olacak diye bir şey yok o ödevi siz yzınca ne anlamı kalacak çocuğunuzun düşünceleri önemli olan onu düşündürmek.
 
Direk mektubu kendi agzimizdanmi yazalim yani hayal gucunu kuvvetlendirin cocugunuzun bakkaldan seker aldim cizgifilm izledim yazsa bile onun mektubu bu giris gelisme beklemez kimse.
Kaldı ki ben şakayla karışık bi örnek yazdım
Ama hala çocuk durmuyo yazıverin diyo, yanlış yapıyorsun diyenlere inat
Çocuk yorum yazarken duruyo maşallah
 
Anasinifina gidiyor oğlum . Mektup yazıp yollamamızı istediler . Oğlumda yanimizdaki. Halasına mektup yazmak istiyor. Halamız burda diye ne yazabilirim bilemedim . Sizler bize kısa bir mektup ornegi yazsanız kızlar .halamiz evli 3 cocuğu var . Umarım yardımcı olursunuz . Sagolun kizlar

pardon anasınıfına giden okuma yazma biliyor mu
 
Kaldı ki ben şakayla karışık bi örnek yazdım
Ama hala çocuk durmuyo yazıverin diyo, yanlış yapıyorsun diyenlere inat
Çocuk yorum yazarken duruyo maşallah
Guzel yazamamissin olmadi cekirge :)
Mukemmel cocugum var havalari yaratmaya calisan anneler cocuklara uzuluyorum okumaya yazmaya baslayinca defterdeki yazilarini silip kendi yazan annelerden olucak malesef.
 
Ana sınıfına giden çocuk nasıl mektup yazacak anlamadım ki ya..
Size içinden geçenleri söylesin siz de yazın ne var bunda konu açacak bdv ye.
 
Birak oglun icinden ne geliyosa yazsin halasina. Mektubun dogrusu yanlisi mi olur, alti ustu anaokul.
 
yazma bilmiyordur bu çok doğal ama resime dökebilir ve bu halasınında hoşuna gidecektir,benimde çocuğum gitti anaokuluna anneler gününde o duygularını öğretmenine söylemiş sağolsun öğretmenide eksiksiz yazmış birlikte banyo yapmamıza kadar ki o_Oöğretmen ne bilsin benim evimin içini
 
Oğlunuzun içinden ne geliyorsa onu yazsın şimdi biz burda şunu bunu yazsın dersek hiç samimi olmaz. Ona güvenin.
 
Daha anaokulundan mi basladiniz cocugunuzun odevlerini yapmaya Allah askina? Birakin, kendisi dusunsun tasinsin, ortaya bir seyler cikarsin. ogretmeni onlarin becerilerinin farkinda olarak veriyor zaten odevi.
Aklimda kac yasina gelirse gelsin kendisi birey olamamis, annesi surekli pesinde dolasan bir insan canlandi. Bu sekilde surekli her sorumlulugunu annesi yapan cocuklar sagliksiz bireyler olarak yetisiyor, haberiniz ola. Sonra cok basinizi vurursunuz.
 
O ogretmene soyle, ana sinifi ogrencisine boyle bir odev verilmez. Mektubu ogretmenine yazin halaya degil. Mektuba da yaz ki,
"Sevgili ogretmenim,
Sencede biraz abartmadin mi?"
:KK70::KK70::KK70:
Neden

Oğlumun okulu kitap bastı mektuplardan

O kadar güzel şeyler çıkıyor ki

Yine hikaye tamamlama ödevleri var

Kompozisyon öğreniyorlar olay örgüsü kuruyorlar dil kullanımları gelişiyor

Eskiden yazı yokmuş sözlü edebiyat varmış bunlar da öyle
 
Yahu bırak kendi yazsın. Geleceğinin en parlak anlarına işlemeyecek bu mektup. Kariyerinide belirlemeyecek. Bırak içinden ne geliyorsa onları döksün kağıda. Öğretmenide bunu istemiş zaten.. Korkma bi edebiyat sınavına tabii tutulmuyor. Bi şey ispatlamasına da gerek yok. Böyle yaparak en büyük kötülüğü yapıyorsun ona farkında değilsin.
 
Öğretmenler, öğrencilerin kapasitelerini, bilgi ve becerilerini ölçmek adına böyle ödevler veriyorlar.
Ben lisans düzeyimle size o mektubu yazsam ya da basite indirgesem, ufaklığın ağzından gibi yazsam,
Öğretmeni çocuğun durumunu/seviyesini anlayabilecek mi dersiniz?
Sonra vay efendim öğretmen, çocuğuma dersi dinletemiyor, konuyu anlatamıyor.
Yapmayın yahu daha anaokulunda o, içinden ne geçiyorsa onu yapsın, isterse halasını yurtdışında kabul etsin öyle yazsın
 
Back