• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ne olur bana yardımcı olun iyi değilim :(

Vaktiniz varsa 3ay sonra yenilesin testi sperm 72 günde yenilenirmis varikosel varmı USG yapildimi tüp bebek merkezinde de yaptirabilir detaylı test
Kist vardı onda yaptı kontrollerini ameliyatlı Bi durum yok dedi doktoru zarar da vermez dedi biz evliyken baktırdı zaten ona da. Bnm de aklıma varikosel de geldi bakıcaz artık ben 3 ay beklemicem Bi kaç hafta içinde tekrarlıcam testini. Hiçbişey için geç olmasın tüp bebekse tüp bebek

eşin ürolojı doktoruna gorundumu?varıkosel varsa eger bukadar düşmüş olabılır bide testlerı ayrı merkezde yaptırdıysanız da fark ondan da olmus olabılır..öncelıkle sakin olun çaresiz degılsınız sonucta eşinizde hıc sperm yok degıl ..hersey 1yumurta 1sperme bakar..ıyı bır ürologa gorulsun bence gerekıyorsa tüp bebek yaptırın benım eşimde 180mılyon vardı gene olmadı gene olmadı..o da hıc sebep yokken ..dayanamadım tüp bebek yaptık çok şükür ilk denemede tuttu boşuna üzüp yıpratmıstım kendimi okadar..sizde aynı şekilde şuan herşeyın biz çözümü tedavisi var yeterki allah nasip etsin🤲
Ben olayım şokundaydım o yüzden inşallah Allah en kolay yoldan verir yada ilk denemede 🤲

Bence ne yap biliyormusun . Kendini tüp bebeğe alistir. 1 2 ay bebek dusunmemeye çalış. Canin ne istiyorsa onu yap onu ye ama aklına getirme. Biraz kendine eşine fırsat ver biraz nefes alın. Kendini böyle bunaltirsan tüp bebekte tutmaz. Tüp bebeğe karşı biraz duvarların var gbi geldi bana. O duvarları kır. Ben çok memnun kaldım. Okadar yipratmisimki kendimi de eşimide şimdi çok üzülüyorum geçen zamanlarma
Canm tüp bebeğe duvarları yok kesinlikle değil etrafımda 3 5 sene çocugu olmayana ben direk tüp bebek yapın diyen insanım bilirler beni de o konuda. Olayın şokundan bu süreç nasıl geçicek.. gecicek mi.. Depresyon durumu sanki..

• Beğen
Reactions: Z P
Selamünaleyküm kızlar. Geçen eşim sperm testi yaptı ve 40 milyon olan spermleri 6 milyona düşmüş 😪 napıcam ben kafayı yemek üzereyim halbuki daha da yükseltmeye çalısırken biz düşmüş. Keçiboynuzu içirdim onun yan etkisi mi. Korona geçirdi eşim ondan mı bilmiyorum. Doktorun umutsuz konusmasından korkuyorum. Eşime de hissetiremiyorum içim kan ağlıyor resmen 😪😪
Canım endişe etmene gerek yok.En azında sperm var ve milyondan bahsediyoruz.bir çok kişinin milyon değil binlerde sperm sayısı...Tabiki bir uzmana gidip gerekli tetkik ve tedaviler yapılmalı...Açıkcası benimde içeme kurt düşürdün benim eşimde Eylül ayında kovid olmuştu.Ekim-Aralık arası hamile kalkldım kaldım yoksa doktora gideceğim.Zaten doktorum 3 ay içinde hamile kalamazsan muhakkak gel demişti.Bizde doktora gitmeden spermiyogram testi yapıp götürmek istiyorduk.Eşime söyleyeyim bir an önce gidip test yaptırsın.Belki kovid etkisi ile sperm sayısı düşmüştür vücut kendi sağlığına kavuşunca belki sperm sayısı artar.Sende kendine bunu çok dert etmemelisin!Bu sıkıntı stres mahvettiği için kolay hamile kalamıyoruz.

Ya daha da düşerse birden böyle düşmesi normal değil testler arasında 6 7 ay oynama var bu kadar sert düşüşün Bi sebebi olmalı. Testi vermeden önce afedersiniz Bi gün önce yakınlastık ama bosalma olmadı hissedicek gibi oldu bıraktı
Canım test yapılmadan en az 3-4 gün ilişkiye girmeyin diyorlar.sperm kalitesi ve sayısı bakımından belki o düşük çıkmasına sebep olmuştur.

Canm tüp bebeğe duvarları yok kesinlikle değil etrafımda 3 5 sene çocugu olmayana ben direk tüp bebek yapın diyen insanım bilirler beni de o konuda. Olayın şokundan bu süreç nasıl geçicek.. gecicek mi.. Depresyon durumu sanki..
Anladım kuzumm ama Allah büyüktür. Senn Rabbime güven inann ben Allah in izniyle olacağına inanıyorum nedense.

Kist vardı onda yaptı kontrollerini ameliyatlı Bi durum yok dedi doktoru zarar da vermez dedi biz evliyken baktırdı zaten ona da. Bnm de aklıma varikosel de geldi bakıcaz artık ben 3 ay beklemicem Bi kaç hafta içinde tekrarlıcam testini. Hiçbişey için geç olmasın tüp bebekse tüp bebek
Aynen öyle bende katılıyorum bizede Kaan Aydos 6 ay içinde olur bekleyin dedi hiç beklemeden gittim tüp bebeğe e olmazsa bı altı ay dahami kaybedecek

Canım endişe etmene gerek yok.En azında sperm var ve milyondan bahsediyoruz.bir çok kişinin milyon değil binlerde sperm sayısı...Tabiki bir uzmana gidip gerekli tetkik ve tedaviler yapılmalı...Açıkcası benimde içeme kurt düşürdün benim eşimde Eylül ayında kovid olmuştu.Ekim-Aralık arası hamile kalkldım kaldım yoksa doktora gideceğim.Zaten doktorum 3 ay içinde hamile kalamazsan muhakkak gel demişti.Bizde doktora gitmeden spermiyogram testi yapıp götürmek istiyorduk.Eşime söyleyeyim bir an önce gidip test yaptırsın.Belki kovid etkisi ile sperm sayısı düşmüştür vücut kendi sağlığına kavuşunca belki sperm sayısı artar.Sende kendine bunu çok dert etmemelisin!Bu sıkıntı stres mahvettiği için kolay hamile kalamıyoruz.
Canm diyorlar covid sperm sayısını düşürür diye tabi vucuttan atmak da 3 6 ayı filan buluyomus olabilir yani belki de ondan. Yarın doktora gidicez bakalım ne dicek

Canım test yapılmadan en az 3-4 gün ilişkiye girmeyin diyorlar.sperm kalitesi ve sayısı bakımından belki o düşük çıkmasına sebep olmuştur.
Cuma gecesi oldu canm pazartesi sabah verdi. Cumartesi de yaklasma oldu ama tam bosalcak gibi olurken tuttu kendini

kadınların yumurta kalitesi ya da çatlaması stresten nasıl etkileniyorsa eşinizin de spermleri o kadar etkilenir.
Son zamanlarda bir şeylere uzulduyse etkisi olmuş olabilir.
Siz onun kafasını rahatlatin.
Kür ya da ilaç stres kadar etkili değil emin olun.

Kafasına takılan ne varsa konuşmasını isteyin.
Hiç bir şeyi içine atmasın.
Konuşsun rahatlasın.
Sizde hiç bir konuda üstüne gitmeyin bugünlerde. Olumlu konuşun hep .
Aslansın kralsın gibi 🤣🤣🤣
Evet erkekler ne kadar belli etmese de içine atıyorlar bu da sperm düşüklüğüne sebep oluyor benim eşimde sperm duusklugu var altı ay tedavi gördü biraz normale döndü doktor tedaviye başlayın dedi başladık bu ay klomen kullandım Dr yumurta çatlama günü verdi su zmn ilişki yaşayın dye. Nasip ins olur bir senedir biizmde olmuyor. Eşim bir ay önce çivit geçirdi şimdi siizn yazıyı godjm acaba benim eşimde spermleri tekrardan düşmüş olabilir mi ins öyle değildir.. keçiboynuzu kürü olsun bekmezi olsun bu sayede yükselmişti değerleri muhtemelen eşiniz ya covittwn dolayı yada stres üzüntü den kaynaklı aniden değerleri düşmüştur

Evet erkekler ne kadar belli etmese de içine atıyorlar bu da sperm düşüklüğüne sebep oluyor benim eşimde sperm duusklugu var altı ay tedavi gördü biraz normale döndü doktor tedaviye başlayın dedi başladık bu ay klomen kullandım Dr yumurta çatlama günü verdi su zmn ilişki yaşayın dye. Nasip ins olur bir senedir biizmde olmuyor. Eşim bir ay önce çivit geçirdi şimdi siizn yazıyı godjm acaba benim eşimde spermleri tekrardan düşmüş olabilir mi ins öyle değildir.. keçiboynuzu kürü olsun bekmezi olsun bu sayede yükselmişti değerleri muhtemelen eşiniz ya covittwn dolayı yada stres üzüntü den kaynaklı aniden değerleri düşmüştur
Bence her ihtimale karşı tekrar test yaptırın. Bende keçiboynuzu içirdim korona oldugumuzdan beri onu da kullandı biz yukselmesini beklerken çöküşünü gördük şok etkisi yarattı ikimizde de. İnşallah bir an önce atlatırız biz de bu durumu..

Bence her ihtimale karşı tekrar test yaptırın. Bende keçiboynuzu içirdim korona oldugumuzdan beri onu da kullandı biz yukselmesini beklerken çöküşünü gördük şok etkisi yarattı ikimizde de. İnşallah bir an önce atlatırız biz de bu durumu..
İnşallah inşallah rabbim bu durumda olan herkesin yardımcısı olsjn inşallah🤲

Back
X