ah şu evlatlar...varlıklarıyla çok güzeller ama bize hergün yeni yeni bazen güzel bazen üzücü tecrübeler yaşatıyorlar.. kızım martsonu nisan başında yarım saat arayla havale geçirdi..ilk havalesi yanımda oldu feci birşeydi hayatımda bukadar kötü olmamıştım..geçirilen en ağır havaleymiş,3 çeşit havale arasında..allahtan kulaktan duyma şeyler aklıma geldide,kolları bacakları yamulmuş gözbebekleri yokolmuş adeta cançekişir hale gelen çocugu o an duşa sokmayı akıl etmişim..daha sonra kopardıgım yaygarayla apartman ayaga kalktı..ben sırılsıklam öylece yıgıldım yerlere en son siren seslerini hatrlıyorum benden önce kızımı götrdüler acile..ben oldugum yerde apartmanın önünde üstüm başım perişan tepinip duruyorum çocugum öldüü öldüü diye olan biten 15 dk içinde oldu ve biz hastaneye arkadan gittik..acile götrdüklerinde kızım çok kötü haldeymiş 2.ye tekrar havale geçirmiş müdahale odasından herkezi çıkarmışlar..ben gittim kızımı görmek istedim şuuru yerinde değil dediler..sonra bir söz hatrlıyorum ''BURADA YAPACAĞIMIZ HİÇBİRŞEY YOK!'' kopardım kıyameti gitti özürlü kaldı çocuguum napıcam ben şimdiii..fakülteye götürün dediler ama biz kendi özel doktorumuzu tercih ettik ve ambulansla apar topar bursa şehir merkezinin yolunu tuttuk..insanların o siren sesine bakışı ağlayan yüzüme acır gibi bakmaları arkaya dönüp baktıgımda kızımın gözlerini hemşirelerin odaklanmasına çalışmaları..allahım ne ağır bir gündü..ve onca şeyden sonra bide ambulans şöförünün !!ablaaa valla ben böyle çok çocuk gördüm bişey kalmış olabilir agır geçiriyo demesi..gittik hastanede kaldık 2 gün sonunda çok memnun kaldım zaten özel hastane 600 lira bayılıyosun..geldik evimize çocugum iyileşti15 gün sonra kontrole götrdüm..doktor eğer birdaha ateşlenirse 38.5 oldugu gibi uyuşturucu var adını söylemiyim,onu verdi..neyse aldık.mayısın 2sinde kızım tekrar hastalandı enfeksiyon,ateşi 38 gibi oldu baktım çocuk kendinden geçmeye başlıyo ayaklar kaskatı oldu...koştura koştura uyuşturucuyu aldım poposundan sıktım iyi oldu normale döndü..biz acile gittik acil bize bir hastane önerdi adını söylemiyorum çocuk hastanesi.koca bursada sadece 2 yerde çocuk nörolojisi var biri fakülte biri o hastane..gittik noroloji doktoru saolsun izindeymiş..çocuk doktoru ilgilendi ben eeg 'sini çektiririm ama değerlendiremem dedi. tamam dedik ilk gün tüm tahlilleri yapıldı en son eeg odasına gittik çocuk uyurken çekiliyor ilaç veriyorlar ortalama 20 dk felan..soru soruyorum ''ay tamam sen konuşma,ay sen ne meraklı annesin..tamam dedim konuşmıcam sormıcam sustum..eeg çekildi beni aprtopar bekleme odasına aldılar ççocukla.ve ordan hemşire geldi odamıza götrdü..4 gün kaldık.doktor geliyo gidiyo ne bir bilgi ne bir alaka hiç birşey sanki biz eşşek başıyız hemşirelere soruyo gidiyo..en son ben arkasından koştum taburcu oluyosunuz deyince..kızım nasıl dedim yok birşeyi kalmadı dedi tahlil sonuçlarını verdi geldik ama bir baktım eve gelince eeg sonucu yok.aradım hastaneyi gelin burdan alın dedi.gittik haziran başında.ertesi gündü,eeg si çekilen odaya gittim bir azarlama bir suratsızlık anlatamam.işte randevum olmalıymışta bilmem ne.bana o zaman neden söylemediniz dedim gitti defterine baktı ayın 18inde alıyosunuz dedi tamam dedim haziran 18 geliriz..bursaya habire git gel..içime kuşku düştü haziran 18ine dogru aradım hastaneyi nedeseler begenirsiniz mayıs 18miş!! çıldırıcam bu kadın bana neden randevu tarihiniz geçmiş demez..randevu alın öyle gelin dedi telefondaki..3 aydır allahın cezası hastaneden noroloji randevusu almaya ugraşıyorum..nedenmi..çünkü havale cogunlukla kalıcı hastalıklara sebep oluyor ya saara ya epilepsi eğer 1 ay içinde görülmezse beyninde baloncuk oluştuysa bu ilerde sara hastalıgına sebep oluyor..ve ben delirmek üzereyim kızım uyku ila uyanıklık arasında 1 aylık bebekler gibi elini kolunu bilinçsizce etrafına atıyor sıçrıyor gözlerini bir yere dikip ellerini oynatıyor..ben kimedesem umursamadı etrafımda özellikle eşim..eğer kızımda birşey kaldıysa ve geç kalındıysa tedaviye yok geçkalınması bile önemli değil birşey kalmış olsun dava açayım istiyorum bir güzel sürünsünler insan hayatı sağlık çalışanlarına bukadar basit ben böyle birşey görmedim..bilgisi olan varmı sizce kime dava açabilirim önce baş hekimemi çıksam yarın gitmek istiyorum hastneyi ayaga kaldırıcam..baya uzun oldu ama çok doluydum panik atak oldum sürekli bişey olcak gibi hissediyorum rabbim kimseye yaşatmasın evladının o hallerini
sanırım bahsettiğin hastaneyi biliyorum canım
kuzenimin 1,5 yaşındaki kızına iğne yaparken kolunu tutmadıkları için iğne kolunun diğer tarafından çıkmıştı!!
ve aynı çocuğa devamlı ishal halindeyken ve boğazında hiçbirşey yokken öksürük şurubu verip yollamışlardı!!
eniştem özel hastaneye götürünce virüs kaptığını öğrendiler ve 1 gece hastanede kaldı
düşün onlara güvensek öksürük şurubu içecek çocuk ve virüs ne kadar zarar verecek
ben eşimin sağlığını sıkıntıya soktuğu için bir hastaneyle feci kapıştım
öncelikle yapman gereken İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜne yazmak
onlar dilekçe ya da mail yoluyla şikayetini yazılı olarak istiyor hemen
detaylı olarak kronolojik olarak gerekirse sisimleri saatleri yazarak şikayette bulun
google'a il sağlık müdürlüğü yazdığında iletişim sayfasına girip e-maili bulabilirsin
ben hem mail attım hem de aynı gün telefon ettim başka bir yere yönlendirdiler
sonra hastaneye denetim yapmışlar
hastaneden savunma istemişler
tek katlı bir hastane "hastamız yanlış katta beklemiş" diye savunma yapmış düşünebiliyor musun
böyle abuk sabuk insanların eline sağlığımızı veriyoruz ya Allah'a emanetiz
sonra şikayetimvar.com, şikayetvar.com gibi sitelere yazabilirsin
o hastanenin bağlı olduğu semtin belediye başkanına yaz
ortalığı ayağa kaldır evladının sağlığını umursamamak neymiş görsünler, adresini internetten kolayca bulabilirsin (baskan@...bel.tr)
sağlık bakanlığına da yaz detaylı ve anlaşılır bir yazıyla
ama hepsinden önce il sağlık müdürlüğü
deli oldum!!
yardım istersen özelden yazabilirsin