bir hastaneyle hesaplaşmak istiyorum..ama ne yapabilirim yardımcı olun kızlar

ben bi hemşire olarak bunları okurken kanım dondu. nasıl olur da böyle davranabilirler. bence bi avuukatla görüş ve peşini bırakma. bu çocuk senin değil içimizden herhangi birinin de olabilirdi. çok yazık çok üzüldüm.

az önce arkadaşlarıma diyodum karşıma bir beyaz önlüklü biri çıksa çıksada o cadı karının sinirini çıkarsam...tatlım sen sen ol kimsenin günahını vebalini alma..yani illaki cazgırmı olmalı illaki yaygaramı çıkarmalı ben anlamadım bu insanları tamam koca bursada 2 noroloji var biride o doktor ama nebu baştan savmacılık kimi aradıysam ''ranndavuu aaal almadan bakmaaaaaz..eh salak insan niye randevu verdiğiniz tarihi söylemiyosunuz ozaman niye sallıyosunuz insanları başınızdan dimi ama..sen öyle biri değilsindir eminim ama hemşire olmak doktor olmak büyük sorumluluk gerektirir insanlar işlerine güçlerine itinayla özen göstersinler dimi ama

ben havale geçirmişim soğuk havale,amcamın oglu 5 defa geçirdi her gün hap içti..kocamın tarafında 3 kişi havaleden epilepsii hastası bizde genetikmiş ve havaleler hastalık bırakıyormuş..ben bunları düşündükçe beni neden başlarından savdılar diyorum allaahııım bir fırsat ver şu cadı karının sacını başını yolsam bir fırsat:KK57:

o zaman . gidin tehdit edin sizi mahkemeye veriyorum diyin bakın nasıl tutuşuyorlar. hemen en iyisi en olursun istediğini aldıktan sonrada mutlaka ver mahkemeye sağ göster sol vur yani.
bunu bi tanıdığım yapmıstı çokda işe yaradı

bende 2 çocuk annesiyim yazdiklarini , yavrunuzun gozlerinizin onunde can çekisiyor gibi olmasini gozyaslari içinde okudum ... kesinlikle size yapilan pervasizligin pesini birakmayin derim ... tabiki herseyden once minik yavrunuzun sagligi gelir .. Rabbim tek tane hastalik mikrobu birakmamistir insallah .. tze gunde en iyi sekilde kavusur sagligina ... sanada sabir diliyorum çildirmamak isten degil ....:KK47:

inşcanım inşş tamamen sağlıgına kavuşsun istiyorum ama biz 2 defa geçirdik havale yarım saat arayla ve bu çok kötü bir durummuş..havale geçirdiği gün kızıma kardeş gelsede oynasalar arkadaş olsalar felan diyodum allahım çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk

o zaman . gidin tehdit edin sizi mahkemeye veriyorum diyin bakın nasıl tutuşuyorlar. hemen en iyisi en olursun istediğini aldıktan sonrada mutlaka ver mahkemeye sağ göster sol vur yani.
bunu bi tanıdığım yapmıstı çokda işe yaradı

bir tanıdıgım sezaryan dogumunda sargı bezi unuttular dava açtı tam 100 milyar vericez nolur şikayet etmeyin dava açmayın dediler..açtı paşa paşa davasını hakkıyla..size mustahak ne gerikiyosa yapıılmalı..hastanede herkez şikayetçiydi doktorlardan ama napsınlar birşey yapamıyolardı..ben susmicam başıma gelenden sonra en kötü ne olabilirki..acılarında dereceleri varmış en kötülarini yaşadım sabır sabır sabır

kızlar kaynatam aradı gelde konuşalım durumu diye inip izah edeyim doldurayım adamı bir güzel..oglunada ikiçift laf eder inş yoksa avukat bulmuşken onuda aradan çıkarıcam :KK47:akşam eve geldiğimde giricem takrar inş..ve yarında inş aksilik çıkmadan gidicem görüşürüz canlar..

Bende bi hemşireyim ve aynı zamanda bir anne..çok üzüldüm yaşadıklarınıza,malesef aramızda böyleleri var..umarım hasarsız atlatır çocuğunuz..
Yeni evliydik eşim bi ameliyat oldu enfeksiyon filan oldu hastanede çok çektik,asistan hekimlerden tek bir bilgi alamadım hepsinin burnu ayrı havadaydı..
Bir gün tak ettirdiler artık servisi ayağa kaldırdım,sonrada direk servis şefine çıktım prof dr du.bende sağlıkçıyım böyle rezillik görmedim diye..beni sakinleştirmeye çalıştı vs..ertesi gün vizite geldiğinde oda da sağlık bakanlığına yazdığım dilekçeyi görmüş masada..serviste toplantı yapmış dr ,hemşire,hasta bakıcı hepsiyle..herkesin davranışı nasıl değişti anlatamam..rezaletti ..ömrümde öyle bir hastane daha görmedim,iyiki orda çalışmıyormuşum dedim..bilgi alana kadar çıkmayın o hastaneden arkadaşım,bu sizin hakkınız,hatta o eeg yi acil bile çekerler tepeden biri istese emin olun..

Son düzenleme:
canim cok cok gecmis olsun allah yardimciniz olsun...soguk suya cocugu koymayi iyi akil etmissin,benim abimde 6.aylikkene gecirmis ve annem zavali köyde birsey bilmedigi icin soguk suya koymayi bilmediginden abimin simdi sol tarafi felc ama inan bana senin yavrunun hic birseyi yoktur cünkü soguk suya koydugun icin...tekrar cok gecmis olsun

ah şu evlatlar...varlıklarıyla çok güzeller ama bize hergün yeni yeni bazen güzel bazen üzücü tecrübeler yaşatıyorlar.. kızım martsonu nisan başında yarım saat arayla havale geçirdi..ilk havalesi yanımda oldu feci birşeydi hayatımda bukadar kötü olmamıştım..geçirilen en ağır havaleymiş,3 çeşit havale arasında..allahtan kulaktan duyma şeyler aklıma geldide,kolları bacakları yamulmuş gözbebekleri yokolmuş adeta cançekişir hale gelen çocugu o an duşa sokmayı akıl etmişim..daha sonra kopardıgım yaygarayla apartman ayaga kalktı..ben sırılsıklam öylece yıgıldım yerlere en son siren seslerini hatrlıyorum benden önce kızımı götrdüler acile..ben oldugum yerde apartmanın önünde üstüm başım perişan tepinip duruyorum çocugum öldüü öldüü diye olan biten 15 dk içinde oldu ve biz hastaneye arkadan gittik..acile götrdüklerinde kızım çok kötü haldeymiş 2.ye tekrar havale geçirmiş müdahale odasından herkezi çıkarmışlar..ben gittim kızımı görmek istedim şuuru yerinde değil dediler..sonra bir söz hatrlıyorum ''BURADA YAPACAĞIMIZ HİÇBİRŞEY YOK!'' kopardım kıyameti gitti özürlü kaldı çocuguum napıcam ben şimdiii..fakülteye götürün dediler ama biz kendi özel doktorumuzu tercih ettik ve ambulansla apar topar bursa şehir merkezinin yolunu tuttuk..insanların o siren sesine bakışı ağlayan yüzüme acır gibi bakmaları arkaya dönüp baktıgımda kızımın gözlerini hemşirelerin odaklanmasına çalışmaları..allahım ne ağır bir gündü..ve onca şeyden sonra bide ambulans şöförünün !!ablaaa valla ben böyle çok çocuk gördüm bişey kalmış olabilir agır geçiriyo demesi..gittik hastanede kaldık 2 gün sonunda çok memnun kaldım zaten özel hastane 600 lira bayılıyosun..geldik evimize çocugum iyileşti15 gün sonra kontrole götrdüm..doktor eğer birdaha ateşlenirse 38.5 oldugu gibi uyuşturucu var adını söylemiyim,onu verdi..neyse aldık.mayısın 2sinde kızım tekrar hastalandı enfeksiyon,ateşi 38 gibi oldu baktım çocuk kendinden geçmeye başlıyo ayaklar kaskatı oldu...koştura koştura uyuşturucuyu aldım poposundan sıktım iyi oldu normale döndü..biz acile gittik acil bize bir hastane önerdi adını söylemiyorum çocuk hastanesi.koca bursada sadece 2 yerde çocuk nörolojisi var biri fakülte biri o hastane..gittik noroloji doktoru saolsun izindeymiş..çocuk doktoru ilgilendi ben eeg 'sini çektiririm ama değerlendiremem dedi. tamam dedik ilk gün tüm tahlilleri yapıldı en son eeg odasına gittik çocuk uyurken çekiliyor ilaç veriyorlar ortalama 20 dk felan..soru soruyorum ''ay tamam sen konuşma,ay sen ne meraklı annesin..tamam dedim konuşmıcam sormıcam sustum..eeg çekildi beni aprtopar bekleme odasına aldılar ççocukla.ve ordan hemşire geldi odamıza götrdü..4 gün kaldık.doktor geliyo gidiyo ne bir bilgi ne bir alaka hiç birşey sanki biz eşşek başıyız hemşirelere soruyo gidiyo..en son ben arkasından koştum taburcu oluyosunuz deyince..kızım nasıl dedim yok birşeyi kalmadı dedi tahlil sonuçlarını verdi geldik ama bir baktım eve gelince eeg sonucu yok.aradım hastaneyi gelin burdan alın dedi.gittik haziran başında.ertesi gündü,eeg si çekilen odaya gittim bir azarlama bir suratsızlık anlatamam.işte randevum olmalıymışta bilmem ne.bana o zaman neden söylemediniz dedim gitti defterine baktı ayın 18inde alıyosunuz dedi tamam dedim haziran 18 geliriz..bursaya habire git gel..içime kuşku düştü haziran 18ine dogru aradım hastaneyi nedeseler begenirsiniz mayıs 18miş!! çıldırıcam bu kadın bana neden randevu tarihiniz geçmiş demez..randevu alın öyle gelin dedi telefondaki..3 aydır allahın cezası hastaneden noroloji randevusu almaya ugraşıyorum..nedenmi..çünkü havale cogunlukla kalıcı hastalıklara sebep oluyor ya saara ya epilepsi eğer 1 ay içinde görülmezse beyninde baloncuk oluştuysa bu ilerde sara hastalıgına sebep oluyor..ve ben delirmek üzereyim kızım uyku ila uyanıklık arasında 1 aylık bebekler gibi elini kolunu bilinçsizce etrafına atıyor sıçrıyor gözlerini bir yere dikip ellerini oynatıyor..ben kimedesem umursamadı etrafımda özellikle eşim..eğer kızımda birşey kaldıysa ve geç kalındıysa tedaviye yok geçkalınması bile önemli değil birşey kalmış olsun dava açayım istiyorum bir güzel sürünsünler insan hayatı sağlık çalışanlarına bukadar basit ben böyle birşey görmedim..bilgisi olan varmı sizce kime dava açabilirim önce baş hekimemi çıksam yarın gitmek istiyorum hastneyi ayaga kaldırıcam..baya uzun oldu ama çok doluydum panik atak oldum sürekli bişey olcak gibi hissediyorum rabbim kimseye yaşatmasın evladının o hallerini:KK50:

sanırım bahsettiğin hastaneyi biliyorum canım
kuzenimin 1,5 yaşındaki kızına iğne yaparken kolunu tutmadıkları için iğne kolunun diğer tarafından çıkmıştı!!
ve aynı çocuğa devamlı ishal halindeyken ve boğazında hiçbirşey yokken öksürük şurubu verip yollamışlardı!!
eniştem özel hastaneye götürünce virüs kaptığını öğrendiler ve 1 gece hastanede kaldı
düşün onlara güvensek öksürük şurubu içecek çocuk ve virüs ne kadar zarar verecek

ben eşimin sağlığını sıkıntıya soktuğu için bir hastaneyle feci kapıştım

öncelikle yapman gereken İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜne yazmak
onlar dilekçe ya da mail yoluyla şikayetini yazılı olarak istiyor hemen
detaylı olarak kronolojik olarak gerekirse sisimleri saatleri yazarak şikayette bulun
google'a il sağlık müdürlüğü yazdığında iletişim sayfasına girip e-maili bulabilirsin
ben hem mail attım hem de aynı gün telefon ettim başka bir yere yönlendirdiler
sonra hastaneye denetim yapmışlar
hastaneden savunma istemişler
tek katlı bir hastane "hastamız yanlış katta beklemiş" diye savunma yapmış düşünebiliyor musun
böyle abuk sabuk insanların eline sağlığımızı veriyoruz ya Allah'a emanetiz

sonra şikayetimvar.com, şikayetvar.com gibi sitelere yazabilirsin

o hastanenin bağlı olduğu semtin belediye başkanına yaz
ortalığı ayağa kaldır evladının sağlığını umursamamak neymiş görsünler, adresini internetten kolayca bulabilirsin (baskan@...bel.tr)

sağlık bakanlığına da yaz detaylı ve anlaşılır bir yazıyla

ama hepsinden önce il sağlık müdürlüğü

deli oldum!!
yardım istersen özelden yazabilirsin

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaşadıklarına..benimde 2 yaşında bi kızım var..bademcik enfeksiyonundan ayda bi 40 derece ateşi görüyoruz..çok iyi anlıyorum seni..canım bende devlet kurumunda hekimim..sistemi iyi bilirim..her hastanede hasta hakları birimi vardır..yarın öncelikle hasta haklarındaki görevliye yaşadıklarınızı ve şikayetlerinizi anlatın..şikayet dilekcesi verin.o sizi yetkili kişilerle görüştürür..eğerki burdaki görevlinin yeterince ilgilenmediğini hissederseniz başhekimle görüşün..yada başhekim yardımcısıyla..gerekirse biraz sert çıkın ciddiyetinizi hissettirin..bizim hastanede hastalar her işlerini yaptırıyorlar bu şekilde..görün bakın eeg nizi aynı gün çektirirsiniz..ayrıca SABİM 184 hattını arıyarakta şikayette bulunabilirsiniz..

8 yaşında bir kızım var. 7 senedir her kış ömrümüz hastanelerde geçti.
inatçı ateş dedikleri ateş var kızımda.
hem en ufak bir enfeksiyonda fırlıyor, hem de serum yemeden düşmüyor.

özel hastanede (ki çok bilinen bir hastane) dr ların gözünün önünde havale geçiyordu benim kızım.
allahtan kendi dr umuz çok iyi.
2 kere hayatını kurtardı kızımın diyebilirim.

kanım dondu okurken.
yaşadıklarım geldi aklıma.
tek tek 8 seneyi yaşadım.
o kadar iyi anlıyorum ki seni.
Allah'ım meleği korumuş olsun nolur.

Elinden geleni ardına koyma arkadaşım.
Hatta gerekiyorsa mail bombardımanına tutalım hem o hastaneyi, hem gerekli yerleri.

Doktor olmak yetmiyor işte, insan olmak da gerek... (işini iyi yapan hiç bir sağlıkçı, teknisyeninden profesörüne bu mesajıma alınmasınlar. ailemde de var onlarca doktor ancak her parmak bir değil maalesef)

hep söylüyorum
SEVMİYORSAN İŞİNİ YAPMAYACAKSIN.
NOKTA

Canim öncellikle gecmis olsun allah kizina saglik ve sihhat versin.

ayni durum benim yegenimin basina da geldi o zaman 2,5- 3 yaslarindaydi. izin yolundaydilar, almanyadan bursaya gidiyolardi. tam kemalpasaya varmislar yengem arkasini dönmüs bi bakmis yegenim mosmor olmus, hemen hastaneye gitmisler, yengem kemaloasali oldugu icin 5 dak icinde hastaneye varmislar, ve ates siz havale gecirdigini söylediler, neyse kisa keseyim almanyaya geri döndüklerinde burdaki hastanede detayli testlerden sonra epilepsi oldugunu söyldiler, hatta senin dedigin o ignedende yapmislardi bir kere, o dedigin kasilmalar kriz gecirdiginin isaretidir, gözün cocugunun üzerinde olsun uyurken de gecirebilir kriz. bazen hafif bazen de ilk gecirdigi gibi sert gecirebilir. benim yegenim 3 yildir ilac kullaniyor ve söyle 6 ay sonra belli olacak hastaligi atlatip atlatmadigi. ufak yastaki cocuklarin ergenlige kadar atlatma ihtimali cok yüksek.

en önemlisi cocugun moralini cok yüksek tutmak, stres haline girmemesi gerek.

insallah senin kizinda böyle bir durum yoktur, allah sabir versin.

eger varsa cocuguna hasta gibi davranma bu cok mühim, normal cocuklar gibi davranmalisin.
ayni tansiyon ve seker hastasi gibi düsünmelisin, tansiyonu veya sekeri cikmasin diye hergün bir kac kez ilac kullanan kimseler gibi.

az önce arkadaşlarıma diyodum karşıma bir beyaz önlüklü biri çıksa çıksada o cadı karının sinirini çıkarsam...tatlım sen sen ol kimsenin günahını vebalini alma..yani illaki cazgırmı olmalı illaki yaygaramı çıkarmalı ben anlamadım bu insanları tamam koca bursada 2 noroloji var biride o doktor ama nebu baştan savmacılık kimi aradıysam ''ranndavuu aaal almadan bakmaaaaaz..eh salak insan niye randevu verdiğiniz tarihi söylemiyosunuz ozaman niye sallıyosunuz insanları başınızdan dimi ama..sen öyle biri değilsindir eminim ama hemşire olmak doktor olmak büyük sorumluluk gerektirir insanlar işlerine güçlerine itinayla özen göstersinler dimi ama

Yaşadıklarınız çok acı gerçekten,öncelikle geçmiş olsun diyorum.Ama kırmızıyla yazdığınız cümle beni çok rahatsız etti.Lütfen kimsenin sinirini başkasından çıkartmayın,o kişinin vebalini neden üstünüze alacaksınız ki?Ben bir sağlıkçıyım,eşim de doktor.Biz ikimiz de hastalarımıza elimizden gelen önemi gösterir,kendi yakınımız gibi ilgileniriz.Bunun üstüne önyargılı birinin (ki bu bazen başımıza geliyor.) haksız ithamları insanı çok incitiyor.
Bizler de hasta ve ya hasta yakını olduğumuz zaman ilgisizlikle çok sık karşılaşıyoruz,şikayet edeceğin yerleri arkadaşlar yazmış,buna ilave olarak 184 Sabim şikayet hattı,Bimer,Akim ve ya kaymakamlık ve valiliklere de şikayette bulunabiliyorsunuz.Umarım çocuğunuzda herhangi bir sekel gelişmez,kontrollerini ihmal etmeyin.Allah tekrarını ne size ne kimseye yaşatmasın.

Geçmiş olsun çok üzüldüm bebeğinizin durumuna.Hastanenin yakasını bırakmayın, sağlık bakanlığı falan uzatır işi prosedürü çok. Sadece konuyla ilgili doktor ve hemşirelerin isimlerini öğrenin ve savcılığa bir dilekçe verin. Yasal olarak yapılan tüm tetkikleri size ibraz etmek ve teslim ettiklerine dair imza almak zorundalar. Savcılık bu işi çabuk çözer, şöyle bir alınsınlar ifade için karakola bak ondan sonra nasıl yapıyor işini. Ben annemin hastalığı döneminde böyle bir olay yaşadım hemde İstanbul'un en bilinen üniversite hastanesinde. Şikayet olunca hemen karakola alıyorlar ve sağlık bakanlığına'da durumu bildiriyorlar.Tekrar geçmiş olsun umarım sağlığına kavuşur bebeğiniz.

alo 184 olması gerek sanırım (sabim) anlatın derdinizi sizi yönlendirsinler..bağırıp çağırmayla çözüme ulaşamazsınızki..

Yaşadıklarınız çok acı gerçekten,öncelikle geçmiş olsun diyorum.Ama kırmızıyla yazdığınız cümle beni çok rahatsız etti.Lütfen kimsenin sinirini başkasından çıkartmayın,o kişinin vebalini neden üstünüze alacaksınız ki?Ben bir sağlıkçıyım,eşim de doktor.Biz ikimiz de hastalarımıza elimizden gelen önemi gösterir,kendi yakınımız gibi ilgileniriz.Bunun üstüne önyargılı birinin (ki bu bazen başımıza geliyor.) haksız ithamları insanı çok incitiyor.
Bizler de hasta ve ya hasta yakını olduğumuz zaman ilgisizlikle çok sık karşılaşıyoruz,şikayet edeceğin yerleri arkadaşlar yazmış,buna ilave olarak 184 Sabim şikayet hattı,Bimer,Akim ve ya kaymakamlık ve valiliklere de şikayette bulunabiliyorsunuz.Umarım çocuğunuzda herhangi bir sekel gelişmez,kontrollerini ihmal etmeyin.Allah tekrarını ne size ne kimseye yaşatmasın.

ah tatlım gerçekten sen ve senin gibiler alınmayın üzerinize ben biliyorum öyle olmadıgınızı..zaten baştan dedimya yazımda özel bir hastaneye gittik orda okadar ilgilenmişlerdiki ama hastasne sahibi zaten tanıdıgımızdı orada insanlar vardı başımızda özel hemşire vardı resmen hep gözleri üstümüzdeydi doktor deseniz öyle dakikalarca bize izahlar açıklamalar ikazlar..ama bu hastane beni tamaamen bitirdi yedi ömrümü ben dogumumuda mecburen oturdugumuz yer dolayısıyla devlet hastanesinde yaptım..özele gittim 9 ay 100er lira bayıldım bıçak parası aldılar ama doktorum bile girmedi dogumuma.doğum yaptıran ebede afedersin anamı aglattı canlı canlı dikti dikişlerim uyuşmadı diye bagrıyorum 2.iğneyi bile vurmuyo canı istemiyo diye ya..böyle böyle ben artık devlet hastanesi dedinmi aaaaaaaaaaaaa diyorum aslaa...hemşirelerden sogudum resmen..dün aradım hastaneyi beni dedim norolojiye bağlayın konuşucam
_RANDEVUNUZ VARMIII..HANFENDİ RANDEVUNUZ YOKSA BAĞLIYAMAM..:KK47::KK47:başlatmayın randevunuza yadedim şikayet edicem bunun içindemi randevu alayım..adam direk bağladı kadının biri çıktı..sinirli sinirli bak hanfendi böyleyken böyle oldu ben artık sinirden deliricem dedim kadın bile şok oldu..gelin başhekime çıkın dedi..ama düşünüyorum şimdi ben tahlilimi alsam şikayette bulunamam..yalanlarsa insanlar acaba şimdi başvuracağım biryer bulsam ufff bugün gidemedik çünkü saolsun kaynatamlar arabayı aldılar yarın gidicez sabah erkenden önce başhekime gidicem şikayetimi bildirip tahlil sonucumu telefondan öğrenicem eğer sonucu kötüyse direk tahlilleri almadan savcılıga dilekçe yazıcam..sonuçta haala vermemiş ve telefon kayıtlarıda bulunuyodur..aradıklarım söylenenler tahlilleri vememeleri..dimi ama...kocam ve kaynatam ya yalancı çıkarırlarsa kendileri gelip alamdı derlerse diyo anlamadım gitti

X