• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar mahvoldum :(((((((

Elifcim dualarım seninle cnm,keşke yakınında olsaydım yardım etseydim diyorum hep:(Cnm Mercanı da göndersen daha iyi olmazmı o da daha çok küçük,onunda sürekli bakıma ihtiyacı var cnm,eşinde elinden geleni yapıyor ama yine de bebişlerine annen daha iyi bakar diye düşünüyorum,söylenenlere kulaklarını tıka cnm boşverrrrr.Sen ailen için önemlisin ve onlar seni çok seviyor gerisini,berisini düşünme cnm.

canım annenin gelmesi çok iyi ama kısa süre kalması kötü olmuş. kayradan ayrılman da çok üzücü ama en azından emin ellerde olacak,aç kalmayacak... sayılı gün çabık geçer.üzme kendini..

ya tuvalet için vs neden üzülüyorsunki tabiki hasta bezleri bunun için yapılıyor üstelik geçici bir durum bizde anneme kullandık üstelik onun geçici bir durumu yokdu ilerlemiş parkinsonu vardı sıksık tutamaz kaçırırdı söylerdi ihtiyacı olduğunu ama daha bakarken kaçardı bizde ona hasta bezi kullandık hiç üzülme platin bir yakınımız yaptırdı kırığa sanırım rahat oluyor

canım arkadaşım bu senin bir imtihanın..biraz daha sabırlı ol..keşke sen de ailenle birlikte gidebilsen..annen türkiyede bakardı sana ve kayraya...mercanı da bir süre okuldan alırdınız..tabi ben böyle söylüyorum ama sen o zamana kadar inşallah da biraz olsun düzelebilirsin..ve bir yardımcı alsan kendine kayrayı göndermesen diye düşündüm..dayanmak çok zor olucak sana arkadaşım..Allah yar ve yardımcın olsun..

elifcim insanın ailesi gibisi yok, kayra annenle bile gitmiş olsa..güvenilir ellerde olacak..üzülme canım arkadaşım..

kizlar sizlere sahip oldugum icin cok sansliyim,,,insan dostunu dusmanini bugunde goruyor,,dost dedigim bir arkadasim geldi hafta sonu..yuzume karsi guluyordu resmen...Problemli oldugum esimin aileside eee allahin sopasi yok iyi oldu diyorlarmis...OYsa hic tanimadigim ayni binada oturdugumuz bir kadin olayin oldugu gun hasatane donusu beni gormus hemen evime geldi ne oldugunu sormaya...bi baktim kadin hic bisey demeden hem benle konuwsup hem ortaligi topluyo....Hem sevindim hem de kendimi daha da aciz hissettim...kadini ilk kez o an goruyordum.Bu kadar ki msesizsin iste dedim...
Esimde su 3 gunde bunaldi herseye ozellille cocuklara yetisemiyor..Bugun artik mercana (3 yaisndaki kizma)ofkeyle patladi...Hakliydi da biraz ama sanki bana bisey soyleyemiyormurda ondan cocuga bagiriyor gibi ustume alindim basladim aglamaya..
Birde geldimi hep ust uste olur ya cocuklrda hasatalandi..Bana gecer ameliyat icin olumsuz seyler olur diye korkuyorum
bu arada ridacim seni bekliyordum bende sabirsizca

canım benim seni çok sevdiğimizi ve manen hep yanında olduğumuzu unutma..dualarımdasın..dualarımın gücü nefes versin yarınlarına..güçlü olmaya çalış..kendini sıkma..hasta bezi konusunda da kendini sıkıntıya sokma..b.abdestini tutma..Allah korusun kabızlık filan yaşarsan..çok daha kötü olur senin için..ne yapacaksın arkadaşım..dayanmak zorundasın..
Bir ayet var ya.. "İnsan başıboş bırakıldığını mı sanır?" (Kıyâme Sûresi, 36).
sen başı boş değilsin arkadaşım...senin her halin Allaha malumdur..O her şeyin en iyisini bilir..Hayrı ve Şerrin sahibi, Yer yüzünün ve gök yüzünün.. Kıyamet günün sahibi ALLAH Her Şeye Kaadirdir..Seni Yüce Allah a emanet ediyorum

Düşünen sahip olduğu nimetin farkına varır;

İsa aleyhisselam bir ağacın altında dua eden birini gördü. Dikkatlice baktığında adamın ayakları yürümeyen bir kötürüm olduğunu anladı. İki gözü de görmüyordu. Vücudunda ise baras hastalığı olduğu anlaşılıyordu. Ama adam bütün bunlara rağmen ellerini kaldırmış mutluluktan uçacakmış gibi dua ediyordu:
– Ey nice zenginlere vermediği nimeti bana ikram eden Rabbim! Sana ağaçların yaprakları sayısınca şükürler olsun!.. Hazret-i İsa kötürüm adama yaklaştı:

– Ayağın yürümüyor, gözün görmüyor. Bedenin de sıhhatli görünmüyor? Buna rağmen çoğu zenginlere verilmeyen nimetlerin sana verildiğini düşünmekte, bunun için de büyük bir mutlulukla şükretmektesin. Hangi nimettir nice zenginlere verilmediği halde sana verilen?

Kapalı gözleriyle sesin geldiği yana yönelen kötürüm adam dedi ki:

– Efendi! Allah bana öyle bir kalp vermiş ki, o kalple Onu tanıyorum. Öyle de bir dil vermiş ki, o dille de ona şükrediyorum. Halbuki, dünyanın serveti elinde olan nice zenginler var ki, kalbinde Onu tanıma sevinci, dilinde de Ona şükretme mutluluğu yoktur. Ama gel gör ki, ayakları topal, gözleri kör, bedeninde hastalıklar bulunan bu kötürüm adama Rabbim, bu sevgiyi ihsan eylemiş, bu nimetin farkına varma tefekkürünü nasip eylemiş. İşte bunu düşününce kendimi tutamıyor da:

– Nice zenginlere vermediği nimeti bana veren Rabbim! Sana ağaçların yaprakları sayısınca şükürler olsun! Diye teşekkürden kendimi alamıyorum.

Kafa gözü kapalı da olsa kalp gözü açık olan bu adama yaklaşan İsa aleyhisselam:

– Ver şu elini öyle ise! diyerek elinden tutar, eğilerek görmeyen gözlerinden öper.

Peygamberin dudaklarının değdiği gözler anında açılır. Karşısındakinin İsa aleyhisselam olduğunu görünce heyecanlanan adam:

– Sen şu ölüleri dirilten, hastalara şifalar bahşeden mucizelerin sahibi Peygamber değil misin? der. İsa Peygamber:

– Belli olmuyor mu? deyince:

– Gözlerimden belli oluyor da ayaklarımdan henüz belli değil, der. Tebessüm eden Hz. İsa:

– Sen hele bir ayağa kalkmayı dene! Deyince, silkinen kötürüm adam dimdik ayağa kalkar.

Ayakları üzerine dikilebildiğini anlayınca söylediği ilk sözü şu olur:

– Ey Allahın Nebisi, sendeki bu mucizeler de O’ndan değil mi? Öyle ise izin ver de geç kalmayayım, O’na şükredeyim, diyerek hemen yere iner, başını secdeye koyar ve der ki:

– Rabbim! Seni tanıyan bir kalple, şükreden bir dil nimetinin şükrünü yapmaktan acizken, şimdi gören bir çift gözle, yürüyen iki de ayak da lütfettin. Artık bilemiyorum nasıl şükretmem gerekiyor bu eşsiz nimetler karşısında?

Bu sırada çevreden toplanan halk, gösterdiği bu mucizelerden dolayı İsa aleyhisselamın elini öpmek isterler. Ama Allahın Nebisi işaret eder:

– Benim değil secdedeki şu kötürüm adamın elini öpün!..

Derler ki:

– Onu secdeye indiren nimetlere biz baştan beri sahibiz. Ama hiç birimiz onun duyduğu gibi bir mutluluk duymadık.

– Öyle ise, der, tefekkür edin, siz de düşünün.

Sözünü şöyle bağlar Allahın Nebi’si:

– Düşünen sahip olduğu nimetin farkına varır. Düşünmeyen ise kendisini mahrumiyette sanır!

içim parçalandı resmen. seni o kadar iyi anlıyorumki. eminimki şuan sağlığından çok çocuklarını düşünüyosun. bundan 9 yıl önce çok ağır bir sinir krizi geçirdim. kollarım, dilim bütün bedenim uyuşmuştu. hastanede gözlerimi açtığımda konuşamıyordum. kollarım uyuşmuştu. konuşmaya çalıştım. zar zor söylediğim ilk kelimeler " kollarımı hissetmiyorum, nolur kurtarın çocuklarım var benim" diyebilmiştim. o an tek düşündüğüm yavrularıma bakamayacak olduğumdu. akabinde üç ay kollarımı kullanamadım. çocuklarıma annem baktı. hayatımın en zor günleriydi. Allah yardımcın olsun canım. yavrularınla mutlu ve sağlıklı günler dilerim. dualarım seninle...

Elifcim sana yaseminin de selamı var üzerimde kalmasın geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor..yeni işi çok yoğun olduğu için nete girmeye vakit bulamadığı için iletmemi istedi..öpüyorum arkadaşım her an aklımızda ve dualarımızdasın..

Rabbim acil şifalar nasip etsin inşallah. En kısa zamanda çocuklarınla beraber eski günlerine dönersin.

kizlar sizlere sahip oldugum icin cok sansliyim,,,insan dostunu dusmanini bugunde goruyor,,dost dedigim bir arkadasim geldi hafta sonu..yuzume karsi guluyordu resmen...Problemli oldugum esimin aileside eee allahin sopasi yok iyi oldu diyorlarmis...OYsa hic tanimadigim ayni binada oturdugumuz bir kadin olayin oldugu gun hasatane donusu beni gormus hemen evime geldi ne oldugunu sormaya...bi baktim kadin hic bisey demeden hem benle konuwsup hem ortaligi topluyo....Hem sevindim hem de kendimi daha da aciz hissettim...kadini ilk kez o an goruyordum.Bu kadar ki msesizsin iste dedim...
Esimde su 3 gunde bunaldi herseye ozellille cocuklara yetisemiyor..Bugun artik mercana (3 yaisndaki kizma)ofkeyle patladi...Hakliydi da biraz ama sanki bana bisey soyleyemiyormurda ondan cocuga bagiriyor gibi ustume alindim basladim aglamaya..
Birde geldimi hep ust uste olur ya cocuklrda hasatalandi..Bana gecer ameliyat icin olumsuz seyler olur diye korkuyorum
bu arada ridacim seni bekliyordum bende sabirsizca

canım arkadaşım tabiki orda kimsen yok bak ama annen yetişmiştir sana simdi inş sende eminim daha iyi hissediyorsundur kendini sen eşinin ailesini hain arkadaşlarını boşver bitanem annen geliyor varmı ötesi anneden
eşinede kızmakırılma hakver ona oda alışmamış bu kadar sorumluluğa çoçuk bakımını hep sen üstlendin şimdiye kadar bide senin için üzülüyor o yüzden bukadarı fazla gelmiştir ona
canım benim inş sen hastalanmayacan kızlarında hastalığı hemen geçer inş çok geçmiş olsun öpüyorum

Kac gundur agrim dayanilir derce de diye sukrediyordum ama dun gece artik allaha yalvarir oldum,cektirme bu aciyi rabbim diye....Ben salonda yatiyorum esim cocuklarla o da da...dun gece once kayra uyandi siddetli bir oksuruk nobetiyle,esimle bir yanima geldiler...Sonra bi baktim mercan kocaman koltuk minderini almis yattigim koltugun altina gelmis ustune buldugu incecik bi pikeyle kendine yatak yapmis...sessizce yanima sokuldu kardesini bbasini uyandirmamak iicn bana sus isareti yapip annecim sen uyu ama eliniasagiya uzat ben de senin elini tutarak uyuyayim dedi...bunu soyleyen 3 yasinda ki canim kizim...seni cok ozluyorum ben diyor bana...
dun esim bir arkadasi cagirmis cocuklara baksin diye,,ben yatarken evdeki herseyin yeri degismis gelip ban soruyor aramak yerine ..en son sekeri sordu tarif ettigim yerde yoksa aliriz dedim...marekette evin yan tarafi hay allah cay icemiycez desene dedi bana,,,benim canim kizim ne dedi biliyor muusun TEYZE ANNEMIN AYAGI UFFF OLDU ,O GIDEMEZ SEKER ALMAY ,BEN GIDERIM DEDI...Inanin aglamamak icin buyuk caba verdim.Cocugumun ustundeki yuke bakin...
Allah surekli yatmak zorunda olanalar dayanma gucu versin surda 6 gundur yatiyorum ama popom yara olmaya basladi..Sirtim tutuldu..kipirdayamadigim icin butun heryerim uyustu.feleaket agriyor...Allahim sifa bekleyen tum hastalara yardim etsin...
hepinizi seviyorum aekadaslarim..iyiki siz varsiniz yoksa moralim nice olurdu

şu tatlılığa bak ya kız elif bu mercan ağlattı beni..çocuklar bu yaşlarda annelerine çok düşüyolar bende başımı yere uzatsam muharrem kaldırıyo azcık gözden kaybolsam seni özledim diyo eşlere kaldıysak zaten işimiz zor tez zamanda eski düzenine sağlığına kavuşursun inşallah sana katılıyorum canım sürekli yatağa bağlı kalmak zor

Canımsın çok geçmiş olsun:teselli: Rabbim acilen şifalar versin..
çocuklarına bende çok üzüldüm,
sağlıklı iken sağlığımızın kıymetini bilmiyoruz ,Seninde ettiğin dua gibi Alllahım tüm hastalara yatalak olanlara ve onlara bakmakla hükümlü olanlara yardım etsin.inşaAllah bian önce sağlığına kavuşursun sabırlı olmalısın..Dualarımız seninle güzel kardeşim..

Back