Kızlar kick boksa mı başlasam ?

Firidev

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
460
128
Kızlar kick boks dersi veren bir yer duydum.Oraya gitmeyi düşünüyorum ama pek bir şey de bilmiyorum kick boks hakkında.İnternetten araştırdıklarım sadece.Sizce nasıl bir spor? Daha önce gideniniz var mı ? Biraz sırt kası ve boyun kası yapmam gerek aslında benim.(boynumda düzleşme var da)Doktor yüzme önerdi ama yüzme sıkıcı geliyor bana.Daha önce biraz gidip bıraktım.Kick boksla sırt ve boyun kası yapabilir miyim ? :44:

kick box yapmadım çok fazla bilgim yok ancak boyun düzleşmesi varsa çok ağır sporlar yapmamalısın.Doktor yüzmeyi önerdiyse bir süre yüzmeye git.Önce sağlık problemini ortadan kaldır sonra istersen kick box a da gidersin.Boyun düzleşmesini hafife alma daha sonraları boyun fıtığına neden olabilir ameliyat olmak zorunda kalabilirsin.Zaten doktorun bilgilendirmiştir.

Ben konyadayım burda bir yer duydum arkadaşım gidiyordu o önerdi.Sen hangi şehirdesin ?

kick boxla kas yapamasın vucut calışman gerekirdiye düşünüyorum ben bi arkadaşımın oglu gıdıyordu ya burnu kanıyodu ya gözü morarıyordu o yüzden tavsiye etmem :)

kick boxla kas yapamasın vucut calışman gerekirdiye düşünüyorum ben bi arkadaşımın oglu gıdıyordu ya burnu kanıyodu ya gözü morarıyordu o yüzden tavsiye etmem :)

canım kick box da kızlar pek müsabaka etmiyor,tabi erkeklerin bir çoğu da.Yani gidip kum torbasına yumruk ve tekme atacaklar.Öyle yüz göz morarma gibi şeyler olmaz eğer dövüşmezlerse.Ama yine de ağır bir spor.

bende de ileri derece boyun düzleşmesi var geçen aylarda bende 1 ay boyunca kivkboks yapmıştım tabi boyun düzleşmesi olduğunu öğrenince bıraktım zorlamamak gerek çünkü . Ama ısınma ve bitirmede yapılan kas gevşetme ve ısındırma hareketleri çok iyi geliyordu , bıraktım belim ve boynum daha çok ağrımaya başladı (((

2 yıldır kickboks yapmış biri olarak gitmeni ısrarla öneriyorum canım.
Hem eğlenceli hem de sağlıklı kilo vermen için birebir.
Çok fazla zorlayan hareketleri yapmazsan bi problemin olacağını sanmıyorum.
Zaten hocalar bayanları bu konuda çok sıkmıyorlar, serbest bırakıyorlar.
Yürüyüşün bile değişiyor bi müddet sonra. Kendine güvenin artıyor.
Ben bunu da yaptıysam daha neler yaparım diyorsun. Çünkü çoğu antrenörüm herkes bu sporu yapamaz diyor.
İlk 1 ay denemeye değer bence :) baktın olmuyor bırakırsın

İstanbul'da önerebileceğiniz bi yer var mı? Anadolu yakasında özellikle :)

selamlar ben de kick boks a başlamak istiyorum fakat bu tarz yerlerde pek bayan bulunmuyor. salonlar hep erkek dolu cesaret edemiyorum açıkçası. sizin gittiğiniz yer istanbulda mı acaba? ben şişli mecidiyeköy de yer arayışındayım belki bir fikriniz vardır. ben de profosyonel anlamda dövüşmek için yapmak istemiyorum sıkılaşmak ve forma girmek amaçlı yapmak istiyorum bu sporu..

ben daha önce 2 yıllık bankacılık okuyordum önceden beri hayalimdi memlekette ilçedeydikve tek kulup vardı o da uzaktı çok istememe reğmen gidemedim. üniv. yurdumuzun altında spor salonu açıldı ve hemen kayıtoldum. halk eğitime bağlıydı.. çok başarılı oldum lisansım var 1 yıllık bir serüvendi okulu bırakınca mecburen ayrıldım lisans ve belgem var. muhtesem bi spor... erkek öğrencilerden daha iyiydim . küçük yerdi ve tek kızdım 4 ve 10 yas arası miniklere 3 ay ben ders verdim. sokakta gördüklerinde çiçekler getirip hocam hocam demeleri çok hosuma giderdi. sağlam olan herkese tavsiye ederim. zor dayanıklılık istiyen bi spor. 15 gün merdiven inim cıkamadım ilk başladığımda... hamlık gecince dahakolay... kiremit kırmaya kız kacırma kapkaç saldırı taciz ne varsa hepsi için eğitim aldık..

en güzeli de sokakta kendine güvenerek yürümek dim dik meydan okuyarak... hacam öyle demişti senin sokakta yürümen bile başka kızım diğer öğrencilerden farlı oldugun anlasılıyor hemen... şimdi 6 aylık bi bebeğim var ve 4 yasından sonra kızıma eğitim vermeye başlayacağım...

eğer çıtlkırıldım biriyseniz tavsiye etmem...

meraba canim ben 2011 yilinda 6 ay kick boks yaptim ve spordan o zamana kadar nefret eden ben bu kadar eglendigimi bu kadar bi ise önem verebilecegimi hic düsünmemistim :) gayet iyi gidiyordum ama üniversite sinavina hazirlanirken birakmak zorunda kaldim ve cok pismanim. kick boks sanildigi gibi siddet iceren bir spor degil aksine siddeti dogru kullanmayi ögreniyorsun, eger hevesliysen mutlaka basla derim ben. hatta seneye yurda cikinca istanbulda bende baslamayi düsünüyorum.

ben uzun zamandır boks yaptım maçlara çıktım ödül derece aldım ama ben bu sporu sırf zayıflamak için yapmadım eğer yapabileceğine inanıyorsan o hırs varsa git ama eğer zayıflama amaçlıysa önermem kas yaparsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…