• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar , kadınlar daha mi fazla araba sigortası öder

kizkurusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
1.077
2.745
53
Kizlar; yaş , trafiğe çıkma durumu vs sigorta ücretinde fark ediyor tamam ama bayan olunca daha mi fazla ücret oluyor,öyle diyorlar net bilgisi olan var mi acaba

Tabi ki hayır erkek kadın fark eder mi hiç , yani bu kanıya nerden vardınız ?

Ciddi ciddi bilmiyor ve soruyor musunuz ?

Sevgili marlyss , dalga geçiyor gibi bir izlenim verdigimi sanmıyorum.

Artı benim de şaşırmış olduğum yazımdan anlaşılıyor diye düşünüyorum

Tabı ki bana da saçma geldi ama.etrafımda.duydum.sonra sitelere baktım.onaylar nitelikte cevaplar buldum ,
Bir de bu.yorumun bildiğinden dolayı.mi.yoksa 'tahminince'/böyle.şey.olmaz diye mi?

Başka.soracağı varsa buyur arkadaşım cevapliyayim

Anlıyorum ama şaşırdım inanın...

Hayır kesinlikle kadın erkek yaşlı genç fark etmez , aracın modeli belirler sigortasını .

Anlıyorum ama şaşırdım inanın...

Hayır kesinlikle kadın erkek yaşlı genç fark etmez , aracın modeli belirler sigortasını .

Kadın belli miktar fazla oder diyorlar çok şaşırdım bende , şaka gibi.

Sonra çeşitli sitelerde doğrular nitelikte yorumlar vardı , umarım dediğiniz gibidir

Tesekkur ederim

Evet canım gecen hafta araba aldımdevrini yaptık hemen Sigortacıya gittik eşimle benim arada 400 tlye yakın bi fark çıktı.yaş cinsiyet daha önce Araban var mı kazan varsa bunlar hepsi etkiliyor

Son düzenleme:
Evet canım gecen hafta araba aldımdevrini yaptık hemen Sigortacılar gittik eşimle benim arada 400 tlye yakın bi fark çıktı.yaş cinsiyet daha önce Araban var mı kazan varsa bunlar hepsi etkiliyor

Ay çok tesekkur ederim inan, demek ki var yanı böyle bisey . hayırlı olsun bu arada kazasız belasiz uzun ömürlü ;)

Ay çok tesekkur ederim inan, demek ki var yanı böyle bisey . hayırlı olsun bu arada kazasız belasiz uzun ömürlü :KK66:
Rica ederim size de hayırlı olur umarım☺sigorta fiyatları uçmuş ne yazık ki.Sigortacılar da kabul ediyorlar çok fazla olğunu

Kadin erkek fark eder mi hic denilmis ama bunun kadindan daha cok daha önce araba alip satma islemin olup olmadigina ehliyet yasina her seyine bakiliyor.
Fiyat farki oluyor arkadasim kendimden biliyorm benimle esim arasinda 300 tl kadar bi fark vardi ama nitekim araba benim üstüme oldugu icin o farkida pasalar gibi ödedik

Evet canım gecen hafta araba aldımdevrini yaptık hemen Sigortacıya gittik eşimle benim arada 400 tlye yakın bi fark çıktı.yaş cinsiyet daha önce Araban var mı kazan varsa bunlar hepsi etkiliyor
Eşinizle bütün koşullarınız aynı mı da kadın-erkek farklı fiyat verildiğine vardınız?

Yok canim öyle birşey mümkün olamaz. Kadin erkek ayrımcılığı olur. Yasalar buna izin vermez.

15 yillik soforum.boyle bir fark cinsiyetimden dolayi asssla odemedim.boyle bir kanun anayasada eşitlik ilkesine aykiridir zaten...

Yaş ve Cinsiyet: Örneğin genç sürücüler tecrübesiz oldukları için kazaya yol açma ihtimalleri daha yüksektir. Bu yüzden daha fazla kasko bedeli öderler. Ya da istatistiklere göre bayanlar daha az kaza yaparlar ve bu yüzden daha az kasko bedeli öderler.
Mesela nette kasko için böyle demişler.

15 yillik soforum.boyle bir fark cinsiyetimden dolayi asssla odemedim.boyle bir kanun anayasada eşitlik ilkesine aykiridir zaten...
Eşitliğe Nasıl aykırı? Mesela bankadan kredi çekerken güvenilir müşteri olmaya bağlı olarak farklı faiz çekiliyor, ing bankın reklamları vardı. Veya yaşa bağlı olarak da fark var. Bu da mı eşitliği bozuyor. Sonuçta riske göre sigorta yapıyorlar, kadın daha az veya daha fazla kaza yapıyorsa bunu da dikkate alırlar.

Eşitliğe Nasıl aykırı? Mesela bankadan kredi çekerken güvenilir müşteri olmaya bağlı olarak farklı faiz çekiliyor, ing bankın reklamları vardı. Veya yaşa bağlı olarak da fark var. Bu da mı eşitliği bozuyor. Sonuçta riske göre sigorta yapıyorlar, kadın daha az veya daha fazla kaza yapıyorsa bunu da dikkate alırlar.
Esitlige nasil aykiri diye sormusunuz.sizin icin internetten alintiladim.anayasanin 10.maddesinde geciyor.

10.madde
Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar

Esitlige nasil aykiri diye sormusunuz.sizin icin internetten alintiladim.anayasanin 10.maddesinde geciyor.

10.madde
Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar
Konuyla çok alakasız ama bu kanun önünde eşitlik. :)

Back