• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar illaki çalışan eş isteyen erkekler hakkında ne düşünüyorsunz?

Yani ben açıkçası çalışmanın kadının kendi isteği doğrultusunda olmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum ama illaki çalış ben sana iş bulurum diyen bir erkek itici gelirmiydi size?
Peki eşin çalışmasaydı o zaman sen ona ne derdin çalışmak istiyor Musun istemiyorsan çalışma mı derdin ? Yoksa çalışmazsan nasıl geçineceğiz mi dersin . Kadın erkeğin hak özgürlüğü eşittir . Eşinle sen o evde ortak oturup ortak yiyip içiyorsunuz eşinin sana çalış demesinde ben bir sakınca göremiyorum ama senin böyle düşünmen biraz tuhafıma gitti açıkcası . Çalışmak istemeyebilirsin tabiki en doğal hakkın fakat böyle düşünmemelisin eşin gayet mantıklı birşey demiş

Tabiki çalışmak istiyorum .ama bunu

daha çok kendi geleceğini düşündü gibi geldi bana😀 yani hem ev işini ben yapıcam hem çocuk olunca ben bakıcam hem çalışıcsm. Kendisi işlerle ve çocukla ilgilensin ben çalışırım o halde dimi ama .😀 bilmiyorum bana çok itici geldi ,çok soğudum .
Ya maddi acıdan bi sıkıntı yoksa kadının çalışması çok zor oluyor hem iş hem cocuk olunca haklisiniz bu konuda ya bilmiyorum insan çocuğu olunca bence kendisi büyütmeli sevgisini vermeli bakıcının sevgisiyle çok zor

Peki eşin çalışmasaydı o zaman sen ona ne derdin çalışmak istiyor Musun istemiyorsan çalışma mı derdin ? Yoksa çalışmazsan nasıl geçineceğiz mi dersin . Kadın erkeğin hak özgürlüğü eşittir . Eşinle sen o evde ortak oturup ortak yiyip içiyorsunuz eşinin sana çalış demesinde ben bir sakınca göremiyorum ama senin böyle düşünmen biraz tuhafıma gitti açıkcası . Çalışmak istemeyebilirsin tabiki en doğal hakkın fakat böyle düşünmemelisin eşin gayet mantıklı birşey demiş
Bence ev işindense bi kadının bi yerde çalışması daha kolay bana göre insan gün içinde o kadar çok çalışıyorki yemekti temizlikti derken baktığın zaman gözle görülür bisi yok gibi ama insanı çok yoruyor bence maddi yönden sıkıntısı olmayan hiç bir erkek eşinin çalışmasını istemez tabi devlet memuru ve evliliğini etkilemeyecek bi işi varsa

Bence ev işindense bi kadının bi yerde çalışması daha kolay bana göre insan gün içinde o kadar çok çalışıyorki yemekti temizlikti derken baktığın zaman gözle görülür bisi yok gibi ama insanı çok yoruyor bence maddi yönden sıkıntısı olmayan hiç bir erkek eşinin çalışmasını istemez tabi devlet memuru ve evliliğini etkilemeyecek bi işi varsa
[/QUOT
Evet kesinlikle yemek temizlik gözle görülür bişey yok ve ev hanımlıyı kesinlikle daha zor . Fakat benim eşimin maaşı iyi ve çok şükür durumumuz da ama eşim her zaman çalışmamı ister Kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir anne olarak olursa şayet kızımızı yetiştirelim rol model seni alsın der hep . Ve neden bir maaş daha eve girmesin ki o da ilerde olursa çocuklarımızın geleceği için bir nebzede olsa katlı sağlamasın ki

Evet kesinlikle yemek temizlik gözle görülür bişey yok ve ev hanımlıyı kesinlikle daha zor . Fakat benim eşimin maaşı iyi ve çok şükür durumumuz da ama eşim her zaman çalışmamı ister Kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir anne olarak olursa şayet kızımızı yetiştirelim rol model seni alsın der hep . Ve neden bir maaş daha eve girmesin ki o da ilerde olursa çocuklarımızın geleceği için bir nebzede olsa katlı sağlamasın ki

Şuan çalışıyor musunuz veya çalışsanız nasıl bi yerde çalışırsınız

Ben kendimden örnek vereyim evlenmeden önce markette kasiyerlik yapıyordum yani nerden baksaniz 6 7 yıldır böyleydi bide kafede kasiyerlik yapmıştım okuyamadım maddi sıkıntılardan dolayı çalışmam gerekti her neyse markette çalışma saatleri o kadar uyumsuz ki belli değil evli biri için çok zor çıkış saatin belli olmuyor yorgunluğu ayrı bisi ama elimde mesleğim olsaydı eşime bile sormazdım bi mesleğim var ve bu meslek için çok çalıştım çabaladım diye çalışırdım ama evli biri için serbest calismak çok zor heleki kadınlar için daha da zorlaşıyor

Ben kendimden örnek vereyim evlenmeden önce markette kasiyerlik yapıyordum yani nerden baksaniz 6 7 yıldır böyleydi bide kafede kasiyerlik yapmıştım okuyamadım maddi sıkıntılardan dolayı çalışmam gerekti her neyse markette çalışma saatleri o kadar uyumsuz ki belli değil evli biri için çok zor çıkış saatin belli olmuyor yorgunluğu ayrı bisi ama elimde mesleğim olsaydı eşime bile sormazdım bi mesleğim var ve bu meslek için çok çalıştım çabaladım diye çalışırdım ama evli biri için serbest calismak çok zor heleki kadınlar için daha da zorlaşıyor

Haklısınız zaten ben illa kadınlar çalışsın demiyorum ben de özel de çalıştım üç yol ve bunun bir yılı geç özelde çalıştım hem de evliydim . Sabah 8 de gidiyordum İnan’ın normalde 6 çıkış saatinde ama ben hiç o saatte çıktığı hatırlamıyorum akşam 8,9 kata kadar kalıyordum eşimin işi daha rahattı başından beri ve o çok büyük destekçimdi devlete geçebileceğimin garantisi yoktu bu işte çalışmam yükselmem lazımdı Ki öyle saatlerim düzelsin . İnan’ın biz sorum ediyoruz ben buna karşıyım erkekde evi çekip çevirebilir eşimin ailesi bana o kadar karşıydı ki neden çalışıyorsun o saatte eve geliyorsun misafirin gelemez kocanın yemeği şuyu buyu bende kocamın eli de kolu da sağlıklı çok şükür kendi yapabilir dedim ki öylede yaptı kim erken geliyorsa bir yıl yaptı yemek temizlik . Anlıyorum özel sektörde çalışmak çok zor ben de çok çile öektim diyebilirim . Ama bütün yükü senin Alman temizlik bulaşık çilene çile katar yüküne yük katar

Yani ben açıkçası çalışmanın kadının kendi isteği doğrultusunda olmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum ama illaki çalış ben sana iş bulurum diyen bir erkek itici gelirmiydi size?
çalışmak kendi kararı herkesin evet ama artık biriyle bir hayat birleştiriliyor yani alınan bir sorumluluk var bu demek ki herkes elini taşın altına koymalı. kadın çalışmamaya karar verdi ne olacak erkek ona bakmak zorunda mı ? çalışmak benim kendi kararım ben çalışmak istemezsem senin paranla geçinirim demek asalaklık değil mi. çalışmak istemiyorum sen bana bak düşüncesi çok iğrenç ve yanlış. ortak bir ev geçindirilecek sonuçta kimse evin geçim kaynağını tek başına kazanmayı üstlenmek zorunda değil. Aynı şekilde erkeğinde kadına çalış ben sana iş bulurum demeside itici. sanki para kazanabiliyor, eve para getirir diye evleniyor kadınla. kadının parasına göz diken erkekten daha çirkini olamaz sanırım. kısaca herkes kendi sorumluluğunu bilip tek başına kendine yetmeyi bilmeli. önce birey olunmadan çift olunmuyor.

çalışmak kendi kararı herkesin evet ama artık biriyle bir hayat birleştiriliyor yani alınan bir sorumluluk var bu demek ki herkes elini taşın altına koymalı. kadın çalışmamaya karar verdi ne olacak erkek ona bakmak zorunda mı ? çalışmak benim kendi kararım ben çalışmak istemezsem senin paranla geçinirim demek asalaklık değil mi. çalışmak istemiyorum sen bana bak düşüncesi çok iğrenç ve yanlış. ortak bir ev geçindirilecek sonuçta kimse evin geçim kaynağını tek başına kazanmayı üstlenmek zorunda değil. Aynı şekilde erkeğinde kadına çalış ben sana iş bulurum demeside itici. sanki para kazanabiliyor, eve para getirir diye evleniyor kadınla. kadının parasına göz diken erkekten daha çirkini olamaz sanırım. kısaca herkes kendi sorumluluğunu bilip tek başına kendine yetmeyi bilmeli. önce birey olunmadan çift olunmuyor.
Bir sürü çalışmayan evini çekip çeviren kadın siz kime assalak diyosunz kendinizi bilin

Nasıl bir zihniyette olduğuna bağlı...
Eşimle hayat müşterek ikimizde çalışalım ev işlerinde de bir ucundan bende yardım ederim birbirimize destek ola ola bu evliliği yürütelimciyse olur.
Yok efendim karım çalışsın ama evde de hiçbir hizmetimi eksik komasın, ayağımın altını yıkasın, anama babama emzikle mama yedirsinciyse avucunu yalasın.. 😡

Bir erkeğin bunu demesi gayet normal kadınlar ev araba isterken ve ya mesleğine göre seçim yaparken anormal değilde erkeğin çalışan kadın istemesi mi anormal 🤦‍♀️ Bir de boş beleş dinden atıp tutanlar olmuş bari bilmiyorsunuz yanlış bilgi vermeyin. İslam da kadın çalışamaz diye bir şey yok madem yanlış peygamberimizin eşi ticaretle uğraşmazdı dimi ? O dönem peygamberimizin kızıda öğretmenlik yapıyordu. Eee madem islamda yok neden asıl örnek alınması gereken peygamberimizin davranışlarıda mı yanlıştı. Lütfen islam ile arap kültürünü ayırt edin çoğu insan arap kültüründe olan şeyleri islamda var zannediyor. Azıcık okuyun. Neyse konuya tekrar gelicek olursak normal bir durum keza hayat zor artık genel olarak erkekler çalışan kadın istiyor.

Bana kalırsa ikiside anormal 🙄 maddiyat mesele olduğunda ortada sevgi olduğuna inancım kalmaz.
Valla ben çalışmayan kadınlara saygı duyarım evde çalışmakta zor ama bi kesim var ben çalışmam koca çalışsın ben yiyeyim o onun görevi gibi saçmalıklar çok itici cinsiyet ayrımcılığı sonra adam yetemeyincede üstüne aşağılanan erkeklerde var. Kusura bakmasın ama normal ev hanımı kadınlarımızı tenzih ederek itici olarak bu düşüncede olan kadınlarda sadece cüzdan zaafı var

Benim sevgilimde bana bunu söyledi . KPSS’ye çalış atan , senin maaşınla ev alırız benimkiyle geçiniriz dedi😀 acayip soğudum .
Neden soğudunuz? Siz çalışın ben yiyim mi demiş yoksa birlikte kurulacak yuvaya birlikte destek olalım mı demiş.Ev hanımlarına lafım yok gerçekten işleri bazen çalışan kadınlardan çok daha zor oluyor fakat şunu bil karşındaki bir adam eğer evlendikten sonra hödük çıkarsa ve sen iş sahibi değilsen onun eline bakıyorsan hayat sana zindan olur ama yok işin varsa maddi gelirin o adam hödükte olsa sana belli bir sınırın üzerinde baskı yapamaz evlilikte olması gerektiği gibi eşit olursunuz. Ben çalışan bir bayanla evlenmek istiyorum diyen bir erkek baş tacıdır bana kalırsa karşısındaki çalışmak istemiyorsa evlenmezler olur biter bu dünyanın sonu değildir. Bu erkekten korkulmaz asıl korkulması gereken çalışabilecek güçte olan kadını bile kısıtlayan, eve bakıyor diye kendini kadının sahibi sanan odunlar onlardan soğu sen

Neden soğudunuz? Siz çalışın ben yiyim mi demiş yoksa birlikte kurulacak yuvaya birlikte destek olalım mı demiş.Ev hanımlarına lafım yok gerçekten işleri bazen çalışan kadınlardan çok daha zor oluyor fakat şunu bil karşındaki bir adam eğer evlendikten sonra hödük çıkarsa ve sen iş sahibi değilsen onun eline bakıyorsan hayat sana zindan olur ama yok işin varsa maddi gelirin o adam hödükte olsa sana belli bir sınırın üzerinde baskı yapamaz evlilikte olması gerektiği gibi eşit olursunuz. Ben çalışan bir bayanla evlenmek istiyorum diyen bir erkek baş tacıdır bana kalırsa karşısındaki çalışmak istemiyorsa evlenmezler olur biter bu dünyanın sonu değildir. Bu erkekten korkulmaz asıl korkulması gereken çalışabilecek güçte olan kadını bile kısıtlayan, eve bakıyor diye kendini kadının sahibi sanan odunlar onlardan soğu sen
Alacağım maaşı hesaplayıp , ev kredisine beni sokması Ve ilerde anlaşamazsak para kazan demesi soğuttu. Yani daha evlenmeden boşadı beni sevdiceğim 😀ve Tabiki çalışıcam. Okulum bitmedi çok uzadı .bu süre zarfında da hep ayaklarımIn üzerinde durdum . Bir erkeğe bağlı kalmadım .

Kesinlikle itici gelirdi. Bir erkeğin çalışan bir kızla evlenmek istemesini anlarım ama biriyle zaten beraberse ve o kişiye çalış diye ısrar ediyorsa inek gibi görüp sağmaya çalışıyordur.

Back
X