• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ihtiyacım var size...

minnakkk

Büyümicktk itiraf EThadi!
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
1.928
112
163
İstanbul
merhaba kızlar,
psikolog tavsıyesı arıyordum, buraya da bakmadan gecmedım tabi :))
hatunun bırı konu açmış, psikolog arıyor, fıyatların cok dusundugunden fazla olduğunu yazmış. konusuna cevap veren bı arkadaşta e buraya yaz anlat dök içini sekerım dıye :D evet yaaa ben nıye yazmıyorum dedım önce sizden fikir alayım kızlar.

hamileliğim cok zor gecti, o yüzden işten cıktım. lise sonda stajla başlayıp hamile kalana kadar 6 yıl calıştım.
hatta lisede yaz tatillerinde bile kuaför yanında, test kitapları yazan bi yerde falan da çalıştım. hamile kalınca langırt diye alaşağı oldum. 23 yasıma kadar olan butun ozgurlugum bitti...

4 yasında bir kızım var. Rabbim esirgesin, herkese de nasip etsin inşallah.
dini eğitim de veren bir anaokuluna gıdıyor 2 aydır.
kızımla her dakika dipdibe olmaktan o kadar bunalmıştım ki... kendi kendime kalabildiğim 1 saatim yoktu. sureklı artık bı bagırma halindeydim, herseye sinirleniyor bagırıyordum. halbuki o daha çocuk, 4 yasında. nerden bılecek nerde nasıl davranması gerektıgını, doğru duzgun anlat ki çocuk da ogrensın. öğrenme tekrar ile olur, ben neyı 1 kere de ogrenmısım ki ondan ogrenmesını bekleyebılırım.
okula başlaması bana coook iyi geldi. artık ev fazla dağılmıyor, sureklı onunla oynama halinde olmaadıgım için ev işlerini de yapıyorum vs vs. ev dağınık olunca da deliriyorum cunku. te Allahım ya manyagım valla :D

neyse mutlu mutlu gunlerımız geçerken elif ba derslerine çalışmak istemediği için geriliyorum. "kızımmm o daha küçük lan küçük daha 4 yasında! farkında mısın, cocugu ders çalışmaktan sogutucan yaaa, ilerde derslerine çalışmayacak, oyun cocugu o daha öğrendıgı kadar yaaa" diyorum. kendime geliyorum ama ertesi gun gecıyor. dersine çalışsın ben de hocalarına mahcup olmayayım ıstıyorum. aslında sıkıntımın altında bu var. farkındayım. rahat olmaya çalışıyorum ama yapım elvermiyor. hersey duzenlı nizamlı yürüsün istiyorum. ama olmuyor, olmayacak da farkındayım.
2 gundur ders çalışmayınca , söz dinlemeyince cocugun karsısında ağlıyorum. e oha ama bana!
yan dairede kayınpeder, görümce, üst katta da bekar amcası var. sığındığı liman amcası! kaçış yeri ! o kadar ıyı kullanıyor ki amcasını, amcası da kullandırtıyor tabi... etrafta fazla kişi olunca çocuk beni de dinlemeyip başka yüz bulduğu kişilerle takılıp uzaklaşabiliyor. çok garip ama kızımı kaybedicekmısım gibi bir hisse kapılıyorum. agresifleşiyorum. kızlar normalde A deseniz gülen, neşe dolu, etrafına mutluluk veren, esprılı sempatik çocuklarla arası cok ıyı olan biriydim ben. neden bu hale geldim?
uzun oldu ama hakkınızı helal edin. yapmam gerekenleri biliyorum ama yapamıyorum. bakış acımı degıstırıcek, kendimi toparlamamı saglayabılecek önerileriniz varsa yazın lütfen...

4 yasindaki cocuga fazla yukleniyorsun. Beklentilerini ayarlayamadigin icin de karsilanmadiginda sinir kupu oluyorsun haliyle. Aslinda farkindasin ama kabul etmekte problem yasiyorsun sanirim. Dini egitim vereni yerine sabahtan aksama oynayip kosturacagi, eglenecegi bir krese gondermeliydin, ogreniyor oldugu seyler sadece resim yapmak, legolari birlestirmek, sarki soylemek falan olmaliydi. Hem hayal gucu gelisir, hem daha saglikli olur, cocuk oyun caginda. Birak sonuna kadar oynasin, yorulsun. Eve geldiginde rahat edersin. Ayrica oyun oynamaktan, resim yapmaktan asla sikilmaz. Surekli mesgul oldugu bir seyler olabilir elinde. Daha cok kucuk.

Dersine calis diye zorladikca, hele ki karsisinda aglamak gibi histerik hareketlere devam ettikce ileride dersin her turlusunden uzak ve senin otoriteni zerre kadar tanimayan bir cocuk olacak karsinda. Acilen tavrini degistirmelisin, okulunu degistirmesen bile.

Sizde farkındasınız zaten hatalarınızın. Boşverin darlamayın çocuğu, 4 yaş çocuğu ders çalışmaz ki. Gönderdiğiniz eğitmenlerin de farkında olması lazım bu gerçeğin. Hayatımda duymadım, anaokulundan eve ödevle, evde pratik yapma teşviki ile gönderilen çocuk.

benim kardeşimde 5 yaşında başladı, onlarınki kreş tarzı Kuranı Kerim öğretilen bir yerdi..
öncelikle, çocuk soğuyacak oyun yaşında falan deme, ne alırlarsa o yaşa alıyorlar..
hopla zıpla dan daha çok şey verdiğini hissediyorsun çocuğa..
ama marifet çocuğa sevdirmekte, heveslendirmekte..
elif ba öğretirken biz ona çizdiriyoduk mesela, bi harfi çiziyodu ablaaa buluta benzedi aynıı kakara kikiri , severek öğrendi.. babam pessspembe bir Kuran aldı ona, yaldızlı falan :)
birde kendini sevmeni, şartlarını sevmeni öneririm..
tahammül sınırın zorlanmış sanki, hemen darmaduman oluyorsun çocuğun karşısında ağlıyorsun falan..
Silkelen kendine gel arkadaşım :) kendine zaman ayır, evladınla vakit geçir..
kızımı kaybedicem düşüncesinden de bir an önce uzaklaş..
Rabbim yardımcın olsun
sevgilerrr :KK68:

Çocuk gerçekten soğuyacak ama böyle...

Orada yapmaya çalıştıkları çocuğa bir altyapı vermek, kulak alışkanlığı kazandırmak, öğrenmeye elverişli olana da öğretmek.

Öğrenmek zorunda diye bir şey yok, bir sene de sadece harfleri öğrense bile yeter bu yaşta bence, istemiyorsa da öğrenmesin.
Onun istediği kadar olmalı.

çocuğuna islam eğitimi vereceksen, elifbayı değil onun önünde kuranlı bir hayat yaşa, kuranın onun anladığı dilde rehberi olmasını öğret. anlamadan yasin suresini okusa ne olur okumasa ne olur. sen sadece namaz, oruç değil, affı, merhameti yardımlaşmayı, şirk koşmamamyı yaşarsan çocuğuna daha güzel islam eğitimi vermiş olursun

Sizde farkındasınız zaten hatalarınızın. Boşverin darlamayın çocuğu, 4 yaş çocuğu ders çalışmaz ki. Gönderdiğiniz eğitmenlerin de farkında olması lazım bu gerçeğin. Hayatımda duymadım, anaokulundan eve ödevle, evde pratik yapma teşviki ile gönderilen çocuk.
sadece Kur'an derslerını tekrarlamasını bekliyorlar destek acısından, dıger herseyı zaten onlar yapıyor.

benim kardeşimde 5 yaşında başladı, onlarınki kreş tarzı Kuranı Kerim öğretilen bir yerdi..
öncelikle, çocuk soğuyacak oyun yaşında falan deme, ne alırlarsa o yaşa alıyorlar..
hopla zıpla dan daha çok şey verdiğini hissediyorsun çocuğa..
ama marifet çocuğa sevdirmekte, heveslendirmekte..
elif ba öğretirken biz ona çizdiriyoduk mesela, bi harfi çiziyodu ablaaa buluta benzedi aynıı kakara kikiri , severek öğrendi.. babam pessspembe bir Kuran aldı ona, yaldızlı falan :)
birde kendini sevmeni, şartlarını sevmeni öneririm..
tahammül sınırın zorlanmış sanki, hemen darmaduman oluyorsun çocuğun karşısında ağlıyorsun falan..
Silkelen kendine gel arkadaşım :) kendine zaman ayır, evladınla vakit geçir..
kızımı kaybedicem düşüncesinden de bir an önce uzaklaş..
Rabbim yardımcın olsun
sevgilerrr :KK68:

elif ba ları zaten cok keyıflı bır kıtap. harfleri boyuyorlar, çiziyorlar.. kızımda cok severek çalışıyordu yapıyordu ödevlerini, cezmli harfleri okuyamıyor, anladı aslında napmasını gerektıgını ama beceremiyor. kuranı açıp okuttuğumda okuyabılıyor sadece cezm de takılıyor. o yüzden de okumak ıstemıyor. cok zor dıyor.

kendini ve sartlarını sev demişsin ya, kendimi cok sevıyordum ben, gerçekten muthıs bırı olduğumu düşünüyordum, ne ara bu hale geldim ınanamıyorum. belkide sartlar! burda eşimin aılesıyle aynı yerde oturmak ıstemıyorum. A'nın B'nın çocuğumun egıtımıne terbıyesıne karışmasını ıstemıyorum. sevmıyorum onları! offf..

kursa falan gitsem rahatlarmıyım ki? ya da herseye yetısmeye çalışmaktan daha mı harap olurum :(
kafam bi milyon

Oyun çocuğuna dünyanın en zor alfabelerinden birini öğretmeye çalışırsanız ters teper bence. Bırakın oyun oynasın, sosyalleşsin, çizsin boyasın. Bunları yapması gereken yaşta bu çocuk çok üstüne gitmeyin.

Ufaklık rahatlayınca siz de rahatlayacaksınız muhtemelen. Psikiyatrilik bir durum görmüyorum ben.

merhaba kızlar,
psikolog tavsıyesı arıyordum, buraya da bakmadan gecmedım tabi :))
hatunun bırı konu açmış, psikolog arıyor, fıyatların cok dusundugunden fazla olduğunu yazmış. konusuna cevap veren bı arkadaşta e buraya yaz anlat dök içini sekerım dıye :D evet yaaa ben nıye yazmıyorum dedım önce sizden fikir alayım kızlar.

hamileliğim cok zor gecti, o yüzden işten cıktım. lise sonda stajla başlayıp hamile kalana kadar 6 yıl calıştım.
hatta lisede yaz tatillerinde bile kuaför yanında, test kitapları yazan bi yerde falan da çalıştım. hamile kalınca langırt diye alaşağı oldum. 23 yasıma kadar olan butun ozgurlugum bitti...

4 yasında bir kızım var. Rabbim esirgesin, herkese de nasip etsin inşallah.
dini eğitim de veren bir anaokuluna gıdıyor 2 aydır.
kızımla her dakika dipdibe olmaktan o kadar bunalmıştım ki... kendi kendime kalabildiğim 1 saatim yoktu. sureklı artık bı bagırma halindeydim, herseye sinirleniyor bagırıyordum. halbuki o daha çocuk, 4 yasında. nerden bılecek nerde nasıl davranması gerektıgını, doğru duzgun anlat ki çocuk da ogrensın. öğrenme tekrar ile olur, ben neyı 1 kere de ogrenmısım ki ondan ogrenmesını bekleyebılırım.
okula başlaması bana coook iyi geldi. artık ev fazla dağılmıyor, sureklı onunla oynama halinde olmaadıgım için ev işlerini de yapıyorum vs vs. ev dağınık olunca da deliriyorum cunku. te Allahım ya manyagım valla :D

neyse mutlu mutlu gunlerımız geçerken elif ba derslerine çalışmak istemediği için geriliyorum. "kızımmm o daha küçük lan küçük daha 4 yasında! farkında mısın, cocugu ders çalışmaktan sogutucan yaaa, ilerde derslerine çalışmayacak, oyun cocugu o daha öğrendıgı kadar yaaa" diyorum. kendime geliyorum ama ertesi gun gecıyor. dersine çalışsın ben de hocalarına mahcup olmayayım ıstıyorum. aslında sıkıntımın altında bu var. farkındayım. rahat olmaya çalışıyorum ama yapım elvermiyor. hersey duzenlı nizamlı yürüsün istiyorum. ama olmuyor, olmayacak da farkındayım.
2 gundur ders çalışmayınca , söz dinlemeyince cocugun karsısında ağlıyorum. e oha ama bana!
yan dairede kayınpeder, görümce, üst katta da bekar amcası var. sığındığı liman amcası! kaçış yeri ! o kadar ıyı kullanıyor ki amcasını, amcası da kullandırtıyor tabi... etrafta fazla kişi olunca çocuk beni de dinlemeyip başka yüz bulduğu kişilerle takılıp uzaklaşabiliyor. çok garip ama kızımı kaybedicekmısım gibi bir hisse kapılıyorum. agresifleşiyorum. kızlar normalde A deseniz gülen, neşe dolu, etrafına mutluluk veren, esprılı sempatik çocuklarla arası cok ıyı olan biriydim ben. neden bu hale geldim?
uzun oldu ama hakkınızı helal edin. yapmam gerekenleri biliyorum ama yapamıyorum. bakış acımı degıstırıcek, kendimi toparlamamı saglayabılecek önerileriniz varsa yazın lütfen...

kafa dinlesin diye çocuğunu okula " postalayan " bir anne !!!

Canım o daha 4 yaşında küçük bir çocuk. Benim de 3 yaşında yiğenimi yolladılar aynı öyle bir yere. Ağlamış orada ondan yaşça büyük bir çocuk gelmiş ne ağlıyorsun diye vurmuş bizimkine. Oda daha çok ağlamaya başlamış. Sonrada bütün çocuklar ağlamış. Oda (çocuk aklı) siz niye ağlıyorsunuz diye gitmiş hepisini dövmüş bir güzel :D Daha çok küçük ona bu sorumluluğu yüklemeyin. Ders çalışmaktan ne anlasın çocuk.. Tam oyun zamanında oturup ders mi çalışacak? Ömür boyu çalışacak zaten. bırakın şimdi oynasın eğlensin. Yaşının tadını çıkarsın. O yaşlar bir daha gelmiyor.. Bunu evladınıza çok görmeyin.

4 yaşındaki çocuğa dini eğitim verebilirsin ama Kur'an öğrenmesi için çok küçük.
Allah'ı tanımadan sen ve sistem çok şey bekliyor ondan. Bir kere Allah nerede? Allah kim? sorularını sor bakalım ne cevap alacaksın?
Ben çok erken buldum öyle bir okula gitmesini.
O şimdi oyun oynayacak, her şey yaşında. Sen yürümeyi öğrenmeden yüzsün istiyorsun, koşsun maraton kazansın istiyorsun. Allah kim öğrettin mşi? ve nasıl?

Çocuk gerçekten soğuyacak ama böyle...

Orada yapmaya çalıştıkları çocuğa bir altyapı vermek, kulak alışkanlığı kazandırmak, öğrenmeye elverişli olana da öğretmek.

Öğrenmek zorunda diye bir şey yok, bir sene de sadece harfleri öğrense bile yeter bu yaşta bence, istemiyorsa da öğrenmesin.
Onun istediği kadar olmalı.
heh işte sıkıntı bu! tam da bu! bunları bılıyorum ve sıze katılıyorum lakin içimdeki daha ıyısı olabılır durtusunu kontrol edemiyorum!

çocuğuna islam eğitimi vereceksen, elifbayı değil onun önünde kuranlı bir hayat yaşa, kuranın onun anladığı dilde rehberi olmasını öğret. anlamadan yasin suresini okusa ne olur okumasa ne olur. sen sadece namaz, oruç değil, affı, merhameti yardımlaşmayı, şirk koşmamamyı yaşarsan çocuğuna daha güzel islam eğitimi vermiş olursun
elhamdülillah yasıyorum zaten, beraber namaz kılıyoruz ara sıra, beraber kuran okuyalım dıye çağırıyorum o bır ıkı kelıme okuyup gıdıyor ben devam edıyorum. herzaman paylaşması gerektıgını, insanlara ıyı davranması gerektıgını anlatıyorum.
bende hep böyle yasayan bırıydım ama bu ara bende bıseyler kopuyor fecı agresıflestım kızlar gerçekten kendıme tahammül edemiyorum. kendim gibi bırıyle yasamak ıstemezdım. farkındayım. ama kontrol edemiyorum kendımı. onu napmalıyım ki?

kafa dinlesin diye çocuğunu okula " postalayan " bir anne !!!
bu cümleye çok takılı kalmamak lazım bence. Çocuk bakmak gerçekten çok zor. Ha TV yi açıp önüne oturtursan çok kolay ama çocuk yetiştirmek çok zor. Benim annem bakıyor 2 gündür kızım hastaydı gidemedi okula o da dedi: bugün götüreceğim okula kafamı dinleyeceğim.
Çocuğundan bıktığı anlamı taşımaz bence bu.

arkadışım kızını göndermişti..kızın şimdi kafa zehir maşallah..burda bi arkadaş vardı nickini hatrlayamadım.onunkide öyleydi..ben pek anlamam sadece örnek verdim..

Canım o daha 4 yaşında küçük bir çocuk. Benim de 3 yaşında yiğenimi yolladılar aynı öyle bir yere. Ağlamış orada ondan yaşça büyük bir çocuk gelmiş ne ağlıyorsun diye vurmuş bizimkine. Oda daha çok ağlamaya başlamış. Sonrada bütün çocuklar ağlamış. Oda (çocuk aklı) siz niye ağlıyorsunuz diye gitmiş hepisini dövmüş bir güzel :D Daha çok küçük ona bu sorumluluğu yüklemeyin. Ders çalışmaktan ne anlasın çocuk.. Tam oyun zamanında oturup ders mi çalışacak? Ömür boyu çalışacak zaten. bırakın şimdi oynasın eğlensin. Yaşının tadını çıkarsın. O yaşlar bir daha gelmiyor.. Bunu evladınıza çok görmeyin.
oyy kıyamam..
diyorum ya daha ıyısı olabılır, yapabılır kapasıte var kullanalım ıstıyorum. yazmıştım ya bunun alt tabanında aman bu cocugu da anası hıc çalıştırmıyor mu, bu ne ılgısızlık! denmesinden korkuyorum. mahcup olmak ıstemıyorum. ılgısız bırı degılım ki ben dıyorum. amaaan ıslerı bu, paralarını alıyorlar, olduğu kadar diyıp gecemıyorum. çocukta sıkıntı yokkı olay bende. ben kendıme tahammül edemiyorum o nasıl etsin.

4 yaşındaki çocuğa dini eğitim verebilirsin ama Kur'an öğrenmesi için çok küçük.
Allah'ı tanımadan sen ve sistem çok şey bekliyor ondan. Bir kere Allah nerede? Allah kim? sorularını sor bakalım ne cevap alacaksın?
Ben çok erken buldum öyle bir okula gitmesini.
O şimdi oyun oynayacak, her şey yaşında. Sen yürümeyi öğrenmeden yüzsün istiyorsun, koşsun maraton kazansın istiyorsun. Allah kim öğrettin mşi? ve nasıl?
bence erken degıl, cidden cok zekı bı çocuk ve kapasıtesını kullanmak ıstıyorum ıpek.
senın o soruları o bana soruyor ve güzel güzel açıklamaya çalışıyorum. bız sınırlıyız beserız, sınırsız sonsuz bısey ıdrak edemeyiz, o kucucuk halıyle nasıl etsın. temeli oluşsun.

4 yaşında oyunçocuğunu sarıp sarmalayıp rahat etmek için gönderiyorsunuz.bir de üstelik kız çocuğu ile evde oynanabilecek yüzlerce oyun varken.hayatınızı sevmiyorsunuz ama aynı hayatı yapması için yetiştiriyorsunuz.
dinini öğrenmesin demiyorum tabii ki ama bırakın çocuk çocukluğunu yapsın.siz bu yaşta bunalma hakkına sahipken 4 ,5 yaşlarında çocukları sıkmayın lütfen.hayatını o zaman yaşasın bari.
okul başlayınca derslerdi sınavlardı ne hale geliyor yavrucuklar.
lütfen bencilliği bırakın ve normal oyun oynayabileceği çocuğun enerjisini atabileceği bir kreşe gönderin.
sizde böylece sosyalleşip değişiklik yaşayıp kendinize gelirsiniz.
ve şunu da söyleyim ne mutluki sağlıklı evi dağıtan bir çocuğunuz var.
buna şükredin ve dağıttıkça mutlu olun.ben hep öyle yaptım.

arkadışım kızını göndermişti..kızın şimdi kafa zehir maşallah..burda bi arkadaş vardı nickini hatrlayamadım.onunkide öyleydi..ben pek anlamam sadece örnek verdim..
bazıları da bunu diyor, yani Kur'an öğrenmiş olması zor olması gibi nedenlerden dolayı beyninin daha iyi pratik yaptığını vurguluyor ama kişisel bir durum da olabilir.
Ama misk dini eğitim ailede verilir bu yaşta bence bir kurumda değil.
Çocuk İslamı bilmeden Kur'an eğitimi alması bana anlamsız geliyor.

4 yaşındaki çocuk için dini eğitim veren yer niye ? 4 yaşındaki çocuk için oyunlar oynayabileceği, sosyal aktivitelere katılıp kendini birey olarak geliştirebileceği, ders olarak yüklenmektense oyunlarla enerjisini atabileceği, sportif aktivitelerle beden ve ruhsal sağlığını koruyabileceği bir yer tercih etmeliydin. Zaten ömrü eğitimle geçecek, 4 yaşındaki çocuğa çok yüklenmek değil midir bu ? Arabistan da bile 4 yaşındaki çocuğa elif ba öğretilmiyor ki, ne bu acele.. Ki 6 yaşından önce bir çocuğa okuma yazma öğretmeye çalışmak onun anatomik ve psikolojik sistemine ciddi zararlar verir. Benim yeğenim içinde kreş aradık tüm yaz boyunca. Ablam dini eğitim veren yer istiyordu. Aradık taradık.. En nihayetinde dini eğitim veren yerlerin çocukları çok zorladıkları ve yaşlarından fazla omuzlarına yük bindirdiklerine şahit olduk. Bunu anaokul öğretmeni olan bir tanıdığımız da söyleyince kesin emin olduk ve sosyal olarak kendini geliştirebilecğei bir kreşe yazdırdık. En başında yanlış bir seçim yapmışsınız. Bunun üzerine bir de sizin zorlamalarınız, o çocuğa tahmin ettiğinizden fazla zarar verir. Tutumunuzu değiştirin derim. Ve bir psikoloğu bende size kesinlikle öneriyorum. Çok bunalmışa benziyorsunuz. Paranız çıkışmıyorsa ille özel hastahanelerin psikoloğuna gideceksiniz diye bir kaide yok, devlet hastahanelerinde psikolojik servisleri var. :KK66:

oyy kıyamam..
diyorum ya daha ıyısı olabılır, yapabılır kapasıte var kullanalım ıstıyorum. yazmıştım ya bunun alt tabanında aman bu cocugu da anası hıc çalıştırmıyor mu, bu ne ılgısızlık! denmesinden korkuyorum. mahcup olmak ıstemıyorum. ılgısız bırı degılım ki ben dıyorum. amaaan ıslerı bu, paralarını alıyorlar, olduğu kadar diyıp gecemıyorum. çocukta sıkıntı yokkı olay bende. ben kendıme tahammül edemiyorum o nasıl etsin.

bence erken degıl, cidden cok zekı bı çocuk ve kapasıtesını kullanmak ıstıyorum ıpek.
senın o soruları o bana soruyor ve güzel güzel açıklamaya çalışıyorum. bız sınırlıyız beserız, sınırsız sonsuz bısey ıdrak edemeyiz, o kucucuk halıyle nasıl etsın. temeli oluşsun.
Şöyle diyeyim. Benim inandığım din sadece Kelime-i şahadet getirmek değildir.
Ben kızımı göndermiyorum öyle bir yere ama eğitimini veriyorum nasıl:
1.) yalan söylememesi gerektiğini öğretiyorum.
2.) bakıma muhtaç hayvanları ayağıyla itekleyeceğine akşamları süt veriyoruz birlikte onu öğretiyorum.
3.) evimizde çiçeklerimizin de Allah'ın yarattıkları olduğunu onlara bakmamız gerektiğini öğretityorum.
Bunun gibi etik ve ahlaki eğitim bu yaşın gereksinimleri ve temeli oluşturacak olan bunlardır.
Sonra Allah kim dedim ilk: bilmiyorum dedi.
Dedim ki: Allah bizi yaratan, seni yaratan, ve bizi çok seven, her zaman iyi olmamız için fırsatlar veren bir güç. ORada kişiselleştirmek istemedim kafasında bir şahıs oluşmasın diye..
Allah bize bir sürü güzel şey vermiş. Ona her zaman şükretmemiz lazım. Bak ne güzel senin odan var, her şeyin var ama olmayan çocuklar da var demi dedim...
Buna benzer konuşmalarımız çok oluyor bizim.

Back