• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar hangi ev sizce

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
42
Kızlar 1+1 ev alacağım nasipse.iki seçenek var
1.sıfır daire.çok sayıda 1+1 in olduğu.daha kırsal bşr yer.ama dairelwr yeni.zemin kat ya da sıfır daireyi 85000 tl ye aalabiliyoum.evin içi güzel.ama rekabet çok.bence 400 500 e eşyalı ancak verilir kiraya ve gelen kiracı durmaz sosyal hayat yok
2.merkezde.4 yaşında.10-15 bin tadilat yapılması geek.tam merkezde.ama ev bir tuhaf.bahçe katı.pencereler küçük.bodrum kattan hallice.ama burada insanlar çatı katı için bile yarışıyor.fiyat 69.000 tl imiş
Hangisi sizce

ev alırken merkezi olması önemli bence. küçük diyorsunuz aile oturamaz. merkezi değil bi öğrenci bekar oturmaz elinizde kalır. biraz daha araştırın derim

1.sıfır daire.çok sayıda 1+1 in olduğu.daha kırsal bşr yer.ama dairelwr yeni.zemin kat ya da sıfır daireyi 85000 tl ye aalabiliyoum.evin içi güzel.ama rekabet çok.bence 400 500 e eşyalı ancak verilir kiraya ve gelen kiracı durmaz sosyal hayat yok
2.merkezde.4 yaşında.10-15 bin tadilat yapılması geek.tam merkezde.ama ev bir tuhaf.bahçe katı.pencereler küçük.bodrum kattan hallice.ama burada insanlar çatı katı için bile yarışıyor.fiyat 69.000 tl imiş
Hangisi sizce

Çatı katı için bile yarışıyor derken? Çatı katı Bodrum kattan bin kat iyidir zaten.

Merkezdeki olanı al. İçini de bir güzel yaptır aynı fiyata geliyor zaten o zaman. Bende merkezden uzak oturuyorum ve her gün burnumdan geliyor muhakkak gözümden iki damla yaş akıyor.
Şimdi sen o evde oturmasan bile kiraya verdiğinde zarar edersin merkez en iyisi

İkisi de çok iç açıcı gelmedi. Hem bodrum kat, hem küçük pencereli, hem de küçük metrekareli... Karanlık ve boğucu olur. Kolay kolay kimse yaşamak istemez öyle bir yerde. Ha mecbur kalınca çadırda bile yaşanır ama madem ev alacaksınız, acele etmeyip, titiz davranmakta fayda var.

Kırsalda olan çok mu şehir dışında, toplu taşıma imkanları nasıl? Orada sosyal hayat olmayabilir ama mesela 15-20 dakikada merkezi bir yere gidilebiliyorsa, bodrum katına göre daha çok tercih sebebi olabilir.

ikinci seçenek diyorum. konum önemli. hem de kira getirisi daha iyi olur. fiyatı da tadilat ile ilk evle aynı oluyor yazdığınıza göre.

Zaten ikisini de aldığınız takdirde kiraya vermeyi düşünüyorsunuz o zaman evin dışı içi konumu güzellikleri vs. Değil önemli olan kiraya verebilmek ya da verememek. Bu durumda bence merkezdeki ev sizin için daha uygun ikisi arasında. Ama başka evlere de bakın derim.

Bence ikisi de olmaz. Ankara'daki ilk evim bodrumdan bozmaydı. Yatı kotluydu. Aşırı karanlıktı. İnsanı depresyona sokuyordu. Biz taşındık, bizden sonra çok kiracı girdi çıktı. Uzun süreli kiracı bulamadılar bir türlü. Son evim de eryamandaydı, merkeze (kızılay ulus vs) uzaktı. İşr gidip gelmek rezillikti. Ankara'da kalacak olsaydım kesin taşınırdım, çok zor uzak yer.

Hangisi sizce

Her halukarda aynı hesaba geliyor zaten.Ben sizin yerinizde olsam merkezdekini alırım güzelce tadilat yapar kiraya veririm madem rant var.

Ben yerinizde olsam ikisini de düşünmezdim. Yatırım amaçlı alıyorsanız hele... Ben olsam şu dönemde ev almazdım hatta. Seçimlerden sonra ne olacağı belirsiz.

Merkezdeki ev kesinlikle. 1+1 evi aile tutmaz ancak öğrenci ya da bekar bohem insanlar tutar onlar da çevrelerinde hareket olsun dükkanlar restoranlar olsun isterler. Evin içinin konforu ikinci planda kalır sizin kiracı potansiyeliniz için evin merkezde olması ilk önceliktir o yüzden merkezdeki evi alırdım ben olsam

Bence ikisini de almayın.
1+1'lerin çok olduğu siteler belli bir zaman sonra çok sorunlu bir hal almaya başlıyor. Günlük kiralayanlar,farklı amaçlarla kullananlar derken,adı çıkıyor ve tercih edilmiyor.
Diğer evde bodrum katıymış,çok tercih edilebilecek,değer kazanacak bir durumu yok bence. Para verip icini yaptırsanız dahi fiyatında öyle aşırı bir getirisi olmaz size.
Birde peşin almayacaksanız en azından seçimlerin atlatilmasıni bekleyin,faizler baya yüksek şu an.

Bire göre iki daha iyi ama bence daha çok araştırma yapılmalı ikisi de içime sinmedi ama illa bunlar diyorsanız iki

Hangisi sizce
İki evin de olumsuz özellikleri eşit derecede, bence ikisini de almayın başka ev bakın.

Back
X