- 13 Şubat 2008
- 12.354
- 1.423
-
- Konu Sahibi D e r i n s u
ah ne ıyı oldu bunu cıkarkman tekrardan..
hıc bıse bellı degıl ..dısarı cıkmazsak kı cıkıraz,esımle teyzesıne gıderız ama annesı de gelır kardesı de bızde hatta benım annemlerde..
eşim çiğ köfte yapacak tek bellı olan bu :)
bakalım ne olacak
kafayı yemiş savaşçı menüsü delikafadulden
-marketten hazır köfte
-pakette patates cipsi
-hazır rus salatası/mercimek köftesi
-100 m daha yürümeyi göze alırsam içli köfte cokacimcoook
-birkaç çeşit peynir
-çerez
-meyve
-bira
-hazır sütlü tatlı
depresyondan çıkma oranıma bağlı olarak
hazır köfte yerine güzel baharatlı tavuk sote
güzel bir yeşili bol salata
pilav
ev yapımı tiramisu
olabilir ancak depresyonda olma ihtimalim yüksektirkafamçokkarıştı
annemin vazgeçilmezi kestane kebap
ve nasıl oldu da atladığım :mymeka:
etsiz çiğ köfte cokacimcoook listemize eklenmiştir. mercimek köftesinden vazgeçilmiştir. sositososito
bir de dün tost ekmeği üzerine mayonez üzerine de ton balıkla salata denedim kanepe gibi çok lezzetli oldu ama naapsam acaba mide karışır mı fisfisfis
Bizdede kesin çiğ köfte olacak,diğerleri henüz belli değil ..
Canın çekti değil mi?Gel tatlım,şenlik olur ayrıca eşim acayip çiğ köfte yapar
:roflol: 1 ocak peygamberimizin hicreti demek CADIARZU hmmm bunu öğrendiğimiz iyi oldu cahillik işte kusura bakma
ben yılbaşında yemek bile yapmıycam. dünden kalan yemeği ısıtacam. tv deki embesil yılbaşı programlarını bile izlemeyi düşünmüyorum. dvd bi film izleyip saat 10 da uyumayı planlıyorum.
"aman da aman 2008 bitti 2009 geldi" diye tantanaya ne gerek.
hadi müslüman olmayan milletler kutluyor, onların bayramı, saygı duyuyorum. ama bizim türk-müslüman millete ne oluyor anlamıyorum ki...
:
Bu yıl nerede, nasıl kutlayacağımız kesinleşmedi ancak olur da bizde olursak şu anda canımın çektiği şeylerden bi liste geliverdi aklıma:
-fırında bir tavuk çeşidi
- şehriyeli pilav ya da iç pilav
-ciğer tava (bir gün önceden ya da sabahtan yapılıp soğuk olacak)
-kaşarlı mantar
-püre
- kereviz salatası
- mercimek köftesi /kısır
-cips, kuru yemiş, patlamış mısır
-bira /kola /meyve suyu
- sütlü tatlı üzerine meyve sosu
hmm süper konu olmuş kızlar. ben de bi kaç gündür bunları düşünüyorum.
biz sanırım arkadaşlarımızla olucaz, ama henüz net değil. menümün net olmadığı gibi...
ben bişe sorucam ama.
genelde yemekli-içkili misafirlerimde hep aynı şeyi düşünüyorum :)))
yemekten sonrası için ve tabii meze olacağı için meyve hazırlıyorum ama kararmamaları için ne yapabilirim bilmiyorum. limon tadını değştiriyor hafiften, sevmiyorum...
yemekten sonra kalkıp hazırlasam, ben severim böyle süslemeleri falan, o zaman da milleti masada öylece bırakmış oluyorum.
Jöle mi kullanılmalı bunun için ?
ben yılbaşı gecesi küçük prensesim pamugumla yani kedimle evde yanlızız..artık bende o gece için kızıma ödül olarak yaş mama kendimede kızarmış tavuk alırım afiyetle yeriz napalım.belki küçük bir kaçamak yapıp bir şişe malibu alır yudumlarım
Ayy tarifleri okudum canım çekti hepsini:)
Bu arada Allah aşkına yılbaşını kutlayanların amacı ne? dinle ne alakası var ayinmi yapıyoruz..
Bu tür yorumları yapanlar kendilerini göstermek için yaptıklarını düşünüyorum..
İşlerine gelince sevgililer günüü,doğum günü vs.. kutlanılıyor o zaman onlarıda kutlamayın