Kizlar evde yilbasi menüsü icin neler yapacaksiniz?

ah ne ıyı oldu bunu cıkarkman tekrardan..

hıc bıse bellı degıl ..dısarı cıkmazsak kı cıkıraz ,esımle teyzesıne gıderız ama annesı de gelır kardesı de bızde hatta benım annemlerde..

eşim çiğ köfte yapacak tek bellı olan bu :)

bakalım ne olacak

evet canım malum az kaldı
bizim de daha belli değil plna,ilk yılbaşımız olacak evli olarak

bizimde evli ilk yılbaşımız olacak,
kaliteli birkaç mekana baktık çok pahalı, yılbaşında taksime gitmekde olmaz, en iyisi oturucaz evimizde beraber kutlucaz yılbaşımızı
camlara yazılar yazıcas aldık köpük spreyimizi.
süsler alıcaz
o gün tüm gün çalıştığımızdan hazır mezeler alıcaz, mamamalar içecekler alıp oturucas sıcacık yuvamızda. :)

ben menümü hazırladım arkadaşlar...
içi doldurulmuş fırında tavuk,
amerikan ve patlıcan salatası,
ayrıca havuç ve közlenmiş kırmızı biber salatası,
(salataları az yapıcam tadımlık diyebilirim)
yaprak sarması,
peynirli tepsi böreği,
tatlı olarakda yapabilirsem profiterol olmassada revani yapmayı düşünüyorum..
çerez
bira(bana yok içimde omayra var)
şimdilik bunları yapmayı planlıyorum bu eşimle 2.yılbaşımız ama geçen yıla çalışarak girmişti o dükkanda ben evdeydim malesef kötüydü bu sene güzel geçirmeyi planlıyorum bakalım...

Son düzenleme:

2009'a girerken bunları yazmışım, ne güldüm şimdi

Bu yıl nerede, nasıl kutlayacağımız kesinleşmedi ancak olur da bizde olursak şu anda canımın çektiği şeylerden bi liste geliverdi aklıma:

-fırında bir tavuk çeşidi
- şehriyeli pilav ya da iç pilav
-ciğer tava (bir gün önceden ya da sabahtan yapılıp soğuk olacak)

-kaşarlı mantar
-püre (kardeşimler de gelirse)

- kereviz salatası
- mercimek köftesi /kısır

-cips, kuru yemiş, patlamış mısır
-bira /kola /meyve suyu

- sütlü tatlı üzerine meyve sosu

Bizim de aşkitomla ilk evli yılbaşımız olcak inşallah.Belki dışarda kutlarız ama daha belli olmadı.
Eğer evde kutlarsak, Bütün tavuk alır kocim
Yaprak Sarması
Yayla Çorbası (kocişim cok sever)
Tel Şehriyeli Pilav
Rus Salatası
Yoğurtlu havuç Salatası (mezelere ağırlık vermek istiyorum)
Kısır olabilir
2 renkli puding
Yaş pasta yapabilirim
Peynir Tabakları
Çerez-Meyve
Kocişime Rakı Bana Bira Vur kadehleri hoppaaa
Aklıma başka gelirse yazarım 1 çeşit meze daha yapmak istiyorum

Biz ilk defa bu sene eşimle başbaşa geçirmeyi planlıyoruz evimizde. 3 senedir evliyiz 4. yılbaşımz olacak ilk 2 yılbaşında kaynanama gittik geçen sene de dışarda kutladık bu sene evde olalım dedim sofra kurayım yiyip içelim. Menümde hazır gibi büyük ihtimal şöyle olacak:

mercimek yada yayla çorbası
paçanga böreği
fırında tavuk but
iç pilav
patates kızartması
kadın budu köfte ( olmayabilir fazla olabilir)
mayonezli yoğurtlu havuç salata
rus salatası
tiramisu
meyve salatası
çerez, cips, kola, belki şarap eşim içmiyor ama kendim için olabilir.

şimdilik böyle değişmezse..

az mayonezli-yoğurtlu havuç..(rendelenmiş sotelenmiş)
beşamelli tavuk-mantar fırında..
pilav..
küp küp kızartılmış patlıcan-biber(sarımsaklı domates sosuyla)süper oluyor tavsiye ederim..
ilave bişeyler daha olabilir, aklıma gelenler bunlar şimdilik..
E tabii unutmadan İçkilerin şahı, Rakı..

:roflol: 1 ocak peygamberimizin hicreti demek CADIARZU hmmm bunu öğrendiğimiz iyi oldu cahillik işte kusura bakma

Ayy tarifleri okudum canım çekti hepsini:)
Bu arada Allah aşkına yılbaşını kutlayanların amacı ne? dinle ne alakası var ayinmi yapıyoruz..
Bu tür yorumları yapanlar kendilerini göstermek için yaptıklarını düşünüyorum..
İşlerine gelince sevgililer günüü,doğum günü vs.. kutlanılıyor o zaman onlarıda kutlamayın

hmm süper konu olmuş kızlar. ben de bi kaç gündür bunları düşünüyorum.
biz sanırım arkadaşlarımızla olucaz, ama henüz net değil. menümün net olmadığı gibi...
ben bişe sorucam ama.
genelde yemekli-içkili misafirlerimde hep aynı şeyi düşünüyorum :)))
yemekten sonrası için ve tabii meze olacağı için meyve hazırlıyorum ama kararmamaları için ne yapabilirim bilmiyorum. limon tadını değştiriyor hafiften, sevmiyorum...
yemekten sonra kalkıp hazırlasam, ben severim böyle süslemeleri falan, o zaman da milleti masada öylece bırakmış oluyorum.
Jöle mi kullanılmalı bunun için ?

mercimek çorbası
içli köfte
barbunya
rus salatası
humus
muammara
karışık salata
kola-cips-çerez kesin olacak bide mısır patlatırım
hazır yufkayla baklava yapacam kesinlikle süper oluyor
birdeeeee ıspanaklı yaş pasta
kuru pastada yaparım belki

ben yılbaşı gecesi küçük prensesim pamugumla yani kedimle evde yanlızız..artık bende o gece için kızıma ödül olarak yaş mama kendimede kızarmış tavuk alırım afiyetle yeriz napalım.belki küçük bir kaçamak yapıp bir şişe malibu alır yudumlarım

kaşarlı mantar ve püreden vazgeçtim. e pilav yapınca kısır da yapılmaz hep pilav gibi annem yaprak sarma dedi, e onun da içi pilav olur :84:

tavuklu pilav da canım çekiyor aslında ama sanki duaya gitmiş olmaz mı :44:

tavuk soteden de bıkıyorum ama en pratik ve lezzetli de o oluyor fırınımız çok ufak tek tepsi o yüzden fırında yapmayalım diyor annem

-halen bilinmeyen bir tavuk çeşidi
-iç pilav (ciğersiz)

-kereviz salatası
-karışık salata (havuç, yeşillik vb)

-kuruyemiş, cips, patlamış mısır
-bira, meyve suyu

bunlar garanti, 3-5 kişi olacağız ve yemekten sonra tıkanmış olacağımız için fazla çeşit istemiyorum ama çok da içime sinmedi
bir de tatlıyı değiştirmek istiyorum :44: çikolatalı bir şey olsun, supangle belki de

valla bunu ben de hep düşünürüm o yüzden de bıçakla misafirin önüne getirir koyarım tabii sen farklı servis istiyorsun ama bilen biri olsa keşke, jöleli olarak şahsen ben sevmiyorum meyveyi tadını bozuyor gibi geliyor o da, seraplast falan kaplasan tabakları faydası olur mu acaba?:44:

:84: yaa fiyatına baktım 50 tl olmuşşşş :84: en güzelini yaparsın valla bana da hediye getirseler ne iyi olur bir şişe

Benim menüm de şöyle kızlar:
-Mercimek Çorbası
-Ispanaklı mantarlı krep(Krepler dondurucudan)
-Patlıcan salatası(Patlıcan kırmızı biber közlenmiş buzlukta)
-Havuç mezesi
-Beyaz peynir, Kaşar, salam vs.
-Piliç Topkapı(Çok havalı hem de kolay)
-Kremalı Patates(2 dakikalık iş)
-Pastaneden yaş pasta
-kuruyemiş, cips vs

İnsanlar genelde Noel'le Yılbaşını aynı şey sanıyor canım sorun burda çıkıyor
Oysa Noel evet Hristiyan bayramıdır ve Hz. İsa'nın doğumudur ve Müslümanların bunu kutladığını şahsen ben hiç görmedim
Fakat Yılbaşı dinsel bir şey değildir. Yeni bir yıl yeni başlangıçlar yeni umutlar eğlenceee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…