Kizlar evde yilbasi menüsü icin neler yapacaksiniz?

Çıldırır çıldırır kızlar.Çok basit, ama bir o kadarda hoş görünüyor resimlerinde.Tuttum ben bu çılgın patatesleri...Ama halâ bir menü kesinleştiremedim daha.

:lepi::lepi::lepi:
Lalişim yavru bunların çoğu hazır zaten bacum sen nasıl yorulcan ki
Sanırım sen mutfağı pek sevmiyorsun:1rolleyes:
İzmirde olsaydım eğer sabahdan gelir bu sayfadaki en kral menünün de genişini hazırlardım sana sessizce kaybolurdum akşama yakın kocine de çaktırmadan kurardın sen masayı artıkyerimseniben
Neyse gecenin kalan saatleri için gücün kalır seninde eğlenmek için belki daha iyi :sm_cool:

Beni sorarsanız kızlar Yılbaşına yemeğe gidiyoruz arkadaşlarımızla onların işlettiği bir restouranta yemekden sonra diğer arkadaşlarımızı kırmamak için oradan ayrılıp eğlenceye başka arkadaşlarımıza gidicez
Kafamız eserse gece sonunda kahve içmek için başka bir arkadaşa gidicezdelikafadulden
Plan bu inşallah diyorum tabii

biz yılbaşında 12 kiş olucaz sülalecek we iş bölümü yaptık herkes bişiyler yapıcak yoksa tek aileye cok ağır gelir !!!!!!!!!!!!!

benim yılbaşı menümde bööle..................cokacimcoook

mercimek çorbas

paçanga böregi

dana etinden rosto

yoğurtlu hawuç

kerewiz salatası

çerkez tawuğu

patates püresi

yaprak sarma

zeytinyağlı barbunya

mor lahana salatası

rus salatası

kola fanta sprıte we çeşitli meywa suları:içelim::içelim::içelim:
annem we teyzemın wazgeçilmezi kabak tatlısı
çerez
meywa

weeee benim süper tramissum...........

okey oynanırhihoyyythihoyyyt

göbek atılır delikafadulden

nar patlatılır

herkes birbirine hediyeler alır önce ağacımızın altına koyarız cok fazla oluo walla bi görseniz ama cok güzel oluyo biraz tuzluya patlıo ama senede bi gün olur o kadar zaten yılbaşından bı ay önceden biz hediyelere başlıyoz sonrada gece yarısından sonra hediyeler werilir......tebrikler ......gülücükler ......we yine oynamalar.......:teytey::teytey::teytey:

herkese 2009 sağlık mutluluk huzuz sewgi aşk para we içinden ne geçiyorsa onu getisin inşallah
iyi seneler diliyorum k.k. daki herkese...........

benim canım çekti cokacimcoook fotoğraflarını görünce, çılgın patates delikafadulden denemesi yapayım dedim. ama anneme gösterdim, ince kabuklu patates lazım yarın alırız diyor, evdeki kalın kabuklularla güzel olmaz diyor senağlama

nar patlatmak ne ya?
ilk burda duydum hiç bir fikrim yok

nar için bereker derlerhihoyyyt .saat 12 de kapında narı atıp patlatırsan evin bereketi olur diye inanılır..ne kadar doğru bilmiyorum bende yeni öğrendim yapanların fikirlerini alabiliriz..

herkese mutlu yıllar dilerimmmma.s.

nar patlatmak bereket ugur die biliyorum
ne kadar gercek o muamma tabiiki
eğlence olsun die değişiklik olsun die 2 yıldır yapıom tabi önce buzdolabı posetine sarıyorum çünkü tahmın edersiniz ki yerler cok batıyor sonrada 12 de dış kapının önünde yere atıyorum ... allah herkesin yeni yılda rıskını bereketini arttırsın inşallah...............

annem de nar taneleri asla yere düşürülmez der, koca bir leğen alrı ayıklarken yerlere dökülmesin diye
bu iki inanış ters düşüyor sanırım
narın bereket olduğunu biliyorum. belki onun için yere dökmemek gerekiyor anneme göre
patlatmayı ilk kez duydum ama

HEP BİRBİRİNE BENZER YEMEKLER BENİMKİLERDE AYNI SİZİNKİLERE BENZER :dance:

YAPRAK SARMA
FIRINDA TAVUKLU PİLAV
MERCİMEK ÇORBASI
BİZİM KIYMALI MANTI BÖREĞİMİZ
KÖFTE
PATATES PÜRESİ
ELMALI KURABİYE
TİRAMİSU
ŞARAP
delikafaduldenNASI YAPÇAN DİYE SORMAYIN HEP ONU DÜŞÜNÜYORUM HANGİ BİRİNİ YETİŞTİRCEM

yoğurt çorbası
fırında hindi
iç pilav
çin böreği
yoğurtlu mayonezli havuç
zeytinyağlı kereviz
fasulye piyazı
rus salatası
kırmızı biber turşusu(hazır)
kremşantili meyveli pasta
alkollü alkolsüz içecekler
kuruyemiş
cips
meyve

diye düşünüyorum
hatta çalışmalara başladım:)

bu yılbaşı annemlerdeyiz hihoyyyt

dün akşam annemi arayıp menüyü sordumm :jeyyar:

çorbaa (ne çorbası olacağı henüz belli değil karar vermemiş :lepi:)
bonfile
pilav
patates kroket
çıtır soğan halka
patlıcan salatası
kırmızı közlenmiş biber yoğurtlu
gavur dağı salatası
rus salatası
yaprak sarması
mercimek köftesi
meyve
çerez
cips
bisküvi tabağıı
vee annemin çikolatalı pastasııııı
rakı,şarap bira,kola gazoz meyve suyu vs...

ben bu yılbaşı ev için planlar yapmıştım menüyüde düşünmüştüm ama değişiklik oldu.bartuarda adlı üyemiz benim kankam olur:içelimnunla birlikte kutlamaya karar verdik:teytey:..bqakalım nasıl geçecek ikimizde heyecanlıyız...hihoyyythihoyyyt

Kızlar ben mesela eşime kalpli kalıplarla kurabiye yapıcam,gıda boyası kullanmayı düşünüyorum(çaktırmayın nasıl kullanılacağını bilmiyorum:)umarım güzel olur:)

bu arada gıda boyası nasıl kullanılıyo gerçekten?yani suylamı karıştırılıyo?biliyomusunuz kızlar?

bu arada gıda boyası nasıl kullanılıyo gerçekten?yani suylamı karıştırılıyo?biliyomusunuz kızlar?

bende yapmıştım kırmız kalpler...gıda boyasını hamuru yoğurduktan sonra toparlanmışken hamur içine az bir miktar katıp yoğurdum kalpli kalıpla kestikten sonra pişirdim.güzel olmuştu umarım seninkilerde güzel olur..o boya çok fazla renk veriyor dikkatli koymalısın..

bizim menüde şu 11 kişiyiz ama 5ide çocuk zaten
mercimek çorbası
mezeler: patlıcan salatası
hacuç salatası
piyaz
acılı ezme
yogurtlu kurubiber
ana yemek : tavuk dolması
yaprak sarması
fırında patates
içecekler çerz meyve
etimek tatlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…