- 6 Şubat 2021
- 3.244
- 8.831
Her erkek böyledir diye genellemeye giriyorsunuz ben hem buna hem de diğer cümlelerinize kızıyorum.Ister kabul edin ister etmeyin doğalari bu ...erkekler babaligi ancak ogrenebir ...annelik oksitosin hormonu yüzünden bizde doğamizda var...yadsimaniz kabul etmemeniz bu gerçeği degistirmez...konu sahibine değişik bakış açısı sağlayıp lohusa bir kadına daha da üzüntü vermek yerine olayın doğası ile cevap verdim ...bu benim zihniyetim değil aldığım eğitimin de sonucu bildiğim bir gerçek...
Bakın benim bebeğim oldu. Eşimin ailesi ne yardım etti ne bakmak istediler oysa çok yardıma ihtiyacım vardı. Ayrıca eşimde boş kafalının biri. Eşim ve ailesi lohusa halimle küçücük bebeğimle benden 16 saat araba yolculuğu yapmamı bekledi sırf oğulcuklarının yemeği eksik olmasın kıyafetleri temiz olsun diye. Başlarım böyle düzene dedim onu gönderdim boşanmaya karar verdim bu süreçtede ailemle kaldım.
Hani diyorsunuz ya doğalarında bu vardı diye benim bebeğime annemle babam baktı. Babam varya babam çocuğumun dedesi olmasına rağmen hem babalık hem dedelik yaptı. Ben sezeryan olduğum için babam bebeği beşikten alıp elime verdi sürekli hiç erinmeden. Ayrıca uykusuz kaldığımda hadi git uyu 3-4 saat der bakardı, çoook aç kaldığımız zaman oldu babam gene yemek bile yaptı.Daha sayamıyorum birsürü yardımı oldu halada oluyor.
Yani bu iş doğayla, hormonlarla, kabullenmeyle çözülmüyor. Bu durumda babamın yaptıklarını açıklayamazsınız. Baba oluyorsan o bebeğe bakacaksın kardeşim kadıncağız o bebeği tek başına yapmıyor. Babaysan sorumluluk alıyorsun demektir, o senin, canın, kanın demektir. 15 günlük bebişini bırakıp köye gidicem diye direnmek vicdansızlık, düşüncesizlikten başka hiçbir şey değil. Hem o anaya hem canından kanından olan mis kokuluya yazık etmektir. Anneyi mutsuz ederek sütünün azalmasına yol açıp çocuğun aç kalmasına bile sebep oluyor yazıklar olsun başka bir şey denmez.