• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çeyiz için yardım

ogretmenhanim93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
27
7
1
31
Kızlar merhaba benim bir sorum olacak. Şimdi benim annemin yaptığı birkaç parça şey dışında hiç çeyizim yok. Aranızda evlenmiş olanlar bana söyleyebilir mi işte yemek takımı, çatal bıçak seti havlular yatak örtüsü küçük mutfak aletleri gibi şeyler size toplam kaça patladı? Bir kızın çeyizi ortalama kaça mal oluyor?

Bulunduğun yerde çeyizci yerlere gidip fiyat analizi yapsan senin daha iyi olur. Ben 1 yıllık evliyim servis takımını 2.5 civarı biseye aldım yedek ayrı aldım oda 600 ile filan geldi. Daha bi sürü ıvır zıvır yani

Çeyiz için para harcayacaksan canım eğer orta halli bir çeyizim olsun diyorsan en en az 12-13 bini gözden çıkartacaksın birde İstanbulda oturuyorsan eğer bir şey önereceğim sana

ya aslında bu sana bağlı bir şey ..
Mesela yemek takımı 84 parça olanından mı istiyosun hani şu milyar olanndan :)
yoksa ben gibi çorba tenceresi kullanmam ben 6+6=12 misafir 6+6 =12 gunluk(uygun olanlrından) kullanırım daha ii diyenlerdenmisin ?
mesela bu sekılde bi miktar para kaldı cebinde onda da başka eksiğini tamamla?
böyle çok var ?

Kızlar merhaba benim bir sorum olacak. Şimdi benim annemin yaptığı birkaç parça şey dışında hiç çeyizim yok. Aranızda evlenmiş olanlar bana söyleyebilir mi işte yemek takımı, çatal bıçak seti havlular yatak örtüsü küçük mutfak aletleri gibi şeyler size toplam kaça patladı? Bir kızın çeyizi ortalama kaça mal oluyor?
Alacagın ürünlere baglı 30 40 bin de tutabilir 10 bine de halledebilirsin. Yani olay tamamen bütce meselesi =)

Çeyiz için para harcayacaksan canım eğer orta halli bir çeyizim olsun diyorsan en en az 12-13 bini gözden çıkartacaksın birde İstanbulda oturuyorsan eğer bir şey önereceğim sana
Ben İstanbul'a gelin gideceğim inşallah önerinizi merak ettim yardımcı olur musunuz 😊

Çeyiz mi kaldı ya gidin alın işte bisey ler eşinizle nisanlinizla biz öyle yaptık 3 yıl önce bütün mutfağı 3000 e aldım

Yemek takımını ikeadan almayı tavsiye ederim hem güzel sade hem uygun oluyor bide salata kaselerini tedi den aldım aynı modellerdi baya uygun oldu trendyolda mixer takımları var hepsi bi arada daha uygun 200-300 tl takip et araşdır

Bana yaklaşık 12 bine mâl olmuştu. Ya aklıma geldi hem çeyiz hem yatak odası hem beyaz eşyalar hem nişan kına derken kız tarafı daha zararlı çıkmıyor mu bu işten 🤔

Tabiki öle adetlere göre. Yuvayı dişi kus kurar demiyorlar bosa 🙈
Kızım olursa sadece çeyiz yapıcam ışte banane banane 😂 hem güzelim kızı mı verip hem ben mi yapacam herşeyi. Olmaz olamaz henüz hayata bile gelmemiş kızımı kiskaniyorum herkesten banane alla allaaa 😂😂 Kimse almasin gerekirse bana kalsin canım kızım 😍😂😂

Bana yaklaşık 12 bine mâl olmuştu. Ya aklıma geldi hem çeyiz hem yatak odası hem beyaz eşyalar hem nişan kına derken kız tarafı daha zararlı çıkmıyor mu bu işten 🤔
Aynen ama hep erkek tarafı daha çok masraf yapıyor gibi gözüküyor 🙄🤷🏻‍♀️

5 bini gözden çıkarman gerekiyor canım, o da en uygunlarını almak istersen yoksa bazı markaların tabak takımı serileri zaten 4000, internetten al derim ben. Güvenilir siteler var bilindik onlarda indirimler oluyor. Hepsine birden yüklenme daha zaman varsa tek tek gördükçe al indirimdeyken. Böylelikle hem pahalı ürünlerin olur hem de uygun fiyata mâl etmiş olursun :KK58:

Ben de daha yeni bu ay almaya başladım. Hiçbir şey biriktirmemiştim daha önce.
Valla hesaplayınca hemen hemen erkeklerle aynı parayı harcıyoruz aslında 😂 sanırım bir tek biz kendimiz alıyoruz, herkes erkek tarafına aldırıyor 😂

Ben de daha yeni bu ay almaya başladım. Hiçbir şey biriktirmemiştim daha önce.
Valla hesaplayınca hemen hemen erkeklerle aynı parayı harcıyoruz aslında 😂 sanırım bir tek biz kendimiz alıyoruz, herkes erkek tarafına aldırıyor 😂
neler neler aldın canım ;)

neler neler aldın canım :KK66:
Tefalden dörtlü çelik tencere seti ve ikili tava seti aldım. Bir de Karaca Homedan nevresim takımları. Böyle gördükçe hoşuma gittikçe almaya çalışıyorum artık :) indirim kovalıyorum sürekli :D marka araştırıyorum bu ara çatal kaşık bıçak takımları için. Jumboyu iyi biliyordum ama eski kalitesi yok deniyor, Karaca satın almış sanırım ondan. Sizlerin tavsiyelerini bekliyorum :)

Back
X