Kızlar Çeyiz İçin Kıyafet Alışverişi Yapan Var mı?

sannem16

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
298
0
621
42
Bursa
kızlar ben bide diğer çeyizlerin yanında kıyafet alıyorum bol bol.haziranda evleneceğim için bir sürü tişört elbise felan aldım.benden başka böyle şeyler alan varmı acaba:))

yani eğer evde giyilecek giyimse bahsettiğin alanlar var

arkadasım o kadar alınacak sey varkı gıyım kusam bı kenarda kaldı kaban ıhtıyacım var bosver dıyorum elını attıgın dunya para zaten olanlarla ıdare edıcez ama tabıkı ceyız ıcın ic gıyım alıyoruz uygun bulunca ama 7lı gelınsetı almadım cunku alanların hepsı pısman alma dıyolar normal gıyıme gelınce nıkah ıcın sıyah saten kısa elbıse ceket almayı dusunuyorum sadece zaten hamıle kalınca hepsıne elveda demek zorunda kalınıyo masrafa gerek yok aldıklarını gule gule gıyın ınsallah...

dışarı için şimdiden niye bişey alayım canım evlnince de alınır onlar
ama evde giymek için al
paspal gezme adamın yanında

sannem16 arkadasım nısanlım alıyo tabıkı benden once evlenen arkadasım vardı o bana kesınlıkle alma onun yerıne tek parca cesıtlı al dedı onu demek ıstedım sozlenırken sadece abıyemı ayakkabımı ve ıc camasırımı aldım nısanlım takım alalım sunu alalım bunu alalım dedı almadım zaten gardrop agzına kadar dolu gıyınmedıgım seylerım var gelırken bır suru hedıye getırıyo ıyıkı aldırıpta masraf etmemısım sadece ıc camasırı alıyorum kıyafet almıyorum ben tokatlıyım bızım buralarda gelın alısverısı agır yapılır magaza secenegımız yok alısverıs bılınıncede 1e 10 dıyorlar bunu bıldıgım ıcın almadım gordugum hosuma gıdenlerı alıyorum sımdı anlatabıldım ınsallah sen neler alıyosun ayrıntılı yaz fıkır olur belkı...

canım son bir yıldır para biriktirmekten üzerime doğru düzgün bişey alamadım.olanlarda eskidi zaten.ben şimdi yaz için alışveriş yapıyorum.haziranda düğünüm benim.hani yaz döneminde giymek için tişört elbise şort felan alıyorum.çanta aldım bir iki tane.yani nişanlımlar bana kıyafet olarak pek bişey almadı.bir tek nişanda bir takım aldılar bide iç çamaşırı vs felan.gelirkende adetleri değil heraldeki pek giyim getirmiyolar.yani yeni şeylere ihtiyacım var ve alıyorum.merek ettim bu şekilde alan varı diye.çünkü bende birinden duymuştum evlenirken bu şekilde düzülüyormuş merak ettim yani

giyime pek sıra geleceğini sanmıyorum.ama iç çamaşırı tabi alınmalı.7li gelin seti deiğiniz ne kızlar?

Düğünüm Mayıs ayında ve arkadaşım dediğin gibi artık üstüme başımada bişeyler almaya başladım. Balayı için bile çamaşırından tut günlük ve gece kıyafeti bile bakmaya başladım.

Hatta tek benmiyim acaba bunları düşünen diye aklıma da gelmedi değil hani kaydirigubbakcemile3

Balayı ve cici günleri için içerisi-dışarısı bikaç parça alın kızlar fazla kıyafet göz çıkarmaz:D Bende yavaş yavaş edineceğimde hh komik gelir belki size ben kozmetik koydum:lepi:

kızlar bizim burda bi iç giyim firmasında 6 lı gelin seti bulduk biz 50 tl ye hemen aldık başka bedeni kalmadığı için o fiyatmış
o kadar uygun olmasaydı bende aldırmıcaktım ama tekte almaya kalksam aynı paraya gelicekti

ben kıyafet almıyorum hatta sözde bohçaya koydukları kıyafeti bile giymeyi düşünüyorum hem modası geçiyo hemde şimdi çeyiz için bi dünya masraf yapıyorum ona harcıcak param yok şimdilik

Balayı ve cici günleri için içerisi-dışarısı bikaç parça alın kızlar fazla kıyafet göz çıkarmaz:D Bende yavaş yavaş edineceğimde hh komik gelir belki size ben kozmetik koydum:lepi:

kozmetik bende alıyorum ama kullanmamak için kendimi zor tutuyorumkaydirigubbakcemile3

ben 6 takım ev kıyafeti aldım, çamaşır takımı aldım baya ,ince çorap filan aldım ,geçen gün bitane etek ceket takım aldım, her renk hırka aldım, iki tane mont aldım, hemen hemen her renk babet aldım, gömlekler aldım, makyaj malzemeleri aldım,aman baya bldım işte dahada alıcam.demesinler baba evinden bişey getirmemiş bişey görmemiş diye konuşturmamak lazım arkandan benim fikrim bu

demek benim gibi düşünenlerde varmış:))
buluzare sen baya çok almışsın yahu ben daha okadar alamadım:(((

cnm ben kayserilyiim bizim burda sözde gelinkıza laışveriş yapılr işte giyeceği abiye ayakabası çantası ve iç çamaşırları alınır.buna düzen denir.eger düğünden önce düzene çıkılmayacak ise kıza herşey alınıyor yok düğüne yakın düzene çıkılacaksa ozman kızın istrediği mevsime göre herşeyi alınır vay çok masraf faland enemz buyüzden sevmiyorum bu adetleri çok ağırr bizim buranın gelenekleri yaa:( bende nişanlıyım bu yaz düğünm var banada düğünden hemen önce düzen düzülecek

ben 6 takım ev kıyafeti aldım, çamaşır takımı aldım baya ,ince çorap filan aldım ,geçen gün bitane etek ceket takım aldım, her renk hırka aldım, iki tane mont aldım, hemen hemen her renk babet aldım, gömlekler aldım, makyaj malzemeleri aldım,aman baya bldım işte dahada alıcam.demesinler baba evinden bişey getirmemiş bişey görmemiş diye konuşturmamak lazım arkandan benim fikrim bu

maşallah.evden giyim eşyası götürmeyecekmisin?dolaplara sığmaz valla bu kadar şey.ALLAH iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

demek benim gibi düşünenlerde varmış:))
buluzare sen baya çok almışsın yahu ben daha okadar alamadım:(((

canım biz nişanlımla 5 senedir beraberiz ve ben ilk günden beri evleneceğim insanı bulduğumu biliyordum ve yavaş yavaş aldım herşeyimi çok modern şeyler aldımki modası geçmesin damlaya damlaya göl oldu anlıycağın hihoyyyt

Back
X