4 aylık bebeğe peynr reçel ver demediler bana saten sen gene anlamadn yorum yapmşsn...dra sordum reçel veriorum dedim oda reçel tabiki verecez ama daha bras daha var dedi...bana bebeğim sarılık oldğnda tayyip erdoğannın aile doktorları bebeğe salatalık suyu vermemi sölediii.şehriban tayyp beyn yakn br akrabasın oğlu sarılık oldu ışın tedavisi gördü ve ışının yapamadğını salatalık suyu yaptı.şimdi anladn umarm anlatmk istediğimi...ve drlar biçok şey sölüolarrr tabiki bzlerden çok çok ii biliolar.4ayda süüt olamayn annelern verdiği sebze çorbaları var 4.aydada bebkler başlıo ekgıdaya bence benm oğlumun erken başlamasnda veya tatmasnda hç bir saknca yok.bi damla reçel sürdüm die ölcek hali yok allah korusun...vereliniortak
türkçeyi katetmeye gelnce.benm yazdğm yazıları benm ark okuyup bana cvb veriolarsa btmştirr..buzamana kadrda böle bir konuyu ilk defa sennle tartşmştımm..
arştrmalara göre cümlelern son hrfleri önmlymş..gnmzde herşey pratik artk sessiz harfleri koymuyorum komıcamda.bu konuda halan daha çok snrlym benim yazımı baştan görenler okumasın!!!!yorumda yapmasınn.!!okuyup kendinizi boşa yormayınzzz...sevgilerrr...
Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum.Ama senin kendini ifade etme problemin olduğu için sorun çıkıyor..Türkçe'yi katlettiğini kendin söyledin önceki mesajında ,ben de onayladım..yerimseniben Türkçe konusunu açan sensin bu topikte..Kazen'e ,Elif'e,Yeşilim'e sor Türkçeni onlar sana söyler..Diğer topikte bir sürü arkadaş imlana dikkat et dedi..Sadece ben değil..Sanırım işine gelmedi hatırlamak..İnsanlar ikide bir bir şeyler söylemek istemezler sana doğal olarak,çünkü pek kibar bir üslubun yok..Araştırmaların genellikle hep yanlış..Hepimiz hızlı yazarken yanlış yazabiliyoruz..Ama seninki hızlı yazmaktan değil..Cümlelerin de karman çorman...
Tabiiki ölmez bebeğin ama bir sürü zararı olabilir..Yok bebekler sonra çiğnemeyi öğrenemiyormuş falan da filan..Komik........
Bebek senin,yanlış bilgiler de senin..Bana ne elbette....Bebeğini güle güle büyütmen dileğimle......zemuszemus
Ben anne sütü haricinde bişey verilmesinden yana deilim ilk 6 ay..
Bu zamana kadr vermedim hiç..Ama Bursaya gittik eltimin bebeğini görmeye,
1 aylık bebeğe su-şekerli su vs..vermişler..Nasıl kızdım..
Bebeğimi onlara bırakıp dışarı çıkdım alışverişe..çıkmaz olsaydım..
Bi döndüm,büyük eltim ve kaynanam,oğluma su ve pekmez vermişler :1ninca: hemde üstü başı ıslanıcak kadar..
Bakıyorum çocuğu üstü ıslak,lekeler var kırmızı kırmızı..noldu die ısrarla sorunca söyledi eltim..
su verdik susamıştır diebu lekeler ne dedim,pekmeze sürdük emziği heryeri nası leke oluyosa sadece emziğe sürmekten baya bi sinirlendim..
lütfen gereksiz tartışmalar yapmayalım..herkes bebeğini kendi bildiği gibi büyütür..herkesin türkçesi kendine...
ben ayni senin gibi düsünüyorum.eklencek hicbirsey yok. anneyede sormadan böyle birseyin yapilmasi beni deli ederdi. sadece ve sadece anne sütü ile beslenen bebegin barsak florası cok farklı, ve ben bunu uzun bir süre korumak icin ugrasiyorum.herkez kendi istedigi gibi büyütebilir o kendi özgürlügü ama benden habersizlmaz: klava:
su veriyom geçen pekmez verdim bi kaşık bal verdim hastanede kan hücreleri yükselsin die sayesinde yükseldi hastaneden çıktık çorba tattırıyom alıştı kuzum bir kaşık veriyom tatlı kaşıgı suyu günde 10kAŞIGA YAKIN VERİYOM
musyasçım bal verme canım. bal sindirimi oldukça zoe ve alerjik olabilecek bi besin. 1 yaşın altındaki çocuklara önerilmiyor.
kızlar baldır pekmezdir yapmayın daha ya. bebek bunlar daha, pankreaslarını gereksiz yere niçin yoruyosunuz insülin dengelerini bozuyosunuz. günümüzde tip 1 şeker hastalığının (insüline bağımlı) nedenleri arasında bebeklere bilinçsizce tatlı besin tükettirilmesi de var. yapmayın daha çok küçükler.
musyasçım bal verme canım. bal sindirimi oldukça zoe ve alerjik olabilecek bi besin. 1 yaşın altındaki çocuklara önerilmiyor.
kızlar baldır pekmezdir yapmayın daha ya. bebek bunlar daha, pankreaslarını gereksiz yere niçin yoruyosunuz insülin dengelerini bozuyosunuz. günümüzde tip 1 şeker hastalığının (insüline bağımlı) nedenleri arasında bebeklere bilinçsizce tatlı besin tükettirilmesi de var. yapmayın daha çok küçükler.
AYnen canım..
Emziğe alıştırmaya çalışırken reçele batırdım bi kaç sefer o zmn bile içim giderdi..
Çocuğmn üstünde öle pekmz lekelerini görünce içim sızladıııı :sinifsinif:
türkçeyi katletmek konusuna gelince biraz daha özenli davranmak dilimize , yazımıza saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum. forum kurallarında da imla kurallarına dikkat etmemiz gerektiğini belirten madde mevcut. aşkbuyacım tabii ki dilediğin şekilde davranmakta özgürsün ama türkçemizi güzel ve özenli kullanmak hiçbirimize kötülük getirmez. biz gençler ve anneler olarak özenli davranmalıyız ki örnek alınalım. değil mi datlum.
ne oluyo burda kızlar anlamadım .Konu nereye kaydı yine?