Sadece anne sütü alan bebek nasıl kilo aldırılır

Siz neden besili tavuk gibi şişirmeye çalışıyorsunuz çocuğu. Kilosu gayet iyi ayrıca. Çocuk hasta görünecek kadar zayıf olur anlarım ama öyle bir durumda yok. Sürekli yemek yedirmeye çalışmak takviye vermek falan.. varsın (size göre) zayıf olsun onunda yapısı o demekki
Bence zayıf değil sadece yüzü kemikli çenesi belirgin mesela bu yüzünü zayıf gösteriyo hatta bana agır geliyordu birden büyüdü diyordum. Acaba ben mi yanlış görüyorum dedim yarın bi götüreyim doktora baksın. Hemşire algıalrı çok açık 6 aylık bir
Çocuk görüntüsünde dedi.

Tam olarak sizden beklenen tepki. Gidin cahil eş ailesine ağlayın bence. Sizin yazdıklarınıza dayanarak yorum yapıyorum burada, hiçbir şeyi kendim uydurmadım. Sizi en iyi anlayanlardan biri benim. Beni de aynı şeylere maruz bıraktılar vaktinde ama çok araştırdım. Doktorlara. hemşirelere danıştım. Yağ ve kas oranına göre bile değişiyor kilolu görünme durumu. Çocuğunuzun şişman bir bebek olmayacağını önce siz kabullenirseniz gerisi kolay. Sağlıklı olsun yeter ki.
Çocugum şişman olsun istemiyorum zaten ne alaka şişmanlık iyi bişey değil ama normal aldıgından az kilo almış herkes zayıflamış kilo vermiş küçük zayıf kıyafet sütünd edurmuyo gibi cümeşelrde kurunca anne olarak korktum acaba deidm benim görmediğim bi durum mu söz konusu

Beneğe gidip bişey verecek değilim ama kendim yağlı beslensem acaba sütüme etki eder mi
proteinden zengin beslenmeniz gerekiyor süt artışı için..
instagramda @hastalanmayancocuk diye bi hesap var, orayı bi takip etmenizi öneririm, potlarını inceleyin anne sütü artışı ve kilo alımıyla ilgili bilgiler mevcut.

ayrıca maşallah çocuğunuzun kilosu yerinde.. benim kızım 2750 gr doğdu, 5 aylıkken 6600 dü kilosu, doktor normal diyordu.
ben de sizin gibi çok takıyordum ama boşuna üzmüşüm kendimi. şimdi de öyle boylu poslu bi çocuk değil, 3,5 yaşında 97 cm 15 kg, persentilde 25 te, ne yaptıysam da böyle ilerliyor maalesef..

Çocugum şişman olsun istemiyorum zaten ne alaka şişmanlık iyi bişey değil ama normal aldıgından az kilo almış herkes zayıflamış kilo vermiş küçük zayıf kıyafet sütünd edurmuyo gibi cümeşelrde kurunca anne olarak korktum acaba deidm benim görmediğim bi durum mu söz konusu
İşte ben de bunun için okuyun araştırın diyorum. Bebeklerin büyüdükçe ilk iki üç aydaki gibi kilo almadığını görürsünüz. Ben zayıflamış diyenlere şey derdim hep, aynen rejim yaptırıyorum ona. Birlikte doğum kilolarımızı vereceğiz skdkkd. O dangalaklar tükenmez hiç.

proteinden zengin beslenmeniz gerekiyor süt artışı için..
instagramda @hastalanmayancocuk diye bi hesap var, orayı bi takip etmenizi öneririm, potlarını inceleyin anne sütü artışı ve kilo alımıyla ilgili bilgiler mevcut.

ayrıca maşallah çocuğunuzun kilosu yerinde.. benim kızım 2750 gr doğdu, 5 aylıkken 6600 dü kilosu, doktor normal diyordu.
ben de sizin gibi çok takıyordum ama boşuna üzmüşüm kendimi. şimdi de öyle boylu poslu bi çocuk değil, 3,5 yaşında 97 cm 15 kg, persentilde 25 te, ne yaptıysam da böyle ilerliyor maalesef..
Ay çok teşekkür ederim allah razı olsun çok iyi bi sayfa 😍😍

Bence zayıf değil sadece yüzü kemikli çenesi belirgin mesela bu yüzünü zayıf gösteriyo hatta bana agır geliyordu birden büyüdü diyordum. Acaba ben mi yanlış görüyorum dedim yarın bi götüreyim doktora baksın. Hemşire algıalrı çok açık 6 aylık bir
Çocuk görüntüsünde dedi.
Eeee ne güzel işte maşallah. hayatı kendinize ve el kadar bebeğe zorlaştırmayın. zayıf diyenler kendileriyle meşgul olsun. uzman görüşü dışında ne şimdi nede ilerleyen zamanlarda çocuğa ilaç, yemek vs. dayatmayın.

Eeee ne güzel işte maşallah. hayatı kendinize ve el kadar bebeğe zorlaştırmayın. zayıf diyenler kendileriyle meşgul olsun. uzman görüşü dışında ne şimdi nede ilerleyen zamanlarda çocuğa ilaç, yemek vs. dayatmayın.
Süt dayatıyordum emdikten sonra çay kaşığıyla valla geçen ay o hastalıga ragmen 900 gram almıştı

Süt dayatıyordum emdikten sonra çay kaşığıyla valla geçen ay o hastalıga ragmen 900 gram almıştı
Şöyle düşünün her ay 1 kilo alan bebek 1 yaşında kaç kilo olacak 20 normalmi bu ? Lütfen ne bebeğinize ne de kendinize bu işkenceyi yapmayın. Emzirin bırakın doğal akışına..kilo alımı yavaşlayacak normal olan bu .. yere bırakın bebeğinizi anın tadını çıkarin.

Yavrum ama sende konuyu öyle bir açmışsın ki sanki bunu anne niyetiyle değil de etraftakilerin zayıf dediğini dert etmişsin de çocuğa çabucak kilo aldırma derdine düşmüşsün gibi gözüküyor.
Ondan tepki alıyorsun.
Doktor ne dediyse o gerisine bk yemek düşer.

• Beğen
Reactions: Gao
Bebeğim her ay aldığı kilodan az kilo almış. 6600 kg şu an. 4. Ayımızdayız. Mama vereyim diyorum kusuyo. O gün hep kusuyo sütü de kusuyo.
500 gram gibi bi şey aldı bu ay. Herkes zayıf zayıf diyo çok üzülüyorum. Zaten uzamış sarılık vardı üstüne korana oldu. Sürekli elim çocugun üstünde. kaşıkla da besliyorum. Biberon almıyo artık öğürüyo. şırıngayla veriyorum yutmuyo. Gecede az emip saatte bir kalkıyo. Bu çocuk bir aya toparlamazsa benim iyice norlaim bozulacak. Ne yapmam lazım.
Bebeğinizin kilosu bence de iyi. Biraz büyüse bebek kilolu olsa eminim o zaman insanlar bu defa neden bu kadar kilolu diyecekler. Sağlıklı olsun yeter

Ne saçmalıyorsun ya sen ne zorla mama dayayıp kusturmak ne biçim itamlar bunlar ben bu çocuk için herşeyi bıraktım o büyüsün iyileşsin iyi olsun diye. Neymiş mama dayyaıp ksuturuyomuşum. Bebeğe dönüp çocugum bu mamayı istermisin içerigi bu bu severmisin diye mi sorucam. 10 ml 10 ml deneyerek öğreniyoruz heralde. Sanki çocuga dışardan bişey hazırlayıpta vermişim gibi. Bi göğsümde etıkanıklık gibi bişey oluşmaya başladı aklım çıkıyo aç kalır diye. He ben canım sıkıldı çocuk kusturuyorum. Ayrıca bebekler kusar sütüde kusuyor. Ama sütü 5 emmede bir ksuuyossa mama sonrası her defasınd aksuuyordu bende üç ayrı marka mama denedeim üçü d eaynı olunca bıraktım. Zaten derdim başımdan aşkın gelip bide yok ben çocuğumu seviyorum ona iyi davrnaıyorum diye senin gibilere laf anlatıyorum insana kafayı yedirttirsiniz yeminle.
Yemişsin zaten kafayı daha ne yiyecen
Resmen bebeğe işkence ediyorsun
Bir de yok okudum araştırdım diyorsun, okumuş olsan bir hekime danışmış olsan yaptığın farklı marka mama denemelerinin bebeğin mide bağırsak sistemini mahvettiğini bilirdin
Cahil cahil işler yapıp heder ediyorsunuz sübyanları ya
Hit kendin tedavi ol da savunmasız yavruyu rahat bırak
Zayıf demişlermiş peh

Şöyle düşünün her ay 1 kilo alan bebek 1 yaşında kaç kilo olacak 20 normalmi bu ? Lütfen ne bebeğinize ne de kendinize bu işkenceyi yapmayın. Emzirin bırakın doğal akışına..kilo alımı yavaşlayacak normal olan bu .. yere bırakın bebeğinizi anın tadını çıkarin.
İyide kilo alımını şöyle düşündüm emeklemeye başlar zaten ozmana kilo almaz analrım şuan hareketi yokki en fazla çırpınıyo uyuyo uynayıo yatar pozisyonda hep 7. 8. Ayına kadar 900 gram alsa her ay sonrasında zaten almaz biliyorum üff annelik işte rüzgar esse çocuguma zarar verirmi diyedüşünüyoruz

Yemişsin zaten kafayı daha ne yiyecen
Resmen bebeğe işkence ediyorsun
Bir de yok okudum araştırdım diyorsun, okumuş olsan bir hekime danışmış olsan yaptığın farklı marka mama denemelerinin bebeğin mide bağırsak sistemini mahvettiğini bilirdin
Cahil cahil işler yapıp heder ediyorsunuz sübyanları ya
Hit kendin tedavi ol da savunmasız yavruyu rahat bırak
Zayıf demişlermiş peh
Aynen hatta gittim bütün mamaları karıştırıp verdim(¿). Dalga mı geçiyorsun sen ilk ay bir markayı denedim mama çöpe gitti denedimiz mama hastanede çocugum yatarken verilen mamayla aynı markaydı. Doktorum gün içinde bir öğünü mama verebilirsin dedi. Baktım kustu bıraktım attım çöpe. İkinci ay başka bi mamayı aldık ilk hafta iki gün denedim günde sadece 10 ml verdim yok. İkinci hafta çocuk mamayı aldı sonra baktım kustu attık. Son kutu mamadan toplasan 200 ml bile mama yapmadım ki oldugu gibi çöp. Oldu deidğin gibi bi durum söz konusu olsa iftiracı hanım her ay düzenli gititğimzi doktorlar çocuktaki aşırı kusmadna ötürü dogum kilosunun altına düşme gibi bir durum görüp polise haber verirdi. Ki aksine doktorum bu kadar telaş yapma çok iyi bakıyorsun dedi.

İyide kilo alımını şöyle düşündüm emeklemeye başlar zaten ozmana kilo almaz analrım şuan hareketi yokki en fazla çırpınıyo uyuyo uynayıo yatar pozisyonda hep 7. 8. Ayına kadar 900 gram alsa her ay sonrasında zaten almaz biliyorum üff annelik işte rüzgar esse çocuguma zarar verirmi diyedüşünüyoruz
Gerçektne o kadar sinirleniyorumki insnaı delirtirsiniz kaynanmd aböyle turşu yiyosun diyo yemiyorum diyorum yiyosundur diyo ben açıp midemi gösteremiyorum ki kanıtlayayım. Aynı kafa

İlk 3 ay içerisinde haftada 150-250 gram arasında kilo alan bebekler(600-1000gr ) 3. aydan sonra 6. aya kadar haftalık 100 ila 200 arasında kilo alır.(400-800gr)

İlk üç aydan sonra bebeklerin günde ortalama 15-20 gr aldığını söylenebilir. Bebekler 9. ve 12. aylar arasında ise günlük 10 ila 12 gr arasında kilo almaya devam eder. Aylara göre bebek kilosu hesaplarken önemli olan kilo değil bebeğinin sağlıklı bir şekilde büyüdüğünden emin olmaktır.Aslinda Doktorunuz, rutin kontroller sırasına kilo ve boy ölçümlerini yaparak bebeğinin gelişimini takip ederken sizede bilgi vermesini isteyin.

Aynen hatta gittim bütün mamaları karıştırıp verdim(¿). Dalga mı geçiyorsun sen ilk ay bir markayı denedim mama çöpe gitti denedimiz mama hastanede çocugum yatarken verilen mamayla aynı markaydı. Doktorum gün içinde bir öğünü mama verebilirsin dedi. Baktım kustu bıraktım attım çöpe. İkinci ay başka bi mamayı aldık ilk hafta iki gün denedim günde sadece 10 ml verdim yok. İkinci hafta çocuk mamayı aldı sonra baktım kustu attık. Son kutu mamadan toplasan 200 ml bile mama yapmadım ki oldugu gibi çöp. Oldu deidğin gibi bi durum söz konusu olsa iftiracı hanım her ay düzenli gititğimzi doktorlar çocuktaki aşırı kusmadna ötürü dogum kilosunun altına düşme gibi bir durum görüp polise haber verirdi. Ki aksine doktorum bu kadar telaş yapma çok iyi bakıyorsun dedi.
Doktor öyle dedi diye mi bebeğe işkence ediyorsun
Çocuk aşırı kusmadan ötürü doğum kilosunun altına düşerse polisemi haber veriyor doktor? Ne saçmalayacağını şaşırdın iyice
Allah o sübyanı korusun

Doktor öyle dedi diye mi bebeğe işkence ediyorsun
Çocuk aşırı kusmadan ötürü doğum kilosunun altına düşerse polisemi haber veriyor doktor? Ne saçmalayacağını şaşırdın iyice
Allah o sübyanı korusun
Allah senin gibi insanlardan asıl korusun. Bebekler normalde de kusarlar fazla sütü kusar reflüsü olur kusar benim ki mamayı çıkartıyor gidip emdiği miltarı komple çıkarıyor demiyorum. Valla gerçektne insnaı delirtirsiniz he. Buraya görsel ekleniyorsa mamanın dolu halini atıyımde bakmak istediğin yerinle bakar yorumlamak isteidğin yeirneldeyorumlarsın yine tarihi geçti yine agzına kadar dolu kutu.

İlk 3 ay içerisinde haftada 150-250 gram arasında kilo alan bebekler(600-1000gr ) 3. aydan sonra 6. aya kadar haftalık 100 ila 200 arasında kilo alır.(400-800gr)

İlk üç aydan sonra bebeklerin günde ortalama 15-20 gr aldığını söylenebilir. Bebekler 9. ve 12. aylar arasında ise günlük 10 ila 12 gr arasında kilo almaya devam eder. Aylara göre bebek kilosu hesaplarken önemli olan kilo değil bebeğinin sağlıklı bir şekilde büyüdüğünden emin olmaktır.Aslinda Doktorunuz, rutin kontroller sırasına kilo ve boy ölçümlerini yaparak bebeğinin gelişimini takip ederken sizede bilgi vermesini isteyin.
Evet bu üstekine uyuyor 900 alırken 500 aldı bu ay. Bugün fark etitmki ben her emmeden sonr akaşıklada ekstra besliyordum artık onu bırakmıştım. Keşke bırkamasaydım emmeden sonra kaşıkla süt cerince almaya devam ediyor. Demekki memeyi istemiyor erkendne bırakıyor. Geçen ay bunu yaparak 900 gram aldı muhtemelen.

Bebeğim her ay aldığı kilodan az kilo almış. 6600 kg şu an. 4. Ayımızdayız. Mama vereyim diyorum kusuyo. O gün hep kusuyo sütü de kusuyo.
500 gram gibi bi şey aldı bu ay. Herkes zayıf zayıf diyo çok üzülüyorum. Zaten uzamış sarılık vardı üstüne korana oldu. Sürekli elim çocugun üstünde. kaşıkla da besliyorum. Biberon almıyo artık öğürüyo. şırıngayla veriyorum yutmuyo. Gecede az emip saatte bir kalkıyo. Bu çocuk bir aya toparlamazsa benim iyice norlaim bozulacak. Ne yapmam lazım.
Gece emzirmesi bol.yagli oluyor 🌸 uyanmiyorsa sağım yapın o süt ziyan olmasın

X