Kızlar bana akıl verin

Haklısın bence kesinlikle sizden cekinmeleri gerekiyor eger aranızı bozmaktan korkmuyorsanız biraz tersleyin ya da böyle soruları hic duymamıs gibi yapıp konu degistirin ki hadlerini bilsinler
Bilemiyorum çok kafam karışık eşimin bu davranışı bu düşüncesi beni çok yoruyor ben eşime bir kaç defa ablasının bu yersiz sorularından rahatsız olduğumu söyledim beni terslemedi kızmadı ama alışık olduğu düzen bu olduğu için benim gibi garipte karşılamadı yani kötü niyetli olduğunu düşünmediği için beni telkin etmeye çalıştı

Ben eşimle çok mutluyum ve eşimin bana olan sevgisinden şüphe duymuyorum ama babasına bu şekilde olan bağlılık mı diyim bilmiyorum ama bu beni çok yoruyor
Ya bir gün dayanamaz tartışır ve ters düşerseniz? Babasına o benim karım mı der, size o benim babam mı der? 1 sene flört etmişsiniz fark edememişsiniz, saklayıp gizledi mi bu bağımlılığını? Bakın ablası gayet istediği gibi takılan biriymiş. Gezip tozup fotoğraf paylaşıyor ve babasından çekinmiyor. Eşiniz niye korkuyor?

Ya kusura bakmayın ama bu kadar tırsak çekingen adamdan baba olur mu bilemedim. Karısının hem de kendi parasıyla aldığını gezdiğini saklıyor. Çocuğa bir şey lazım olsa babası yok alınmayacak derse almayacak gibi duruyor. Her şeye gereksiz diyen kayınpeder zaten facia ama onun isteklerini emir eri gibi yapan koca daha beter. Bir süre çocuk yapmamanızı öneririm. Belki kocanız yavaş yavaş esaretten kurtulur, düzgün baba düzgün koca olacağının işaretlerini verir. Şu an tam ne tarafta durduğu belli değil.

Ek: Koca dediğin kötü günde gösterir kendini. Sorun problem anlaşmazlık çıktığında bana karşı tavrı önemli. İyi günde iyi olan kocayı ne yapayım?

Bidaha böyle yersiz sorular gelirse
Beni yanlıs anlamayın ama ben böyle bi kültürde büyümedim bizde böyle seyler sormak cok ayıp karsılanır diyin anlayacagını anlar ısrarla sorarsa cok ayıp bunları konusurken cok rahatsız oluyorum diyin gecin keske bunu bastan yapsaydınız

Ben eşimin bu istediğini yapıyorsam bunu gizliyorsam onunda beni dikkate alıp aldığı maaşı paylaşmaması gerekmez mi
Üstte de söylediğiniz gibi ortak iş varmıs herkes söylüyormuş oda gerektiği kadarını paylaşıyordur . Gerçekten herseyı onlara söylüyor olsa sizden harcamaları bilmesinler gibi talepte bulunmaz ,muhtemelen bunu harcamalar bilinmesin die istiyor .
Ailenin sizden maddi beklentisi yoksa çokta önemli değil

Ovvv ben aralardaki yorumları okumamıştım . Bu nasıl bi hadsizlik kime ne eşinizin size yaptığı harcamadan . Bende zannedıyorum ki eşiniz babasına saygıda kusur etmeyen bi adam .

Bu size saygısızlık abartmıyorsunuz haklısınız

Şuan olay çok yeni yaşandığı için kelimeleri düzgün seçememiş olabilirim doğru aktarmak için söylüyorum siz yazınca aklıma geliyor bizim evimiz de kayınpederimin söyledikleri olmuyor yani onun kararlarıyla hareket etmiyoruz eşimin hakkını yemiş gibi hissettim kendimi ama oda ne olsa bana danışır bana sorar ben bir şeye hayır diyorsam sırf babası istedi diye ona evet demez bana ya mantığını anlatır yada içime sinmiyorsa o şeyi yapmaz benden beklediği tek şey onlara göre olan gereksiz harcamaları onlara çok duyurmamak

Kayınaile gereksiz harcamalara laf ediyor anlaşılan ki bence eşiniz onlardan laf duymak istemiyor,sizin de canınız sıkılsın istemiyor.

Keşke hiç karışmasalar ne güzel olur.

Ben gerçekten kendi ailemde böyle şeyler hiç görmedim yani birine asla bir takısını sormam merakta etmem şuan ki arabamızın modelini yükseltmek istiyoruz bana arabayı altınlarla mı yoksa birikimle mi alacaksınız diye bile sordu görümcem bu çok garip geldi bana mesela her ay bilezik yapmaya çalışıyoruz kayınvalidem kızım yeni mi diye sorar Allah daha çok versin de sevinir geçer ama görümce de oda yok sadece merak edil sormayı biliyor

Eşinizin gelirini öğrenmek isteyip öğrenip bildikleri halde bu soruları sormaları saçma zaten . Adamın geliri belli kime neyin hesabını soruyorlar ki çok değişik çok merak edıyorlarsa araba değişince bilezikleri takıp yeni arabanızla bi turlayın

Bu arada eşimin maaşını daha önce ablası da sordu eşim cevap vermeyip geçiştirdi ama çok ısrar etti ve öğrendi eşimi o günden sonra çok net bir şekilde uyardım ve anne babasına bir yere kadar okeyim ama onlar dışında ne ablasının ne kardeşlerinin kesinlikle bilmeyeceğini söyledim kabul etti ve hak verdi ama

Peki bu insanlardan maddi yönde zarar görüyor musunuz ? Para isteme muhabbetleri var mı sizden

Peki bu insanlardan maddi yönde zarar görüyor musunuz ? Para isteme muhabbetleri var mı
Eşimin ailesinin durumu zaten iyi bize faydaları olur bizden bir şey istemezler ama görümcemin durumu sıkıntılı borcu harcı çok var ama bizden altın veya borç isteme durumunda eşimin kesinlikle vermeyeceğini biliyorum çünkü sorumsuzlukları sebebiyle bu kadar borca girmişler

O zaman bosverın kocanız zaten sınırlarını çizen bi adammış sizden tek isteği onlar bilmesin bizi demesı.

Sizde bildirmeyin keyfinize bakın

O zaman bosverın kocanız zaten sınırlarını çizen bi adammış sizden tek isteği onlar bilmesin bizi demesı.

Sizde bildirmeyin keyfinize bakın

Evet bilmiyorum boşverip susmayı deneyeceğim ama ben rahat edemem bu sorun nasıl çözülecek bilmiyorum ama adım atmayı düşünmüyorum çünkü adım atarsam her şeyi kabul etmiş olacağım

Şu kısmı anlayamadım. Eşiniz babasının işyerinde mi çalışıyor yani geliriniz ortak mı? Oturduğunuz evi babası vermiş, her çocuğuna verdiyse bunda sorun yok. Eşinizin kendi bağımsız işi yok diye mi çekiniyor gösterme paylaşma diyor? Kayınpeder iş benim ev benim kafasında mı?

Hayır eşimin ortak olmak istemedi babası ve amcalarıyla amca çocuklarıyla eşim ayrı evi babası verdi bize hatta satıp daha büyük bir ev almak istiyorsanız satın dedi ya bazı şeyler o kadar garip ki kayınpederim eşime gözü kapalı her şeyi verir tek erkek oğlu eşim zaten her şey oğlumun kafasında ama adamın sosyal hayat anlayışı yok yani yaşama amaçları sadece yatırım birikim vs eve alınan bir şey gözüne gelir dışarda yemek yenilmez tatile gidilmez falan böyle şeyleri var

Evet bilmiyorum boşverip susmayı deneyeceğim ama ben rahat edemem bu sorun nasıl çözülecek bilmiyorum ama adım atmayı düşünmüyorum çünkü adım atarsam her şeyi kabul etmiş olacağım
Susup oturmak zorunda değilsiniz TDK da laf sokmuyormus gibi ama böğrü delip geçen çok güzel kelimeler var . Sakin sakin delip geçebilirsiniz

O zaman kocanızın eğitilir yontulur yönü var. Siz yardım edeceksiniz, yavaş yavaş bunu aşmasını sağlayacaksınız. Kendi aileniz böyle değilmiş, eşiniz de göre göre başka baba evlat ilişkileri olduğunu idrak edecek. Yalnız rica ediyorum tek erkek vs yazmayın. Diğerleri evlat değil mi, bu da eşiniz için bir çeşit baskı. Kayınpedere de boyun eğmeyin. Büyüktür saygımı bozmayayım vs diyip siz de eşiniz gibi hükümranlığı altına girmeyin. Hem ablasına hem de babasına terbiye sınırları içinde cevaplarını verin. Hazır kira ödemiyorken, çoluk çocuk masrafı yokken, çalışıyorken kendi evinizi almanızı tavsiye ederim. Krediyle altınlarla vs toplayıp bir yatırım yapın. 2 ev olmasının bir zararı yok. Bu karakterde bir kayınailede oturduğunuz evi burnunuzdan getirecek potansiyel var çünkü. Ev sizin satın istediğinizi alın diyecek kadar geniş gönüllü adam 20 kere zam ne kadar maaşın ne kadar diye darlamaz. Bıktırdığı yıldırdığı an alın eviniz sizin olsun diyebilin.

ben cocugumun kazandigini merak etmem herhalde, geciniyorlarsa ben niye ogreneyim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…