Kızlar bana akıl verin

parla kusu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2024
60
14
3
26
kızlar daha öncede açtığım konu da belirtmiştim eşim annesi ve babasından aldığı maaşı saklamıyorken ben ondan bir kere evimize giren çıkan ne nedir diye herkese tam net bir şey söylemesek bazı şeyler ikimiz arasında kalsa olur mu diye rica etmiştim oda bana annesi ve babasından bunu gizlerse kendisini kötü hissedeceğini en azından sadece anne babasına söylemek istediğini belirtti neyse bunu saklama ihtiyacı duymazken ailesinden özellikle babasından bizim gezdiğimiz farklı şehirlere gittiğimiz şeyleri saklamak istiyor. Bu akşam normal bir şekilde konuşurken diğer ay için ufak bir seyahat yapmak istiyoruz bana onu ima ederek gittiğimiz yerde paylaşım yapmamı istemediğini söyledi bunu insanların gözüne sokmayalım dedi bende ona ben insanların gözüne sokmuyorum kimseye gittiğim yeri duyuruyorum ama insanlar beni takip ediyorsa ben gittiğim yerde paylaşacak bir fotoğraf çekiyorsam bunu neden daha paylaşmayayım diye tepki gösterdim çünkü annesi evli olan ablası bunlar yaptığı tatili gezdiği yerleri saklamıyorlar baya bir tartıştık kavga hararetlendi kendini benim bunu saklamakla bir şey kaybetmeyeceğimi benim mutluluğum için bunu yapabileceğimi söyleyerek savunuyor ama benim gerçekten kimseden 5 kuruş para istemezken borcumuz harcımız yokken ve ayrıca her ay birikim yapabilirken sırf insanlar ne der diye maaşımızı gelirimizi giderimizi çok rahat soran ailesinden bunu saklamak çok zoruma gidiyor lütfen bana akıl verin biraz uzun oldu

Çocuğum ne kazandığını söylemek istemezse diretmem ama bilmek isterim. Sonuçta eşiniz konu komşuyla paylaşmıyor, bana göre bunda sıkıntı yok.

Ancak babasından çekinmesi kısmı çok tuhaf. Acaba babada bu konuda bir baskı mı var? Hani boşa para harcamayın şeklinde dırdırlanması gibi (benim kayınpeder).

gittiğimiz yerde paylaşım yapmamı istemediğini söyledi bunu insanların gözüne sokmayalım dedi
Fotoğraf paylaşmak göze sokmak mı oluyor, ayıp bir şeyse annen ablan çok ayıp ediyorlar, onlara niye göze sokmayın demiyorsunuz diyin. Yalnız çok sıkıntılı bir evlilik bu. Ailesinden ödü kopan adama asla güvenilmez keşke evlenmeseydiniz. Ben çalışıp kazanacağım, o parayla istediğim yere gidip yiyip içeceğim ve eşim bunu ailesinden gizleyecek. Böyle hayat mı olur? Maaşını söylemeyince bile kötü hissetmek ne derece bir korku? Siz flört etmeden mi evlendiniz?

Babası eşimin maaşını yeni evliyken sordu bunu normal karşıladım bizi merak ettiği için olabilir dedim ama bu ay zam ayı babası şu 20 gün içinde belki 10 defa eşime zammın belli oldu mu diye sordu bu bana bir süre sonra çok iğrite gelmeye başladı tatil gibi şeyleri saklamasının tek sebebi de kesinlikle babasının yapısından dolayı yani babası çok varlıklı ama var yemez biri oda güya babası benim için “ hani bu kız çok harcıyor her ay bir yere gidiyorş

babası yeni evliyken sorduğunda inanın anlayışla karşıladım bizim için merak ediyorlar olabilir dedim ama bu zam ayın da şu 20 gün içinde belki bizi her gördüğünde eşime maaşın belli oldu mu diyip diyip durdu bu artık bir süre sonra beni iğrite etti tatillerimizi saklamasının tek sebebi kesinlikle babasının yapısından dolayı ve güya ailesinin benim için “bu kız çok para harcıyor” izlenimi vermemek için saklamak istediğini söylüyor

Peki kocanız neden böyle bi hesap verme ihtiyacı hissediyor?
Ve neden gizlemenizi istiyor?
Sordugunuzda mantıklı acıklaması neydi?
Hesap vermekten ziyade annesi babası merak edip sorduğunda onlara söylemiyorum cevabını vermek istemediğini kendini kötü hissettiğini söylüyor tatillerimizi gizlemek istemesinin tek sebebi de babasının var yemez biri olduğunu biliyor ve böyle şeyler onlar için yanlış geliyor

Hayır flört ettik 1 sene ama evlenmeden böyle şeyleri bilemedim

Eşinizle mutluysanız eğer, bu durumu tolere edebilirsiniz sanki. Çünkü babası asla değişmez.

Eviniz arabanız var mı?
Belki ailesi hicbisey sahibi olmadan gereksiz harcamalar yapmanızdan rahatsız oluyordur.
Benim ailem de böyle mesela her zaman öncelik birseylere sahip olmak birikim yapmaktır.
Eger iyi kazanıp kenara atmıyorsanız sizi düsündükleri icin laf edebilirler bu normal
3 evi dükkanı kira geliri olan insanlarla aynı standartlarda sadece maas yiyerek sahip olmak da aslında hic normal bisey degil cünkü.

Çözüm odaklı olun .

Onların görmeyeceği şekilde paylaşın eş tarafına kapatın . Yani çokta önemli değil ne bileyim insan nie gezdiğini illa paylaşır hiç anlamamısımdır zaten .nazar var nefs var zararı her türlü size adamda açıklamış kendını sizide kırmamıs

Evimiz bizim arabamızda var bu arada eşimin ailesinin durumu da oldukça iyi dükkanları evleri arazileri kira gelirleri vs hepsi var ama kayınpederim yıllardır kardeşleri ile ortak ve ortaklık sebebiyle herkes birbirinden gizli harcamalar yapıyor kim ne yapsa diğeri sorguluyor falan benim eşim de aslında böyle gördüğü için gizleme ihtiyacı duyuyor yoksa eşim benden bir şey mahrum edip yapmayalım etmeyelim demez asla ama benim bunu saklamak bile zoruma gidiyor

Bizim aslında kavga etme sebebimiz tam olarak buydu ben zaten kimseye tatile gittiğimi söylemem etmem göze sokmam ama oraya gittiğim zaman attığım en ufak bir fotoğrafı da kimseden saklamak istemem yani bile isteye yapılan bir şey yok attığım fotoğraf bir kahve de olabilir bir manzara da olabilir

Ayy cok haklısın o zaman. Calisiyosun harca gitsin görüyosalar da görsün onlara ne.
O da kendine göre haklı tabi laf söz gelecek canı sıkılacak belli ki babasının sözüne deger veriyor.
Bence story at ve akrabalarına storylerini kapat

Eşinizle mutluysanız başka sorunlar yoksa cidden foto paylaşmak için huzursuz olmayın değmez .

Onları engelleyin görmesinler öbür türlüsü bunu saklamak istemıyorum diyip işin sonunu inada bindiriyor görüntüsü oluşturuyor

Babasıyla arası çok iyi birbirlerine çok bağlılar ama ben hayatımı her zaman babasının doğrularına göre mi yaşayacağım ve etrafımız da kimse bize bir şey sormaktan çekinmiyor ablası kolumda ne zaman bir bilezik görse bu yeni mi bu gerçek mi düğünden sonra altınları bozdunuz mu sattınız mı her türlü şeyi soran insanlar bunlar bana çok tuhaf geliyor ben mi abartıyorum bilmiyorum

Ben eşimin bu istediğini yapıyorsam bunu gizliyorsam onunda beni dikkate alıp aldığı maaşı paylaşmaması gerekmez mi

Haklısın bence kesinlikle sizden cekinmeleri gerekiyor eger aranızı bozmaktan korkmuyorsanız biraz tersleyin ya da böyle soruları hic duymamıs gibi yapıp konu degistirin ki hadlerini bilsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…