Kızlar anne sütü ile ilgili bir sorum var sizlere

Cngz44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
451
204
33
30
Buz dolabında derin dondurucu kısmında sütlerim var paketler 200 ml dondurucudan çıkartıp dolaba koydum dolapta çözüldü bunu ne kadar saklayabilirim kaç gün durur ve 80 ml alıp kelepçesini kapatıp tekrar dolapta bekletip gece kullanabilirmiyim hemşireler bana 3 gün dolapta bekletebilirsin buzluktan çıkan sütü dedi

Bu arada dün gece çıkarttım ben buzluktan sütü alt dolaba koydum bugün gündüz açılmış dolaptan hiç çıkmadı

Genel kural su
Sagilmis sut oda sicakliginda 3 saat
Buzdolabinda 3 gun
Buzlukta 3 ay dayanıyor.

Ancak diyelim ki bir posetten sut aldiniz disarda beklettiniz, ancak sut bitmedi, o sutu posete geri eklemeyin, yani isi degisimi olmayacak

Birde sutlere gece gunduz diye not dusun, gece sagdiginiz sutu gece, gunduz sagdiginizi gunduz icsin.

En az 2 yil calismayacaksaniz, sut sagmak yerine memenize alistirsaniz daha rahat edersiniz bu arada.

Saglicakla buyutun

Benim bebeğim yoğun bakımdaydı 25 gün orada kaldı ve emzirme dokunma hepsi yasaktı. Bende sağıp sağıp buzluğa attım sonrada üzüntüden sütüm kesildi şuanda mecburen dokaptakileri kullanmam lazım mama dan daha iyi oduğuna eminim ben şimdi dün gece dondurucudan çıkartıp dolaba koydum dolapta bugün çözüldü daha açmadım dışarıda çıkartmadım dolapta şuan kullanabilirmiyim onu yani internette donuk süt açıldıktan sonra dolapta 12 saat durur sonra atılır falan yazıyor kafam karıştı

Gecmıs olsun hangi sebepten yatmıstı hastane enfeksiyonu fılan mı
Sarılıkta izolasyon yok cunkü

Onemli bişey olmus bebegınıze

Gecmıs olsun hangi sebepten yatmıstı hastane enfeksiyonu fılan mı
Sarılıkta izolasyon yok cunkü

Onemli bişey olmus bebegınıze
Ya ben şuan süt ile ilgileniyorum yani sütü nasıl kullanmam gerekiyor benim şuan bebeğime vericem buradan haber bekliyorum çocuk uyanacak acıkacak şimdi

merhaba benim de ikizlerim 2 hafta küvözde kaldı 32 haftalık doğdular. çıktıklarında hem emzirdim hem sağdım. Geceden buzdolabının üst tarafına koyuyordum 3-4 paket sabaha kadar anca çözülüyordu zaten 1-2 gün kullanıyordum. Hatta eriyince paketleri bir sürahide birleştiriyordum oradan kullanıyordum. Hiç sıkıntı yaşamadım.

Dün gece çıkarttım sütü buzluktan donuktan alıp alt dolaba koydum orada açıldı bugün daha hiç açmadım paketi 12 saatten fazladırda alt dolapta duruyor yani şuan verebilirmiyim bu sütü ve buzluktan çıkartıp alt dolaba koyduğum sütü kaç gün beklete bilirim poşeti açmadan beynim handı benim internetten bakıyorum 12 saat diyor ben mi idrak edemiyorum ya

Ya ben şuan süt ile ilgileniyorum yani sütü nasıl kullanmam gerekiyor benim şuan bebeğime vericem buradan haber bekliyorum çocuk uyanacak acıkacak şimdi
AA pardon acınızla ılgılendıgım için
Herkes gibi amaan benım cocugum mu banane Nolduysa oldu demek lazımdı.
Dogrusu da o cunku, banane milletin bebesıne noldugundan.

Ben buzluktan cikardigim sutu bizdolabinda eridikten sonra gun icerisinde bitiriyorum parca parca.

AA pardon acınızla ılgılendıgım için
Herkes gibi amaan benım cocugum mu banane Nolduysa oldu demek lazımdı.
Dogrusu da o cunku, banane milletin bebesıne noldugundan.
Ya ne alaka arkadaşım ben burada sütü sormuşum derdim sağlıkla alakası olsa sağlık sorusu sorarım şuan derdim sütü nasıl kullanmam gerektiği ve kucağımda bir evladım var oturup saatlerce öyle oldu böyle oldu yazamam ben soru sorarım cevap yazılır teşekkür eder geçerim hastaysa Allahtan şifa dilerim dua ederim ben bana sorulan soruya cevap vermekle hükümlüyüm buradaki herkes gibi bence sizde öyle olun lütfen sadece bir soru sordum ve çocuğuma süt vereceğim korkuyorum bozulmuşmudur çocuğuma verirsem birşey olur mu ne kadar dolapta durur soru bu hastalık sağlık değil

Açıp açmaması önemli değil çıktı çözülmeye başladı o andan itibaren 1 gün sayın çünkü 3 gün max ama siz okadar zorlamayın 2 gunde bitirmeye çalışın derim

Ben buzluktan cikardigim sutu bizdolabinda eridikten sonra gun icerisinde bitiriyorum parca parca.
Oh be istediğim cevap gerçekten çok teşekkür ederim size hakkınızı helal edin çocuk uyuyor şimdi beslenme saati sütü vereceğim çok korktum buzluktan çıkartıp alt dolaba koyunca bir kaç saatte bitmesi lazım diye

Açıp açmaması önemli değil çıktı çözülmeye başladı o andan itibaren 1 gün sayın çünkü 3 gün max ama siz okadar zorlamayın 2 gunde bitirmeye çalışın derim
Oh çok şükür tamam dir hakkınızı helal edin çok teşekkür ederim

Dondurucudan çıkan süt 24 saat içinde kullanılmalı yoksa bakteri üretmeye başlayabilir.

Direk sağıp buzdolabına koydugunuz sütün üç gün ömrü var

Buzdolabinda cozdurduyseniz 3 gun tuketebilir.

Actiginiz sutten cikardiginiz kismi da 3 saat disarda bekletebilirsiniz, ancak asla geri ekleme yapmayin, yani farkli isilardaki sutler asla karışmamalı. Sut cozuldukten sonra hafifce dondurerek calkalamayi ihmal etmeyin, isittiktan sonra biberonda baloncuklar gorurseniz o baloncuklari da patlatin ki gaz yapmasin kuzucuk.

unutmayin sut ve mama asagi yukari sert hareketlerle calkalanmaz, yumusak hareketlerle dondurerek calkalanir.

Bu arada relaktasyon klinikleri var, sehir hastanelerinde ve arastirma hastanelerinde, onlara basvurursaniz, sutunuzun tekrar gelmesinde yardimci olurlar.

Cok gecmis olsun, saglicakla buyutun.

Ahh çok teşekkür ederim çok saolun benim bulunduğum şehirde araştırma hastanesi yeni yapıldı 2 sene olacak inanın acil sezeryan oldum 5 dk işin param parça ettiler çocuk küveze girecek mecbur yoğun bakımda entübe edilmesi lazım Yetersiz dediler inanabiliyormusunuz değil sütümü arttırmank için birşey yapabileceklerine asla inanmıyorum coğrafya kaderindir diyorlar ya tam olarak öyle gerçekten

Merhaba Buzluktan sütleri önce buzdolabı kısmına alırsınız orda çözünür ordan da icireceginiz kadarını biberona koyar ısıtırsiniz ama direkt ateşe tutmayın bir ılık su dolu kaba koyun o şekilde ılinsın. Acil bir durum varsa Buzluktan çıkan sütü direkt aynı yöntemle ısıtır sıvı hale getirirsiniz . Doldurulan süt bir daha dondurulmaz buna çok dikkat edin. Ben kendi kızıma 7 ay boyunca süt sagdim ve sütü biberona koyup biberonla besledim Buzluktan çıkarılan sütü 12 saat süre ile buzdolabına tutarak kullandım. Her seferinde kokusunu ve rengini kontrol edin ben tadını da ederdim çok az bir miktar olarak çünkü bazı poşetler çok minik de olsa hava alabilir riske atmak istemezdim. Burda şuna dikkat edin diyelim ki 200 ml süt dondurulmuş şekilde çıkardınız onu buzdolabına alın cozundukten sonra içeceği kadarını ısıtırsiniz hepsini bir anda ısıtmayin .

Ama tadi mi değişiyor bilmiyorum icmiyor benimki agzina damlatiyorum fln yarisi bosa gidiyor. Aslinda gecen videonda gordum buzluktaki sutu bicakla ikiye kesiyor poseti yine buzluga koyuyor kalani. Yarisini da eritiyor bu da mantikli gelmisti bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…