Kızlar anne sütü ile ilgili bir sorum var sizlere

Ay çok saolun valla Allah razı olsun sizden son bir sorun daha var dün gece çıkartığım süt bugün çözüldü ya şimdi vericem ılık suda ısıttım biraz sütün rengi sarı ama çok değil sadece üst kısmı daha sarı yağ tabakası gibi kokusu kötü değil sabun gibi bi koku var öyle bozuk inek sütü kokusu gibi değil asla bozul değildir dimi

Valla ben normalde akşamdan çıkartıp dolaba atıyorum sabaha zor çözülüyor dolapta sonra biberona koyup hafif ılık suda ısıtıyorun veriyorum içiyor uzun bekletmedim hiç dolapta internettede 24 saati görünce nasıl kortum diğer sütlerde donuk çözemem eşer verilmezse mama vericem mecbur dedim mamada vermek istemiyorum prematüre birde ödüm patlıyor gerçekten

Üst kısmına yağ toplandığı için daha koyu olur o normal . Buzluktan cikan sütten poşet kokusu ben de alırdım dediğiniz gibi nasil tarif etsem buzluktan çıkan bezelye kokusu gibiydi tadını kontrol edip eksi veya acı değilse verirdim hatta ben hem sağıp hem buzluktan verirdim yeni sağılan sütün kokusu başka olurdu o bence buzluktan kokusu

Rengi normal mi

Eklentiler

• IMG_7199.jpeg
    71,5 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_7198.jpeg
    74,8 KB · Görüntüleme: 17
Oh çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden de herkesden de

Prematüre annesi olarak seni çok iyi anlıyorum korkma endişe etme annesi mamadan da korkma mamalar da sağlıklı içlerinde besin var mecbur kalırsan vereceksin hersey evlatlarimiz için ben de 7 ay sagdim sonra kesildi mamaya geçtim hiç üzme kendini yeterli doysun büyüsün sen üzme.kendini

Biz bir önceki konuşmada birbirimizi yanlıl anladık daha doğrusu ben yanlış anladım özür dilerim sizden hakkınızı helal edin lütfen kimseyi kırmak değil niyetim öyle zor süreçten geçiyorum ki tekim birde eşimde kardeşim var ama küçük pek yardımcı olamıyor uykusuzluk yorgunluk açlık piskolojik sorunlar derken çok alınganım lohusayım birde 29 günlük az kaldı bitecek gerçi neyse tekrardan özür dilerim sizden

Helal olsun ne demek . Ben de 35 gün bekledim kızımı hastanede çok zor dönem biliyorum anlıyorum sizi . Prematüre annesi olmak zordur bebeklerimiz farklı gelişimleri de farklı bu süreç uzun ve en çok size ihtiyacı var merak ettiğiniz herseyi sorabilirsiniz .

Tamam teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun hayırlı geceler

o sabun gibi kokmasının nedeni lipaz enzimi ile alakalı. Anne sütünün içinde lipaz diye bir enzim var. bazı bebekler hatta sağılmış sütü dondurulmadan önce içerken donup çözülmüş sütü içmezler nedeni de o , lipaz enzimi donmuş süt çözüldüğünde , süt yağlarını parçalayıp serbest yağ asitlerini açığa çıkarıyor , sütün kokusu ve tadı sabun gibi oluyor. Bazı bebekler içiyor bazıları içmiyor. Yabancı instagram hesaplarında çok görüyordum bebeğiniz eğer içmezse neler yapabilirsiniz diye baya çeşit çeşitli videolar var.

Ben dediğim gibi max 2 gün içinde bitiriyordum , yoğun bakımdaki hemşirelere sormuştum onlar da bu şekilde anlatmışlardı. Yalnız buzluktaki süt paketini kesip yarısını geri koymayın sonuçta steril olmuyor artık.

Hım şimdi anladım çok şükür şuan bebeğim içiyor inşaAllah hepte içer yoksa mama başlamak zorunda kalacağım mamadan nedense çok korkuyorum bağırsaklarına yada midesine zarar verir kabız yapar gaz yapar canı yanar diye korkuyorum

ben de korkuyordum hem emzirdim , hem sağdım verdim 8 aylıklar neredeyse hala emziriyorum ama doktor kolik oldukları için ilk aylar günde 1 -2 kere mama verdi iyi ki de vermiş . O kadar rahat ettim ki , ne gaz kaldı ne kaka yapmadı derdi. Mamayı daha içerken dolduruyorlardı gaz çıkarıp rahatlıyorlardı. 4. ayda mucizevi bir şekilde sancılar bitince mamayı da bıraktım.

Size mesaj atmak istiyorun ama izin vermiyor yazamıyorum

Sizi az önce doğum hikayenizi paylaştığınız başlıkta gördüm. Çok şükür bebeğinizin iyi olmasına çok sevindim.
Ben de zor bir süreçten geçtim. Ölüm korkusuyla 9 ay geçirdim ve doğurduktan sonra da sürekli sıkıntılar yaşadım.
En son kızım 2 aylıkken safra kesesi ameliyatı oldum. Defalarca sütüm kesilme noktasında geldi, abartmıyorum 2 memeden 40 cc çıktığı günler oldu. Hiç takılmadan sabırla 4 saatte bir sağarak bugun sütümü 200ml civarına çıkardım. Belki denersiniz diye yazıyorum.
Ben de çok buzluktan kullanıyorum. Zaten ilk sağdıklarımın zamanı da geçiyor diye bu ara çok kullandım. Kızım 5 aylık günde 700-800ml süt tüketiyor ona göre çıkarıyorum bir kavanozda birleştirip gün içinde parça parça benmari ısıtıp kullanıyorum.
Yalnız buzluk sütünün sabunumsu tuhaf bi tadı olur. Bebek de biraz itekleyebilir. Bozulduğunu düşünmeyin.

Ah canım benim bizde öyle çok sıkıntılar çektil hamile kaldım 6 haftalık hamileydim teoid değerim yüksek çıktı 30.70 lerdeydi gebelikte yükselebiliyormuş kadın doğum doktoru beni aradı değeriniz çok yüksek gelin konuşalım gittim bana ne dese iyi bu değer zeka geriliği yapar çocuğunuz gerizekalı doğar eğer aldırmak istersen hemen alalım ben şok oldum olsun dedim sanane be sensin gerizekalı dedim birde özel hastane ye gidiyordum ben kendi doktorum yurt dışında olunca denk düşemedik aynı hastanede başka doktora göründüm neyse sonra gebelik ilerledi şeker çıktı bende şekerden dolayı bebeği her an kaybedebilirsin dediler troidden dolayı bir çok sağlık sorunu yaşar bebek yok bebeğin eşi aşağıda yok efendim 2 li tarama 3 lü tarama yapılacak istemedim sadece detaylı ultrasona girdim ondanda bebek down sendromlu yüzde bilmem kaç olma ihtimali var dedim olma ihtimali varsa olmama ihtimalide var yok gevelik alejisi var sende bilmem ne ya başımıza gelmeyen kalmadı stres sıkıntı ile geçti 7 ayım şimdi de öyle zaten Allah kimseye dermansız dert vermesin ve evlat acısı yaşatmasın şimdide ameliyat olalı 1 ay oldu benim sezeryanım 5 dakika içinde ve doğum hanenin ara koridorunda oldu benim ve bebeğin kalbi durmak üzereymiş plesanta ın damarları patlamış o kadar kötüydü ki devlette oldum ağrım var diye gittim neyse çekmişler fotoğraflarını doktor bana gösterdi ben inanamadım şuan da da sıkıntılar devam ediyor olumun nabzı yok denecek kadar azdı oksijensiz kalmış kan gitmemiş falan neyse tam toparladım oğlum geldi mastit oldum sütüm gitti üstüne dikişlerimin ortası başı ve sonunda açılmalar oldu ilhitap geliyor acele acele dikmişlerdi zaten kötüydü bende dikakt edemedim çok uzattım hakkını helal ed ama bende bunalıyorum kimsemde yok öyle uzun uza diye konuşayım anlatayım içimi dökeyim burası olmasa ben kafayı yerdim zaten

Emzirmiyorum ne kadar geldiğini görmek adına bende 3,5. 4 saatte bir sağıyorum hamdolsun 40 lardan şuan 80 90 a çıkıyor arada 60 çıkıyor bazen dondurulmuş sütten veriyorum bazen yeni sağıp hemen veriyorum mama vermek istemediğim için ama göğüslerim çok kötü ağrıyor böyle yumuşacık normalde elim değdiği zaten birde ağrılar giriyor geriliyor ucu kocaman oluyor 1 2 dakika sonra kendi kendine tekrar yumuşuyor ve etrafındada mor mor damarlarım belirginleşmiş dokununca ağrıyor beyaz tenliyim diye de çok belli oluyor sanki varis olmuş gibi göğüslerim

Merhabalar emzirme yok bende sağıyorum sagamadigim günde oluyor.
Mesala bir gün sagmadm ertesi gün sagdm o sagdigim sütü verme diyorlar bana göğüste beklemiş süt verilmez iknci sagdigin sütü ver diyorlar öyle birsey varmı

Estagfurullah. Ben de tüp bebeğe hazırlanırken tedavim ertelendiği ay hamile kaldım. Doktor kan değerlerimi beğenmeyip 1 ay erteleyelim demişti. :)
Sevincimiz 1 gün sürdü.
İlk doktor muayenemde görülen kiste bu kanser dediler. Yani belki servet harcadım kaç doktor gezdim. Hepsi aynı şeyi söyledi. Kötü huyluya benziyor ölürsün dediler. Ah neler çektim. 9 ay ağladım. Ameliyat olmadım. Kızım doğdu sapasağlam kist de iyi huylu çıktı ama psikolojim hala berbat.
Ben estetik dikiş olmama rağmen benim de dikişlerim aralandı. Kilon var mı? Benim var. Yağ nekrozu oluşmuş 5 ay oldu hala ufak ufak akıyor.
Beyaz sabunla yıka. Lif değdirme. İyice kurula kurutma makinesi tut. Hergün batikon sür üzerini hafifçe spançla kapa. Agumentin kullanabilirsin doktoruna danışıp.
Makinen varsa boş da olsa sağmayı dene. İlkim diye bi kadını takipliyorum instagramdan. Kadın tedavisi için sütünü kesti. Sonra sağarak gene getirdi şok oldum.
Çok şükür bebeğin yanında ve sağlıklı. Bizim de toz pembe gebelik anılarımız olmayıversin. Allah acılarını göstermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…