kızlar Allah aşkına okuyun ve yardım edin ne yapacağımı bilemez haldeyim

nişanlın yanında madem bunları düşünüpte kendini üzme boşuna...

aslında ben burda hiç sorun göremedim
nereye gidersen git kimle evlenirsen evlen böyle bi aile bi şekilde karşına çıkacak malesef karışmayı çok seviyolar
nişanlında yanında olduktan sonra onların ne söylediğinin hiç bi önemi yok ki
bi kulağından girsin bi kulağından çıksın he de geç

çocugun varmı ?

hiç kimseyi içine girmeden bilmezsin.evlilik bu ne kadar önemli insan başından geçince anlıyor.bence daha şimdiden böyle müdahale varsa evlendikten sonra demişti dersin,yaşamın üzerinde söz sahibi olacaklar.ayrıca nişanlı olmak başka evli olmak başka insanın karısıyla ailesi arasında kalması çok başka .İnşallah nişanlın bu dengeyi koruyabilir ,değişmeden kalabilir.bide daha evlenmeden içine sinmeyen bi durum evlendikten sonra geçmiyor güzelim ne olursa olsun vücüdüna batırılmış bir iğne gibi acıtıyor canını

Sen aılesı ıle ılgılı olumsuz bırsey soyleme yıne de, zaten kendı farkındaymıs
o aılesını elestırırken ıyı olur, sen bır sey desen sen aılemı sevmıyorsuna gelır

yorumların hepsini dikkatlice okudum. bazılarına katıldım bazılarına katılmadım. ama ben şu düşüncedeyim: sen sadece nişanlınla değil ailesiyle de evleniyorsun. eğer nişanlın bu şekilde devam ettirebilirse davranışlarını ne ala. ama bi süre sonra davranışlarında değişiklik meydana gelirse; senin için hayal kırıklığı olur. nişanlılık ve evlilik farklı diyen arkadaşlar var. ama herkeste bu aynı değil. ben 3 yıllık evliyim. nişanlılık dönemimle evlilik dönemim arasında tek bi fark var: eşimi nişanlılık döneminden kat kat fazla seviyorum. tabi ki bu tabloda eşimin rolü büyük, ama bende ortamı idare etmiyorum değil tabiki. aslında durum bi yerden sonra şuna dönüyor. eşini seviyorsan cidden bazen kör oluyorsun bazen sağır. eşimin hatrına yapıyorum çoğu şeyi. bu durumda kararı sen vereceksin. nişanlının samimiyetine ne kadar güveniyorsun? kendine ne kadar güveniyorsun? bunları tartıp biçmen gerek bence...

açıkcası ben bi sorun göremedim sonuçta çiftler orta yolu bulur ve aileler özellikle erkek aileleri en iyisi en mükemmeli bile bi şekilde bişeyler söyler söylemese de adın gelin ya batar psikolojiktir bunlar

hepsini de geçtim sonuçta iki farklı kültür yeri geliyor kardeşinle annen babanla fikir ayrılığına düşüyorsunn herşey normal yanii bencee

arkadaşım teşekkür ederim bana cevap yazdığın için benim eşim için dünya biyana anne biyana ben ona asla anneni at demedim hatta aynı evde oturmayı kabul ettim ama o hep annesini dinliyor kadın çok fena hatta dün oğluna şikayet etmiş beni o da beni azarladı yinede kalbim çok kırık ne yapacağımı bilmiyorum kadına iyi davranıyorum ama anlamıyo benden başka 3 gelini daha var onların kocaları tutuyo onlara bir şey diyemez gücü sadece bana yetiyor allah ıslah etsin....

en büyük hayal kırıklığıda bu olsa gerek. umarım ben bunları yaşamam kimse yaşamaz. ya bu evlilik/karar verme ne zormuş ya aklımı yitircem artık

inşallah arkadaşım benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın ben hiç mutlu olmadım sizler mutlu olun mutlu olursanız bizlerede dua edin

Bence de hiç kendini üzme ''acaba''lara girme, her ortamda bu tür şeyler oluyor,arkadaşların dediği gibi devam ederlerse mesafe koyarsın,burda önemli olan eş adayının tutumlarıdır ki oda söylemiş zaten gerekeni, ayrıca geçen gün bir programda mehmet coşkundenizin bir konuşmasına şahit oldum, eşler eş adayları evlenmeden birbirlerine beklentilerini açıkça dile getirmelidir diyordu,sizde bunu yapmışsınız zaten,bence hiç canınızı sıkmayın ama yine bence arkadaşınıza bak evlenince de bana bu bu konularda baskı yaparlarsa ben bunu kaldıramam bunu bil kabulleniyorsan devam edelim demelisiniz naçizane!

hatayı aynı evde oturmakla yapmışsınız bence, 3 oğlu daha varmış, dönüşümlü olarak onlar da baksın madem...

hatayı aynı evde oturmakla yapmışsınız bence, 3 oğlu daha varmış, dönüşümlü olarak onlar da baksın madem...

arkadaşım haklısında benimkinden başka annesini isteyen yok zaten o bizim evimizde değil biz onun evinde oturuyoruz yani bizim bu evden gitmemiz lazım o da pek mümkün değil çünkü eşim annesini bırakmak istemiyor öbürlerininde umrunda değil benimki en küçük o yüzden düşkün annesine yani kaynanamı hiç kimse sevmiyo çünkü herkes biliyo onun huyunu.....

arkadaşım birde ben 8 gün önce aşılama oldum hiç dinlenmedim aşılama yaptırdığım 3.gün eltim ve ailesi bize geldiler kalmaya ben onların önünde çalıştım bana hiç acımadılar e kocamda beni tıtmuyor ailesine hep ezdiriyor hayırlısı çocuk her şeyi çözmüyo tabiki ben rabbime sığınıyorum bu gün biraz iyiyim bundan sonra güçlü olmaya çalışıcağım allah herkese iyilik versin tabi banada amin....

Küçük çocuk gibi annesinin sözüne gitmesi çok zor bir durum, hele ki annesi de sizi eziyorsa... annesinin evinde kalmanız da söz hakkının onda oldugunu gösterıyor. Allah yardımcınız olsun.

tatlım olumlu şeyler söylemeyi çok isterdim fakat erkekler evlenince birden anne babacı oluyorlar..kısa zaman önce bi konu açmıştım okursan neler çektiğimi anlarsın bizim de rüya gibi bi ilişkimiz vardı 7 senelik bi birliktelik..kimse umurumuzda olmazdı sevgiliyken..ama evlenince maalesef hop diye bulutların üzerinden düşüveriyosun..gerçeklerle yüzleşmek caıtıyo canını..şimdi herşey çok güzel gelir ama içine girince inan hiç öyle değil..umarım herşey gönlünce olur..ama dikkatli olmanda fayda var..sakın kendine karıştırma sakın..bizim gibi üzülme

aman arkadaşım bizimkisi şans benden buyük 3 eltım var valla hepsının kocaları ağızlarına bakıyor anneleri şikayet bile etmiyo eltilerimi kocalarına sadece beni ediyo beni üzmek hoşuna gidiyor bu arada allah sanada yardım etsin arkadaşım umarım bir gün hep bizim gibilerde mutlu olur o kadar çok istiyorumki mutlu olmayı ama olmuyor ....birde istediğin kadar karıştırma koca tutmayınca otamatik olarak biz bunu ezeriz diyip karışıyorlar iş kocada biter ne kocalar var maalesef bizimkiler öyle değil ne yapmalıyızki adamları değiştiremiyoruz ....

Son düzenleme:
Sabırla üstesinden gelirsiniz sıkma canını. Şuan sen onların sana karşı tavırlarını tartıyorsun bu aileye girdiğinde mutlu olacağından emin olmak istiyorsun aynı şekilde onlarında hayatlarına yeni bir insan giriyor. Bize uyar mı gibi takıntıları vardır muhakkat ama sabırla bunlarıda aşarsınız. Babaanneleri yaşlı bir insandır onların zamanında dövmemi vartı tuhaf geliyodur hoş görmek lazım.Her duyduğuna her söylenene üzülüp ağlamak seni yıpratır. Mutlu olmak istiyosan bi kulağından girsin ötekinden çıksın:)

yahuu neden kendini üzüyosun bu kadar düşünüyosun dert ediyosunkiii. sevgilin senden yana adam her zaman seni savunmuş durmuş bırak takmaa ki ailesi bence çok fazla bişeyde dememiş babanne dövme konusunda haklı olabilir yaşlı sonuçta bişey denilmez. kedi meselesinde de bnm annem bile der hep evde hayvanınız varsa ben gelmem diye yani olabilir bunlar dert etme. bi süre sonra senin annen bunu dedi senin baban bunu dedi meselesine dönüşür yersiniz birbirinizi boşu boşuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…