kızlar Allah aşkına okuyun ve yardım edin ne yapacağımı bilemez haldeyim

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
kızlar yardımınıza ihtiyacım var. lütfen kendi durumlarınızdan etkilenmiş şekilde değil ben okuyarak anlayarak özümseyerek yorum yapın.
2 ay sonra nişan törenimiz olucak kısmetse. şu arlar çok stresliyim. ya herşey gözüme batmaya başladı. çünkü iş ciddileşti.
benimkinin ismine x diyorum bundan sonra. ben ondan eminim sevdiğimden güvenndğimden onla olmak istediğimden eminim. biz yalnızken çok iyiyiz çok uyumluyuz ya hep hayal ettiğim filmlerde izlediğim bu gerçekte olmaz dediğim bir ilişki bana göre. gerçektn mutluyuz yani çok şükür.
ancak ailesinde beni rahatsız eden şeyler var. ya beni sürekli evlerinde ağırlıyorlar çaya yemeğe falan davet ediyolar. özellikle babası yüzüme karşı bile beni ne kadar takdir ettiğini beğendiğini söylüyor. yani gayet iyi aramız. ancak bazen ailesinin laf sokmalarına maruz kalıyorum. anlamamazlığa getiriryorum her seferinde duymamış gibi yapıyorum ama sonra eve gelince ağlıyorum. benim annem baabam bugüne kadar bırakın ağlatmayı bir kötü bakış dahi atmadılar. birileri beni üzsün beni ağlatsın beni incitsin diye mi büyüttüler okuttular. bunlar benim çok canımı yakıyor.
mesela benim dövmem var bileğimde. babanesi bile soruyomus 'ne zaman sildircek' diye. x de 'sildirmicek hiç bi zaman' demiş.
ya o hep benim tarafımdadır zaten hiç ezdirmez hep savunur.
mesela benim kedim var annesi bende ordayken 'bizimde kedimiz var ama köyde dışarda ÖZGÜR.' her kedi konusunda bizim kedilerimiz ÖZGÜR lafı ağzında. yani diyo ki evde kedi olmaz. x de farketti dedi ki 'bu kedi farklı ama çok acayip bişey bizimle yaşıcak bol bol görürsünüz zaten'
bunları x in nasıl savunduğunu anlatmak için söylüyorum. sonra onun ailesi giyim olarak kapalıdır. 2 kız kardeşi var. biri kapalı diğeri açık ancak benim kadar değil. mesela ben x in benim bazı giydiklerimden rahatsız olduğunu farkettim ve konuyu kendim açtım.
tatlıya bağğladık. bazı sınırlamalar getirdim giyimime kendi istediğimle. göğüs çatalı gözükmicek, etek boyu dizde olucak. bu kadar bunun dışına ikimizde çıkmıcaz ve ben bunu konuştuğumuz günden beri (yaklaşık 7 8 ay) bir kez bile dışına çıkmadım. çünkü beni zorlamadı ben kendi isteğimle ona uymaya karar verdim. orta noktada buluştuk.
ama eminim biz evlendiğimizde onlar bana müdahale etmeye çalışcaklar. ancak benim onlarla bu tarz konuşmalara tartışmalara yada ortamlara girmeye hiç niyetim yok. benim muhattabım x. evet onu etkileyebilirler belki. ancak bugune kadar ben bir kere bile ağzımı açmadım hep o benim yerime cevap verdi.
aklımla kalbim savaş veriyor. başkası olsa 'kızım sen işini garantiye al yol yakınken dön aşkından ölmezsin ya' derdim. ama iş kendi kalbin olunca o kadar kolay olmuyo işte
şimdi söyleyin bütün bunları göz önüne aldığımızda ben ne yapmalıyım? iiçimden parça kopara kopara yol yakınken bu ilişkiyi bitirmelimiyim? yoksa sevdiğime güvenip bunlar her aile kurmada insanların karşılaşabileceği şeyler yeter ki kocam benim yanımda olsun deyip yoluma devam mı edeyim?
Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyup cevap verin. şimdiden çok teşekkür ederim kızlar

kızlar tamda şu anda bana şu mesajı attı.
'bizim adımıza kimse karar veremez tamam mı? onlarla mı uğraşcaz. biz yeni bi aile olucaz. tıpkı onlarında olduğu gibi. evet ihtiyaçları olduğunda senin aileninde benim aileminde yanında olucaz. ama başka şeylere karışma hakları yok. sende bende bugünümüze boş boş yaşayarak gelmedik. bizde kendi görümüzü kültürümüzü oluşturdu. kimsenin benim bile sana hükmetmeye hakkım yok. sen tek başına bi bireysin. ben seninle hayatı paylaşıcam. sana hayatı öğretmicem. sonsuza kadar yanında değil önündeyim. annen seni bizimkiler hırpalasın diye doğurmadı'

Sizi seven ve ailesine karşı koruyan bir sevgiliniz var, çok şanslısınız. Stresli olduğunuzu söylemişsiniz zaten, ufak tefek anlaşmazlıklar her zaman olacaktır, ayrılığı aklınıza getirmeyin ve ilişkinize daha çok sahip çıkın derim.

x seni böyle kabullenmiş mi? evet. aşırıya kaçan şeylerinin sende farkındasın ve düzeltmeye başlamışsın . nişanlınla ortak bi paydada buluştuktan sonra aslında ailesinin pek bir önemi yok.hem baksana seni koruyor, işte bu sebeplerden dolayı vazgeçme bence. bir konuşurlar iki konuşurlar.evlendikten sonra bakarsın seni böyle kabullenmişler mi devam edersin ha hala laf mı sokuyorlar araya mesafeyi koyarsın sıkma canını.:)

kızlar okuyunca bile ohh diyorum yani böyle destekleyici olumlu fikirlerinize öyle ihtiyacım varmışki. çok rahatlıyorum. sayenizde. Allah razı olsun

eğer nişanlın böyle yapıyorsa hiç korkma.kimse sana bir şey diyemez. benim eşimin ailesi de arada bakışlarıyla giydiğim kıyafeti beğenmediklerini gösterir ama ben hiç takmam çünkü benim eşim bana hiç bir şey demiyor. boşver. nişanlın yanında olduktan sonra gerisi boş.

gerçektenmi? gerçekten evlendikten sonra böyle davranılabiliyor değil mi? yani szi takmamayı başarabiliyorsunuz eşiniz değişmedi. bunlar benim için çok öenmli. Allah mutluluğunuzu uyumunuzu bozmasın inşallah tüh maşallah:)

insanlar zamanla değişir veya gerçek yüznü gösterir . bence ilişkin daha çok yeni(7-8 ay) . bence biraz erteleyip hem nişanlının hemde ailesinin tavırlarını daha iyi tartabilirsin

insanlar zamanla değişir veya gerçek yüznü gösterir . bence ilişkin daha çok yeni(7-8 ay) . bence biraz erteleyip hem nişanlının hemde ailesinin tavırlarını daha iyi tartabilirsin

sanırım yanlış okudun biz uzun zamandır birlikteyiz. 7 8 aydır belirlediğimiz giyim sınırlamalarından dışarı çıkmadım diyorum orda. ilişkimiz üniversite yıllarından beri sürüyor

en azından benim eşim böyle. bak bir şey anlatayım sana.

eşimle sevgiliyken ailemle tanışmaya gelecekti. onun öncesin de bayram diye aramıştım. kp bana telefon da dedi ki bak ben oğlumu oraya gönderiyorum ama başına bir şey gelirse karışmam sonucuna katlanırsınız tarzında bir şeyler söyledi. sanki ben oğlunu ailemle tanıştırmaya değil de gelsin de burda birlik olup onu dövelim diye çağırıyorum. ( tövbe yarabbim). yok dedim olur mu öyle şey aklınıza bir şey gelmesin dedim kapattım konuyu. ister istemez moralim bozuldu. eşimde farketti bunu çok ısrar etti ve bende anlattım. sonra gitmiş babasıyla tartıştı sen nasıl böyle bir şey dersin ve benim sevgilimin moralini bozarsın diye.

bir gün de köye gittik eşimin ananesi ve dedesini ziyarete kv de ordaydı. ben eşime sordum ne giyeyim diye merkeze gidecektik. o da elbiseni giy dedi. tamam dedim. giyindim ve çıktım kv beni öyle görünce surat astı hiç konuşmadı. ki giydiğim elbise uzundu bileğime kadar ve askılı çok açık olmayan bir elbiseydi. ben de dedim ki içimden eşim karışmıyor bana o giy dedi ve giydim sen bana hiç bir şey diyemezsin. uygun bir kıyafet olmasaydı zaten eşim giymeme izin vermezdi.

bu şekilde düşünüyorum ve kendimi daha rahat hissediyorum. sen sınırını bildikten sonra x de karışmıyorsa ve senin yanındaysa onlar ne derse desin.

ohh ne güzel cidden çok sevindim adınıza. bir gün bu giyim meselesinde çok ciddi olmasada ufak tefek laf edicek gibi oldular. tabi onlar mutfakta ben salondayım. kendi aralarında koonuşuyolar duyuyorum bende uyanığım duyarım:) x hemen lafı yapıştırdı tabi konuşturtmadı. 'dnabin giyimine tarzına karışmaya kalkmayın sakın'
tabi ben salonda maç sonu zafer kazanmış gibi tuhfa tuhaf hareketler:)

Sana yazdığı mesaj çok hoşuma gitti eğer rol yapmıyorsa :)
Önemli olan sevgilinin tutumu elbette.
Eğer kişiliği oturmuşsa, ailesinin dolduruşuna gelerek seni üzmeyecekse, boş konuşan
çeneleri kapatmayı bilecekse sorun yok.

evet arkadaş çok şanslı nişanlısı onu tutuyorsa bir zarar gelmez ama benim kocam gibi sürekli ailesine ezdiriyorsa o zaman zor
annesi benim hakkımda kötü bir sey söylesin hemen beni azarlar hatta bir seferinde dövdü annesiyle aynı evdeyiz hep eşimi benden soğutuyor 5 senelik evliyim hiç mutlu olmadım ama çekiyorum işte maddi imkanım yok ev hanımıyım birde korkuyorum boşanmaya nasıl tekrar düzen kurarım diye ne olur arkadaşlar banada yardım edin fikrinizi söyleyin:18:

seni koruyan bir nisanlin var ailesine karsi ki bence en onemli sey ikili iliskilerde ortadaki kisinin dengeyi saglamasidir.o da seni ezdirmedigine gore bosver,asla birakma nisanlini, bir falso verse bu evrede kesin verirdi.sanmiyorum evlendikten sonra degissin.siz ikiniz anlastiktan sonra ucuncu kisilere ne dustugunu biliyorsun:)

Öncelikle çok özür dileyerek başlıcam yazıma...
az çok yaşadıklarımız benziyor ben şuan 2 buçuk yıllık evliyim kv tarafım kapalı ben açığım evlenene kadar eşim her zaman her durumda yanımdaydı evlilik ile ilgili hayallerimizde kimse bize karışmayacak hayatımızı kendimiz kuracağız mutlu güzel günler vs vs vs...

Veeeeee evlendik konuşmalar aynen şöyle sen zaten en baştan bizimkileri sevemedin aileme ön yargılı yaklaştın onları sevemedin senin neyine karıştılar kimse sana laf vurmadı complex abartıyorsun senin iyiliğin için doğruyu söylüyorlar sana kalsa hiç görüşmeyeceksin ailemle.... offffffffffffff düşündükçe yeminle başıma ağrılar giriyor.

sevdiğin seninleyse korkma seni böyle kabullenmek zoorundalar için rahat olsun şanslısın nişanlından dolayı

bugün bile annesine 'söyle babaneme cahil cahil konuşmasın dümdüz arazide ayağını takacak ot arıyo, o ne karışır sana kaynanalık ettiği yetmedi bide ona mı edicek kimseyi karıştırmam hiç bişeyine biz kendi aramızda konuştuk anlaştık herşeyi kızı düşman mı ediceksiniz kendinize, benim söylediklerim ona batmaz ama sizin bir imanız ona batar en çokta beni mutsuz edersiniz' demiş. bunu direkt annesinden duydum. beni aradı üzülmüşsün kızım sen bugün aman takılma banada bunları dedi diye

offf böyle şeyleri duydukça çok daralıyorum bunalıyorum. ya anneyi sat at ez çiğne demiyorum ama insanın eşi onurudur ya insan onurunu nasıl ezer geçer? offf içimden çok boşanın gidin demek geliyor ama maddi özgürlüğünüzü elinize alıp kendinizi garantilemekten sonra adım atmayın çünkü siz ne kadar sağlam olursanız onun pişmanlığı o kadar büyük olur. ve siz ne kadar güçlü olursanız o kadar yıpranmazsınız

en büyük hayal kırıklığıda bu olsa gerek. umarım ben bunları yaşamam kimse yaşamaz. ya bu evlilik/karar verme ne zormuş ya aklımı yitircem artık

evlenmeden önce benim eşimde böyleydi. gerçi bana karışmazlar ama laf sokarlar ilk zamanlar yapamazlardı eşim tepki verir diye çekinirlerdi sonra sonra eşim sessiz kalmaya başladı busefer hem sessiz kalmasından dolayı eşime sardım hemde bazen dayanamayıp cevaplarını verdim. bazen hala savunur ama sessiz kaldıklarının yada sen yanlış anlamışsındır dediklerinin yanıda savunduğu zamanlar çok daha az kalıyo. buda ilişkimizde sorun yaratıyo. tabi sizinde öyle olucak diye bir garantisi yok belki hep böyle olur belkide evlenince değişir bunu bilemezsin.
istediğin kadar giyim tarzınız aynı olsun yaşam tarzınız aynı olsun karışmayı eeştirmeyi seven insanlarla karşı karşıyasanız onlar mutlaka bişeyler bulur bunu unutmayın.
ama kırıcı olmamak kaydıyla cevabınızı verin derim. mesela kedinizin özgür olmadığınımı ima ediyo. benim kedim bizim yanımızda mutlu bizi seviyo sokakta bırakamam benim evim onunda evi anne dersiniz. yumuşak bir ses tonuyla. bunun gibi cevaplar vermeniz nedenmi iyi birgün cevap vermeye vermeye öyle bir toplanırki içinizde sonra çok gereksiz küçük bir lafta hep susmanın getirdiği sinirle bi bakmışsınız patlamış ve haksız duruma düşmüüşsünüz. yada şimdi evinize gidince ağlıyosunuz evlenince eşinizle evinize geçince ağlamaya başlıycaksınız buda bi süre sonra eşinizi sıkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…