- 10 Ocak 2013
- 1.146
- 1.211
- 83
- Konu Sahibi JeuksDenfants
-
Merhaba arkadaşlar.Hemen konuya giriyorum..Eşimle bir iyi bir kötü giden evliliğimiz var.Genel olarak birçok problem var ama asıl sebebi konuşamıyoruz ve eşim çok inatçıdır.Yani her konuda haklıyım der,eğer bir şekilde kabul etmezsem inat yapar,küser uzatır filan.Zaten bu yüzden yıllardır alttan almak zorunda kaldım.Öyle basit nedenlerden büyüyor ki olaylar bu sebeplerden ayrılmak hem saçma geldi hem de kendime de yediremedim.Bu arada 1,5 senelik evliyim,onun öncesinde de 7 sene flört var.Bu arada hep alttan aldım dedim ya,artık onun yöntemini deneyeyim dedim,ben de konuşmayayaım pes eder diye.bu süre 1 hafta,2 hafta ve daha fazlasını buldu ve hiç de iyi olmadı.Ne yapacağımı şaşaırmış durumdayım..yakın arkadaşlarım hep sen alttan almışsın alıştırmışsın diye yorum yapıyorlar ama zamanında da aynı hareketleri yaptığı için başka yol bulamamıştım zaten.Çok nadiren özür dilerdi,bu kadar yılda sayılıdır.
Asıl konuyu anlatabilmek için ayrıntı veriyorum.Çünkü sadece şimdiki olayı anlatsam anlaşılmayabilir ve sonrasında mutlaka sorular gelir diye yazıyorum.Neyse,bu arada en önemli tartıştığımız konu,eşim müzisyen,öyle ünlü filan değil ama biryerlerde çıkıyor.Gece çalışıyor doğal olarak.Evlenmeden önce kendisi de gerçekten bırakmak istiyordu,bıktım bu ortamlardan diye.Sonra mecbur kaldı maddiyat yüzünden.ben de tabiki bişey diyemedim.Ama zaten çalışması da sorun değil,işii bittikten sonra eve gelmesi konusunda sorun.Çıkışta arada hemen çıkar gelir ama çoğu zamanlarda da ya bi tanıdık gelir,ya bir akraba gelir,ya beni arar biraz arkadaşlarla oturacağız diye.Tamam olur arada ama istisnai durumlar olsa anlarım tabi.Biz evliyiz sonuçta ve eve gelmesini bekliyorum.Bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz.Onu kısıtladığımı düşünüyor.
Arkadaşlar lütfen okuyan arkadaş bi kendini benim yerime koysun ve fikir versin.Akıl akıldan üstündür diye düşünerek yazıyorum buraya.Ailemle paylaşsam üzülürler ve olay daha da büyür zaten.Buradn güzel fikirlerin çıkacağını düşünerek yazayım dedim.Daha kahvaltı bile yapmadım..
Şimdiki konu ise bu geç gelme olayı yüzünden aramız bozuktu.Yine küs gibi.10 günü geçti.Bu sefer ben de tavır aldım biraz ama ağır laflar kullandı.ne yapacağımı bilemiyorum artık,nasıl davranacağımı.Ne yapsam işe yaramıyor.Birkaç gün önce bana mesaj yazmış.:"Biliyorum herşey için çok geç,bizim hatamız birbirimizi değiştirmeye çalışmak oldu.Ama yine de senin adın her anıldığında kalbim sıkışıyor" yazmış.Neyse ben de buna bile yumuşayacak biriyim ama biraz bekleyim dedim,sonra bir adım gelmedi çünkü evin içinde hala küs takılıyor,bu mesajı yazan adam.Bugün bayadır aklıma gelmeyen bir şekilde montunun cebine baktım.Eski bir telefon vardı,babasına verecekti,her zaman ailesinin evine gidemiyor ama 1-2 ay olacak ama hala cebinde.Üstelik de 1 hafta önce gitti.Ama hadi unuttu desem bayadır telefon ondaydı ve içi boştu.İçine bakayım dedim bugün,sim kart vardı..Buyur burdan yak.Açtım pin istedi.Açamadım yani..Arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum.Barışmadan da soramam zaten.çok kötü oldum ya..Benim sizden ricam,fikri olan varsa ya da başına böyle bişey gelmiş olan...İşte insan ne düşüneceğini şaşaırıyor,yoksa buraya kim oturup da bu kadar mesaj yazar..Bu arada ben de gayet güzel,eğitimli biriyim...eşimin egosu çok yüksek
Benim de 7 seneden sonra 1,5 yıllık evlilik.Benziyormuş gerçekten ...Eminim o küslüklerden sonra sen de diyorsundur,bir kerede o gelsin,yani bunun pazarlığı olmaz ki o da gelebilir sen de gidebilirsin.Sevdiğin insan bu sonuçta .Ama nasıl birşey bu ben de çözemedim.Tabi seven insan az da olsa alttan alır ,ya da bu kadar inat yapılacak ne var bu kadar mı değersizim diye az düşünmedim zamanında.Ortada olay filan yokken gayet iyidir..Tabiki evlilikte sorunların çözülme zamanı da önemli..Yani herşey iyiyken herşey kolay.asıl sorun varken nasıl davrandığın.İşte herşeyi bilip de uygulamaya koyamamış biriyim ben :) yakında patlayacağım ama ne zaman ...
Haa bu arada paylaştıkların evet çok benziyor,ve paylaştığın için çok teşekkür ederim..Bu konuyu soracağım tabiki.Bu arada yaptığın yorum doğru biraz.Evet biz tanışalı neredeyse 9 yıl olucak,yani o ortamda diye illa hemen birini bulabilir filan böyle bir düşüncem yok tabi.9 yıldır her ortamını gördüm,yapsa yapardı zaten ama,hem onca soruna rağmen ayrılmadık,hem de evlendik sonuç olarak sevmediğini düşünmüyorum..kim sevmediği birine 9 sene katlanır ki..Ama ben son zamanlarda yaşadığımız şeyler üzerine,yani hani aralar bozukken erkekler biraz daha zayıf olabilir gibisinden düşündüm..Bilmiyorum..Düşünmedim desem yalan olur..Güven çok önemli haklısın...
neden hep üzülenler biz oluyoruz acaba erkeklerde bizimle ilgili sorunları kafalarına bu kadar takıyormudur
benim esim de yapiyor aynisiniburcu balik, senin esinin burcu nedir?? ben artik bundan kaynaklaniyor diyorum :44: ynai benim tek cözümüm pispislamak oldu, hep alttan almak, hakli olduguma emin de olsam, sirf huzursuzluk cikmasin diye susmak vs... ama simdiler de sesim cikiyor cünkü artik ben katlanamiyorum.. bu sefer de daha ters tepki vermeye basladi, cünkü alismadigi sekilde davraniyorum annesiyle felan konusup biraz kendisini toplamasini söylesin diye rica etcektim, baska bi arkadasim tavsiye etmisti bana da, ama benim kaynanama bulasmaktansa böyle devam etmeyi tercih ederim.. peki snein böyle bi sansin var mi???
sonunda üzüleceğin beşey çıkması olasılığına kendini hazır hissediyorsan kurcala yoksa kurcalama...zaten içine bir kurt düşmüşse üzüleceğin gün gibi ortada...ha birde konunun zeka ile bir alakası yok nice zeki kadınlar eşlerini ellerinde tutamamıştır..kurnaz kadınlar desen daha yerinde olurdu....
Bu tel. Mevzuunun altından bir kadın çıkarsa hiç şaşırmam
Ben olsam once tel. Ev dısında guvenılır bırıne verırdım
sonra da sorardım bu tel. ıle ılgılı konusurdum.
Dogruyu soyler yada yalan orasını bılemeyız
sonra tel.ın kodunu ogrenırdım
pını vermemekte ısrar ederse zaten bır seyler var demektır.
Tel.de gorduklerıne göre hayaına bır yon verırsın
ben er zaman uzun suren flortlerın evlılıkte basarısız olduklarını dusunuyorum
Eşinizin işi ne yazık ki gece hayatı,alkol kadınlar vs şeklindedir büyük ihtimalle.bence siz işe;eşinize başka bir iş bulmasını sağlayın,eğlence merkezlerinde çalıştığı sürece iyi,düzenli bir yaşamınız olmaz.eşiniz sizden habersiz başka bir sime sahip olması hayra alamet değil sanki,altından bir kadın çıkabilir.bir de eşiniz bu kadar inatçı olabiliyorsa sizi yeterince sevmiyor olabilir diye düşündüm.bence eşinizle küs kalmayı bırakıp,karşınıza alıp işiyle ve telefonla ilgili konuşmalısınız ama sakince...
Al senin eşini vur benim eşime! aynı aynı. ben de senin çektiklerini çekiyorum.İnternetten de çok okudum evet egosu yüksek! Eminim eşin yengeç burcudur da:)
Ben de 1buçuk yıllık evliyim. bizim de 2 iyi 3 kötü geçiyor günler.
çoğu zman hep düşünüdm ben mi salağım idare etmesini bilemiyorum. başka bir kadınla idare edebilir mi diye inan çok düşündüm hatayı kendimde aradım çoğunlukla kadın olamadım evlilik olgunluğuna ulaşamadım idare etmeyi bilmiyorum diye.
normal hayatta anlaşamadığım hiç kimse yk beni sevmeyen sevmediğim insanlar bile yok okadar pozitif ve iyi niyetliyimdr.
sanırım sen de benim gbisin. çabuk yumuşayan birisin. mutlu olalım huzurlu olalım diye hep alttan almışşın.
Ben de heep öyle yaptım o haksız olduğunda bile(haklı olmak için elinden geleni yapar bni bıktırır laflarıyla) tmm bn haksızım özr dilerim dedm. yeter ki huzur olsun amaan unutup gidelim dedim. ama sen de ben de hata etmişiz.Alıştırmışız.
artık ben alttan almıyorum ne olursa olsun.Burada kural alttan almazken saygısız ve kırıcı olmamaktır. yoksa haksız duruma düşüyorsun.
Kırıldın mı tavır alacaksın soğuk davranacksın. soğumuş gbi olacaksın.
Ama bunu başbaşayken yap ailesnin yanında hele kendi ailenn yanında küs durma.
Önceleri üzülürdüm rahatsız olurdm niye küsüz diye şimdi okdr takmıyorum kafaya.
kaybedecek neyim var diyorum.
amaan diyorum sonu ne olursa olsun eğer çok üzülüyorsa o gelsin barışsın. vay efendim bu durumda ayrılmak isterse; barışmadım alttan almadım diye benden ayrılmayı düşünen insandan ayrıldığıma üzülmem bile.
mesela yine küsüz.
ihtiyaçtan ihtiyaca konuşuyorum. hiç birşey sormuyorum. yemeğini çayını veriyorum geçiyorum odama kitap okuyorum internete giriyorum. tv odasında birlkte otrsak da hiç birşeklde takmıyorum onu varmış yokmuş diye. kendime ait bir alan yarattım
3 gece tv odasında yattı. dün gece geldi yatağa. malum özlemiş ama bşka şeyi.
ölü gbi yattım yanında ama reddetmedim de. çnkü ruhuma hitap etmedi. zoruma gitti ama olsun oda görecek gününü.
çok uzun oldu daha çok yazacak konu var da konunu bölmiyim. seninle aynı durumda olduğum için yaşadıklarmı yazayım blki yardmcı olur dedim.
Ömrünün otuz yılını, küsen, inatçı, hep ben haklıyım diyen bir adamla geçirince '' Yüreğindeki sesleri susturamazsın'' ve uykusuz gecelere sabahlarsın!!! sonra da '' I.Q. sü yüksek insanlar az uyurlarmış'' sözünde teselli ararsın...ama zekan tavan yapsa da, bazı hallerde derdine çare bulamazsın...
Onlar Marstan, biz Venüsten, gezenlerimiz farklı, Ne yapsak, ne desek nafile, Bizi Anlamayacaklar..
En fazla eşimle 2 saat küs kalabildik bugüne kadar o 2 saat bile yıllar gibi geldi cok zordur herhalde 10gün falan aynı evde küs kalmak..ama eşinin huyu bu madem onu değiştirmen zor görünyor sana attığı mesaja bakılırsa yüz yüze konuşman için sana ışık yakmış yani konuşalım hadi diye bir kahve yapıp oturun sorunlarınızı konuşun karşılıklı ilişki terapisti diye bir seye inanmıyorum her insan kendi ilişkisini en iyi bilir sanki ilişki terapistleri eşleriyle küsmüyor mu boşanmıyor mu gidip de para vermenin anlamı yok bence tabi..
sim karta gelince kafa karıştırıyor konuşunca sor mutlaka açıklaması mantıklı mı diye bakarsın ..eşine güveniyorsan daha önceden açığı yoksa mantıklı açıklama yaparsa es geç önemli değil...
eve geç gelme meselesi ilginç çünkü o tarz yerlerde calışanlar zaten geç çıkar işten o bıkkınlıkla işten eve kaçması lazım yani insan işi bitince iş yerinden kaçıyor evini özlüyor biizde böyle bu neden vakit kaybediyor orda anlamadım zamana bırak rayına oturur inş.
Canım kesinlikle uzun süreli küslükler hiç iyi değil. Nadiren küsmek gerekse de çok uzatmadan şirinlikle, kocama hafif laf sokarak şakalaşıp barışmayı dene.
Bu arada telefonu netleştir bir şekilde.
gece çalşıan böle müzisyen barmenlerden eş olmaz derler ya % 80 haklılar:) adam alşkn rahatlığa gece hayatına basına buyrukluğa. evlide olsa bekar gibi hareket eder birde anlayış beklerler. ßen olsam üüzüntümü belli etmem ve küs kalırım evin içinnde uzun bi süre bende onu şphelndrck şeyler yaparım :) sonrada hala devam ediosa uzun uzun otrurum konusurm ya kabl edikcsnz böle yada bitirceksiniz
ben olsam arkadasım telefon olayını sormak ıcın onunla barısmayı beklemezdım hemen yanına gıder bana neden boyle davrandıgın ınatcı oldugun kus oldugun bellı bu ne boyle dıye dırek olaya gırerdım ayrıca sana ayıracagı zamanı neden arkadaslarına ayırıyorkı sende o ısten eve geldıgınde hazırlan suslen puslen ben arkadaslarla bulusacagım cnm yemegın orda ısıt ye de cık evden bı kac kere bunu tekrar et eger rahatsız olursa bu durumda cnm sende benı cok sıkıyorsun ama boyle olmz de o zaman anlar :)kısacası kısasa kısas
aynen benim esim, oda balik .... ve asiri yoruldum anlatamam. burda konu acsam kitap olur. cok sevmeme ragmen bunu bile anlayamadi ...
Çok teşekkür ederim canım,ben iyiyim ve daha iyi olacağım, yalansız bir hayatım olacak en azından..Ölmedim yanii...Arkadaşlar kimse ölmüyor merak etmeyinKonuyu okurken başka bir kadın var gibi düşündüm, Ve konunun sonunda başka bir kadın olduğunu okudum.
üzüldüm arkadaşım umarım çok çabuk atlatırsın ve seni hakedecek değer verecek biriyle sürer hayatın.
Allah sabır versin.
Yukarıdaki espriyi yaptığım icin cok üzgünüm, cok özür dilerim jeuks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?