Doğuma Hazırlık Kizlar acil yardim boyle durumda olanlar anne b rh- baba 0rh+ se

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben 21.5 değerle öğrenmiştim, gayet normal değeriniz. Önemli olan iki günde kendini en az ikiye katlaması ve düzenli artış göstermesi. İlk gebeliğinizse heyecanlanmanız da çok normal. Allah hayırlı etsin.

Kan uyuşmazlığı anne negatif olduğunda çocuk +olursa anne antikorları tanımıyor bebeği. Ama ilk çocukta iğne oluyor , bir sıkıntı olmaz korkma.. Benim annem Ab negatif kardeşlerim hepimiz pozitifiz . Sıkıntı yaşamadık

Ben negatifim eşim pozitif. İndirect comb diye uyuşmazlık testi var. Doktor dönem dönem bu testi uygulayacak. Benim test şükür hep negatif çıktığı için gebelik sürecimde doktorum iğne uygulamadı doğumda iğne oldum. Şimdi yine hamileyim uyuşmazlık testim yine nrgatif çıktı şükür. Gebeliğin sonuna kadar testler yenilenecek 3 ayda bir. Bir sorun çıkmaz rabbim nasip ederse yine doğumda iğnemizi olacağız inşallah. Korkulacak bir şey yok endişelenmeyin

28 haftalık hamileyim ilk gebeliğim. Benim kan grubum 0rh negatif eşimin ise ab pozitif. Bildiğim kadarıyla anne negatif kan grubunda ise eş pozitif ise kan uyuşmazlığı oluyor. Burada önemli olan bebeğin kan grubu aslında. Eğer siz negatifseniz bebek pozitifse anne ile bebek arasında bir uyuşmazlık söz konusu olur ancak bunu doğmadan bilemeyeceğimiz için doktorum bana 28.haftada kan uyuşmazlığım için iğne olmamı söyledi. Bu iğneyi olmadan önce indirekt coombs diye bir test yapıldı sonuç negatif çıkınca bu iğneyi vuruldum. Doğumdan sonra eğer bebeğin kan grubu pozitifse anneye 2. bir iğne daha vuruluyormuş. Bu kötü bir şey değil artık günümüzde ancak her doğum, kürtaj vb sonrası işlemlerden sonra bu iğne olunmaz ise ilk gebelikte her zaman sorun teşkil etmesede bundan sonraki hamileliklerinizde problem yaşamanız olası. Çünkü eğer bebeğin kanı pozitifse ve sizinki negatifse kanlar birbirine karıştığında vücut antikor üretiyormuş bu antikor sonraki gebeliklerde de vücutta kaldığı için 2. ve sonraki hamilelikte bebeği yabancı cisim olarak görebiliyormuş. Tabi bunların sonucunda kan zehirlenmesi, düşük, sarılık gibi problemler oluştuğu söylendi. Bende doktorum ve araştırdığım kadarıyla bunları öğrendim, size en doğru bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktır. Endişelenmeyin kan grubu farklı olan çok fazla kişi var doktorunuza güvenin hamileliğin tadını çıkarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…