Kızlar acil fikirlerinize ihtiyacım var!

Madem bukadar sorun ediyorsunuz bir süre daha calismayin.

Ben kvye biraktim da noldu gorumcenin bebelerinden herturlu hastalik bulasti ..guya krese hasta olmasin diye götürmedim.

O tanidik kisiye gelen bebek hastalik da getirebilir evleri yeterince sicak olmayabilir falan falan..

Kres desen küçücük bebegi servisle yollamak bana cok abes geldi. Cok riskler sayilabilir bu konuda.kreste evet sosyallesir ama binturlu hastalik kapabilir.basina konacak ogretmen herhangi bir bayan olacak. unv mezunu ogretmeni bi tane bebegin basina koyacaklarini sanmiyorum...

Evinizde bakiliyorsa bakilsin israr edin taviz vermeyin. Eve kamera koyarsiniz iciniz rahat eder. Arkadas hanimina belki caninizi sikan bi konu olur ama laf soyleyemezsiniz eşlerin arasi bozulmasin diye. :KK69:

Son olarak bakicinin tv izlemesi veya tel konusmasi neden sorun oluyor ne yapsin kadin robot gbi cocuga mi baksin sadece!?
ben 2. bebeğim icin bu sene calismiyorum.. ben de suan tele bunlari yazabiliyorum tv de acik.. noluyo yani:KK45:
Selam hanımlar;

Geçtiğimiz günlerde "Bakıcı Sorunsalı" diye bir konu açmıştım. Malum çalışan annelerin en temel sorunu.
Eşimin iş yerinde çalışan bir ağabeyimizin hanımı ben evimde bakarım demişti. Bende dün evlerine gittim.
Ablam iyi hoş ama ısrarla başkasının evinde bakamam diyor. Dün komşusu geldi onunda bir bebeği varmış. Bizim oğlana arkadaş olur falan dedi ama benim içim rahat değil. Abla çok iyi ama evine gelen insanlardan nasıl emin olacağım? Çocuk konusunda çok hassasım. Allah muhafaza misafir olarak gelen birisinin çocuğu ya oğlumun canını yakarsa?

Dün bu düşünceler içinde eve gelirken kapıda bir servis gördüm. Kreş ve Anaokulu... Bende numarasını alıp telefon ettim.

Bu kreşte özel bir uygulama varmış. Velinin isteğine bağlı olarak çocuk için özel bakıcı tahsis edilebiliyormuş. Yani biz istersek oradaki öğretmenlerden birisi tüm gün sadece benim oğlumla ilgilenecek. Onun ihtiyaçlarını karşılayacak. Oğlumu sabah servisle evimizden alıp akşam yine servisle bırakacaklar. Madem oğlumuzu ablanın evine bırakmayı düşünebiliyoruz acaba kreşteki bu uygulamadan faydalansak daha mı iyi olur diye düşündüm. Çünkü bebeğimle ilgilenecek kişi bu işin ehli birisi olacak. Öğretmen nihayetinde.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Fikirleriniz önemli kızlar. Selamlar...

Oğlunuz kreş için bence küçük benimki 24 aylık gitti herkes küçük dedi

Öğretmen fikri güzel de onların da bebeğe ilişkin deneyimini sorgulamak lazım

Oğlumun 12 yıllık öğretmeni sınıfına başlayan 28 aylık tuvalet eğitimi filan olan öğrencisi için bile endişelenmiş bir çok şeyi yeniden incelemişti

Kreş bir kurum vs ama orda da diğer öğrenciler ile aynı havayı soluması hasta olmasına yine biraz büyüyünce itişip kalkışmasına sebep olabilir

Bebeğiniz dışarısı için küçük evde bakacak bakıcı aramaya devam bence iş yerinize vs haber gönderin adayları değerlendirin

Ar
işe başlamadan 2 ay önce abartmıyorum 30-40 hanımla görüştüm. doğruyu hemen hissediyorsun aslında ama yine de söyleyim:
*sakin bir yapısı olmalı
* surat ifadesi sert olmamalı
* ideal yas 40-45
* kendi doğrularını değil, senin isteklerini yapmalı (biz doktor ne diyorsa onu yapıyoruz, annelerimizi de karıştırmıyoruz, yanlış anlamayın diyeceksiniz :KK49:)
* aile hayatı düzgün olmalı, evinde huzur olmalı (eşini, çocuklarını görürseniz daha iyi olur)
* bekar ya da cocugu hiç olmamış hanımları tercih etmedim ben (belki yanlış düşünüyor olabilirim ama böyle hissettim )
* evinize sesli kamera taktırın ve bunu ona söylemelisiniz çünkü aksi halde suç işlemiş olursunuz, geriye dönük olarak bilgisayarınızdan, canlı olarak da telefonunuzdan işteyken izleyebilirsiniz. ses önemli çünkü çocuğu tersliyor mu , düzgün konuşuyor mu bunları bilmek lazım
* bizim bakıcımız bizim yemeğimizi yapardı (her gun değişik yemek yaptırmadık) ve bebeğimize günlük yemek yapardı + bebeğimizin ütüsü. bunları uyurken yapardı ama büyüdükçe birlikte bezelye ayıkladıkları da olurdu, hatta ben derdim, bebek için güzel aktiviteler bunlar :)
bir çocuk 2.5-3 yasına kadar evinde olmalıdır, kreş uygun değildir. 0-2 yas aidiyet duygusunun kazanıldığı zamanlardır ve kendisi ile birebir ilgilenilmesi gerekir

Arkadaşın yazdıklarına imzamı atarım fazlası var eksiği yok

Bence sizin ortamınız bakıcı bulmaya müsait akıllı uslu görünen oralı öğrencilere haber verin tanıdıklarını göndersin

yukarıda belirtilen kriterlere eğitim konuşma dinsel bakış açısı gibi hususları da ekleyin değerlendirin

Ar

Arkadaşın yazdıklarına imzamı atarım fazlası var eksiği yok

Bence sizin ortamınız bakıcı bulmaya müsait akıllı uslu görünen oralı öğrencilere haber verin tanıdıklarını göndersin

yukarıda belirtilen kriterlere eğitim konuşma dinsel bakış açısı gibi hususları da ekleyin değerlendirin

teşekkür ederim , bizim hanım genelde iyi konuşuyordu ama 3-5 tane yanlış telaffuz ettiği kelime vardı
çok şefkatli ve iyi niyetliydi, beni hiç rahatsız etmedi o 3-5 kelime. ,zaten cok eğitimli olanlar 'dadı' kategorisinde oluyor ve ciddi paralar alıyorlar. Bizimki iyi, sevecen bir ev hanımıydı :)
Din konusunda da haklısınız, ben bir sey söylemedim, sohbet ederken dikkat ettim sadece. Baktım bizim gibi yasayan bir aile , yorum yapmadım.

Selam hanımlar;

Geçtiğimiz günlerde "Bakıcı Sorunsalı" diye bir konu açmıştım. Malum çalışan annelerin en temel sorunu.
Eşimin iş yerinde çalışan bir ağabeyimizin hanımı ben evimde bakarım demişti. Bende dün evlerine gittim.
Ablam iyi hoş ama ısrarla başkasının evinde bakamam diyor. Dün komşusu geldi onunda bir bebeği varmış. Bizim oğlana arkadaş olur falan dedi ama benim içim rahat değil. Abla çok iyi ama evine gelen insanlardan nasıl emin olacağım? Çocuk konusunda çok hassasım. Allah muhafaza misafir olarak gelen birisinin çocuğu ya oğlumun canını yakarsa?

Dün bu düşünceler içinde eve gelirken kapıda bir servis gördüm. Kreş ve Anaokulu... Bende numarasını alıp telefon ettim.

Bu kreşte özel bir uygulama varmış. Velinin isteğine bağlı olarak çocuk için özel bakıcı tahsis edilebiliyormuş. Yani biz istersek oradaki öğretmenlerden birisi tüm gün sadece benim oğlumla ilgilenecek. Onun ihtiyaçlarını karşılayacak. Oğlumu sabah servisle evimizden alıp akşam yine servisle bırakacaklar. Madem oğlumuzu ablanın evine bırakmayı düşünebiliyoruz acaba kreşteki bu uygulamadan faydalansak daha mı iyi olur diye düşündüm. Çünkü bebeğimle ilgilenecek kişi bu işin ehli birisi olacak. Öğretmen nihayetinde.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Fikirleriniz önemli kızlar. Selamlar...
En mantıklısi kreş bakıcının evine sürekli misafiri gelebilir kadın evini temizleyip yemek yapacak kesin ve Cocugunla ilgilenmeyecek..bende ilerde çalışmayı düşünüyorum kızımın kreş yaşının gelmesini bekliyorum eşimin arkadaşının karısı ben bakayım diyor oda kendi evinde ben istemiyorum

X