Kızlar acil fikirlerinize ihtiyacım var!

En azından yaşına gelene kadar ücretsiz izne çıkamaz mısınz ?Ve ya sizin anneniz ya da kayıvalideniz bir süre bakamaz mı?

En azından yaşına gelene kadar ücretsiz izne çıkamaz mısınz ?Ve ya sizin anneniz ya da kayıvalideniz bir süre bakamaz mı?
Canım ben üniversitedeyim. Denemem var. Sezonluk çalışıyoruz biz. Ha diyince izne çıkamam. Önümüzdeki 6 ayı atlatırsak 7 ay ücretsiz izin alacağım ama.

Önümüzdeki 6 aydan sonra ücretsiz izin alacağım. Ben araştırma görevlisiyim denemelerimiz sezonluk. Eğer bu yıl kurmazsam bir daha kuramam. Sorun sadece önümüzdeki 6 aylık dönem.
Anladım, o halde kreş ve özel öğretmen daha mantıklı. Annenize uzaksınız sanırım?

Kızlar düşünceleriniz ve tecrübeleriniz çok önemli. Bebeğini kreşe göndermiş anneler yok mu aramızda acaba?

Ben bireysel olacagina inanmiyorum kreslerin icini bilen biri olarak
Öyle mi diyorsunuz? Ciddi bir fiyat farkı olacak. Kadında güzel konuştu ama özel sektör sonuçta. Canım sıkıldı şimdi siz böyle yazınca. Peki bu konularda tecrübesi olan birisi olarak siz ne öneriyorsunuz?

Bilemiyorum buyuk konusmak istemem benimkiler de yolda Allah nasib ederse ben de sizinle ayni durumda olacagim seneye. Benim aklimdaki eve kamera taktirip evde bakacak birini bulmak. Allah iyi insanlarla karsilastirsin bu cok onemli.
seciminz kres de olsa baskasinin evi de olsa kendi eviniz de olsa Rabbim vicdanli merhametli insanlarla karsilastirsin
bir ogrencim vardi okulun ilk gunu teyze diye agliyordu. O kadar cok agladi ki teyze dddigi kadini cagirdik. Meger teyze dedigi kadin bakicisiymis. Bu kadin cocugu kendi evinde bakiyordu. Cogu zaman servisle o kadinin evine birakiyorduk cocugu. Ben oz teyze zannetmistim. Onun icin gonlunuze sinen merhametli birini bulirseniz ( bu kresteki ogretmen de olabilir gidin gorusun yerinde gorun derim.) Onu tercih edin biz ne desek bos.
Öyle mi diyorsunuz? Ciddi bir fiyat farkı olacak. Kadında güzel konuştu ama özel sektör sonuçta. Canım sıkıldı şimdi siz böyle yazınca. Peki bu konularda tecrübesi olan birisi olarak siz ne öneriyorsunuz?

Bireysel öğretmen nasıl olacak ilk kez duydum,bütün gün sizin çocuğunuzun başında mı bekliyecek eğer kesin böyle ise evet kreşe göndermeniz daha mantıklı olur ama dediğim gibi kesinse bunu iyi araştırın derim çocuğunuz gün içinde uyuyacak o zamanda başında mı bekliyecek yada çocuğunuz uyduğu zaman diğer çocuklarlada ilgilenecek mi?

Bilemiyorum buyuk konusmak istemem benimkiler de yolda Allah nasib ederse ben de sizinle ayni durumda olacagim seneye. Benim aklimdaki eve kamera taktirip evde bakacak birini bulmak. Allah iyi insanlarla karsilastirsin bu cok onemli.
seciminz kres de olsa baskasinin evi de olsa kendi eviniz de olsa Rabbim vicdanli merhametli insanlarla karsilastirsin
bir ogrencim vardi okulun ilk gunu teyze diye agliyordu. O kadar cok agladi ki teyze dddigi kadini cagirdik. Meger teyze dedigi kadin bakicisiymis. Bu kadin cocugu kendi evinde bakiyordu. Cogu zaman servisle o kadinin evine birakiyorduk cocugu. Ben oz teyze zannetmistim. Onun icin gonlunuze sinen merhametli birini bulirseniz ( bu kresteki ogretmen de olabilir gidin gorusun yerinde gorun derim.) Onu tercih edin biz ne desek bos.
Çok güzel yazmışsınız. Zor bir süreç. Rabbim hepimiz hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Bireysel öğretmen nasıl olacak ilk kez duydum,bütün gün sizin çocuğunuzun başında mı bekliyecek eğer kesin böyle ise evet kreşe göndermeniz daha mantıklı olur ama dediğim gibi kesinse bunu iyi araştırın derim çocuğunuz gün içinde uyuyacak o zamanda başında mı bekliyecek yada çocuğunuz uyduğu zaman diğer çocuklarlada ilgilenecek mi?
Evet canım. Tekrar tekrar sordum, sistem aynen bu şekilde. Söz konusu öğretmen gün içinde sadece benim oğlumla ilgilenecek. Yarın gitmeyi düşünüyorum, o zaman daha detaylı olarak konuşacağım inşallah.

Öğretmen diye güvenmeyin, meslek lisesi çıkışlı tecrübesiz kızlara da öğretmen statüsü veriyor çoğu kreş, çok büyük bir rakam istemiyorsa, sadece sizin çocuğunuzla da ilgilendirtmez, Veli tanıtımından, etkinlik saatlerine kadar bir ton iş yaptırırlar, bebek bakımının yanı sıra kuzenimden biliyorum.

Sizin oğlunuz daha 7 aylık, anaokulu ortamı bence hiç uygun değil. Ne kadar özel bakım deseler de serviste orda burada diğer çocuklarla aynı ortamda bulunacak. En basitinden çocuk hastalıklarını bünyesi büyük çocuklar gibi tolere edemeyebilir. Hem ev ortamında olması 2.5 yaşına kadar psikolojisi için daha uygun değil mi? Ben yerinizde olsam evde bakacak bakıcı aramaya devam ederdim.

Öğretmen diye güvenmeyin, meslek lisesi çıkışlı tecrübesiz kızlara da öğretmen statüsü veriyor çoğu kreş, çok büyük bir rakam istemiyorsa, sadece sizin çocuğunuzla da ilgilendirtmez, Veli tanıtımından, etkinlik saatlerine kadar bir ton iş yaptırırlar, bebek bakımının yanı sıra kuzenimden biliyorum.

Sizin oğlunuz daha 7 aylık, anaokulu ortamı bence hiç uygun değil. Ne kadar özel bakım deseler de serviste orda burada diğer çocuklarla aynı ortamda bulunacak. En basitinden çocuk hastalıklarını bünyesi büyük çocuklar gibi tolere edemeyebilir. Hem ev ortamında olması 2.5 yaşına kadar psikolojisi için daha uygun değil mi? Ben yerinizde olsam evde bakacak bakıcı aramaya devam ederdim.
Korkuyorum. Tavsiye üzerine bile olsa bebeğimi tanımadığım bir insana emanet etmiş olacağım. Kreşte en azında kurumsal bağlayıcılık olacak diye düşünüyorum. Kafam çok karışık.

kreşede bakıcıya da en nihayetinde güvenemeyebilirsiniz. Biraz daha araştırın derim çünkü evde bakılması daha tercih edilebilir kreş yaşına gelirse gönderebilirsiniz belki. Yavru kaç yaşında bilmiyorum ama

çok haklısınız, düşüncelerinize tamamen katılıyorum

Yerinde olsam kreş tercihim olurdu madem bebek evden çıkacak en azından eğitimini almış kişilere emanet etmiş olursun

işe başlamadan 2 ay önce abartmıyorum 30-40 hanımla görüştüm. doğruyu hemen hissediyorsun aslında ama yine de söyleyim:
*sakin bir yapısı olmalı
* surat ifadesi sert olmamalı
* ideal yas 40-45
* kendi doğrularını değil, senin isteklerini yapmalı (biz doktor ne diyorsa onu yapıyoruz, annelerimizi de karıştırmıyoruz, yanlış anlamayın diyeceksiniz :KK49:)
* aile hayatı düzgün olmalı, evinde huzur olmalı (eşini, çocuklarını görürseniz daha iyi olur)
* bekar ya da cocugu hiç olmamış hanımları tercih etmedim ben (belki yanlış düşünüyor olabilirim ama böyle hissettim )
* evinize sesli kamera taktırın ve bunu ona söylemelisiniz çünkü aksi halde suç işlemiş olursunuz, geriye dönük olarak bilgisayarınızdan, canlı olarak da telefonunuzdan işteyken izleyebilirsiniz. ses önemli çünkü çocuğu tersliyor mu , düzgün konuşuyor mu bunları bilmek lazım
* bizim bakıcımız bizim yemeğimizi yapardı (her gun değişik yemek yaptırmadık) ve bebeğimize günlük yemek yapardı + bebeğimizin ütüsü. bunları uyurken yapardı ama büyüdükçe birlikte bezelye ayıkladıkları da olurdu, hatta ben derdim, bebek için güzel aktiviteler bunlar :)
bir çocuk 2.5-3 yasına kadar evinde olmalıdır, kreş uygun değildir. 0-2 yas aidiyet duygusunun kazanıldığı zamanlardır ve kendisi ile birebir ilgilenilmesi gerekir

X