kızlar acil bakın çok kötüyüm

Hayır yanlış anladın anne tarafıyla görüştürmedi. Onların evlerine gidip gelmedim. Onun hariçinde annemle hep konuştum gidip geldim.4 yılda o bana güvendi ya da cevreme fark etmez. Güven gökten zembille iniyorduda benim mi haberim yok
zembille inmiyor hayır, ama evlenmeden önce güvenmiş olmak gerekiyor. 4 sene sonra değil. Anne tarafınıza gidince eşinizde nasıl bir güvensizlik oluyordu onu da anlamadım. Neyse mutluluklar anlayışlı eşinizle

Hayır yanlış anladın anne tarafıyla görüştürmedi. Onların evlerine gidip gelmedim. Onun hariçinde annemle hep konuştum gidip geldim.4 yılda o bana güvendi ya da cevreme fark etmez. Güven gökten zembille iniyorduda benim mi haberim yok
Adamın bekâret kemeri takmadığı kalmış. Ondan da haberi yoktu herhalde yoksa takardı. Bir de güvenmeyişini mazur görüp hak vermiş gururla anlatıyorsunuz artık izin veriyor diye.

kayinvalidemi aradim durumu anlattim simdi. bizim erkekler kiskanç oyle demese yi olurmuş ama erkek işte ofkelenmis ondan sakin kalınca geri söner o keşke annen gile anlatmasaydin durumu aramizda cozerdik dedi. her seye alindigimi alindigimda cok belli ettigimi hemen suratin düşüyo falan dedi
Kaynana da destek olacağına lafı sokmuş araya. Erkektir yapar alt metinli mesaj vermeyi de ihmal etmemiş. Sen çileyi çek ama kimseye anlatma kendi içinde yaşa sıkıntını diyor.

zembille inmiyor hayır, ama evlenmeden önce güvenmiş olmak gerekiyor. 4 sene sonra değil. Anne tarafınıza gidince eşinizde nasıl bir güvensizlik oluyordu onu da anlamadım. Neyse mutluluklar anlayışlı eşinizle
Sevgiliyken oluşan güvenle evliyken oluşan güven bir değil bunu bir anlayın artık. Birde zaten burda boşan diye naaralar atan kişilerin %90 aynı problemi yaşadığında şüpheye düşeçeğinden adım kadar eminim.

Sevgiliyken oluşan güvenle evliyken oluşan güven bir değil bunu bir anlayın artık. Birde zaten burda boşan diye naaralar atan kişilerin %90 aynı problemi yaşadığında şüpheye düşeçeğinden adım kadar eminim.
Şu problemi yaşayıp şüpheye düşmez sağlıklı bir insan. Eğer insanın kendi aklı zekası varsa kiminle görüşeceğine kendisi karar verir. Hele ki ailesiyle gorusecekse kimseden de izin almaz.

Arkadaşlar demin bana yapılan yorumları da okudum. Pariste yaşamıyoruz lütfen! Maalesef ataerkil bir toplumun üyeleriyiz. Böyle olan milyonlarca erkek var bu ülkede. Anneler oğullarını aman sen erkeksin, senin dediğin olur, kadın değil mi elinin kiri dediği sürece , bu toplum kolay kolay değişmez. Yargılamak bize düşmez. Napsın bu kızcağız. Nereye gitsin. Bir işi yok, baba da böyle bir toplumun odun bir üyesi. Hemen tamam boşanalım mı desin. Yapıcı eleştirin yapın lütfen. Benim teyzem 17 yaşında evlendi. Dışarı bile çıkamazdı kocasından, kayınvalidesinden izinsiz. Bir yerden alışveriş yaptığında, aldığı şeylerin fişlerini gösterirdi. Kızlık zarı esnek olduğu için teyzem ne iftiralarla karşılaştı. Demem o ki; toplumda erkeklerimizin önemli bir kısmı odun.. Bu odunlar da kolay kolay yontulmuyor.
O da bişey mi biz boşanalı 9 yıl oldu, farklı şehirlerdeyiz. Çocuğunu 3 yaşından beri görmüyor, aramıyor sormuyor. Oğlum şimdi 10 yaşında...Babalarıyla çocukları bir arada gördüğünde, davranışlarını gözlemliyorum çocuğum şekilden şekile giriyor. Ve şöyle dua ediyorum Allah'a, inşallah oğluma muhtaç olur da, oğlum da ona dönüp bakmaz. İlahi adalet tecelli edecek bir gün.
Hiç aramıyor maalesef, hatta telefondan bile engelliyim. Mazallah birşey isteriz adamdan diye aklı çıkıyor karaktersizin.
şulecim madem öyle sen niye boşadın kocanı sonuçta pariste değiliz ataerkil bir toplum otursaydın kocanla

Yani tek evli siz değilsiniz anlamak çok zor değil. Ben sevgiliyken güvendim eşime bir daha da tekrar bir güven inşa etmesi gerekmedi. Benim de aynı şekilde. Ne eşim böyle iğrenç düşünceleri kondurabilir bana ne ben ona. Yakıştırabildiğimiz gün de evliliğimiz bitmiş demektir. Sorun eşlerinizin zihniyetinde siz memnunsanız ne ala birbirinizi bulmuşsunuz birilerinin de başı yanmamış🙃

Arkadaşlar demin bana yapılan yorumları da okudum. Pariste yaşamıyoruz lütfen! Maalesef ataerkil bir toplumun üyeleriyiz. Böyle olan milyonlarca erkek var bu ülkede. Anneler oğullarını aman sen erkeksin, senin dediğin olur, kadın değil mi elinin kiri dediği sürece , bu toplum kolay kolay değişmez. Yargılamak bize düşmez. Napsın bu kızcağız. Nereye gitsin. Bir işi yok, baba da böyle bir toplumun odun bir üyesi. Hemen tamam boşanalım mı desin. Yapıcı eleştirin yapın lütfen. Benim teyzem 17 yaşında evlendi. Dışarı bile çıkamazdı kocasından, kayınvalidesinden izinsiz. Bir yerden alışveriş yaptığında, aldığı şeylerin fişlerini gösterirdi. Kızlık zarı esnek olduğu için teyzem ne iftiralarla karşılaştı. Demem o ki; toplumda erkeklerimizin önemli bir kısmı odun.. Bu odunlar da kolay kolay yontulmuyor.
Paris nasıl ataerkillikten kurtuldu peki? Anlatayım mı Paris’in Ortaçağ’daki durumunu ya da tüm Avrupa’nın? Şövalyeler savaşa giderken eşlerine demirden bir kemer takar ve anahtarını yanlarına alırlardı. Bu kemeri o anahtardan başkası açamaz ve şövalye savaştan dönene kadar kadın kimseyle cinsel ilişki kuramazdı. Ataerkil dediğiniz toplumumuzda bile o dönemlerde akla hayale gelmeyecek kadar rezil bir uygulama bu. Oradaki kadınlar şu an o zihniyetten ve ataerkiden kurtulduysa boyun eğmeyip ölümüne karşı çıktığı içindir. Sizin gibi “Ne yapalım, bizim toplumumuz ataerkil. Mecbur boyun eğeceğiz, erkeklerin suyuna gideceğiz.” deselerdi şu an bizden beter olurlardı. Sizin zihniyetinizde olan kadınlar yüzünden birleşe birleşe direnemiyoruz, bir avuç kadın tüm ataerkil sistemle savaşmak zorunda kalıyoruz. Biraz onurunuz olsun ya! Namussuzlukla suçlanan ve iftira atılan kadına söylediğiniz şeye bakın: “Tatlı yapayım mı sana?” diye sor kocana!
Sizi anlamak mümkün değil, rezalet ya!

Şu problemi yaşayıp şüpheye düşmez sağlıklı bir insan. Eğer insanın kendi aklı zekası varsa kiminle görüşeceğine kendisi karar verir. Hele ki ailesiyle gorusecekse kimseden de izin almaz
Bu problem farkındaysanız aileye gidip gelme meselesi değil.Hatta bu olay bir mesele bile değil.

Paris nasıl ataerkillikten kurtuldu peki? Anlatayım mı Paris’in Ortaçağ’daki durumunu ya da tüm Avrupa’nın? Şövalyeler savaşa giderken eşlerine demirden bir kemer takar ve anahtarını yanlarına alırlardı. Bu kemeri o anahtardan başkası açamaz ve şövalye savaştan dönene kadar kadın kimseyle cinsel ilişki kuramazdı. Ataerkil dediğiniz toplumumuzda bile o dönemlerde akla hayale gelmeyecek kadar rezil bir uygulama bu. Oradaki kadınlar şu an o zihniyetten ve ataerkiden kurtulduysa boyun eğmeyip ölümüne karşı çıktığı içindir. Sizin gibi “Ne yapalım, bizim toplumumuz ataerkil. Mecbur boyun eğeceğiz, erkeklerin suyuna gideceğiz.” deselerdi şu an bizden beter olurlardı. Sizin zihniyetinizde olan kadınlar yüzünden birleşe birleşe direnemiyoruz, bir avuç kadın tüm ataerkil sistemle savaşmak zorunda kalıyoruz. Biraz onurunuz olsun ya! Namussuzlukla suçlanan ve iftira atılan kadına söylediğiniz şeye bakın: “Tatlı yapayım mı sana?” diye sor kocana!
Eğme git boşan o zaman hemen kocandan. Böyle rezillik kabul edilemez annelerimiz nasıl durmuş çok merak ediyorum.😏😏

Eşiniz sizi evlatlık mı aldı? Reşit değil miydiniz evlatlık aldığında? Adı üstünde eş, eşit demek. Eşit olduğunuz reşit birinin gidip geldiği yerlere karışamazsınız. Diyelim ki gittiği yerde falso bir hareketini, namussuzluğunu gördünüz; o zaman da boşanma dilekçesini verip yolunuza bakarsınız. Medeniyet böyle bir şeydir.

Bu problem farkındaysanız aileye gidip gelme meselesi değil.Hatta bu olay bir mesele bile değil.
Sizin kendinizden verdiğiniz örnek öyle değil mi? Güven problemi 3 sene. O kim köpek benim kimle görüşeceğime karışacak ya? Burdaki kadınların %90i da öyle yapar diyorsunuz ya emin emin, herkes salak değil diyorum, erkeği padişah gibi görüp her dediğine tamam demiyor.

Adamın bekâret kemeri takmadığı kalmış. Ondan da haberi yoktu herhalde yoksa takardı. Bir de güvenmeyişini mazur görüp hak vermiş gururla anlatıyorsunuz artık izin veriyor diye.
Hangi kafayı yaşıyorsun bilmiyorum ama aynı durumları yaşadığından eminim ve aynı şekilde kıkını çıkarmadığınıda biliyorum.

Öyle deme, konu sahibi tatlı yapmalıymış kocasına
Eğme git boşan o zaman hemen kocandan. Böyle rezillik kabul edilemez annelerimiz nasıl durmuş çok merak ediyorum.😏😏
Dayağı yiyip sustular. Bu mu övdüğünüz şey?

Eşiniz sizi evlatlık mı aldı? Reşit değil miydiniz evlatlık aldığında? Adı üstünde eş, eşit demek. Eşit olduğunuz reşit birinin gidip geldiği yerlere karışamazsınız. Diyelim ki gittiği yerde falso bir hareketini, namussuzluğunu gördünüz; o zaman da boşanma dilekçesini verip yolunuza bakarsınız. Medeniyet böyle bir şeydir.
İyi sizde o zaman eşinizin haberi yokken gecenin bilmem kaçlarına kadar dışarıda gezin . Demekki sizin eşiniz medeniyetli biri . Kesinlikle hiçbir problem çıkarmayacaktır.

Hangi kafayı yaşıyorsun bilmiyorum ama aynı durumları yaşadığından eminim ve aynı şekilde kıkını çıkarmadığınıda biliyorum.
Herkesi kendiniz gibi zannetmek sizi rahatlatıyor, tek ezilen ben değilim diyorsunuz ama emin olun herkes sizin durumunuzda değil. İnsanların birbirine saygı duyduğu, eşit hakları olduğu mutlu evlilikleri var. Siz ne kadar aksini isteseniz de.

Son düzenleme:
Annenizin zamanıyla sizinki bir değil farkındaysanız. Zaman ilerliyor, bakış açıları değişiyor ve toplum da her anlamda ilerliyor. Annenizin çektiğinin aynısını çekecekseniz ne anlamı kalır toplumsal ilerlemenin? Ölümüne evli kalmak mıdır amaç? İsterse s.çsın ağzıma ama ben evli kalayım, çünkü annem de evli kaldı😡 Kafa bu yani😡 Kocamdan boşanıyorum şu an, doğrudur ama evlendiğimde aileme göndermemek gibi aşağılık bir girişimde bulunsaydı o gün tazminat davası açarak boşanırdım. Bu yaptığını da ona maddi manevi ödetir, bir daha da kimseye yapmamak için tövbe etmesini sağlardım.

Herkesi kendiniz gibi zannetmek dizi rahatlatıyor, tek ezilen ben değilim diyorsunuz ama emin olun herkes sizin durumunuzda değil. İnsanların birbirine saygı duyduğu, eşit hakları olduğu mutlu evlilikleri var. Siz ne kadar aksini isteseniz De.
Ben herkes mutlu olsun isterim keza ben gayet mutluyum herkesin hayatında pürüzler olur kimse dört dörtlük bir hayat yaşamaz. Sizde amma abarttınız.

X