Ilginç gerçekten. Söz konusu olan kişiler ablalarınız. Siz geçmişte onlara faydalı olmamış dahi olsanız (kaldi ki zaten o yaşlarınızda ergen sayılırsınız) ablalarinızdan böyle bir beklentiye girebilirsiniz. Bu kadar doğal bir beklenti olamaz bence. Doğum yapmışsınız, bir gün dahi olsa kardeşinin yanında olmaması için geçerli bir sebep degil sundukları gerekçeler. Zaten o kadar geçerli bir gerekçe olmuş olsaydılar sonrasında bir haftalığına tatile de gidemezlerdi diye düşünüyorum.
Çıkar la beklenti ile bir ilgisi yok aslında hani diyoruz ya ahde feva diye en azından 3 abladan 1 diyebilirdi biz tecrübeliyiz 2 şer 3 çer çocuk doğurduk gidelim akıl verelim neyi nasıl yapacağını gösterelim ben benim gibi 3 4 ay kalsın demiyorum sonuçta eşleri var belki eşi aylarca göndermek istemez o zaman benim eşim yoktu ben kaldım 3 ay ama en azından 1 gün gelseler oda yeterdi o sezrryan çıkışı onları görüp evladım güvenli elde deseydim yeterdiSen sonuna kadar haklısın konu sahibi. İnsanın içinde kalp var taş yok bu durumda kim olsa üzülür. İnsanların kişisel yorumları üzerinden cevap vermek istemiyorum da kimi demiş mecburlar mı kimi demiş çıkar bekleyerek mi yaptın.. yani okadar şaşırıyorum ki bu tarz yorumlara , nasıl bir ailede büyüdünüz siz bu yorumu yaptıracak nasıl bir aile ilişkiniz vardı da böyle oldunuz diyesim geliyor da tutuyorum kendimi
14 yaşındaki bir çocuk tüm sorumluluğu üstlenip bu işin altından kalkar mıyım kalkamaz mıyım diye düşünmeden ablalarına yardıma gidiyor ama bir tanesi bile doğumuna gelmiyor ve insanlar da bekliyor ki bu kız üzülmesin .. hayret ediyorum
Şuan 2 hamileliğim kimseyi beklemiyorum yanımda annem olacak annem bana yetti ilk çocuğum da gene yeter tevrübelendim yalnız bile olsam gelirim üstesinden işte insanın ne olursa olsun annesi gibi olmuyorAblam yeni doğum yaptığında 17-18 yaşındaydım ve 1 hafta anca dayanabilmiştim çok zordu siz bir de 3 ay kalmışsınız. Sizin gibi aylarca kalamasalar cumadan pazara gelebilirlerdi, ben sizi haklı buldum ve gerçekten üzüldüm.
Umarım çocuklarınızı sağlıkla mutlulukla büyütürsünüz.
Görmeye bile gelmediler getirdikleri hediyeyi geçtim oğlum 2 yaşına girdi en büyük ablamı 1 kere gördü oda bu sene yine tatile geldiklerinde gördü maalesef bağzıı yorum yapanlara anlatamıyorum çıkar veya beklenti değil eğer biz kardeşsek hani kardeş kardeşe destek olur ya ihtiyacı olduğu zaman ona ben küçücük çoçükken bunu yapmam gerektiğini düşündüm koşup gittim benim gibi aylarca kalsınlar demiyorum bakmak zorundalar demiyorum benim eksik hissettiğim an sezrryan dan çıktığımda 3 ablamdan 1 en azından yanımda evladım güvenli ellerde demek isterdimİyilik yap denize at olayına inanmıyorum. Bu alemin kerizi biz miyiz de sürekli iyilik yapıp denize atıyoruz?
Haklısınız umarım yüzlerine tüm bunları söylemissinizdir. Gelmemelerini bir nebze anlarım ama manevi bir destek bile yok. Ben bu durumda olsam kız kardeşime ve bebeğine hediyeler alır yanında olmaya çalışır sürekli sorardım en azından gönlünü ederdim.
Yaşadıklarımın anlattıklarınızla ayni. Fazlası var eksiği yok. Ben de zor bi gebelik geçiriyorum fakat gebe kalmadan önce hepsiyle tüm ilisigimi sıfırladım. Allah bana onların gerçek yüzlerini öyle zor zamanımda gösterdi ki şükür ettim. Yıllarca psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım bana söyledikleri bir cümle ile. Bazı insanlar vefasız bazı insanlarla karındaş da olsan aynı kanı tasiyamiyosun. Suan ne kadar zorlansamda yanımda asla görmek istemeyeceğim kişiler.Hanımlar ben daha 14 15 yaşında iken ablalarımın hamilelik dönemleri geçti en küçük ablamın 2 çocuğunada hamile iken ben vardım doğumuna 3 ay kala 14 saatlik yoldan sırf destek yardımcı olmak için gittim 3 ay boyunca her işini gördüm doğum yaptı toparlanana kadar ben yine yanındaydım uyurdu bebeği ağlardı sırf uyanmasın sabaha kadar uyumuyor diğe bebeğini alır göğsünü açar emzirmesini sağlar altını değişir yatağına yatırırdım daha o yaşta aynı şekilde diğer ablalarımın da doğumunda gittim misafirlerine kadar ağırladım ben evlendim hamile kaldım doğumum yaklaştı 3 ablamdan 1 bile gelmedi yanıma insan doğumda 3 ablasından 1 bile yanında görmek ister cesaret verseler yanındayız deseler yine yeterdi aylarca kalmasalarda olurdu benim sadece annem yanımdaydı görümcem bile hastanede her dakika başımdaydı bana çocukların okulunu bahane ettiler okula gidiyor çocuklar gülüm bizi maruz gör dediler 2 gün sonra bir baktım k.maraş tan bursaya 1 haftalığına tatile gidiyorlar nedense benim doğumuma gelirken okul var tatile giderken gezmeye giderken okul yok şuan 2 hamileliğim asla tenezzül etmiyorum tecrübelendim sonuçta kimseye güvenerek çocuk yapmıyor um üstesinden gelirim ama 3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce
Bana asıl üzen benim tek 1 ablam sunduğu her maruziyete ses çıkarmaz peki der gönül koymazdım 3 ablamın birden bahane uydurması oldu ben 1 küçük kız 3 ablaya koştum yettim 3 abladan 1 tanesi bana koşmadıYardım etme kısmı herkese göre değişir farklı yorumlar gelecektir ama manen bile destek olmamalarına kırılmakta çok haklısınız, onlar 14 yaşındaki çocuktan medet ummuş çocuktur dememiş ama siz hamile kalınca belki de bir zamanlar sizin yaşlarınızda olan çocuklarını 1 günlüğüne dahi olsa bırakıp gelmemişler.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alınBundan sonra da kendiniz ve yavrularınızdan başka kimseye fazla kıymet vermeyin.
14 yaşında küçücük çocukken birlikte onun bebekleriyle 3 ay ilgilenen kardeşe çok büyük vefasızlık bu. Sınır koyun kesinlikleHanımlar ben daha 14 15 yaşında iken ablalarımın hamilelik dönemleri geçti en küçük ablamın 2 çocuğunada hamile iken ben vardım doğumuna 3 ay kala 14 saatlik yoldan sırf destek yardımcı olmak için gittim 3 ay boyunca her işini gördüm doğum yaptı toparlanana kadar ben yine yanındaydım uyurdu bebeği ağlardı sırf uyanmasın sabaha kadar uyumuyor diğe bebeğini alır göğsünü açar emzirmesini sağlar altını değişir yatağına yatırırdım daha o yaşta aynı şekilde diğer ablalarımın da doğumunda gittim misafirlerine kadar ağırladım ben evlendim hamile kaldım doğumum yaklaştı 3 ablamdan 1 bile gelmedi yanıma insan doğumda 3 ablasından 1 bile yanında görmek ister cesaret verseler yanındayız deseler yine yeterdi aylarca kalmasalarda olurdu benim sadece annem yanımdaydı görümcem bile hastanede her dakika başımdaydı bana çocukların okulunu bahane ettiler okula gidiyor çocuklar gülüm bizi maruz gör dediler 2 gün sonra bir baktım k.maraş tan bursaya 1 haftalığına tatile gidiyorlar nedense benim doğumuma gelirken okul var tatile giderken gezmeye giderken okul yok şuan 2 hamileliğim asla tenezzül etmiyorum tecrübelendim sonuçta kimseye güvenerek çocuk yapmıyor um üstesinden gelirim ama 3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce
Görmeye bile gelmediler getirdikleri hediyeyi geçtim oğlum 2 yaşına girdi en büyük ablamı 1 kere gördü oda bu sene yine tatile geldiklerinde gördü maalesef bağzıı yorum yapanlara anlatamıyorum çıkar veya beklenti değil eğer biz kardeşsek hani kardeş kardeşe destek olur ya ihtiyacı olduğu zaman ona ben küçücük çoçükken bunu yapmam gerektiğini düşündüm koşup gittim benim gibi aylarca kalsınlar demiyorum bakmak zorundalar demiyorum benim eksik hissettiğim an sezrryan dan çıktığımda 3 ablamdan 1 en azından yanımda evladım güvenli ellerde demek isterdim
Tepkinde çok haklısın doğruyu da demişsin yüzlerine.tatil mi önemli kardeşinin yanında olmak mı?sen niye yükleniyorsun ki bu kadar sorumluluğu 14yaşında.bunlar ilerde her şeyi sana yüklerler misal annen baban hastalandı sen bak derler.zaten anne babana bakarsın da o üçü de evlat dimi.bu kadar sorumluluk alma bir daha herkese yaptığı kadar yap.Hanımlar ben daha 14 15 yaşında iken ablalarımın hamilelik dönemleri geçti en küçük ablamın 2 çocuğunada hamile iken ben vardım doğumuna 3 ay kala 14 saatlik yoldan sırf destek yardımcı olmak için gittim 3 ay boyunca her işini gördüm doğum yaptı toparlanana kadar ben yine yanındaydım uyurdu bebeği ağlardı sırf uyanmasın sabaha kadar uyumuyor diğe bebeğini alır göğsünü açar emzirmesini sağlar altını değişir yatağına yatırırdım daha o yaşta aynı şekilde diğer ablalarımın da doğumunda gittim misafirlerine kadar ağırladım ben evlendim hamile kaldım doğumum yaklaştı 3 ablamdan 1 bile gelmedi yanıma insan doğumda 3 ablasından 1 bile yanında görmek ister cesaret verseler yanındayız deseler yine yeterdi aylarca kalmasalarda olurdu benim sadece annem yanımdaydı görümcem bile hastanede her dakika başımdaydı bana çocukların okulunu bahane ettiler okula gidiyor çocuklar gülüm bizi maruz gör dediler 2 gün sonra bir baktım k.maraş tan bursaya 1 haftalığına tatile gidiyorlar nedense benim doğumuma gelirken okul var tatile giderken gezmeye giderken okul yok şuan 2 hamileliğim asla tenezzül etmiyorum tecrübelendim sonuçta kimseye güvenerek çocuk yapmıyor um üstesinden gelirim ama 3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce
BU saçma yorumlara hiç takılmayın.14/15 yaşında bir genç olarak azlası ile yapmışsınız.Hatta nasıl yaptınız çok becerikli bir çocukmuşsunuz. Bu karşılık beklemek değil.Olur mu hiç.Aile demek böyle zamanlarda el uzatmak demektir.Bunlar için klavye kahramanlığı yorumlar derim ben.İyi demişsiniz biraz had bildirmek lazım...Bayanın biri de demiş çıkar düşünerek mi yardım etmiştiniz 14 yaşında bir. Çocuk acaba doğum yapacak bir kadından nasıl çıkar bekler o yaşta hangi çocuk evlenirim doğururum onlarda bana gelir diğe düşünür ya daha 14 yaşında oyun çocuğusun eğitimini okulunu düşünürsün o an tatil yapmak istemişler dir diyor o an bende okulumu düşünüp okulumdan geri kalmayayım diğe düşünebilirdim insanlar neyi nerden anlayacağını bilmeden yorum yapmaları kızdırıyor beni ya
Haklısınız, dediğiniz gibi bari bir tanesi 1 günlüğüne bile olsa gelseydi.Bana asıl üzen benim tek 1 ablam sunduğu her maruziyete ses çıkarmaz peki der gönül koymazdım 3 ablamın birden bahane uydurması oldu ben 1 küçük kız 3 ablaya koştum yettim 3 abladan 1 tanesi bana koşmadı
Buna tepkileri noldu merak ettim kesin üste çıkmaya çalışmışlardır.3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?