Kızlar ablalarıma çok üzüldüm gönül koymakta haksızmıyım sizce?

Semaeda00

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2023
113
148
23
27
Hanımlar ben daha 14 15 yaşında iken ablalarımın hamilelik dönemleri geçti en küçük ablamın 2 çocuğunada hamile iken ben vardım doğumuna 3 ay kala 14 saatlik yoldan sırf destek yardımcı olmak için gittim 3 ay boyunca her işini gördüm doğum yaptı toparlanana kadar ben yine yanındaydım uyurdu bebeği ağlardı sırf uyanmasın sabaha kadar uyumuyor diğe bebeğini alır göğsünü açar emzirmesini sağlar altını değişir yatağına yatırırdım daha o yaşta aynı şekilde diğer ablalarımın da doğumunda gittim misafirlerine kadar ağırladım ben evlendim hamile kaldım doğumum yaklaştı 3 ablamdan 1 bile gelmedi yanıma insan doğumda 3 ablasından 1 bile yanında görmek ister cesaret verseler yanındayız deseler yine yeterdi aylarca kalmasalarda olurdu benim sadece annem yanımdaydı görümcem bile hastanede her dakika başımdaydı bana çocukların okulunu bahane ettiler okula gidiyor çocuklar gülüm bizi maruz gör dediler 2 gün sonra bir baktım k.maraş tan bursaya 1 haftalığına tatile gidiyorlar nedense benim doğumuma gelirken okul var tatile giderken gezmeye giderken okul yok şuan 2 hamileliğim asla tenezzül etmiyorum tecrübelendim sonuçta kimseye güvenerek çocuk yapmıyor um üstesinden gelirim ama 3 ünün de yüzüne karşı sadece hamilelik değil ne konuda yardıma ihtiyacınız desteğe ihtiyacınız olursa sakın benden medet ummayın ağzınızın payını alırsınız dedim tepkimde üzülmekte haksızmıyım sizce

Iyilik yap denize at demişler. Karşılıklı ben bugün yaparsam yarın da onlar bana aynı şekilde yapsınlar diye düşünerek mi yardım etmiştiniz, yoksa onlar ablanız olduğu ve de gönülden yardım etmek istediğiniz için mi etmiştiniz önce kendinize bunu sorun. Benim ablam bana çocuk konusunda pek yardım etmedi, nadiren kısa süreli idare ettiği oldu. Gönül falan koymadım. Ama ben ablam doğum yapsa elimden geldiği sürece yapabildiğim kadar destek olmaya çalışırım. Yetişkin çocukları var, onların okulu, eşinin işi var,kadının bir sürü sorumluluğu var yani günümüz şartlarında her zaman şak diye gidemeyebiliyoruz. Müsait olsalar bile demek ki birlikte tatil yapmak istediler. Belki eşi o şekilde olması için ısrar etti. Belki uzun zamandır planlamışlardı, böyle birlikte bir tatile, zaman geçirmeye çok ihtiyaçları vardı belki de bilemeyiz. Bence siz yine gönül koymayın, araya soğukluk girmesin. Biraz da insan hassas oluyor böyle dönemlerde ilgiye ve desteğe ihtiyacı artıyor, sizi de anlıyorum. Ama eğer çok yakın değil iseniz aile üyeleri ile bile yardımlaşmaktı, gel git vs bu devirde zor oluyor. Çocuklar okulda,anne baba işte, e bir tatil oldu mu birlikte dinlenmek vakit geçirmek istiyorlar. Ne kötüleyebilirim ne de iyi yapmışlar diyebilirim. Allah hayırınızı kabul etsin, yardımcınız olsun. Siz de kimseden medet ummayaraktan, beklemeyerekten kendi çekirdek ailenizde kavrulun en iyisi. Insan beklentiye girince üzülüyor. Bir gülümseme beklesek bile üzülme sebebi. Neden bana gülmedi de bari bunu hak etmedim mi diye düşünecek olsak üzülmeye sebep çok buluruz. Elimizdekilerle kendi hayatımıza bakıp, güzelleştirmeye, daha çok kendimizi geliştirmeye, kendi yapıp yapmadıklarımıza bakmaya gayret edelim. Bence daha kafa rahatlığı başkaları ne yaptı, yapmadı diye düşünene kadar.

Bak ne güzel söylemişsin o an demekki tatil yapmak istediler demişsin o zaman bahane üretip okul var demek ten ise biz tatile gideceğiz eşlerimiz çocuklarımız öylr istiyor deseler Di amenna yalan bahane uydurup tatile gidip gözüme sokmaları beni üzen şey oldu o zaman aile destek olmak demek değil mi ben 14 15 yaşında bunun farkında olarak yardıma gidiyor isem onlarda bunun farkında olamlı en küçüğü 30 yaşında benim o zamanda düşündüğümü onlar o süreci yaşamış bir anne olarak düşünemedi mi bende ona kaldı ise çocuktum okulum vardı bebek nedir çocuk bakmak nedir anlamazdım misafire kazan kazan yemek yapmak nedir bilmezdim ama yaptım çıkar düşünerek ilerde bana da yaparlar diyecek yaşta değildim 14 yaşında çocuktum bir çocuk için o yaşta evlenirim bende doğurum banada gelirler demek için çok küçük bir yaş o yaşta bir çocuk okulunu eğitimini düşünür 1 gün fazla 1 gün eksik yaşayacağımızı kimse bilemez 23 yaşında evlendim ben 1 kardeş 3 ablaya koştuysam 3 abladan 1 de bana koşa bilirdi ne tesadüf değil mi durdular durdular benim doğum yaptığım gün 3 ablmında tatil yapası geldi mesela 14 yaşında iken çıkar karşılık bekleyerek destek olmuş demek yerine 1 kardeş 3 nasıl ablaya yetmiş diğe düşünün

Ayıp etmişler. Bu tarz durumlarda bahane sevmiyorum ben, gelmek isteyen insan her türlü gelir.
Bayanın biri de demiş çıkar düşünerek mi yardım etmiştiniz 14 yaşında bir. Çocuk acaba doğum yapacak bir kadından nasıl çıkar bekler o yaşta hangi çocuk evlenirim doğururum onlarda bana gelir diğe düşünür ya daha 14 yaşında oyun çocuğusun eğitimini okulunu düşünürsün o an tatil yapmak istemişler dir diyor o an bende okulumu düşünüp okulumdan geri kalmayayım diğe düşünebilirdim insanlar neyi nerden anlayacağını bilmeden yorum yapmaları kızdırıyor beni ya

Bence bu kadar takılmayın bu duruma. Burada kim haklı kim haksız konuşmak hiç kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Sadece üzülüp kendinizi yıpratmış olursunuz. Evet yardıma koşsalardı güzel olurdu, ama böyle bir mecburiyetleri de yok. Içinden gelse öyle böyle gelirdi. İçinden de gelmediyse de ben mesela neden isteyeyim ki birinin bana yardım etmesini. Ayakkabıcıya gitsem nasıl olsa işi deyip kendisi yapmaya uğraşsa ayakkabımı giydirtip bağlatmam çocukluğumdan beri. Veya benim doğumda bana yardım şöyle dursun zarar bile verildi. Ama kalkıp kin gütmenin veya bunu düşünüp durmanın bir anlamı yok. Ben haklı olsam ne olmasam ne. Karşınızdaki kendi bakış açısından kendini haklı görür, siz kendinizi haklı görürsünüz. Bu size bir şey kazandırmaz. En güzeli bir teşekkür bile beklememek. Bir yardım yaptıysanız bunu istediğiniz için yaptınız. Ve herkes aynı şeyi seçmek zorunda değil. Siz o şekilde seçip destek olmuşsunuz, sizin adınıza çok güzel. Ama ablalarınız seçmemiş onlara da şimdi tü kaka mı diyelim burada istiyorsunuz? Şahsen bu şekilde düşünmenin tek zararı size ve çekirdek ailenize. Bu enerjinizi kendinize , ailenize ayırın. Negatif düşüncelerle kendinizi yıpratmakla bir yere varamazsınız.

Çıkar düşünerek mi yardım etmiştiniz 14 yaşında bir çocuk olarak demedim. Ne yazdığım açık. Bu konuda bayağı kendi kendinizi doldurmuşsunuz maalesef. Ne desek boş gelir.

Bence orada mecbur değil yorumları gelir daha çok üzülür:)
Mecbur olmaya bilirler ama ilk defa anne olacak kardeşlerine 1 haftalık tatil yerine 1 gün yanına gelseler yine yeterdi çocuğumu görmeye bile gelmediler ben benim gibi aylarca kalsalardı demiyorum tabiki oğlum 2 yaşına girecek en büyük teyzesini 1 kere gördü doğdu doğalı görmeye bile gelmemişti bana yardım etsinler bana baksınlar onlarda misafir ağırlasın demiyorum ki en azından 1 ablamı yanımda 1 gün bile olsa o süreçte görmek isterdim diyorum

Ilginç gerçekten. Söz konusu olan kişiler ablalarınız. Siz geçmişte onlara faydalı olmamış dahi olsanız (kaldi ki zaten o yaşlarınızda ergen sayılırsınız) ablalarinızdan böyle bir beklentiye girebilirsiniz. Bu kadar doğal bir beklenti olamaz bence. Doğum yapmışsınız, bir gün dahi olsa kardeşinin yanında olmaması için geçerli bir sebep degil sundukları gerekçeler. Zaten o kadar geçerli bir gerekçe olmuş olsaydılar sonrasında bir haftalığına tatile de gidemezlerdi diye düşünüyorum.

Yok bence haklısın üzülmekte. Tabi ki mecbur değiller ama insanın ablasına da nazı geçmeyecekse kime geçecek? Biraz şefkat, anlayış ve fedakarlık beklemekte haklısın.

Ama size tavsiyem hayatta bu kadar verici olmayın.

Çok haklısın çok verici olmak iyi. Bişey değil ben bunun zaten farkına vardım

Yardım etme kısmı herkese göre değişir farklı yorumlar gelecektir ama manen bile destek olmamalarına kırılmakta çok haklısınız, onlar 14 yaşındaki çocuktan medet ummuş çocuktur dememiş ama siz hamile kalınca belki de bir zamanlar sizin yaşlarınızda olan çocuklarını 1 günlüğüne dahi olsa bırakıp gelmemişler.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın Bundan sonra da kendiniz ve yavrularınızdan başka kimseye fazla kıymet vermeyin.

İyilik yap denize at olayına inanmıyorum. Bu alemin kerizi biz miyiz de sürekli iyilik yapıp denize atıyoruz?

Haklısınız umarım yüzlerine tüm bunları söylemissinizdir. Gelmemelerini bir nebze anlarım ama manevi bir destek bile yok. Ben bu durumda olsam kız kardeşime ve bebeğine hediyeler alır yanında olmaya çalışır sürekli sorardım en azından gönlünü ederdim.

Ablam yeni doğum yaptığında 17-18 yaşındaydım ve 1 hafta anca dayanabilmiştim çok zordu siz bir de 3 ay kalmışsınız. Sizin gibi aylarca kalamasalar cumadan pazara gelebilirlerdi, ben sizi haklı buldum ve gerçekten üzüldüm.
Umarım çocuklarınızı sağlıkla mutlulukla büyütürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…