• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızkardeşimle ben - annem

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba
Ben şu an 30 yaşındayım.5 yıllık evliyim bir kızım var...liseden sonra üniversiteyi kazandım ve zor bela gönderdiler okula madde yetersizlikten dolayı.neyse gittim kaydımı yaptırdılar yurtta kaldım .ama bedeva olarak çünkü durumumuz gerçekten kötüydü o dönem babam yurt müdürürüyle konuşup ayarlamış,neyse birinci sınıfı güç bela bitirdim.1999'daki kpss sınavına girdim kazandım yine aynı yerde hem okudum hem çalıştım.bu arada babam işten çıktı.iki tane daha kardeşim ver biri kız biri erkek en büyük benim.ertesi sene kızkardeşim de ünev.kazandı aynı şehri benimle.o da aynı yurrta kaldı.onun burslarıyla ikimiz geçindik benim maaşımı annemlere gönderdik.yani çalıştım ama yine param yoktu.sonra babam erkek kardeşimin okulunu da bizim yanımıza aldırdı.bir ev tuttuk üç kardeş kaldık.bu arada babam işten çıkmıştı zaten bir de cezaevine girdi hem babama hem anneme para gönderdim kardeşlerimi okuttum kendim de okudum.yane herkesin yükü bana aitti.ama hem okul hem iş hem kardeşlerin bakımı hembabamın durumu hem annem hepsi bana çok ağır geldi.10 kilo verdim ve hala da zayıfım kilo alamıyorum..neyse..sonra biriyle tanıştım babam da artık başka bir işe girmişti.kızkardeşim okuyordu daha erkek kardeşim de üniversiteyi kazandı..ona da bir dönem para gönderdim.sonra kız kardeşim formasyon almak için başka bir şehire gitti ve gitmesi için para lazımdı ona da kredi çektim ve verdim annemler paraları olduğu halde vermediler..vermek için uğraşmadılar anlayacağınız annemle babamın bizim okumamızda emekleri olmadı.sonra kızkardeşim de işe girdi o da annemlere para gönderdi evlenene kadar bu arada benim düğünüm olacaktı ama beş kuruş param yoktu nişanlım da benden farksızdı. ben kendi düğünümde annemlere para vermediğim için annem en mutlu günümü zehir etti.bana hayatı zehir etti resmen..hala düğün fotoğraflarına bakmak istemem.her şeyimizi kendimiz aldık bu aradaa annemler yine para istediler ufak tefek yine gönderdim kız kardeşim de gönderdi. ama erkek kardeşim de işe girdi hamen kendine araba aldı ondan bişey beklemediler hala da aynı şimdi ben de 5 yıllık kızkardeşim de 3 yıllık evli babam de emekli.. ve hala bizden para bekliyorlar ...bizi başkalarıyla kıyaslıyorlar..şunun kızı evlendi ama ennesine şunu almış bunu almış siz ne yaptını diyor annem yemin ederim artık ölmük istiyorum..benim yaptıklarımın adı bile anılmıyor artık çok bunaldım param olsa yine veririm ama araba aldık borçluyuz çocuğum var kreşe gidiyor 30 yaşına geldim 10 yıldır çalışıyorum ama sadece bir arabamız var onud eşimle aldık hala annem benden para bekliyor ama onların bize hiç bir faydası yok bu sene de hacca yazılmışlar 2-3 milyar para verirsiniz diyorlar artık gerçekten bunaldım kızkadreşim de öyle ikimizide çak ezdiler ama erkek kardeşim için kredi kartı borçları için gidip kredi çektiler..artık yorum sizin

valla erkek evlat bakar derler anaya babaya ama artık öle değil. bizim en küçük erkek. büyüsün bi adı anılır serserilerden olucak belli bu kadar şımartmaya taş olsa kalkar göbek atar valla :)) kaldıki sözüm ona modern bir aileyiz ama erkek hep ana kuzusudur yıllar geçsede eli taşa değmesin diye elden ne geliyosa yapılır. yaşadıkların zormuş arkadaşım ama bu saatten sonra sen bişeyler yapmazsan değişmez koy tavrını bence artık bu zamana kadar elinden geleni yapmışsın

İnsan yaptığı iyilikleri söylemeye utanıyor işte ama yapılanlar böyle hiçe sayılıp bir de zeytinyağı gibi üste çıkınca karşındaki, insana çok dokunuyor. Zor bir durum gerçekten Allah yardımcınız olsun. Alınmayın lütfen ama böyle durumlarda bir söz vardır "Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider s.çmaya" Durumu iyi olan, ona buna borcu olmayan, insana Hacca gitmek düşer. Başkasından aldığı parayla - ki evladı bile olsa- ve de sırf Hacca gitmek için para aldığı insanı zora düşürüyorsa nerde kaldı bunun sevabı?..

ilginç...
gerçekten eşin bişey demiyor mu peki...?

öyle şey mi olur yaa...tamam yeri gelir bakarsınız yeri gelir para verirsiniz
ailenizdir atamazsınız ama sürekli de olmaz ki böyle..
sizin bir eviniz,yuvanız,aileniz var..
çocuğunuz geleceğiniz var..
konuşup tavır koymalısınız başka yolu yok...
Allah yardımcınız olsun...

ilginç...
gerçekten eşin bişey demiyor mu peki...?

öyle şey mi olur yaa...tamam yeri gelir bakarsınız yeri gelir para verirsiniz
ailenizdir atamazsınız ama sürekli de olmaz ki böyle..
sizin bir eviniz,yuvanız,aileniz var..
çocuğunuz geleceğiniz var..
konuşup tavır koymalısınız başka yolu yok...

eşim bişey demiyor sen de çalışıyorsun tabi ki verebilirsin diyor aa olmazsa nasıl verelim diyor bir de annemlerin evlat ayrımı yapmalarına çok kızıyor.valla tavır koysam dünyanın en kötü insanı ben olurum her halde o kadar emeğim var.Allah razı olsun demiyorlar hiç .Anneme söylediğimde mecburdun bize bakmaya diyor

eşim bişey demiyor sen de çalışıyorsun tabi ki verebilirsin diyor aa olmazsa nasıl verelim diyor bir de annemlerin evlat ayrımı yapmalarına çok kızıyor.valla tavır koysam dünyanın en kötü insanı ben olurum her halde o kadar emeğim var.Allah razı olsun demiyorlar hiç .Anneme söylediğimde mecburdun bize bakmaya diyor

Anneniz ve babanız gerçekten çok ilginç kişiliklermiş.
Alışmışlar bunca sene hazıra, bundan sonra zor geliyor herhalde.
Kızlarım okumuş, ellerine ekmeklerini almış, yuvalarını kurmuş diyecekleri yerde yaptıklarına bakın :olmaz:
Bu arada çocukların ailelerine bakma gibi bir mecburiyetleri yok.
İmkanlar el verirse tabiki her evlat annesine babasına yardımcı olmak ister ama dediğim gibi imkanlar dahilinde...
Bence oturup etraflıca konuşmalısınız.
Sizin bir eşiniz ve çocuğunuz var. Dolayısı ile sorumluluklarınız var. İleride belki iki, üç çocuğunuz olacak.
Sizin geleceğiniz ve onların geleceği için bir şekilde bu sorunu çözüme kavuşturmalısınız.

Son düzenleme:

tebrik ederim seni hayırlı evlatmışsın ama artık erkek kardeşin desteklesin o paragöz ebeveynlerinizi eşim müsaade etmiyor dersin yoksa boşayacak dersin

evet kesinlikle eşim izin vermiyor diyin,, hatta kızıyor kavga bile ediyoruz maddiyat yüzünden diyin..
eşinizin üzerine atın, size bir şey diyemez o zaman...

çok ilginç gerçekten, sizin gibi hayırlı evlada bu yapılır mı?

Eşinin üstüne atarsa sonra da damat kötü olur, bir de orda burda anlatırsa damadım şöyle böyle yapıyor diye veya direk damadın yüzüne söylerse neden böyle böyle yapıyorsun diye o zaman ne olacak? Olur mu öyle şey, hiç söyler mi demeyin, yapan çok var. Gerçi bilmiyorum konu sahibinin annesi nasıl davranır böyle bir durumda?..

eşinden de çekinmezse annesi, o zaman konu sahibi hayatının sonuna kadar yandı derim..
asla kurtulamaz bu durumdan...
varsın konuşsun şimdi ki durumdan daha kötü olamaz herhalde...
herkesin bir sabrı var.. belki gerçekten de eşi belli bir zamandan sonra izin vermiycek bu duruma...
o zaman ne olacak?

İki konunuzda da hayrete düştüm.gerçek mi bu yaşananlar?
Ya da gerçekten böyle bir aile var mı?
Bir önceki konunuzdan sonra,bu cuk oturdu.
Kusura bakmayın da burda hatayı sizde ararım ben.
Tamam anne babadır mutlaka insan elinden geleni yapmalıdır.
Ama bu emrivakilerle,imalarla olursa çok nahoş olur.
Ve insanın öncelikleri vardır hayatta,
eşiniz,çocuğunuz en önce gelmeli.
Böyle bir aile inanın hiçbir inceliği haketmiyor.
Dünyaya getirmekle bitmiyor işte,
sakın alınmayın,incinmeyin,sizi düşündüğümüz için açık yazıyoruz.
Yaralamak,eleştirmek için değil.
Evlenirken size detek olmadıkları gibi,o sıkışık zamanınızda sizden maddi beklentiye girmişler.
Yapamadığınız için size en mutlu gününüzü zehir etmişler.
kendi imkanlarınızla okumuşsunuz,kardeşlerinizi okutmuşsunuz.
Okuyup kendinize bir gelecek sağlarken ailenizede bakmışsınız.
Bu kadar fedakarlığa karşılık olarak ailenize gittiğinizde,
kızkardeşiniz dayak yiyor,eşinize bıçak çekiliyor.
Resmen sizi eşinize rezil ediyorlar.
Arkadaşım pardon ama neden hala olmayan aile bağlarını korumaya çalışıyorsunuz?
Uzak durun,çocuğunuzun ruh sağlığı,eşinizin ve kendinizin huzuru açısından uzak durun lütfen.
Kusura bakmayın ama ruh hali son derece bozuk bir erkek kardeş,
bencilliği had safhada bir anne ile kendi kurduğunuz düzeni bozmayın derim.
Ve mümkünse hep o 2 saatlik mesafede kalın onlara.Hatta imkan varsa arttırın o mesafeyi.
Ve nacizane bir istek,lütfen geçici zor durumda olan kızkardeşinizle çocuğunu o süre içinde
siz misafir edin.Yazık kıza,inanın en çok ona üzüldüm.
Evli barklı bir kadın,ruh hastası kardeşinden hala şiddet görüyor.
Ne güzel okutmuşsunuz,destek olmuşsunuz,eşi işlerini ayarlayana kadar,
bir kez daha sahip çıkın.Allah yardımcınız olsun.

İki konunuzda da hayrete düştüm.gerçek mi bu yaşananlar?
Ya da gerçekten böyle bir aile var mı?
Bir önceki konunuzdan sonra,bu cuk oturdu.
Kusura bakmayın da burda hatayı sizde ararım ben.
Tamam anne babadır mutlaka insan elinden geleni yapmalıdır.
Ama bu emrivakilerle,imalarla olursa çok nahoş olur.
Ve insanın öncelikleri vardır hayatta,
eşiniz,çocuğunuz en önce gelmeli.
Böyle bir aile inanın hiçbir inceliği haketmiyor.
Dünyaya getirmekle bitmiyor işte,
sakın alınmayın,incinmeyin,sizi düşündüğümüz için açık yazıyoruz.
Yaralamak,eleştirmek için değil.
Evlenirken size detek olmadıkları gibi,o sıkışık zamanınızda sizden maddi beklentiye girmişler.
Yapamadığınız için size en mutlu gününüzü zehir etmişler.
kendi imkanlarınızla okumuşsunuz,kardeşlerinizi okutmuşsunuz.
Okuyup kendinize bir gelecek sağlarken ailenizede bakmışsınız.
Bu kadar fedakarlığa karşılık olarak ailenize gittiğinizde,
kızkardeşiniz dayak yiyor,eşinize bıçak çekiliyor.
Resmen sizi eşinize rezil ediyorlar.
Arkadaşım pardon ama neden hala olmayan aile bağlarını korumaya çalışıyorsunuz?
Uzak durun,çocuğunuzun ruh sağlığı,eşinizin ve kendinizin huzuru açısından uzak durun lütfen.
Kusura bakmayın ama ruh hali son derece bozuk bir erkek kardeş,
bencilliği had safhada bir anne ile kendi kurduğunuz düzeni bozmayın derim.
Ve mümkünse hep o 2 saatlik mesafede kalın onlara.Hatta imkan varsa arttırın o mesafeyi.
Ve nacizane bir istek,lütfen geçici zor durumda olan kızkardeşinizle çocuğunu o süre içinde
siz misafir edin.Yazık kıza,inanın en çok ona üzüldüm.
Evli barklı bir kadın,ruh hastası kardeşinden hala şiddet görüyor.
Ne güzel okutmuşsunuz,destek olmuşsunuz,eşi işlerini ayarlayana kadar,
bir kez daha sahip çıkın.Allah yardımcınız olsun.

teşekkür ederim..çok güzel yazmışsınız ben çok aşırı iyi niyetli bir insanım ne olursa olsun annem babamdır derim ama aslında değmezler biliyorum ama eğer ben mesafe koyarsam ve gidip gelmesem yine ben suçlu olurum annemle tartışmalarımızda hep ben suçlu oldum şimdiye kadar .anne ne yapar ne eder kendini haklı çıkarır o yüzden artık annemle polemiğe girmiyorum yoksa üzülen yine ben oluyorum

şu erkek çocuğa fazla ilgi gösteren ailelere sinir oluyorummm ha erkek ha kız ya ne fark eder hem şu an ailene bakmak zorunda değilsin zorunda olan kişi varsa oda erkek kardeşin ama onun kendine faydası yokmuş baksana yani yeri geldiğinde aileye yardım edilir de bu kadarı fazla sonuçta seninde bi ailen var yani hacca gitmeyi madem çok istiolardı kenara bi para koyup biriktirip öle gitselerdi yok biz yazıldık parayı verin demekle olmaz ibadetini yaparken aynı zamanda insanların hakkını yiyolarr allah katında ne kadar tezat bi durum

Back