rehber öğretmenle gidip konuşsun tabi konuşsunda
bence bunu duyduğunda size daha çok kızıcaktır haberi olmasa dahi siz kendi içinizde çözüm bulamıyorsunuz aile dışından biri ne yapsın ne kadar etkili olabilir
sen bu olaya pek de karışmak istemiyosun gibi geldi :26:
umarım altından kötü birşey çıkmaz canım ama bana da nedense kızkardeşin masum gibi geldi.
annenizim okula gitmesi sonra da bunu kardeşinizin duyması tüm köprüleri yıkacak bi davranış
ergen aklıyla annem benim için endişelendiğinden değil de hesap sormak maksatlı bu konuyla ilgileniyo diye düşünebilir
konunun muhatabı öğretmenler vs değil kardeşiniz sonuçta
arada müthiş bi iletişimsizlik varken üstüne tuz biber olacak bi davranış
rehber öğretmen dahi olsa ben evladıma hiç kimsenin acaba gözüyle bakmasına müsade etmezdim
doğru olan da budur.
okula gitmek yerine telefonla isim vermeden böyle bi uygulama olup olmadığının sorulması daha masum ve zararsız geliyo bana.
bu davranış onun size olan güvenini ve samimiyetini yerle bi edecek bişey
yorumları okuyorum demişsin,teşekkürler.
Yorumlar önemli çünkü yazanlar arasında kardeşinle yaşıt olanlar,kardeşin yaşında kızı olanlar,senin gibi abla olanlar,benzer sorun yaşayanlar,öğretmenler yani olaya farklı açılardan bakan kişiler var.
Hamilelik testinin ötesinde,kardeşinin aileyle iletişimi olmaması düşündürücü.Erkek arkadaşından haberiniz yok,yüzük takmışlar bilmiyorsunuz,habersiz para almış,neden aldığı meçhul,tasvip etmediğiniz arkadaşları var vs...
Yatıya gidiyor diyorsun,gittiği arkadaşlarının ailelerini tanıyor musunuz ? Bu yaşta bir kız fazla başıboş bırakılmaz.Henüz lise öğrencisi,hayatı tanımıyor,yanlış yollara sapabilir.Bir gözünüz sürekli üzerinde olacak.Ailede mutlaka yakın olduğu,sırlarını paylaştığı birisi olmalı.Ben gezmeye gidiyorum deyip kapıyı çekip çıkamaz.Nereye ve kiminle gittiğini söylemesi gerekir.
Anlatmıyor diye kendi haline bırakmanız sakıncalı.Karışan yok,görüşen yok diye kendi dünyasında,kendi doğrularıyla yaşıyor olabilir.Sizinle paylaşım içinde olması gerekir ki doğruyu yanlışı ayırabilsin.
bende arkadaşlar gibi düşünüyorum...
kesinlikle annenizin okula gitmesine engel olun...bu onu çok kıracak ve sizden uzaklaştıracaktır...
benim sormak istediğim annenizden 50 lira istediğinde ne yapacağını sormadı mı anneniz...
parayı ne amaçla arıyordu...
belki de bi arkadaşı için arıyordu dicem... ve belki test de arkadaşı içindi... bu yaşta çocuklar arkadaşlarına çok bağlı olurlar...
ama erkek arkadaşlıyla yüzük takması insanın kafasını karıştırıyor...
gebelik testini açmamış olması testi alıp eve gelene kadar adet görmesi ya da adet gününün bir kaç gün daha geçmesini beklemiş olması olabilir...ama inşallah değildir canım...
bence şu durumda biraz beklemek ama takip etmek gerekir...annenizin kavga etmesi kötü olmuş ama bi anne için çok zor bi durum farklı davranması da çok zordu zaten...
inşallah kardeşiniz haklıdır birşey yapmamıştır...
ama olaki yaptığını farzedelim bunu bi namus davasına çevirmeden sonuca ulaştırmaya çalışın... çok tehlikeli bir dönemde kardeşiniz inşallah minimum zararla atlatırsınız bu olayı...
ve lütfen çevreden kimseye anlatmayın... bilen kişi sayısı çoğaldıkça yapılan hatalarda çoğalır...
Yanılmıyorsanız eğer kardeşiniz böyle bir şey yaptıysa nasıl davranmayı düşünüyorsunuz? Bence şu an bunu da düşünmeye başlayın.. Umarım yapmamıştır ama yaptıysa da onu ilerleyen yaşamında da kaybetmemek için bir şeyler yapmaya başlamalısınız...
kardeşiniz nasıl bi insan bilmiyorum.. yalan söyleme huyu varmı? ben ne yazık ki iyimser davranamıcam.. yaşı 18 diyosunuz.. demekki kaybedecek bişeyi yok.. böyle rahat davranabildiğine göre.. belki annenizin bunu araştırmıyacağını ona nasılsa güvendiğini düşündüğü için böyle rahattır... yada dediğim gibi kaybedecek bişeyim yok diyodur...rehber öğretmenle konuşsanız ne değişecek peki? diyelim okulda dağıtmamışlar.. o zaman ne olacak?
Kardeşiniz reşit. Kendi hayatı, kararları, düşünceleri var artık. Saygı göstermeniz gerekiyor. Sizin gibi düşünmek zorunda değil bunu unutmayın. Cinselliği yaşadıysa bu çok normal, yaşı küçük değil. Anormal olan o rahat ve mutluyken sizin panik olmanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?