• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızkardeşimin dolabında gebelik testi bulduk

Allah aşkına lisede gebelik testi verilmesi mantıklı mı?
Ben kızı suçlamıyorum kendisi için olmayabilir de ama okuldan verilmesi çok saçma...

tarihe göre 1-2 sene önce alinmis olabilir ama bende okuldan verdiklerine inanmiyorum....
mümkün degil ya okuldan vermis olamazlar...
ya bi arkadasi icin yada bi ara kendinden süphe ettigi icin ama sonrasinda adet oldugu icin yapmamis olabilir :37:
yada baska baska nedenlerden dolayi her neyse ama okuldan kesin vermemislerdir

ilk defa duyuyorum yani gebelik testiyle adetin ne alakası var..nasıl bi sallama stili yahu..üstüne sakın gitmeyin..aldırmıyor gibi yapın onu sıkmadan bu konuyu bırakmayın derim..okula gitmesede bi arkadaşı ama samimi olmadığı bi arkadaşına sorun.bunuda kardeşinizi küçük düşürecek gibi yapmayın birinden duymuş gibi yapın.rezillik durumuda var sonuçta..hiç samimi olmadığı arkadaş dedim çünkü en yakın arkadaşını tembihlemiştir belki ondan..adet için gebelik testi değildi bizim zamanımızda dergi tarzı bilgilnmek için bir broşür ve kitapçık yanında örnek ped vardı yani bide anlatan oluyodu tamam işte ama yeni çıktı herhalde bu:)müdüre gitmeyin..kardeşinizle çok anlayışlı konuşun yani gebe bile olmuş olsa bayağı alttan alacakmışınız gibi yakın olun ama(altan almayın))

aklıma geldide acaba erkekler ne aldı bu durumda???:))onlara gebelik testi ise ee onlarada prez.. düşüyordur........................

Testin tarihinden fazla bi çıkarım yapamayız haklısınız. gebelik testlerinde son kullanma tarihi önemli ve anlaşılan genelde en az 1-1.5 yıl kullanım ömrü kalacak şekilde satıyorlar. Ama tarihi 6 ay kalmışsa geçen yıl alınmıştır kesin diyemeyiz.
benim de var 18 yasında kardeşim, böyle şey bulursam ortalığı yıkarım diyenlere soruyorum: ne yapacaksınız, atacak mısınız, dövecek misiniz, kardeşlikten men mi edeceksiniz? Doktora götürseniz elinize ne geçecek???
Okulda dağıtılmış olma ihtimali bence milyonda bir, hepimiz biliyoruz MEB böyle birşeye izin vermez. Ayrca firma da niye dağıtsın ki? Benim de var 2 tane kardeşim biri lise 4 te ve evet liselilerin yaşamadığı şey yok ben de duyuyorum kardeşimden. Dilerim bi taciz filan olmasın.Ama taciz yoksa, bi arkadası için de değilse, merak edip filan almadıysa (ya ben biyologum ben merak etmedim ömrümde prezervatif filan nasıl bişeydir diye, bu nasıl merak anlamadım ama neyse) tek ihtimal bunu isteyerek yaşadı o zaman ne yapacaksınız? Sanırım bunun cevabı yok ve tüm korku bundan. Bence en korkulması gereken şeyse kardeşiniz para konusunda, testin kaynagı konusunda kısacası sürekli yalan söylüyor, bu cok vahim.

arkadaşlar resmini çekip koymak istedim bu poşetin açılmamış haliydi belki dediği gibi içinde ne olduğunuda bilmiodu adetle ilgili bişe sanıodu

Konu sahibi arkadas bence kardesini karsina alip onunla ciddi ciddi konusmalisin.Biraz korkut onu,"fazla gec kalmadan bana söylersen beraber hallederiz aksi taktirde bu konu uzar gider" de ve sakin ama sakin babana caktirayim deme is iyice cigrigindan cikar.Üzüldüm yav ALLAH yardimcin olsun.

Testin tarihine takılmayın bence.. bi kaç ay önce eczaneden aldığım gebelik testinin tarihi geçmişti :26:
Kardeşinizin üzerine fazla gitmeden bu olayın peşini bırakmayın...
Birde sadece ambalajlı bi test mi? dışında markası filan yokmu?

Demiştim ki resim koymuşsunuz.. peki kardeşinizin eline nerden ve neden geçti bu?bunu anlarsanız iş kolay.. Hiçbir okul böyle bişey dağıtmaz.

Son düzenleme:
ben kız kardeşinizin doğruyu söylediğini düşünüyorum..
birincisi; daha pakettekinin ne olduğunu bile bilmiyor..okuldan dağıttılar ve içinde kızlara özel birşey varmış diyor..madem yalan söylüyor, o halde; okuldan dağıttılar, doğum kontrol yöntemi imiş de diyebilirdi...
ayrıca, böyle bir işe kalkışmış, üzerine şüphelenip test almış olsa; anında testi yapar, delili yok ederdi diye düşünüyorum...gizli bir iş çevirmiş, delilini ne diye bekletsin ki, üstelik işini dahi görmeden!
bir de gayet rahat tavırları, doğruyu söylediğinin göstergesi olabilir...böyle riskli bir işin içinde olsa zaten anlardınız halet-i ruhiyesinden...
ayrıca; okuluna giderek veyahut doktora götürerek, gencecik bir kızı, belki de suçsuz yere(ki ben suçsuz olduğunu düşünüyorum)kardeşinizi utandırmayın lütfen...

evet öle demiş adetle ilgili bişey galiba demiş ki poşetin resmini ekledim canım ben görsem bende anlamazdım o da anlamadı belki neden sakladığı ayrı ama adetle ilgili olsa bile merak edip bu ne diye hiç mi bakmadı yada dediği gibi orda olduğunu bile unutmuştur belkide

yanii buu testin dış tarafıı gümüş rengi içi görünmüüyoki nerden anlıcaktı müneccinmi bu kızz

belkii adet için veridler sandıı eve geldimi açıklmama yaptımı cnm

Testin tarihine takılmayın bence.. bi kaç ay önce eczaneden aldığım gebelik testinin tarihi geçmişti :26:
Kardeşinizin üzerine fazla gitmeden bu olayın peşini bırakmayın...
Birde sadece ambalajlı bi test mi? dışında markası filan yokmu?

Demiştim ki resim koymuşsunuz.. peki kardeşinizin eline nerden ve neden geçti bu?bunu anlarsanız iş kolay.. Hiçbir okul böyle bişey dağıtmaz.

resim koydum evet
dediğim gibi sağlık görevlileri dağıttı dedi orda unutmuşum dedi üstünde hiç durmamaış

:2:
yanii buu testin dış tarafıı gümüş rengi içi görünmüüyoki nerden anlıcaktı müneccinmi bu kızz

belkii adet için veridler sandıı eve geldimi açıklmama yaptımı cnm

evet ben olsam asla anlamazdım dışı böle çünkü orayıda annem kesmiş bakmış bu ne diye..adet için galiba demiş anneme

ben bile bir yabancı olarak ne kadar kötü oldum sizi ve annenizi tahmin bile edemiyorum ama rahat tavırlarından dolayı okulda dağıtılmasa bile belki meraktan belki baska bi sebepten alınmış olabileceğini düşünüyorum, aksini düşünmek dahi istemem :( umarım biran önce işin aslını öğrenip rahatlarsınız :(

canım nedıyecegımı bende bılemıyorum bende bı ablayım bız buyuklerın en ıcten gelen vazıfesı elbettekı bızden kucuklerı masumları koruyup kollamak baslarına gelebılecek en ufak bı kotulugu onlar uzulmesındıye bertaraf etmek ama işte bazende işler bu hale gelebılıyor malesefkı sen ve annen sakına olakı kendınızı suclamayın sole dusun daha kotu seylerde olabılırde ben senın korkularını anlıyorum
allah yardımcınız olsun guzelım gercekdende zor bı durum ne denılebılınırkı su durumda tesellısıde zor sagdece olabılecek en kotu seylerı dusun ve sonuc ne olursa olsun bu şekılde dusunup dahada kotusu olabılırdı deyıp kendı kendını motıve et
sonuc ne oldu annen gıttımı okula hapın sebebını ogrenebıldınızmı ? derdının netıcesını gercekdende merak ettım ıns banada cevap yazarsın....

ya moralini bozmayayım ama ben sağlık il müdürlüğünde çalışıyorum
ve böyle bi uygulama olsa muhakkak haberim olurdu
bütün yazışmalar elimden geçiyo aşılar paneller vs. ama
böyle bişey ne duydum ne gördüm
böyle bi uygulama olsa milli eğitim ve sağlık bakanlığı birlikte çalışır
okulla böyle bişeyin dağıtılması imkansız önce inanmak üstünü kapatmak yerine
kardeşinle konuşmayı dene
ayırıca tüm gebelik testleri böyle ambalajlarda olur
sağlık ocaklarında ana çocuk sağlığı merkezlerinde
bile dağıtılmıyo gebelik kitleri kaldı ki okullarda dağıtılsın
merak için ya da başkası için almış olabilir en iyi ihtimal

Son düzenleme:
kız bu testi olası bi hamilelik riski için alsa, alır almaz kulanır atardı... diyelim ki adet oldu ve test yapmasına gerek kalmadı..annesi, bu gebelik testinin dolapta ne işi var? dediğinde, kızın eli ayağına dolanmaz mıydı?
böyle birşey yapsa bu kadar rahat, umarsız olabilir mi ki? ablası olarak en iyi sen anlarsın tavırlarından...

Lise okudum üniversite okudum gebelik testı diye bırşey dağıtmadılar bence basbaya yalan sölüyo gibi geldi bana adet için orkid bikaç bilgilendirme verirler o kadar gebelik testi dağıtmazlar ne kendını nede bır başkasını kandırmaya çalışmasın bence okula danışın derim ak mı karamı ortaya çıkar sölemeye korkuyorum ama sevgılısı var mı canım kardeşının

Back