• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızının arkasında olan babanın önemi

Üzgün ve öfke doldum.
intihar etmesi gerekenler etmiyorken,böyle insanların intihar etmesi.
Keşkeli çok cümle var.
keşke kocasıyla beraberken o evde verdiği mücadeleyi kocasından kurtularak verseydi boğaz eksilirdi.
bu kadınların gerçekten maddi desteğe öyle aman aman ihtiyacı yok. Zaten bu kadınlar fazlasıyla güçlü ekmeği taştan çıkarıyor.
Manevi bir destektir ve ailesi bunun için bile acizmiş.

bu kıvama gelene kadar kadın çok sinyal vermiştir eminim. Dün gözlerini kapatan,kulaklarını tıkayanlar uyusunlar rahat rahat artık isteseler de duymazlar da,görmezler de.

Ne diyeceğiz bi avuç avuntu.
inşallah gittiği yer çok güzeldir huzur bulsun.
bu yavrucuklar da ne diyeyim boğazım düğüm.

Allah rahmet eylesin. Cok bunalmış demek ki cocuklarını bile düşünememiş. Baba da kendini insan zannetmeye devam eder😔
Orasını bilemem. Babayı da eşi de cenazeden kovmuşlar. Ama tabi ne kadar anlarlar bilemem. Baba bir de “benden yardım istedi. Ben de kocasız başsız kalmasın diye reddettim. Nerden bilebildim böyle olacağını” demiş.

Üzgün ve öfke doldum.
Keşkeli çok cümle var.
keşke kocasıyla beraberken o evde verdiği mücadeleyi kocasından kurtularak verseydi boğaz eksilirdi.
bu kadınların gerçekten maddi desteğe öyle aman aman ihtiyacı yok. Zaten bu kadınlar fazlasıyla güçlü ekmeği taştan çıkarıyor.

bu kıvama gelene kadar kadın çok sinyal vermiştir eminim. Dün gözlerini kapatan,kulaklarını tıkayanlar uyusunlar rahat rahat artık isteseler de duymazlar da,görmezler de.

Kızcağız kocasından ve babasından tehdit almasa zaten boşanıp kendi ayakları üzerinde durabilecekmiş. Kocasını geçtim, babası da tehdit etmiş. Sonunda da dayanamış. Babası kır kardeşlerine anlatmış. Bana anlattı ama ben boşanmasını istemedim demiş. Bilmiyordum kendine kıyacağını demiş

Orasını bilemem. Babayı da eşi de cenazeden kovmuşlar. Ama tabi ne kadar anlarlar bilemem. Baba bir de “benden yardım istedi. Ben de kocasız başsız kalmasın diye reddettim. Nerden bilebildim böyle olacağını” demiş.
Koskoca baban var yanında dururum demesi gerekirken😔

Baba( olamamış) insan olsaymış birazcık da vicdanen yardım edeymiş. Ahh çocuklara çok üzüldüm. Ve gidip babama sarılasım geldi. Ablam kayınvalidesiyle savaş yaşarken eşininde kayınvalidesininde elinden söküp aldı 2 yavrusuyla. Ben arkandayım gerekiyorsa boşan kızım dedi. Babalık budur zor zamanda elden tutandır. Böyle adamlara baba sıfatı yakışmıyor. Diliyorum vicdan azabı çekiyordur. Ömür boyuda çeksin.

Baba( olamamış) insan olsaymış birazcık da vicdanen yardım edeymiş. Ahh çocuklara çok üzüldüm. Ve gidip babama sarılasım geldi. Ablam kayınvalidesiyle savaş yaşarken eşininde kayınvalidesininde elinden söküp aldı 2 yavrusuyla. Ben arkandayım gerekiyorsa boşan kızım dedi. Babalık budur zor zamanda elden tutandır. Böyle adamlara baba sıfatı yakışmıyor. Diliyorum vicdan azabı çekiyordur. Ömür boyuda çeksin.
Ben babamla çok sorun yaşayan biriyim. Fazlasıyla sorumsuz. Ama en azından kimseye ezdirmez bizi. Düğününe gitmediği kız kardeşim eşiyle sorun yaşayınca, torununu da alıp eve getirdi. Şimdi kız kardeşim eşiyle barıştılar. Ama el üstünde tutuluyor. Kız evlat, evlat değilmiş gibi davranan çok baba var. Örfmüş adetmiş. Evladından önemli mi ya? Onun canından, döktüğü gözyaşlarından önemli mi? Ortadoğu cehenneminde yaşıyoruz hala. Böyle zihniyetlere canını emanet eden nice kızlar var. Çok yazık.

Anlamaya çalışıyorum

Rabbim kimseye yaşatmasın

O kadincagiza merhamet etsin

Gelgelelim bende üç evlat annesiyim
Deli sözüme bin kere tövbe tırnağım çekilse ciğerim sokulse evladimdan ayrılmam

yani bilmiyorum akşama ne yiyecekler diye düşünen anne bensiz kalan hayatlarinda ne yaşayacaklar diye nasıl düşünmez

bu adam bana dünyayı dar etti yavrularimi perişan eder diye nasıl düşünmez

Kinamiyorum ayiplamiyorum yargilamiyorum asla bana düşmez

ama hani ola ki bu denli çaresiz hisseden varsa düşünen varsa yapmayın o zavallı suçsuz yavruları kolu kanadı kırık birakmayin

Kurban olduğum rabbim o üç yavruyu ömür boyu esirgesin ve iyilerle karşılaştırsın mutlu sağlıklı ömürleri olsun inşallah amin 😞
Ortadoğu toplumunda özellikle ülkenizin doğusunda kadınların değeri sıfır. Olsalar da bir olmasalar da. Kız evlat yük onlar için. Başını öne eğlenilecek bir nesne. Böyle olunca da ne kadar vicdansız olunabiliyorsa o kadar vicdansız oluyorlar. Vicdanları elvermiyorsa bile toplum yüzünden vicdansızca davranabiliyorlar. Bu döngü kırılıyor yavaş yavaş. Eğitim seviyesi yükseldikçe. Ama işte belli yaş seviyesindeki insanları değiştiremiyorsun. Vicdanları, yürekleri yanlış yaptığını söylese de toplum mantığına oynuyor ve sonuçta o gelenek görenekleri savunan zihniyetler galip geliyor.

Üzgün ve öfke doldum.
Keşkeli çok cümle var.

Olayın içinde hem baba hem de koca tehdidi var işte. Umut tükenince yerine derin bir çaresizliğe bırakıyor. Gerisi de gelmiyor işte 😔

Kardeşleri ayirmasinlar anneane bakamazmi 3 çocuğa yada kiz kardeslerin biri alsın 3 nüde..Kadının kocası kadar anne babasının da suçu var vebali hepsinin üstüne olsun..Allah affetsin kimse isteyerek canına kiymaz..kadin keske sesini duyarabilseydi illa bi yardım eden olurdu..cok üzüldüm sözün bittiği yer.

Bugün çok yakın arkadaşımın babası kızının arkasında olmadığı için o çaresi kız intihar etti. Umarım cennettedir.
Aldatılmış, şiddet görmüş bir kadın düşünün. Üç tane çocuğu var. Kadın hem çalışıp, hem eve bakıyor. Kocası ise yan gelip yatıyor, üstüne o fedakar kadını aldatıyor. Babası arkasında durmuyor. Kocası tehdit ediyor. Üstüne babası boşanırsan ben de sana sahip çıkmam, millet karısının üstüne kuma getiriyor diyor, kır dizini otur evinde diyor. Sonunda kadın dayanamayıp intihar ediyor. İçim yanıyor. Geride üç tane sabi, vicdan azabı çeken kız kardeşler ve anne kalıyor. Anlamıyorum, anlamlandıramıyorum. Nasıl evlenmek haksa, boşanmak da hak. Ama bazı sözde aile babaları kendi canından, kanından olan kızlarının arkasında durmayıp, o cibilliyetsiz koca gibi kendi kızlarının yok oluşunu izliyor. Aciz ve çaresiz bırakıyor. Çok üzgünüm, içim acıyor. Ne olur o kızcağızın arkasından dua edin. Bu gece kabirdeki ilk gecesi. :KK43:
Ne kadar uzuldum .Çocuklar kaç yaşında.Bu olanlar hep cehaletten .Babalar nasıl anlamıyorlar.Nasıl sahıp cıkmıyorlar.Be de boşandım .Ama aılemden allah bin razı olsun.Tabıkı bazen anlaşmazlıklar oluyor.Anne kız arasındada olur.Babam şeker hastası kalp hastası.Alttan almaya calısıorum .Yaşlı diorum.Hem koca evınde gordugum cehennemden 1000 kat daha guzel baba evi .Nasıl bir depresyondaydı kadıncagaz kım bılır.Buna sebep olan herkese Allah sorsun.

Off gece gece içim parçalandı 😕 Babadır bir evin direği, gölgesi yeter. Madem sahip çıkmayacak, saçını okşamayacaksınız niye dünyaya getirirsiniz bu çocukları? Seneler önce sırf kız doğdu diye toprağa diri diri gömen cahiller, 1 karış yol aldı mı? Şimdi 20-30 sene yaşama hakkı verip onu döven, aldatan ama terk edilmeyi kabullenemeyen kocasının öldürmesine sebep oluyorsunuz. Ne kadersiz kadınlar var ülkemizde. Gencecik bir anne 3 çocuğunu arkada bırakabilecek kadar canından bezmiş. Mekanı cennet olsun. Allah Nur içinde yatırsın. Geride kalan sabilere sabır versin. Sözün bittiği yer 😕

Bugün çok yakın arkadaşımın babası kızının arkasında olmadığı için o çaresi kız intihar etti. Umarım cennettedir.
Aldatılmış, şiddet görmüş bir kadın düşünün. Üç tane çocuğu var. Kadın hem çalışıp, hem eve bakıyor. Kocası ise yan gelip yatıyor, üstüne o fedakar kadını aldatıyor. Babası arkasında durmuyor. Kocası tehdit ediyor. Üstüne babası boşanırsan ben de sana sahip çıkmam, millet karısının üstüne kuma getiriyor diyor, kır dizini otur evinde diyor. Sonunda kadın dayanamayıp intihar ediyor. İçim yanıyor. Geride üç tane sabi, vicdan azabı çeken kız kardeşler ve anne kalıyor. Anlamıyorum, anlamlandıramıyorum. Nasıl evlenmek haksa, boşanmak da hak. Ama bazı sözde aile babaları kendi canından, kanından olan kızlarının arkasında durmayıp, o cibilliyetsiz koca gibi kendi kızlarının yok oluşunu izliyor. Aciz ve çaresiz bırakıyor. Çok üzgünüm, içim acıyor. Ne olur o kızcağızın arkasından dua edin. Bu gece kabirdeki ilk gecesi. :KK43:
Bu bahsettiginiz baba kişisinin oğlu varmı? Rabbim böylelerine erkek evlat vermeyecekki elinde olan kızlarına sahip çıksın adi adam. Kadın neler yaşadı kimbilir en son çare baba evi demiştir eminim keşke geride evlatlarını dusunseydi kendi babası sahip çıkmamış oda evlatlarını yarım bıraktı

Bu bahsettiginiz baba kişisinin oğlu varmı? Rabbim böylelerine erkek evlat vermeyecekki elinde olan kızlarına sahip çıksın adi adam. Kadın neler yaşadı kimbilir en son çare baba evi demiştir eminim keşke geride evlatlarını dusunseydi kendi babası sahip çıkmamış oda evlatlarını yarım bıraktı
Erkek çocuğu yok. 4 kızı vardı. Şimd 3 😔

Kardeşleri ayirmasinlar anneane bakamazmi 3 çocuğa yada kiz kardeslerin biri alsın 3 nüde..Kadının kocası kadar anne babasının da suçu var vebali hepsinin üstüne olsun..Allah affetsin kimse isteyerek canına kiymaz..kadin keske sesini duyarabilseydi illa bi yardım eden olurdu..cok üzüldüm sözün bittiği yer.
Dede ne der bilmiyorum. Şu anlık her biri bir çocuğu evlat edinecek

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm 😢

Back