Sağol canım sizin desteğiniz yazdıklarınız umut oluyor. Çünkü annem ve eşim sürekli erken diyip yıldırmaya çalışıyorlar ama ben biliyorum ki erken ya da geç eninde sonunda çok zor bir süreç o nedenle bebekten önce halletmek istiyorum.Sakin pes etme saat basi oturt yavas yavas kazalar azalacaktir inan
Canım aslında gece uyur uyumaz süt veriyorum ve sütten 1 saat sonra kaldırmayı düşünüyordum ama etrafımdaki tecrübeli insanlar sakın kaldırma altına yapa yapa ıslaklıktan rahatsiz olacak ve yapmamaya başlayacak dediler. Ilk gece 5 e kadar kuruydu. Dün 3:30 a kadar özellikle uyanıp bakmıyorum o uyanıp ağlarsa ve ıslaksa altını değiştiriyorum. Öğlen uykularında hep kuru 2 ile 3 saat arası uyuyor. Bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama girdik bir yola Allah yardımcımız olsun.Geceyi nasil yapiyorsun peki..useniyorum ben kalkmaya yaa
Aslinda en dogrusu gece gunduz birlikte ogretmek ama cok sabir gerek carsaf yastik falan gece uykun bolunuyor falan iste.cocuklar genellikle uykudayken hep ayni saatte yaparlar onu kestirebilirsen isin daha kolay olur sanirim .iste denene yanilma ile ogrenecegiz artik bir saat cok az birak en az üç saat uyusun benceSağol canım sizin desteğiniz yazdıklarınız umut oluyor. Çünkü annem ve eşim sürekli erken diyip yıldırmaya çalışıyorlar ama ben biliyorum ki erken ya da geç eninde sonunda çok zor bir süreç o nedenle bebekten önce halletmek istiyorum.
Canım aslında gece uyur uyumaz süt veriyorum ve sütten 1 saat sonra kaldırmayı düşünüyordum ama etrafımdaki tecrübeli insanlar sakın kaldırma altına yapa yapa ıslaklıktan rahatsiz olacak ve yapmamaya başlayacak dediler. Ilk gece 5 e kadar kuruydu. Dün 3:30 a kadar özellikle uyanıp bakmıyorum o uyanıp ağlarsa ve ıslaksa altını değiştiriyorum. Öğlen uykularında hep kuru 2 ile 3 saat arası uyuyor. Bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama girdik bir yola Allah yardımcımız olsun.
Iyide islak islak kalirsa usutmuyo mu bizm burda geceler de hala cok seserin.tulumla yatiriyorum ssdece gündüz gec giyindrdm diye hastslndu usutup dahs öksürük devam ediyo.gece o sekilde ysprsam kesin tekrar hastalanir.gece icin biraz daha beklmeyr karar verdim mayis 15flan olsun hele bir:)Sağol canım sizin desteğiniz yazdıklarınız umut oluyor. Çünkü annem ve eşim sürekli erken diyip yıldırmaya çalışıyorlar ama ben biliyorum ki erken ya da geç eninde sonunda çok zor bir süreç o nedenle bebekten önce halletmek istiyorum.
Canım aslında gece uyur uyumaz süt veriyorum ve sütten 1 saat sonra kaldırmayı düşünüyordum ama etrafımdaki tecrübeli insanlar sakın kaldırma altına yapa yapa ıslaklıktan rahatsiz olacak ve yapmamaya başlayacak dediler. Ilk gece 5 e kadar kuruydu. Dün 3:30 a kadar özellikle uyanıp bakmıyorum o uyanıp ağlarsa ve ıslaksa altını değiştiriyorum. Öğlen uykularında hep kuru 2 ile 3 saat arası uyuyor. Bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama girdik bir yola Allah yardımcımız olsun.
Bilmiyorum sabaha karşı ıslanıyor onu da fark edince değiştiriyorum. Bugün başka bir problem var yarım saatte 7 kere çişini yaptı. Bu ne anlama geliyor ki dikkat mi çekmek istiyor üşüttü mü hazır değil de onun mesajı mı kafam karıştıIyide islak islak kalirsa usutmuyo mu bizm burda geceler de hala cok seserin.tulumla yatiriyorum ssdece gündüz gec giyindrdm diye hastslndu usutup dahs öksürük devam ediyo.gece o sekilde ysprsam kesin tekrar hastalanir.gece icin biraz daha beklmeyr karar verdim mayis 15flan olsun hele bir:)
Evet canım doğum olmasa yaza hatta sonraki yaza bile bırakabilirim de işte hayat planladığın gibi olmuyor. Ben Konya'dayım hava gündüz 20 derece civarı gece de çok soğuk değil.acaba bu gece alıştırma kilodu mu giydirsem bilemedim. Bugün 1 kere daha lazımlığına yaptı yavaş yavaş da olsa ilerleme var sizinki de epey ilerlemiş maşallah.Usutmus olabilir.sabret devam et bence esine annene bakma ikinci gelmeden halletmemiz lazm haziran ortasi gibi en gec bitmeli bence sonucta tuvalet te kardes de onlar icin travmatik bi olay.aolay.ikisi arasinda bir ay kadar zaman olmasi geri dönüş olmaması acisindan iyi olur..
bizim burda hava cook serin ya güneşe hasret kaldik resmn bugun yine bulutlu esintili gece desen gayet serin hatta soguk.oyle cisiyle durursa hastaligi daha da artar.bu sabah yedi de anne cisim var diye beni uyandirdi:)yaptii cisini .sonra az evvel gunler sonra ilk kez kazamz oldu azcık devamini wcye yaptik...
Canım o kadar çok yazı ve hikaye okudum ki ve çevremde bir kaç arkadaş var 2 şer 3 er çocukları var onlar böyle söyledi. Deneyerek öğrenicez bakalım.Alistrma giydirsen de cikiyo sonucta sen iki saate bi kalk bak bence gece baglmiycam didiyorsan.bi kac gunde düzenini ogrenirsin.iki uc saate bi wcye oturt cocuk bu islata islata yapmamayi ogreneck diye bisey yok bence
Canım çok zor bir süreç ama ilk şart sabırlı olmak bu konuda kendini hazır hissetmiyorsan ertele ama şunu söyliyim bugün 4. Gün ilk iki gün hep altına kaçırdı dün 1 kez bugün 5 kez lazımlığına yaptı.sabah yarım saat içinde 7 kere üstüne yaptı. Nerdeyse pes edecektim sonra aklıma bir fikir geldi.suyla oynamayı çok sever .eline bir kapta su verdim banyoda lazımlığına oturttum suyla oynarken ister istemez yaptı lazımlığına. Sonra alkışlar abartılı sevinçler ödüller falan bu şekilde devam ettik. Bakalım yarın ne olacak günde 4 kere makine çalışıyor. Ben hiç kızmadım altına yaptığını görmezden geliyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.25 aylık kızım. Dün gündüz gece bez takmadan başladım eğitime. Paramız kalmadı bezde bitmiş dedim. Tamam dedi. Çikolata vereceğim dedim. Her tuvalet çıkışıda verdim. Dün 12 kez bugün 10 kez kaçırdı altına.gece yapmamıştı hiç, gündüz uykuşarında ıslak kalktı. Sırtımın ağrısından dolayı çok gerginim. Kafama vurduğunda bende aynı şiddetle omzuma vurdum. Çok ağladı. Geri dönmek istemiyorum. Ama şu anda ağlamak istiyorum.
Gözün aydin cnm yavas yavas olucak o da zamnla arayı acicak...cok sevindim senin adadina.bizde iyiyiz bezsizkennn kazamz yok hhic.ama gece icin kesin bekleme kararindayim ben en azindan mayis ortasi olsunKızlar çok mutluyum. Bugün hiç kazamız olmadı çok şükür hatta bir seferinde kendisi söyledi Anne çiş diye umarım böyle devam eder.tam sabrım tükenmeye başlamışken acaba erken mi yanlış mı yapıyorum diye kendimi sorgularken öğrenmeye başlıyor şükürler olsun. Sizlere de destekteriniz için teşekkür ederim hep pes etmememi söylediniz iyi ki bırakmamışım.
2 gundur internet yoktu giremedim ancak firsatim oldu nutraks ve deryalcin her ikiniz adina da cok sevindim.biz aslinda fena gitmiyoruz ama kaplumbaga hizi ile diyebilirim.bazen yok bu is olmayacak beze geri donecem diyorum sonra birsey oluyir ha tamam oldu bu is diyorum kafam cok karisik yani.ama beze donus yapmamam gerektiginin farkindayim cunku o zamsn hersey basa donecek bizim kiz biraz yavas ilerliyor benim de sabrim kalmadi gibi 2 gundur yazisamiyorum da stres yaptim sanirim dun oturup sinirden agladim.saat basi oturtursam sorun yok dun acaba soyler mi diye oturtmadim bekledim sik sik cis var mi diye sordum 3 -4 saat gecti hala yok dedi biliyorum oturtsam yapacak var ama kendisi soylesin istedim sonunda da altina yapti tabi ben iyice gerildim kendisi cok hassastir kasimi catmamla aglamaya basladi.kendisine daha fazla bagirmamak icin altini baglayip sutunu verdim yatirdim ana ben sinirden aglamaya basladim obur odaya gecip kendi kendime bagira bagira agladim " allahim niye olmuyor ne olur yardim et kafayi yiyecem neden soylemiyor "diye kendi kendime soylendim durdum.tabi kendisi de duymustur.uyaninca bir sure sonra cisi gelmis bana soylemedi ben onu balkonun penceresinden gordum lazimligin onunde corabini cikartmisti ben hemen yanina kostum kulodunu cikartmaya calisirken altina yapivermisti.bu bile beni cok mutlu etti.bilmiyorum dogru mu ben de hicbisey giydirmedim uzun bir sure ciplak kaldi sik sik uyardim cis gelirse buraya yap diye.bir sure sonra anne yaptim diyerek kostu gercekten de yapmisti inanamadim birlikte sarkilar soyledik aksam bezleyip yatirdim beni 3 kez cagirdi cisim var diye kakasi dahil 3 ünde de de yapti ona sabah supriz verecegimi doyledim uyuyunca basucuna cikolatasini koydum.simdi yeni bir gune basliyoruz umarim cok iyi gecer.biraz uzun oldu kusura bakmayin. Ama paylasmak istedim burda yazismak uzaktan da olsa ayni seyleri yasayanlarla yazismak bana sabir veriyor.en buyuk korkum kizima bu surecte bir travma yasatmak .allahim ne olur yardim et.Veson siz naptiniz cnm nasil gidiyo gelişmeleri yazmamissin
Kizmamaya calisiyorum benimki biraz sizinkinlerden buyuk 37 aylik sutten keserken bile bu kadar zorlanmamistim ki benimki cok duskundu.herseyin farkinda olup da basaramamasi tedirgin ediyor ama haklisin kizmamak gerek insallah olur burda yazmak iyi geliyir sinirlerimi aliyor keske disarda da baglamasaydin kafasini karistirma alistirma kulodu al disarda onu kullan disari sizdursa da hic takmamaktan iyidir yedek camasir da bulundur yaninda allah yardimcimiz olsun cnmVesoncm gozun aydın cnm olucak iste ama her cocuk farkli iki gunde tamamen çözenler var aylarca uzayan da sakin kalabilmk en önemlisi. ..aaltina yaptigi zamn kızma bak kizim altina degil buraya yapcaz de.bde.baslarda bnm kizimda oyleydi hatta gel oturalm dedgimde elini arasina gotrup baak cis yok diyodu.diyodu.onun icin cis arasinin islak olmasiydi tedrgin olmustum ama yavas yavas çözdü meseleyi...ssimdi evdeyken hic sıkıntımız yok. Disarda dun gun boyu disardaydik bez bagladm hic söylemedi cis var diye...bbu da garip sanırım sadece evde soylenilebilecgini dusunuyo:))hayrlisi bklim atlatacaz bu dönemi de:)
Olur oyle kazalar sikmayalim canimizi bezden dolayi kafasi karismis olabilir insallah ogretmeni de anlayisla yaklasir biz fena gitmiyoruz 7-10 gun falan boyle lazimliga devam edelim sonra lazimligi banyoya almayi dusunuyorum suan oturma odqsinda yavastan yavastan klozete yakinlassin alissin sonra da klozete gecis yapacam insallah deryalcin sizin nasil gidiyor ilerleme var miGozun aydin canim cok mutlu oldum senin adina biz dun kres dönüşü iki kez kaza oldu cok uzuldm başa sardik diye ama masallh sonra toparladı aksam fln sıkıntı çıkmadı. Bende bugün ogretmeniyle konusacm iyi ilgilenirz derse yarin bezsiz vericem insallh...llazmliginizi gule gule kullanin cnm