Tuvalet Eğitimi kizimla wc günlüğümz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bizim dinle bir farkı yok hala altına yapıyor hem de lazımlıktan kalktıktan bir kaç dakika sonra acaba hep böyle mi devam edecek ki
Cnm bugun 14 gun ve bizimki hala soylemiyor ve altina yapiyor aylardir yaptugi bir slisjanligi hemen birakmalarini bekleyemeyiz biraz sabir ilk cisi yapsa gerisi gelir sanirim odulle falsn heveslenebilir

Iyi aksamlar. ..biz cok hastayiz dunden beri gece hic uyumadik bugunde hastanelik olduk zaten buhar tedavisi ne basladk...ccis konusu biraz askida ama yinede bayagi girdi düzene. Ama korkuyorn yinede bklim hayrlisi
Cnm cok gecmis olsun tabi saglik cok daha onemli ama siz bayagi ilerleme kaydetmistuniz insallah yeniden beze donus yapmazsiniz

Cnm bugun 14 gun ve bizimki hala soylemiyor ve altina yapiyor aylardir yaptugi bir slisjanligi hemen birakmalarini bekleyemeyiz biraz sabir ilk cisi yapsa gerisi gelir sanirim odulle falsn heveslenebilir
Evet işte ben de o ilk çişi yapmasını bekliyorum. Bir de küçük ya acaba yanlış mı yapıyorum diyorum. Ama 2. Gün bugün biraz önce kakasını yaptı lazımlığa çok mutlu oldum. Sabırlıyım aslında hiç kızmıyorum paniklemiyorum sessizce yeni kıyafetlerini giydiriyorum. Peki sizde de ilk çişini yapması uzun mu sürmüştü. Normal mi yani süreç böyle mi işliyor altına yapa yapa eninde sonunda yapıyor mu lazımlığa

Bugun hastalik bkimndan daha iyiyiz.kresten gelince cikartyorz bezi ve hic altina yapmadi uc kez faln kendisi sosoyledi.gece hala bez bagliyorum onun icin biraz daha beklemeye karar verdim ama gündüzü hallettik gibi.tabii evdeyken henuz dışarı bezsiz çıkmadık ilk deneyimi ne zamn nasıl yasarz bilmiyorum. ..

Sabir gerekiyo zamnla aalıştıiyo sanirum ilk iki uc gun bizde hic soylemiyorduk saat başı gidip oturtuyodm hatta korkuyirdum da her saat basi wcde zamn nasil gececek diye ama nasil olduysa kwndiliginden acti arayi cok sukur. ..kardeşi gelmeden hlledeck olmama sevindm acikcasi

Evet aynen zamana ihtiyaç var biz biraz yavastan ilerliyoruz ama fena gitmiyoruz sanirim kazalari 2 ye hatta bazen 1e dusurduk disari cikarken potetto tek kullsnimlik lazimlik alabilrsin netten arastir biz sparis verdik yarina gelir katlayip cantaya koyuyorsun arastir bi bak

Evet 20 aylik biraz küçük ama inan bana daha kucuk yasta ogrenenler de var bizimki gecen sene 26 27 aylikti ama hic bir ilerleme kaydedemedik daha kotusu inatlasmalar basladi ve beze geri donus yapmak zorunda kaldik simdi 37 aylik ve ogretmekte hala zorlaniyorum.bu senin cocugunla ilgili biraz .mesela bizimki altina yapinca hic rahatsiz olmaz hatta degistirmeye kalktigim da istemez benimle inatlasirdi.ben zorlanacagimi o zaman anlamistim .sen cocugunu bizden cok dahs iyi taniyorsun neye nasil tepki verfigini daha iyi gozlemleyebilirsin.madem sabrin da var denemekten hic zarar gelmez ama 2 gunde hemen ciş var demelerini bekleyemeyiz.bak kakasini da lazimliga yapmis demekki oraya ciş kaka yapilacak bunu kavramis demektir .hersey zamanla oturacaktir.onemli olan gunden gune kaza sayilarinin azalmasidir .bizim 15.gun ve kaza sayisi yeni yeni 2 ye dustu zamanla soyleyecegine de inaniyorum.bu sureci ancak 2 senede tamamen atlatanlar var.sadece biraz sabir

Bi bakyim o lazmliklara bklim .gündüz hallettik bu saate kadar hic kazamz olmadi kendisi söylüyor gigidiyorz.yapiyorz bklim darısı gecenin basina:)

selam bayanlar bende ilk kızımda pek sorun yaşamadım ne kadar doğruydu yaptığım bilmiyorum ama bir arkadaşımın yöntemini kullandım ' bizim artık bez alacak kadar paramız kalmadı onun yerine sana yeni ciciler alaım sen tuvaletini wc ye yap deyip bezi tamamen ortadan kaldırdım ne gece ne gündüz bağlamadım ki kızımı gece bile 1-2 kez bez değişirdim sürekli wc ye götürdüm 1 hafta olmadan gece- gündüzü halletmiştik ama 2.kızım 33 aylık ve hala başlayamadım 1-2 kez denedim ama ne ödül ne lazımlık vs hiç umurunda değil bezine yapma dediğim için ben odadan cıkınca bezini cıkarıp odaya yapmaya başladı bu da beni sinir etti şimdi nasıl başlamalıyım bilmiyorum kaka var diyor wc ye gidiyoruz ama sırf oyun için klozete direk oturuyo ama yapmıyor sadece orda olmak hoşuna gidiyor banyoda ses akustik mi çıkıyor nedir şarkı söylüyo bağırıyor sonra bittti deyip kalkıyor bezi bağladığım gibi hop yapıyor kakasını ... Benimde bir yerden başlamam lazım

Biz dun aksam komsuya gittik acaba yapar mi yapmaz mi dusunduk durduk babasi baglayalim dedi ben asla dedim baglamadan gittik onlar da torunlarinin klozet adaptoru varmis uzerinde ordek resmi vardi bizimki heveslendi biraz da oyun yapti tabi benim de isime geldi 3 kez cisini soyledibenim de isime geldi tabi bugun oglen uyutmak icin altini bagladim biraz sonra sikistim diyerek kostu altini actim kakasini ve cisini yapti bezi degil de lazimligi tercih etti bu saate kadar da henuz kaza olmadi masallah diyelim sanki biseyler duzene mi giriyor acabainsallah yaaa bu kadari bile insani mutlu ediyor valla

Cnm seni cok iyi anliyorum yukardaki mesajlarimi okursan neler yasadigimizi çok iyi anlarsin evet bir yerden baslamali ve bezi atmalisin geceli gunduzlu olmasa da gunduzu atmali bir tak bir cikart yapmamalisin bence.çocuk artik bez olmayacagini wc ye gidip yapilmasi gerektigini ksvramali.ben de ilk baslarda sinirlerime hakim olamiyordum hatta bir iki kez sert cikistigim olmustu ama inan bu sureci baltalamaktan baska ise yaramiyor zamanla sinirlerime hakim olmayi ogrendim ve bunu basardikca kizimda ki ilerlemeyi farkettim .henuz tamamen halletmedik halletmemiz daha uzun surecek gibi ama en azindan ilerleme gosterdik.suan hali batmis koltuk kirlenmis hic umrumda degil yeterki kizim bu sureci atravmatik bir sekilde atlatsin .bu donemde biraz titizligi kenara atmak gerek.hiç lazimlik denedin mi bazen onlar da cazip geliyor.bizimki wc ye de klozete de gidiyordu ama bazen inatlasip gitmek istemiyordu ben de çözümü kazimlikta buldum onu tuvalete goturecegime tuvaleti onun ayagina goturuyorum.en azindan bazi seyleri yoluna koyana kadar.bir de bu sureç normsl bir süreç gibi davranmaya çalis bu minikler çok fena oluyor.bu çiş olayini ne kadar ciddiye alirsan çocuk da bunu sana karşi bir koz olarak kullaniyor

evet biz lazımlık ve oturağı da denedik ama o büyükmüş ablası gibi klozete oturcakmış küçük hanım böyle istiyor ama sırf oyun için gidiyor oturup oturup kalkıyoruz yine altımıza yapıyoruz

cadilar valla cok fenalar bizu parnaklarinda oynatiyirlar .ama sen altina yapsa da bez baglama oyle yada boyle bu isi halletmen gerek senin cok guzel bir avantajin bile var ablasi onu surekli ornek goster.altlarina yapa yapa ogreniyorlar bizim 15.gun ve yeni yeni kazalar 1e dustu o yapti ben temizledim hatta bizimki oynuyor du bile ya da saklamaya calisiyordu bilemiyorum.cok sabir gerek valla.ama zamanla oluyor iste

evet benimde öyleydi bezini çıkarıp halıya yapıp o arada da duvara sürmeye çalıştığı anda yakaladım başımdan kaynar su boşaldı benimde inş bu süreçleri daha hasarsız atlatırız hepimizde en kısa sürede
ablaya özeniyor aama sadece klozete oturmak konusunda görüntü tamam ama icraatte bi özenti yok henüz

Bizim 3. Günümüz gece gündüz açtım ben. Hep üstüne yapıyor. Yaptıktan sonra söylüyor. Bir tek dün akşam kakasını lazımlığa bir de bugün bir kere çişini lazımlığa yaptı o kadar. Hala üstüne yapıyor. Yavaş yavaş olur inşallah.

duvara mi?benimki de hep oyuncaklarin icine doldurmustu hepsini atmak zorunda kaldim bir kez de eli ayagi hep kaka icinde yakaladim çok kotu bir duygu seni cok iyi anliyorum ama suan onlar bunun yanlis oldugunu bilmiyorlar ve bunu ögretmek bize düşüyor.ben her cis te her kaka da abartmadan sakin elini surme diye sik sik uyariyorum yavas yavas bunun yanlis birsey oldugunu anlamaya basladi .inan ogrenmese bizimki ogrenmezdi bir ara beze geri donus yapmayi bile dusundum ama nereye kadar bez .33 aylik oldu biran once ogrenmeli sabir çoooook sabir gerek allah yardimcimiz olsun

Sakin pes etme saat basi oturt yavas yavas kazalar azalacaktir inan

Pardon 37 aylik bizimki

Veson gözünüz aydin cnm sizde atlatiuorsunuz..dedigim gibi biz gundzu hallettik gunlerdir hic kazamz olmadı. Biz hic disaru çıkmadık henuz bklim bende onu bekliyorm sabrszlikla...

Yeni baslyn arkadas daha ikinci gunun cok normal o yuzden ilk uc dort gun bizim de oyleydi hep ben gotrdum 65.dkda gotrmemissem ustune yapiyodu sonra nasil oldgunu anlamadm bile arayi acti ve kendisi yapmadan soylemeye başladı. Ustelik haftaici krese gidiyo ve krese bezli veriyorm henuz ona ragmen cozdu bu isi.cok sukur Sabiirr Sadece

Geceyi nasil yapiyorsun peki..useniyorum ben kalkmaya yaa

Saol canim ya biraz gec de olsa sanki hallediyoruz gibi bu saat oldu henuz kaza yok simdilik saat basina devam 2 -3 gun gecsin saat araligini biraz uzatmayi dusunuyorum biz de hala gece bezliyoruz gunduzu halledip geceye geçecegiz ramazana kadar gunduzu halledersek ramazanda da geceyi halletmeyi dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…