Tuvalet Eğitimi kizimla wc günlüğümz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nutraks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
2.299
299
29 aylik kizim var.yazin baslayip baslayip biraktigimz wc alistrmaya bugun tekrar başladık. Ama felaket durumdayiz.sabahtan beri saat basi gotrmeye çalıştım bazen gitmk istemedi bazen gitti yayaptik.ama toplamda dort bes kez wcyi yayakaladik.10a yakin altina kacirdi kakasi dadahil.bu is nasil olcak bilmiyorum. Temmuzda kardeş geliyo nasipse ondan önce halletmk istedim ama zor gözüküyor.

Günaydın bugun ikinci gun sabhtan beri iki kez cisini altina yapti.bnm gotrmemle bi kez tuvalete yaptı. Kakasini kendisi soyledi ve tuvalete yapti

Günaydın bugun ikinci gun sabhtan beri iki kez cisini altina yapti.bnm gotrmemle bi kez tuvalete yaptı. Kakasini kendisi soyledi ve tuvalete yapti
Ne güzel kakasını kendisi söylemiş seninki çok küçükmüş benimki 3 Yaşında geçen sene başarılı olamadık bu sene de 3 gündür uğraşıyorum ama nafile

benim kızım da 25 aylık ben de mayıs sonu başlamayı düşünüyorum. Havalar hala serin gidiyor.

Ben boya aldım kendisine her çişte bir renk veriyordum bir yıldız boyuyorduk iki gündür iyi gidiyordu ama bugün iş çığrından çıktı boyanın hepsini istiyor versem Eğitim'in bir anlamı olmayacak boya için çiş yapar diye düşünmüştüm ama artık başka birşey düşünmem gerek netten araştırıyorum ne yapabilirim diye şimdi de jelibon bonibon falan almayı düşünüyorum her çişte bir tane bizimki öyle şeylere dayanamaz aslında abur cubur taraftarı Değilim ama artık çiş için biraz göz yumacağız Allah yardımcımız olsun tecrübelerinizi yazın lütfen ben de paylaşacağım

Şuan boya işinden vazgeçtim evde birkaç şeker var eğer çişini yaparsan sana süpriz var dedim az önce oturttum ve y

Ogle uykusunda bir kez sonrasinda iki kez cis bir kez de kaka yapti altına. ..ttuvalete hala bnm dememle gigidyoruz.saat basi gidyorz ve yapiyo.bebeklerini de yaninda goturuyo hadi bebeklerin cisi gelmis deyince gidiyo wc yoksa istemiyO.O.bklim simdi uyutuyorum uyuyinca bagliyorum bez.ama yarin krese gidick ve hersey eskiye donuck malesef

Bizim de sizden pek farkımız yok ben götürmezsem çişim var demiyor sorunca yok diyor ama bir süre sonra altına yapıyor bende öğle ve gece uykusunda bağlıyorum hem gece hem Gündüzü birlikte yürütecek sabrım yok Allah yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar.geçtiğimiz günlerde kafamı nete gömüp bu konuda cok araştırma yaptığım için sizi çok iyi anlıyorum. inanın anneler çocuklardan daha panik oluyor. eğer bizler rahat olursak bu süreci çok daha kolay atlatırız. şimdi sizlere tavsiyelerde bulunacağım. umarım sizin içinde rahatlatıcı olur bu yöntemler...
benim kızımda 28 aylık yaklaşık 10 gün önce ilk defa başladık tuvalet eğitimine. sırf bu iş için bir hafta izin aldım ve tuvalet eğitimine benimle başlasın istedim. ilk gün tam bir fiyaskoydu. şöyleki her yarım saatte götürmeme rağmen 10 kez çiş, 2 kezde kakayı altına yaptı. üstelik bir kaç ay öncesinden sevimli süslü lazımlığı, ve klozet adaptörünü almış ve tuvalette devamlı gözünün önüne koyarak alışmasını sağlamıştık. lazımlıkla oyun oynuyordu bebeklerine çiş yaptırıyordu. bu nedenle lazımlığa yada klozete oturmada bu geçmiş sayesinde sıkıntı yaşamadık.
bu süreçte sabır ve güven destek çok önemli.sinir stres halini hiç yaşamayın. koltuğum halım kirlenecek diye çocuğunuzu daraltmayın.siz ne kadar sakin olursanız çocuğunuzda o kadar rahat olacak ve emin olun size geri dönüş yapacaktır.2. günümüz ilk güne rağmen daha iyi geçmişti. kaçırma oranını yarı yarıya düşürmüştük.klozet yada lazımlığa oturma seçimini kendisine bırakarak ben yine her yarım saatte bir tuvalete götürdüm kızımı. tabi kendisi hala bir kere çişini sölemiyordu. anneler çocuklarından bir mucize bekleyip hemen 3-5 gün içerisinde sölemesini ve bu sürece alışmasını bekliyor.ama bira sebat ettiğinizde bir hafta en geç on gün içinde çocugunuz sölemeye başlıyor inanın.yeterki onu bu eğitimden korkutmayın tiksindirtmeyin. benim için en etkili yöntem ödül yöntemi oldu. her lazımlığa oturup çişini yaptığı zaman bir bayram havası oluşturarak ona bu işin ev halkını ne kadar mutlu ettiğini hissettirdik. alkışlarrrr aferinnnlerrr hediyelerrr.petito çikolatalar ve bonibon sakızlar en sevdiği şeyler. her yapışta ödül olarak bunları sunduk.klozetten kakalarını denizde yüzen balıklar olarak sifonunu beraber çekerek yüzdürdük.canı sıkıldı lazımlığın yanına bebeklerini altlarına kaplar koyarak beraber çiş yaptırdık.şarkılar söleyerek bekleme sürecince canının sıkılmasını engelledik.kilit nokta eğitimden korkutmak değil bir oyun havası vermektee.o zaman çocuğunuz uçarak, keyifle kabvulleniyor bu işi.
artık kızım çok nadiren günde bir kez falan oda unuttuğu için altına kaçırır oldu.. çişi kakası geldimi doğrucaaa tuvalete koşuyoruzzz ve mutluuuu olıyoruzz. tüm annelere başarılarrrrrrrr.

Tavsiyeler için çok saol bu tarz şeyleri duymak insana Mörel oluyo zaten yaptığım en büyük hata ondan hemen çişini söylemesini istemek oluyor ama insanoğlu işte çok sabırsızım çok sabra ihtiyaç var

Çok Sağol tavsiyeler için insan böyle şeyleri duyunca biraz Moral oluyor gayrete geliyorsun zaten yaptığım en büyük yanlış ondan hemen çişini söylemesini istemek. İnsanoğlu sabırsızız onun ne düşündüğünü hissetmek gerek ama yıllardır yaptığı bir alışkanlığı birden bırakması hele De 3-5 günde çok zor bizim 4. Günümüz ilk 2 gün fena değildi dün biraz kötü geçti bugün de fena gitmedi Allah bana sabır o na da yardım etsin inşalla

Büyük oğlum 2 günde alışmıştı benim içim çok kolay bi dönemdi. Ama ikinci şimdi 29 aylık geçen gün artık deneyelim dedim tam bir fiyasko 2 kere altına yaptı. Tuvalete kesinlikle gitmek istemiyor lazımlığa da yapmıyor bende bir kaç gün ara verdim tekrar başlicam ama nasıl alıştırıcam şaşırdım.

Ilk etapta lazımlığı tv olan bir odaya koy alışması için ona zaman Tanı bir oyuncak bebek ya da Ayı varsa önce onu oturtun birlikte lazımşığın üzerine sevdiği çizgifilm kahramanlarının resimlerini yapıştırın önce beziyle beraber oturtun alışana kadar ama asla zorlamayın kolay gelsin

Gunaydin annislerr....biz dun krese gittik ve ben malesef izin alamadgm icin eğitimimiz yarida kaldi.yalniz dün aksam evde ağır misafirm vardi bende bezini kres sonrasi ccikarnsmistim.buna ragmen üç kere cisim var dedi.kos tuvalete cikar üstünü dedim.gitti kendisi üstünü cikardi ve klozete oturup cisini yapti.bir kere de kakasını yapti.hemde beni yanindan yolladi bitince cagririm diye:)yapmis babasına gösteriyor sonra:)biraz yogunlasabilsek olcak sanki bu is

Ayyy çok güzel darısı bizim Başımıza inşallah belki kreşte çişini söyleyen çocuklar GÖRDÜ ise onun etkisi de olabilir madem söylemeye başladı artık üzerine biraz düşün ve hemen öğrensin ama artık bez bağlamazsanız iyi olur çünkü çocuğun Kafası karışabilir beze geri dönüş yapmak daha kötü olur

Evet haklisinz aslinda ama is yerim cok sıkıntı izin konusunda. Hamileyim ve rutin kontrollerime bile bahane bulucaklar nerdenerdeyse.o yüzden izin alamiyorum Anneanne babaanne gibi sansimizda yok nasil yapcz bilmiyorum hic

Evet haklisinz aslinda ama is yerim cok sıkıntı izin konusunda. Hamileyim ve rutin kontrollerime bile bahane bulucaklar nerdenerdeyse.o yüzden izin alamiyorum Anneanne babaanne gibi sansimizda yok nasil yapcz bilmiyorum hic
Siz çalışırken kreşe mi gidiyor? Ordaki öğretmeninden biraz yardım isteseniz bu kadar ilerleme kaydetmişken geri atmayın sakın

Evet krese gidiyo. Ogretmenyle konuscam aksam aklimda ama nasıl davranrlar pek bilemiyorum cunku normalde bezli almiyolardi istisna olarak bizi aldilar simdi bide bununla ugrasmk istemeyebilurler sanki ama konusmkta fayda var elbette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…