Tuvalet Eğitimi kizimla wc günlüğümz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bu arada gece hiç ıslatmıyor yatağını ve çişi gelince söylüyor,ne yapmalıyım sizce,sabır sabır tükendim artık (
Cnm sabretmek gerçekten kolay değil biz gündüz Eğitimini tam 40 günde tamamladık. Biraz Ödüle yönlendirebilirsin. Hep ister diye Sak'ın korkma abartmadığın sürece hiçbir sorun olmaz. Zaten çocuklar hep aynı ödülden zamanla sıkılıyor yeni Şeyler istiyor. Her çişe bir bonibonla başlayabilirsin çiş sonrası alkışları da unutma zaten zamanla ödül istemeden yapıyorlar gece ıslatmıyorsa geceli Gündüzlü başla ben de tam çıldıracaktım pedogog a tam götürmeye karar vermiştim ki kızım yavaş yavaş söylemeye başladı. Biz geceleri hala bağlıyoruz ama ÇOĞU zaman kuru Kalkıyor umarım onu da en kısa zamanda hallederiz ihtiyacın sadece sabır ve zaman

Merhaba hanimlar gecenlerdede yazmistim bugun 6. Gun 've simdide tutmaya basladi dun 8-9 saatt bugun 4-5 saat arasi tutmaya devam ediyor bu normalmi sizce???

Merhaba hanimlar gecenlerdede yazmistim bugun 6. Gun 've simdide tutmaya basladi dun 8-9 saatt bugun 4-5 saat arasi tutmaya devam ediyor bu normalmi sizce???
Gayet normal cnm benimki hiç tutmadı hep Bıraktı ortaya ama çişini tuvalete yapmamak için tutan çocukları duymuştum daha önce. tuvalete oturmaktan korktuğu için çişini tutuyor olabilir yada birşeye tepki olarak da yapıyor olabilir ne bileyim işte çocukların psikolojisini anlamak bazen gerçekten zor oluyor. Abartmadan Ödüle yönlendir cnm işe yarayabilir

Evet sanki hartik hazir gibi hisstetigime gore su siralar bezi taktirmak bile istemiyo artik rahatsiz ediyor herlalde. Ama suan bi sorunumuz cikti dun emzirmeyi birakma karari aldim ve uygulamaya basladim bugun ikinci gun emmedigi... artik biraz ona alissin sonra tuvalet egitimine baslamayi dusunuyorum.. ramazandan sonra baslarim diyorum egitime bakalim cunku oruclu oruclu sabrim dayanmaz herhalde :) bizim herseyimiz aniden oluyor valla bakalim belki bi gun aniden egitime de baslariz :)
Aniden gece emzirmeyi biraktim sonra bi sabah kalktik hemen odasini ayirdik simdi aniden memeden ayirdim sirada bezi birakmak var :)

Bu konuda bir çok yanlış bilgi var. Ya sağdan soldan duyduğumuz ya da internetten okuduğumuz makalelerden bir çok yanlış bilgi öğrenip uygulamaya çalışıyoruz. Şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Bu konuda her çocuğun reçetesi farklı çünkü;

aşağıdaki linki kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın ve .net'ten önceki boşluğu silin. tıklayınca açılmıyor.

normalisgood .net/tuvalet-egitimi-hakkinda-10-gercek-oneri/

Arkadaşlar gündüz Eğitimini hallettik sonunda çok şükür gece eğitimi için Ramazan'ı bekliyordum eğitime başlayalı 6. Gün. Ilk gün Tabiki altınıza yaptık. Sahurda Kalkıp kontrol ediyorum yapmış mı diye ama yapmamışsa uyndırmıyorum. Sabah onun kalkmasını beklersem yarı uykulu altına yapıyor o Yüzden o uyanmadan ben kaldırıp tuvalete oturtuyorum. O zaman sorun olmuyor.dün de2. Kazamız oldu. Diğer günler gayet iyiydi. Öğle uykusunda da hiç sorun yaşamadık maşallah.hayırlısı:)

Merhabalar. ..bizde din gece egitime başladık gündüzü halledeli cok olmustu ama hem hamileliğm hem calisiyo olmam nedenyle cesaret edemrmistm.dun gece cikardik bezi ilk kez. Iki kez kaldırdım birinde yapmadı birinde yapti.bugun sadece birkez kaldırmayı dusunuyorm bklum hayrlusi ins. Rahat atlatiriz

Kızlar selam. Çok güzel bir yazı okudum geçen gün.Sizlerle de paylaşayım.
....
Kızım 1.5 yaşında yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum, umarım çabuk hallederiz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Benim kızım 27 aylık ve lazımlığa oturmakta direniyordu. Şimdi onu başardık fakat bu seferde tuvaletini yapmıyor 'korktum' diyor lazımlığa oturunca. Yaşına göre derdini anlatma kabiliyeti gayet iyi. Anne 'çiş veya kaka yapcam' diyebiliyor. Bu süreci nasıl anlatabiliriz

Merhabalar. Bütün mesajları okudum. Allah razı olsun. Bilgiden çok yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı beni.
Bugün beşinci gün. Oğluma tuvalet eğitimine başladım. Eylül de 4 yaşına girecek. 9 aylık oğluma hamileyken birkere daha denemiştim olmadı. Kesinlikle oturmadı ne lazımlığa ne klozete. Bu zamana kadar ara ara oturttum. Ama hiç istekli değil. Çişini götürürsem yapıyor yoksa altına yapıyor. Kakasını hep altına yaptı. (Bugün 3 kere) Dün çok kızdım, ağladım bunaldım malum ufaklıkta var ilgi göstermem gereken. Ama dün mesajlarınızı okuyunca bana bir rahatlama geldi. Özellikle Veson'un çektiklerini okuyunca seninkide neki dedim kendi kendime. O yüzden diyorum insanın yalnız olmadığını bilmesi güzel. İyiki yazmışsınız yaşadıklarınızı. Bugün sakin olmama vesile oldunuz. Teşekkürler

Bugün uzun zamandır siteye girmediğimi farkettim.biz çok şükür eğitimimizi tamamladık Gündüzü Çoktan hallettiğimi yazmıştım.çok şükür gece Eğitimini de hallettik gibi yaklaşık 20 gündür öğle ve akşam uykusundan da kuru kalkıyoruz.gece Eğitimine başlayalı yaklaşık kırk gün oldu.gece eğitimimiz gündüzden çok daha kolay oldu.yaklaşık 3 haftada çözdük işi.arada kaçamak oluyordu tabi.ama bende artık yeterli sabrı göstermeyi öğrenmiştim çok şükür.yatak üzerinde koruyucu var.onun üzerine eczane yada medikallerde satılan hastalar için yatak koruyucuları var onlardan seriyorum her ihtimale karşı bir süre daha sererimöğle uykusu kısa en fazla 3 saat sorun yok gece sadece bir kez namaza kalkınca kaldırıp klozete oturtuyorum ve her gece yapıyor ve tekrar uykuya dalıyor sorun yok yani.1-2 bardak yatmadan önce sütümüzü içiyoruz.sütü kesmek istemedim.ilk Başlarda Tereddüt ettim ama artık sorun yok.kızım Sütünden de mahrum kalmadı :)tek sorun kızım gündüz oyunu bırakıp bir zahmet wc ye gitmeye üşeniyor.ama artık koyvermiyortutuyor tutuyor o kadar tutuyor ki artık anne sıkıştım diye kıvranarak geliyor Yanıma.ilk Başlarda anne yanıyor diyordu yaparken sistit olacak diye Endişe ettim ama bol bol su veriyorum o da geçti.

Teyakkuz cnm daha yolun başındasın inşallah kısa sürede işi çözersiniz.eğitim için bu yazı iyi değerlendir ve Sak'ın pes etme çünkü vakti gelmiş de geçecek.seneye çok büyümüş olacak uzmanlar 4 yaşa kadar halledin diyor.anladığım kadarıyla Mesajları baştan sona okumuşsun.işine yarayan metodları uygulamaktan çekinme.oğlunun tepkisine göre hareket et ama asla zorlama klozet istemyorsa lazımlık al tv seviyorsa tv önüne koy.tuvalete geçiş zor olur diye dert etme.çocuk zamanla alışıyor yeterki sen geçiş için doğru zamanı yakala.benim kız şimdi isterse büyük tuvalete de giriyor klozete de yapıyor dışarı gezmeye gidince de sorun yok tuvaleti reddetmiyorben Lazımlığı görmesin diye dolaba koydum artık geçen gün nasıl oldu ise Görmüş.anne ben küçük tuvalete yapacağım diye tutturdu.hayır kızım sen büyüdün artık klozete yapacaksın dedim.bana ne dese beğenirsin.ama ben küçüğüm sen büyüksün.dondum kaldım.çok fenalar çok.neyseki fazla üstelemedi.allah gerçekten işini rast getirsin.zor ve sabır isteyen bir iş.ama sakın şunu unutma hemen biten bir süreç değil ben yaklaşık 40 günde Gündüzü 20 günde de geceyi hallettim.ben pek uğramıyorum artık buraya ama senin gibi eğitim de olanlar vardır.bunalınca gir yaz cvp veren olur elbet dertleşirsin.bana iyi gelmişti.bu konuda yalnız olmadığını bilmek gerçekten iyi geliyor.

Sizin adınıza çok sevindim. Darısı başımıza. Bugün kazamız olmadı çok şükür. Tabi yine ben kendim götürüyorum 1.30- 2 saatte bir. Bide banyo yaptırırken suyla oynamak istedi sonra ben çıktım banyodan beni çağırdı. Banyoya yapmış kakasını. Böyle işte. Tuvalete yapmaya korkuyor kakasını. İnşaallah oda olur en kısa zamanda. Yok artık daha ara vermem. 3 hafta sonra kreşi başlıyor zaten o zamana kadar halletmem lazım. Dört yaşına kadar bitmesi lazım olduğunu bende okumuştum. Allah herkesin yardımcısı olsun bu zorlu süreçte.

Bız de basladık artık tuvalet egıtımıne 22 aylık oglumla. Bugun 4. gunumuz. ilk gun hep altına yaptı, 2. Gün su oynerken bı defa cısını yaptı lazımlıga dıgerlerı yıne altına. 3.gun 4 yasındakı kuzenı gelmişti beraber pepenın sarkısını soyledık konustuk tuvalete gıtmesı gerektıgını falan. Bu sayede 2 defa cısını yaptı oyun oynamadan,sabahtan berı de buyuk tuvaletını yapmamıstı popo uf olur hadı tuvalete yapalım demıstım sonra onu da yaptı lazımlıga. Bugun 4. Gun sabah 2 defa cısını yaptı yıne oyun oynamadan. Cısını yaptıktan sonra babasını aramıstık telefonda kakasını tuvalete yapsın buyuk suprız verıcem dıye bahsetmıstık. Bıraz sonra baktım bizimki kendi tuvalete gidiyo hemen otutturdum kakasını yapti (boyaları cok sevıyo )benden de boya kazandı :)

Iste böyle kuzeninin gelmesinin baya faydası oldu. En korktugum kakasını yapmamasıydı cok sukur onu hemen ogrendı insallahta böyle devam eder. Çis konusunda daha soylemıyor genelde atlına bırakıverıyor ozellıkle evın köşelerıne :) Ilk iki gun benım için cok zordu hemen pes etmeyi bile düşündüm. Baya sınırlıydım o 2 gun ama yavas yavas alısıyo insan. Bir de gelişme görünce daha ıyı hissedıyorum psikolojik acıdan :)

Gece egtımı için erken dıye düşünüyorum. Yatamadan once su sut vermesem bıle baya altına yapıyor o yuzden bi 3 yasına kadar böyle devam etmeyı düşünüyorum insallah.

Ödül olarak çişini yaptıgında arabalı stıcker verıyorum kakasını yaptıgında ilk boya verdım ve buyuk stıcker lar aldım onları verıyorum :) kucuge kucuk odul buyuge buyuk odul :))

benimkide 32 aylık ama hala bazen söylemiyor kakası geldiğinde bakalım nasıl olacak hala öğretemedik tam olarak

benimkide 32 aylık ama hala bazen söylemiyor kakası geldiğinde bakalım nasıl olacak hala öğretemedik tam olarak

Benimki de 34 aylık. Bugün sekizinci günümüz. Çişi ben götürünce yapıyor. Kendi söylemiyor. Dün bekledim kendi söylesin diye hem kakasını hem çişini yaptı altına. 4-5 saate kadar tutuyor ama söylemiyor. Kakasını hiç yapmadı daha tuvalete. Bakalım ileriki günlerde neler olacak.

Canlar hepinize kolau gelsin. ..benm minik misafirimz oglumuz dünyaya grldigi icin uzun suredir girip bakamadim....bizde gece hala biz götürüyorz uoksa hep altına yapıyo ama saati belli allahtan...gündüz ara ara geri donmeler yasadik malesef bi ara cildracktm hrp altina yapıyodu o da gecti sukurler olsun. ...

Yeni baslayan arkdaslar aklınzzda bulunsun dönem dönem sizde de geri dönüşler olabilir ya sabir deyin devam edin

Ay çok sevindim cnm ya Allah analı babalı büyürsün inşallah ben de 2.yi çok istiyorum ama olmuyor darısı başıma inşallah kız da tuvaleti kaptı inşallah bizde de nadir geri dönüşler oluyor günümüze çok şükür malum bizimki sizinkinden biraz büyük

Kızım 20 aylık.büyük bir umutla tuvalet eğitimine başladık bugün 7. Günümüzdü.ama hevesim kursagimda kaldı çünkü kızımdan çok umutluydum çabuk öğrenir diye ilk iki gün cok iyiydi sürekli tuvalette olsak ta epey lazimliga
tutturduk. hem çişini hemde kakasini ama 2. Günden sonra lazimliga oturmak istemiyor eeee diyor surekli lazimliga gidiyoruz ama ne çiş nede kaka yapıyor ama sürekli de eeeeeee dediği için tuvaletten beri gelmiyoruz.kabız olmuş bugün galiba kakasinida doğru düzgün yapamadı.lazımlik dışında evin heryerine yapıyor acaba daha küçük diye vazmi geçmeliyim yoksa bir sene sonrada olsa yine yasanacak bir süreç diyip devammı etmeliyim. Lütfen bana fikir verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…