Tuvalet Eğitimi kizimla wc günlüğümz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
canım bizimki de aynıydı ilk başta suyla oynıycaz diye kandırıp götürüyordum ondan sıkıldı gitmek istemedi şimdi taktik değiştirdim küçük kova ve viledası var ona su koydum hadi banyoyu temizleyelim diyorum şimdilik ile yarıyor bu arada ödül olarak da sticker veriyordum ondan da sıkıldı onu da bonibona dönüştürdük. Anlayacağın ya ödül değiştir ya da banyoya gitmesi için eğlenceli bir sebep yarat.

Slm kızlar benım oglanın 3 haftası hala oyle alıştırma kılodu gıydırdgımde rahatlıkla yapıyr bıraz oyle bırakıyorum kı rahatsız olsun ama kendısı gıdıp degıstryr malesef
Normal kılod gıydırdgım zamn da çişinı soyluyr bu nasıl bırsey anlamadım
Hemn bır anda olmasını beklemıyorum zaten de bu en az 6 ay sürebılır mış

Normal kilit giyince söylüyorsa sen de öyle yap cnm. 6 ay mı??? Desene daha çok çekeceğimiz var.
Cnm artık bizimki pek ödül falan istemiyor ben de Ödüle fazla güvensin de istemiyorum. Evet ilk Başlarda çok işime yaradı Ödüle kesinlikle Katılıyorum abartmamak şartıyla şimdi bizimki o evreyi AŞTI gibi. Tuvaletini söylüyor 2-3 günde bir kazamız oluyor sadece dün üstüste iki kez olunca biraz panikledim. Dün biraz fazla üstüne gitmiş olabilirim çok fazla sordum çişin var mı?diye her seferinde yok dedi hadi tuvalete gidelim deyince ret etti. Acaba hiç sormadan onun söylemesini mi beklesem nasıl hareket etsem daha doğru olur sizce kızlarrrr????

Evet oyle 6 ay surebılır
Cocuga sureklı tuvalete gıdelım mı çıişin gelıyormu gıbı sorularda sormamak lazım
Ben sadece çişin geldıgı zaman tuvalete yapabılırsın dıyorum o kadar
Sabırla olacak bırsey oldugu ıcın malesef gec öğrenecekler

Günaydınlar dostlar...nnasilsnz nasil gidiyo
Valla ne zaman iyi gidiyor 3 gündür kaza yok desem kızım altına kaçırıyor ama yine de söyleyeceğim çok şükür pazardan bu yana kazamız yok lazımlığı tamamen unuttuk. Ortadan kaldırdım direk klozete yapıyoruz. Hadi Hayırlısı diyelim

Bizim de aynı çiş var mı diye sorunca çok az kiloduna yapıyor sonra çiş var diyor kalanı tuvalete yapıyor sormadan götürürsem hepsi tuvalete. Ben de belirli aralıklarla götürüyorum genelde.

Hayirli geceler
Buzim iki gundur super gidiyr bakalim inşlh gecici degildir bugun iki kere de kakasini soyledi mutlulugumu sizlerle paylaşmk istedim

mrb arkadaşlar bende yaklaşık 1 senedir wc eğitimindeyim. havalar soğudu diye gece altını bağlama gafletine kapıldım geçen yaz bitince. bu yüzden uyanıkken değilde öğle uykusundan kalkınca hep yaş kalktık. öğle uykusunda bez bağlamıyordum. ve havalar ısınınca gece bağlamayı da bıraktım artık. 1 hafta gece her uyandırdığımda dolu dolu çişle uyanıyordu gece üst değiştirme derdi oluyordu hep. her kuru kalktığında bir elma boyamaya başladık. ve meyveli yoğurt ödülü oldu. böylece artık gece 12 den 5 e kadar uyandırmasam da kuru oluyor 5 ten sonra zaten sabah 7.30 gibi kendi uyanıyor ve kuru kalkıyor ben uyuyor oluyorum tabi:) uyanınca yatağımdan sesleniyorum kızım çişini yaptın mı git hadi banyoya diyorum tamam anne deyip gidip yapıyor kendisi ve kendisini topluyor çişinide klozete boşaltıp sifonu çekiyor:) bunu kendi kendine yapmaya başladı. sonrada hadi anne elma boyayalım diyor ve boyuyoruz yanınada bi gülücük konduruyoruz. biz büyük bir yükten kurtulduk. inşallah kurtulmuşuzdur:) tek korkum kardeşi olunca tekrar yapması

tek tavsiyem tuvalet eğitiminde kesinlikle gece bağlanmamalı ve kararlı olmalı.

Bugün eğitimde 43. Gün klozete iyice alıştık lazımlığı ortadan kaldırdık ödüle gerek duymuyoruz veeee 5 gündür kazamız yok çok şükür.kakamız hergün olurken 2 günde bire düştü neyseki Kayısı mevsimi geldi bu soru U da o şekilde çözmeyi düşünüyorum bakalım. Şimdi sıra gece Eğitimine geldi inşallah ona da 2 hafta sonra başlamayı düşünüyorum. Hadi Hayırlısı. Öğle ve gece uykusunda bağlıyorum hala sabahları o kalkmadan ben onu uyandırıyorum ve direk tuvalete oturtuyorum ve birkaç gündür kuru kalktığını farkettim yalnız öğle saatinde 2-3 saat uyuyoruz ilginç ama onda hep Islak Kalkıyor anlam veremedim inşallah beni zorlamadan geceyi de yavaş yavaş hallederiz umarım bizden havadisler böyle

Benim de 21 aylık bı oğlum var bende egitime başlamayı düşünüyorum. Ama kararsızdım acaba daha erken mi dıye ama sizin tecrübenizi okuduktan sonra bana da cesaret geldi :)

Aslında bayadır onu psikolojik olarak hazırlıyorum. Benımle birlikte tuvalete giriyo... lazımlık ve klozet için adaptör aldım (araba sesi çıkaran) 2 aydır banyoda duruyo her gırdıgımızde anlatıyorum. Ikısınede oturtmayı denedım ılk baslarda lazımlıgına oturuyordu adaptörün sesınden korkup klozete oturmuyordu. Simdi ise tam tersi lazımlıga oturmuyo adaptorun araba sesını cok sevıyo klozete oturuyo... Gunde bı kac kez oturuyoruz ciş yapması için istekli oturuyo ama cok nadır oluyo çişini yaptıgı...

Yaklaşık bır aydır kakasını yaptıgında söylemeye başladı... Bende sürekli anlatıyorum altını degiştirirken falan artık sende bizim gibi tuvalete yapıcaksın, bu bez seni rahatsız ediyor, havalar sıcak olunca poponu rahatsız edıcek bızde cıkartıcaz falan dıye... bakalım artık burda suan havalar serın ıyıce ısınınca bende başlamayı düşünüyorum bırde son bı paket bez aldık onlar bitsin baslıcam ınsallah :)

Siz ne düşünürsünüz sizce biz hazırmıyız egitime :) sizin tecrubelerınız baya bilgilendirdi beni...

valla ne güzel bir başlık olmuş. ayrıntılı fikirler var. bayıldım resmen.

benim de 22 aylık kızım var. bayramdan sonra bezini bıraktırmayı düşünüyorum. şimdi hem deli gibi araştırıyorum hem de psikolojik olarak kendimi hazırlıyorum. ben tuvalet eğitimi kartlarından aldım. daha küçük olduğundan resimlerle anlatması daha kolay olur oyunla öğretirim diye düşünüyorum. Bir de youtube'dan kukuli'nin çişini tut tut diye bir şarkısı var. onu izliyoruz şimdi. Ben kendim tuvalete girerken onu da yanımda götürüp konuşuyorum bak şimdi bunu yapıyorum diye. Ama açıkçası kızımın daha hazır olduğunu düşünmüyorum. hissedemiyorum yani. onu böyle hazırlamaya çalışıyorum ama eksik yaptığım birşeyler var sanki. Sizce daha başka nasıl hazırlarım???

Başka sorularım da var tabii:))

1) Klozet adaptörü kullanacağım. Çişini ya da kakasını yaptıktan sonra temizliğini nasıl halledeceğiz? Biraz temizlik takıntısı var. Üstünü tamamen çıkarıp popoyu yıkasam buna alışıp her yerde aynısını ister diye korkuyorum. başka türlüsü nasıl olacak? Siz bu işleri nasıl hallettiniz.

2) Dışarıda potette lazımlık almayı düşünüyorum. İşe yarar mı sizce? Yoksa normal tuvalete kucağımda tutsam nasıl olur? kafası karışır mı?

3)Ödül işinde abur cubur olmadan başka neler olabilir?

Canm hazır mi degil mi bilmiyirum onu bende cok anlamadm zaten ama bence senin hazr olman da cok oneonemli.benm de 30aylik kizim 29da basldik sinyal fln almadm bende hatta okumussundr iki uc gun berbatti ama sonra bi şekilde çözdü.cok sukur

Ödül isine gelince sevdgi izledgi cizgi film varsa onun cikartmalari olabilir. Bi arkadas top havuzu almaya soz vermsti tam cozunce onun icinde resimden top havuzu yapip yaptikca boyuyolardi...
biz baslarda bonibon verdik sonra ruju cok sevdgi icin ruj sürdük yaptıkça ama o da uzun surmedi alkis aferin diyorum cok mutlu oldgumu belli ediyorum o kadar cok da ödül sevdalisi olmadi kizm cok şükür.
Insallh kolay bi surec olur senin icin de bebisin icin de

canım bence dene gece gündüz bezi bırak.ilk bir kaç gün çok zor geçiyor ama sonrası geliyor bizim 1 ay oldu hala kazalarımız var.küçük olduğu için daha uzun sürecek sanırım ama olsun. Ilk çişini yapsın gerisi gelir.başlamaya karar verdiğin gün uyanır uyanmaz bezi çıkar.lazımlık ya da klozet hangisini istersen oturt su sesi yap bir kaba koy çocuğun eline ver bebeğini yıkasın falan suyla oynarken daha çabuk çişini yapar. Ve yapınca da abartılı Sevin alkışla ödül ver. Saat başı götür. Zamanla alışır inşallah. Kaka için de tetikte ol ıkınmaya başlayınca götür hemen. Asla zorlama tuvaleti eğlenceli hale getir ki orda durmak istesin.

1) klozette otururken öne eğilsin çok rahat temizlersin unibaby Yenidoğan kullanıyorum ya da tuvalet kağıdını hafif ıslatıyorum.
2) potette iyi fikir ben onun çanta şeklinde olanını aldım potty o da güzel.
3) sticker la başladık bıktı. Jelibonla devam ettik bıktı bonibon denedik bıktı. Aferin alkışla devam ediyoruz bir süre sonra çiş biter bitmez gidiyor zaten ödül falan istemiyor. Tatlı seviyorsa kuru üzüm kayısı hurma falan verebilirsin.

Merhaba hanimlar benimde oglum 28 Aylik dun basladik vc egitimine su Ana kadar vasat durumdayiz dun 1 kere cis 1 kaka yapti lazimliga Geri kalan 7-8 kere altina bugunde sabahtan beri 4 kere altina yapti lazimliga oturuyo Ama hep oyun pesinde napicam tavsilereniz nedir

Cnm ilk gun ivin gayet normalsabret canini sıkma ona da kizip tuvaletten soğutma .giderek azalacak kazalarda kolay gelsin

Hanımlar fikirlerinize çok ihtiyacım var,iki haftadır gece gündüz bezi bıraktı kızım,başlardan kolay söyledi çişini ve sürekli ayakta yaptı,yeni yeni söylemeye başladı diye çok önemsemedim ama hala ayakta yapıyor,oturmaya bi türlü ikna edemiyorum,sürekli ağlıyor,ayrıca kaka problemimiz hala devam ediyor,geçen hafta 4 defa kakasını tuvalete yapmasına rağmen bu hafta hrp altına yapıyor,hemde otururken,kaka yapmaya başladığı an tuvalete götürmeye çalışıyorum ama girmek istemiyor,lazımlığa da oturmuyor,klozet adaptörü de aldım oturmuyor,ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,psikolojim yerle bir.(sinirlerime hakim olamıyorum artık ve pzts günü pedagoga gitmeye karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…