Kızımla ilgili bi durum lütfen bakarmısınız(otizm)

Anneye cevap veriyorsa otizm değildir diye bir şey söyleyemem. Çok türleri var. Çok katmanlı ve karışık bir konu tek belirti üstüne iyi ya da kötü yorum yapamam

Süpürgeden çoğu çocuk korkuyor kontrolsüz yüksek ses

Çalışmazken oynayın oyuncak süpürge alın

Benim oğlumjn oyuncak süpürgesi vardı kendi beğenip aldırdı

Bir de sesten rahatsız olma çoğu çocukta var ev sessiz ise başka çıcık vs yoksa sürekli tv müzik vs açık değilse o ortama alışıyorlar ani ses tedirgin ediyor

Oğlum 10 yaşında tablette oyun oynarken bile sesi kapalı desem küçükken de sesli oyuncakların sesini hiç açmazdık hatta pilini çıkarırdık susmayanların

Ateşi çıkmadı ama bir buçuk aydır sürekli sabah öksürük ses kısıklıgı ve hapsırıgı oluyor sonra geçiyor
Benim oglum adeno virusu kapmisti bir yerden ve alt ast degerleri neredeyse nakil gerektirecek kadar yukselmisti. O sebeple sordum, belki atesi yukselmeden viral bir sey geciriyordur. Bazi viral enfeksiyonlar cocuklarda alt ast yukseltiyor

Benim oglum adeno virusu kapmisti bir yerden ve alt ast degerleri neredeyse nakil gerektirecek kadar yukselmisti. O sebeple sordum, belki atesi yukselmeden viral bir sey geciriyordur. Bazi viral enfeksiyonlar cocuklarda alt ast yukseltiyor
Çok gecmıs olsun şimdi iyi mi oğlunuz
Evet doktor da dedi belki de biz fark etmedik
Diye
Ama en çok ck korkutuyor beni

Otizm bir anda ortaya çıkan nezle grip gibi bir şey değil. Genelde doğduğu andan itibaren çevre/aile tarafından anlaşılabiliyor lakin çoğu aile kondurmak istemiyor/anlayamıyor. Temel belirtiler göz kontağı kurmama/anlamlı bakmama, iletişimde yetersizlik. Ama bir bebek için sürekli sallanma, kelimeleri tekrar etme gibi belirtileri biz tanıda kullanmıyoruz (en azından ben bir özel eğitim öğretmeni olarak 2 yaş altında bunlara takılmıyorum zira 2 yaş altı çocuklar kelime/hece tekrarı, sallanma gibi şeyleri genel olarak yapıyorlar. Sırf bunları yapıyor diye otizmli olabilir denilemez). Temel alacağınız şu olsun ilgisiz mi, göz kontağı kurmuyor mu, adına tepki vermiyor mu? Ayrıca lütfen burada yazanlardan çocuğunuza tanı koymayın. Bir doktora danışmanız en iyi. Şahsen ben böyle bir çocukla karşılaşsam şüphelenmem, zira otizm doğuştan itibaren varolan bir durum.

Çocuk doktoru değilim ama %99 takıntı olduğunu düşünüyorum.
Bu zamana kadar normalse 1 haftadır varsa sadece takıntı yapmıştır. İsmini söylediğinizde bakıyorsa eğer sorun yok.

Evet aslında ev baya sessizdir, dediğiniz gibi televizyon pek açılmaz telefon, video izlenmez
Sürekli gidip gelen çocuk da yok, ben de öyle düşündüm yani ama çevremde kimi görsem süpürge sesiyle uyutuyoruz çocuğu, fön sesiyle uyutuyoruz diyorlar. Anormal birşey mi acaba diye tedirgin oldum
Nasıl birşey aldığınız süpürge fotoğrafı var mı :)

Çocuk doktoru değilim ama %99 takıntı olduğunu düşünüyorum.
Bu zamana kadar normalse 1 haftadır varsa sadece takıntı yapmıştır. İsmini söylediğinizde bakıyorsa eğer sorun yok.
bakiyor tabi.
annem niye ayni seyi tekrarliyosun diyorum gülüyor duraksiyor bakiyor tekrar yapiyor:) 15_20 dakka sonra birakiyor.
ama mesela su saat oldu bugün hiç tekrar yapmadi

Canım benim oğlumda o yaşlarda öyleydi halada çok takıntılı bı çocuktur bence karakteriyle alakalı yinede götür ama çocuğun gayet sağlıklı bence maşallah

Peki bu 2 yaşında tepki vermeyen adı seslenilince bakmayan çocuk 4 yaşına geldiğinde de yine bakmaz mi? Özel eğitim vs almayan evde duran çocuk? Umarım anlatabilmisimdir

Ne güzel yazmissiniz ben de kızımdan şüphelenmistim sadece konuşmadığı için.
Arkadaşlarıyla ve kendinden birkaç yaş büyüklerle oynamayi çok sever. Ama biri ona vurursa ağlıyor ve bana şikayete gelince noldu diye sorduğumda bana Ali vurdu demiyor geveliyor. 4 yaşına girecek Şubat'ta. Önceden sadece ağlardı yanıma gelip. Bu davranışları yüzünden çok korktum. Bir de sohbet eder gibi konusamiyoruz . Hala şüphelerim var.. 3.5 yaşında bizle birebir iletişim kurmaya başladı öncesinde az biraz kelimelerle anlatırdı. Gösterir isterdi şimdi güzel cümle kurar ama çok kısa. Anne parka gidelim mi? Şeker istiyorum. Oyun oynayalım mı. Gibi.

Şimdi nerede bilemedim

Konuşan süpürge diye geçiyordu sarı mavi

Tabii bizimki konuşmadı yıllarca kapalı idi

Piyasada şimdi daha çok çeşit vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…