Kızımla ilgili bi durum lütfen bakarmısınız(otizm)

Şimdi nerede bilemedim

Konuşan süpürge diye geçiyordu sarı mavi

Tabii bizimki konuşmadı yıllarca kapalı idi

Piyasada şimdi daha çok çeşit vardır

images-17.jpeg

Buldum sizin hangisini dediğinizi, playskool galiba. :)
Bunlar çıkmış şimdi. Ay benim kız bunlardan da korkar sanki ama alışveriş merkezine götürüp kendisine seçtirmek lazım galiba deneyeceğim teşekkür ederim :)

Ateşi çıkmadı ama bir buçuk aydır sürekli sabah öksürük ses kısıklıgı ve hapsırıgı oluyor sonra geçiyor
Evlerimizdeki petekler yüzünden evin havası kuruyor. Bir de bebek için evi normalden sıcak tutuyorsanız sıcak ve kuru hava boğaz ve burunda kuruluk, öksürüğe ve hapşırığa neden oluyor.
Petek sulukları evin havasını nemlendirmediği için işe yaramıyor.
En kolay yolu ocakta sürekli su kaynatmak ve evi sık sık havalandırmak.
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Evlerimizdeki petekler yüzünden evin havası kuruyor. Bir de bebek için evi normalden sıcak tutuyorsanız sıcak ve kuru hava boğaz ve burunda kuruluk, öksürüğe ve hapşırığa neden oluyor.
Petek sulukları evin havasını nemlendirmediği için işe yaramıyor.
En kolay yolu ocakta sürekli su kaynatmak ve evi sık sık havalandırmak.
Geçmiş olsun.
Teşekkürler
Petek üzerine su koyuyorum bir de ıslak havlu ama bugün makina aldım buhar mak
Dr 24 altına inmeyin diyor ama 24 sıcak
Ben 22 de tutuyorum

Teşekkürler
Petek üzerine su koyuyorum bir de ıslak havlu ama bugün makina aldım buhar mak
Dr 24 altına inmeyin diyor ama 24 sıcak
Ben 22 de tutuyorum
Maalesef buhar makinesi de ev büyükse işe yaramıyor.
İnşallah fayda görürsünüz.

Eki Görüntüle 2567438

Buldum sizin hangisini dediğinizi, playskool galiba. :)
Bunlar çıkmış şimdi. Ay benim kız bunlardan da korkar sanki ama alışveriş merkezine götürüp kendisine seçtirmek lazım galiba deneyeceğim teşekkür ederim :)
Ya hu onun gibidusunmeye calissaniza gurultu cikarip etraftaki her seyi icine ceken bi canavar onun icin o makine.kardesimde kacardi.bunda garip bi sey yok.

Ya hu onun gibidusunmeye calissaniza gurultu cikarip etraftaki her seyi icine ceken bi canavar onun icin o makine.kardesimde kacardi.bunda garip bi sey yok.

İyi de 16 aylık bebek sesten korkar onu anlarım ama Süpürgenin içine birşeyler çektiğini nasıl farkedebilir, ne amaçla çalıştırdığımızı biliyor mu sanki :)
Saç kurutma makinası minicik, içine de birşey çekmiyor ama ondan da korkuyor üstelik sesini duymazken de korkuyordu.

İyi de 16 aylık bebek sesten korkar onu anlarım ama Süpürgenin içine birşeyler çektiğini nasıl farkedebilir, ne amaçla çalıştırdığımızı biliyor mu sanki :)
Saç kurutma makinası minicik, içine de birşey çekmiyor ama ondan da korkuyor üstelik sesini duymazken de korkuyordu.
Sesini duydu daha once ama biliyor.bir seyden korktugunda calissa da calismasa da korkar.korktugu sey gurultu.

Ast alt ck yüksek çıkıyor karaciğer ya da kas hastalıkları için tetkikler yapılıyor
Çok teşekkür ediyorum
Konuyu dagitmak istemem özur dilerim konu sahibi
Ama merak ettim
Dilinin altinda yara vardi galiba bebeginiz degil mi ?
Bununla mi ilgili bu testler ?

Sesini duydu daha once ama biliyor.bir seyden korktugunda calissa da calismasa da korkar.korktugu sey gurultu.

Çok zorlaştırıyor hayatımızı ama bu durum. O uyurken çamaşır makinası bile çalıştıramıyorum. Durdurmak bekletmek zorunda kalıyorum. Bazen saç kurutamıyorum izin vermiyor. Ev zaten almış başını gidiyor, süpürmek için babaannesine götürüyoruz artık mecburen. Üst komşu bile ev süpürürken vuuu diyor yahu. Vallahi yoruldum ne zamana düzelir acaba bu durum :KK43:

18 aylıkken ilk kelimelerini üretmesi ne yazık ki geç bir zaman. yine de kuruntu yapmayın her çocuk farklıdır. kıyas yapmayın ne kendi içinizden ne dışınızdan.

ay konudan cikamiuorum:)

cocukta hastalik ararsankz bulursunuz, hic bir supheniz yokken bir davranisi sizi rahatsiz edecek kadar yogun olur, bir arastirayim yahu bunu neden yapiyor dersiniz, karsisina otizm cikar anlarim...

Ne güzel yazmissiniz 💞 ben de kızımdan şüphelenmistim sadece konuşmadığı için.
Arkadaşlarıyla ve kendinden birkaç yaş büyüklerle oynamayi çok sever. Ama biri ona vurursa ağlıyor ve bana şikayete gelince noldu diye sorduğumda bana Ali vurdu demiyor geveliyor. 4 yaşına girecek Şubat'ta. Önceden sadece ağlardı yanıma gelip. Bu davranışları yüzünden çok korktum. Bir de sohbet eder gibi konusamiyoruz . Hala şüphelerim var.. 3.5 yaşında bizle birebir iletişim kurmaya başladı öncesinde az biraz kelimelerle anlatırdı. Gösterir isterdi şimdi güzel cümle kurar ama çok kısa. Anne parka gidelim mi? Şeker istiyorum. Oyun oynayalım mı. Gibi.
oytun erbas in otizm den ogrendiklerimiz videsunu mutlaka izleyin derim. cok aciklayici, akilda kalici, birebir otistik bir bireyin agzindan dinlemek, olayin bilimsel kismina inmek, ve herseye ragmen basariya ulasabilmis bir birey olabilmek...

ayrica yapilan bilimsel arastirmalara gore kiz cocuklari otistik olmuyor. yani istisnalar tabiki vardir ama bu risk en cok erkek cocuklari etkiliyor.

o bideyu izledigimde, tum erkeklerin dogustan otistik oldugunu fark ettim:) sadece bazilari saha agir vaka olup destek almadan hayatina devam edemiyor, bazilari egitimle bir yere gelebiliyor, bazilari ise farkinda bile olmadan yillarca hayat surebiliyor...

zaten yine arastirirken gordum ki otistik cocuklarda egitim sekli soruna odakli oluyor. atiyorum konusamiyorsa konusma terapileri, dili destekleyici egitimler, takintili davranislari varsa bunlari gidermeye yonelik, tekrar eden hareketleri unutturmaya calismak filan. anlama algilama sorunu ceken ve iletisime kapali olanlarin sorunu en zorlarindan. bu yuzden cocugunuz iletisim kuruyorsa tanidan korkmayin, otizm tanisi konsa dahi kolay siyrilabilecegi uyum saglayabolecehi bir seviyededir.

iletisimden kasit ne peki? inanin hersey! goz temasi kurmasi, siz birseyle ilgilenirken sizin ugrastiginiz seyi merak edip incelemesi, dahil olmaya calismasi, yaptiginiz seyleri taklit etmesi, ona ucagi gosterdiginizde, bir sonraki ucak gorusunde size bunu gostermeye calismasi, ilginizi cekmek icin maymunluk yapmasi, size küsmesi, komik bir olaya sahit olup guldugunuzde olayi anlamasa bile sizinle gulmesi, telefon karisirrirken telefonu elinizden almaya calismasi vs vs vs bunlarin hepsi birer iletisim cesidi.

bir de tabiki sizi anlamasi kismi var. basit komutlari bunu odana gotur oyuncak ayin nerde hadi ellerini yika vs seklindeki komutlari anlayabiliyor mu ona dikkat etmek gerekiyor. yapmasi degil anlamasi onemli. oglum mesela suan ne soylersem soyleyeyim
olmaz diyo, sendromu kurusun:) ama biliyorum ki anliyor, konustuklarimi algilayabiliyor. getir sedim
getirmedi eyvah demeden once bu analizleri yapiyorum ben. icim rahat artik.

bu arada, cok bilmis gorunmek istemem, tekrar soyluyorum uzman degilim sadece olayi didikleyen bir anneyim.

supurgeden korkma olayini arastirirsaniz gorursunuz ki otistik cocuklardaki korkudan cok eahatsiz olma hissidir. otizmliler seslere, kokulara, dokulara bizlerden cok daha hassas olabilirler. siz sivali bir duvari ellediginizde elinizin altinda putur putur hissedersiniz ama onlar bunu civi batiyormuscasina hissedebilir.
herhangi bir elektrikli alet calisirken siz sadece gurultu duyuyorken onlar o gurultunun icindeki tum mekanik sesleri algiliyor olabilirler. nasil tirnaginiz bir yere surttugunde girc sesi icinizi giciklarsa, masum bir supurge sesi onlarda bu hissi yaratiyor olabilir. o yuzden seslerden korkmasindan cok verdigi tepkilere dikkat edin, rahatsiz mi oluyor, kulagini mi kapatiyor, sakinlestiremiyor musunuz, yoksa sadece gurultulu ve yabanci oldugu bir cihazdan korkuyor ve yakinliginiza mi ihtiyac duyuyor gibi...

İnşallah inşallah ben kuruntu yapiyorumdur.Yarın doktora götüreceğiz ama buraya yazıp fikir almak istedim.
Kızım 27 aylık.
Yaşıtlarından hep ilerde oldu fiziksel olarak.
Gelişimi çok iyi.
18 aylıkken konuşmaya başladı tek kelimeleri.
şuan ikili cümlelere yeni yeni geçti
herşeyi anliyor.
normal bir bebekten asla farklı yok.
uzun uzun yazmicam.
sosyal,tepki verir ismi söylenince bakar.
neşeli,şaka yapar oyun oynar.
ama ama yaklaşık bir haftadir hiç ama hiç yapmadığı birşeyleri yapmaya başladı.
Kelimelere takılmak.
Mesela tiktak diyor ve onu abartisiz yarim saat tekrarliyor.
arkadaslar kesinlikle bu bir haftadir var.
öncesinde asla yoktu.
kendi etrafinda sarki soyleyerek dönmeye basladi.
dogdugundan beri seslere asiri duyarli.
daha yeni yeni kurutma makinasina alisti ama.hala supurgeden korkar.
yaninda asla acamiyorum.
kafam cok karisik.
sonrada belirti gosterebilir diyor.
cok korkuyorum.
bazi kelimelere ve oyuncaklara bianda takilmasi hic yapmazken bianda etrafinda donmeye baslamasi normalmi?
2_5 yas cocuklarinda takintida olabilir diyor
lutfen destekleriniz onemli
karisik yazmis olabilir soru sorabilirsiniz her yoruma cevap verecegim
doktora götürün yine ama göz temasında bulunan çocuk otizmli olmaz ya bilinen bir gerçek

Çok zorlaştırıyor hayatımızı ama bu durum. O uyurken çamaşır makinası bile çalıştıramıyorum. Durdurmak bekletmek zorunda kalıyorum. Bazen saç kurutamıyorum izin vermiyor. Ev zaten almış başını gidiyor, süpürmek için babaannesine götürüyoruz artık mecburen. Üst komşu bile ev süpürürken vuuu diyor yahu. Vallahi yoruldum ne zamana düzelir acaba bu durum :KK43:
Alisir zamanla yavas yavas.once uzak bi odayi kisacik sureli supurun.sonra biraz daha uzun sureli supurun.sonra biraz daha yakin bir odayi supurun.her gun bir oda supurmek gibi.sonra supurgeyi uzaktan gorebilecegi binyere koyun.yavas yavas duyarsizlastirin supurgeye. Alissin supurgenin evin bi parcasi olmasina.

Alisir zamanla yavas yavas.once uzak bi odayi kisacik sureli supurun.sonra biraz daha uzun sureli supurun.sonra biraz daha yakin bir odayi supurun.her gun bir oda supurmek gibi.sonra supurgeyi uzaktan gorebilecegi binyere koyun.yavas yavas duyarsizlastirin supurgeye. Alissin supurgenin evin bi parcasi olmasina.

Evet alıştırmak istiyorum ama bunu yaparken korkmasını ağlamasını istemem. Çünkü gerçekten baya korkuyor. Gelip sarılıyor, kucağımdayken başka biri süpürürse izliyor o zaman rahatsız olmuyor pek. Ama ikimiz evde yalnızsak asla açamıyorum, açmayı bırakın Süpürgenin durduğu odaya gidip uzaktan bakıyor korka korka :)

Evet alıştırmak istiyorum ama bunu yaparken korkmasını ağlamasını istemem. Çünkü gerçekten baya korkuyor. Gelip sarılıyor, kucağımdayken başka biri süpürürse izliyor o zaman rahatsız olmuyor pek. Ama ikimiz evde yalnızsak asla açamıyorum, açmayı bırakın Süpürgenin durduğu odaya gidip uzaktan bakıyor korka korka :)
Ayyy yerim ya 🥰 zamanla surekli gore gore alisacaktir.

Gelişim yaşanırken konuşmada bazen böyle dönemlerin olduğunu okumuştum. Korkulacak bir şey değil aslında. Yani çok güzel konuşurken birden tekrarlar teklemeler vs. yaşaması normal gelişim çağı bakımından. Gelişim dönemlerini araştırırsanız daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

X