Kızımla ilgili bi durum lütfen bakarmısınız(otizm)

işte 1 haftadir kelimelere takiliyor bazilarina.
tekrar ediyor tek belirti o.
mesela pembe emzik.disinda emzik takmiyor.
suyu ictik diyelim bardagi salonda tutamam anne mutfaga gotur gibi takintilari var
Ama bunlar çoğu çocukta oluyor zaten
Belli bir dönem bir nesneye bir eşyaya takılıp sadece onunla oynamak istemesi normal

En önemlisi ismine tepki veriyor mu
Göz teması kuruyor mu
Dönen nesneleri saatlerce oturup izleyebiliyor mu bu gibi sorular

sanirim kuruntu yaptim:)) bugün gayet normaldi.
son sordugunuz sorulara ise donen nesneleri hic izlemez.
ismine tepki verir cevap verir.goz temasi tabiki kuruyor:)

cok yardimci oldunuz cidden sagolun

Bunların hepsi var anlar bize anlatır ama kısıtlı kelimelerle. Maynunluk yapar dikkat cekmek ister. Ama işte şu akıcı sohbet edasında konuşmaması beni düşündürüyor

hepsini okudum cok cok tesekkur ederim vakit ayirip yazmisiniz.cok dogru.sanirim ben kuruntu yapiyorum.
seslere karsi korkup kucagimkza atliyor anne kapat diyor o yok diyor acma diyor.
ama kurutma makinasina artik alisti.
rahatca kurutuyorum.
sadece elektrik supurgesi kaldi

Cocuk konusuyor, ismine bakiyor yani gerisi tamamen teferruat.
Sesten korkar, biseyi 50 kere tekrar eder, etrafinda doner, parmak ucunda balerin gibi yurur.
Tensel temas, goz temasi kuruyor ve konusuyorsa otizmli olma ihtimali sifir zaten.

Bana tuhaf gelmedi bebeginizin hareketleri.
Otizmle calismis biriyim ve ayni yasta yigenim var. Davranislar ayni.
Kuruntu yapmayin üzmeyin kendinizi :)

Ben hâlâ bu yaşta bi kelimeye takılıyorum söylemiyorum ama düşünüyorum yani. O da yeni bir şey öğrenmiş ve düşündüğünü söylüyor annesi. Göz teması kuruyor ve ismine bakıyorsa yoktur muhtemelen. Ama bi uzmana götürün içiniz rahat olsun.

Canım kesınlıkle otızm degl. 2yas sendromu. Test yaptır bak gorursun yok cıkacak. Ogretmenken 4tane otızmlı ogrencı vardı okulumuzda. Inan senın kızında onlar yok anlattıkların kadarıyla. Kendıne vesvese verme

Anlattıklarınıza göre otizm değil. Otizmliler insanlarla ilişki kurmazlar, eşya ve çevresi ile ilişki kurarlar.
Ama başka bir sorunu olabilir, dr. Gitmek en doğrusu.. çözersiniz merak etmeyin, daha ne sorunlar var sizinki çözülmez bişiy değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…