Kızımla ilgili bi durum lütfen bakarmısınız(otizm)

işte 1 haftadir kelimelere takiliyor bazilarina.
tekrar ediyor tek belirti o.
mesela pembe emzik.disinda emzik takmiyor.
suyu ictik diyelim bardagi salonda tutamam anne mutfaga gotur gibi takintilari var
takıntı olayına takılmayın benimki de o şekilde takıntılı 29 aylık mesala eli ufacık kitlensin illa yıkatacak,cevap verene kadar anne anne der.bi anda etrafında dönmeye başlar.bence bu yasın özellikleri bunlar

İnsallah çok teşekkür ederim

Bende vaktiyle kizima bu hastaligi koymustum kendimce inanin solediklerinizden daha da fazlasini yapiyodu belirti olarak agla agla kendimi cok yipratmistim taki doktora gidene kadar elh. Cocugunuzun yaptigi hersey normal yasina gore inanin otizmli cocuk cok cok daha farkli oluyor. Doktor kizimi ozel olarak muayene ettikten sora bizi odaya aldi ve uzun uzun konustuk. Ve kizimin yalnizliktan bole oldugunu krese gitmesi gerektini hic deilse sadece oyun saatlerinde bi krese gondermemiz gerektini soledi. Gercektende meger biz cocuga yetemiyormusuz o akranlariyla olmak ona cok iyi geldi. Gayet saglikli suan elh. Okul basarisi sinif ici uyumu cok iyi. Rahat olun ve doktora muhakkak gidin bu size iyi gelecek ins.

Lutfen doktor disinda soyleyenlere itibar edip canınızı sıkmayın. Ben özel eğitimciyim buna ragmen söyledikleriniz den otizm şüphesi çıkaramadım.

27 aylik oglum var, kizinizin yaptiklarini o da yapiyor, otizm e cok takilmis bir zamanlar gunlerini zehir etmis bir anne olarak sahsi dusuncem bu ihtimalden siyrilmaniz.

ben hic bu konu yuzunden uzmana goturmedim basta ya var derse diye cesaretimi toplayamadigimdan/korktum yani, sonra da gereksiz oldugunu dusunup xocugu hirpalamak istedigimden.

fakat cok fazla okudum okudum, bir donem otistik cocuklar uzerine calismis bir psikolog arkadasim bir tane de cocuk psikologu olan kuzenimi darladim.

ikisinden de duydugum ortak cumle suydu, "belirtilere takilma, otizm belirtilerine sahip olmayan cocuk yoktur en az 1-2 tane tum cocuklar yapabilir. bizim icin onemli olan iletisim, eger cocugunla iletisim kurabiliyorsan asla korkma. otistik bir cocugu anlamamak imkansizdir, herseyden once uyaranlara tepkisizdir, size ve yasasiginiz hayata ilgisizdir. "

cevremde en az 10 tane oglumla ayni haftalarda dogmus arkadas cocuklar var, dogduklari gunden beri hepsini takip ediyorum, her biri bazen baska bir belirtisini yapabiliyor. ama hepsi iletisim kurulabilen uyaranlara kayitsiz kalmayan cocuklar. bu 10 cocugun 10 u da otistik olamaz herhalde degil mi?

farkli bir sebepten norolojiye gorunmemiz gerekmisti, doktor muayene ettikten sonra cok huzurlu bir bebegin var demis, bende israrla kaygi diydugum seylerden soz etmistim,ya fark etmezsem gec kalirsam diye.. norologun dedigi cumle aynen su, "cocuk bu herseyi yapabilir, ama emin olun bir sorun varsa acaba diye dusunmezsiniz sizi bangir bangir rahatsiz eder, o yuzden kaygilanmayin, akisina birakin"

bana cocugunuz oyun yapiyor gibi geldi. yani ben arastirirken belirtileri degil, hastaligin kendisinj ve tepkilerknin neden oyle oldugunu anlamaya calismistim. ornegin tekrarlayan davranislar kisinin fark etmeden yaptigi davranislar oldugunu gordum. takintili dediginiz davranis benim oglumda da var, yerde buldugu biseyi mutlaka cope atar, legolarla oynadik hadi kaldiralim dedigimde onu yerine koyar, mamasini hep yataginda icmek ister, baska yatakta baska yerde asla uyumaz. bunlar olagan seyler.

bahsi gecen takintilar normal hayati olumsuz derecede etkileyebilen takintilar. cizgilere basmadan yurumeye calismak, atiyorum boya yapacak resim yapacak hep ayni boya kalemlerini kullanmakta diretmek, hep ve sadece ayni oyuncaklarla anlamsiz sekilde oynamak (atiyorum oyun hamurunu oklavayla acmak yerine o oklavayi havada aallamak kemirmek)

ayrica bahsi gecen seyi yaparken size tepki vermeye devam etmesi, kikirdemesi bile cocugun yeni kesfettigi seyden oyun cikartmis oldugunun gostergesi

ben uzman degilim,sadece bir anneyim cok uzun ve yorumsal bir bilgi paylastim okuduysaniz hakkinizi helal edin, boylesi onemli bir konuda kimseyi yanlis yonlendirmek istemem, ama iciniz sonuna kadar eahat olsun demeden gecemedim ve aciklama ihtiyaci duydum.

daha cok sey yazardim, ama gevezeligin anlami yok, otizm de hangi belirtileri yapiyor diye degil de hangi belirtileri neden yapiyor diye mantigini kavramaya calisirsani kizinizin normal oldugunu zaten kendiniz gorursunuz.

her insan arada bacaklarini sallayabilir, ama huzursuz bacak sendromu olan insanlar gece uykularinda bile sallarlar, bundan yorulsalar bile alikoyamazlar, artik yakinlari bu davranistan rahatsiz olmaya baslamistir, bunun gibi dusunun. ben bacagimi salliyorum gidip muayene olayim huzursuz bacak problemi mi var acaba degilde, bacagimi sallamak artik beni ve cevremdekileri rahatsiz ediyo dikkat cekiyo bunu gidip tedavi ettireyim seklinde, belirtiden dogan rahatsizlik hissi onemli acikcasi

Göz teması varsa korkmayın. Tabi yine doktora götürün ama iyi bir doktor olsun erken teşhis hayat kurtarır.

Çok normal geldi bana. Bir dönem dönmeyi, bir dönem koltukta baş aşağı durmayı seviyor çocuklar.

Bazı kelimeleri tekrar etmesi de yaş aralığına göre çok normal.Yazdıklarınızdan sosyal bir çocuk olduğu belli. Benim Oğluşun da takıntıları Vardı. Eşim taraf çok takıntılı olduğu için bana çok normal geldi. Hatta kaynım 24 aylıkken sürekli elini yıkarmış. Türkiye dereceli bir üniversite mezunu. Harika bir işi var. Sınavlara asla oturup çalışmaz.

Arkadaş çevremde de çok takıntılı çocuk gördüm.

İçinizin rahat olması için tabi dr a götürün.

Tepki veren, goz takibi yapan en onemlisi konusan cocuk otizmli nasil olsun?
En buyuk belirti konusamama zaten.
Eger mucize doktordan etkileniyorsaniz, ordaki doktor savant sendromlu yani bi cesit dahi cok cok nadir gorulen bisey.
Atipik otizmliler bile ki en hafif seyirlerinden - konusamiyorlar malesef.
Ayrica kiz cocuklarinda otizm agir ilerler bildigim kadariyla, yani sosyal becerilerini cok dusurur.
Doktorun size diyecegi - cocuk bu gayet saglikli-
Ayrica o sayiklamalari kelimeyi hafizasina kazima amacli olan bisey.
Benim kizimda parmak uclarinda yururdu mesela, ki bu da otizm belirtisi deniyor, gayet saglikli halbuki.

Bence bu otizm dizisi insanları daha da tedirgin etti. Şahsen ben o diziyi görünce oğlumu sorgulamaya başladım... Göz teması kuruyorsa otizm yoktur diyebiliyoruz anladığım kadarıyla. Rabbim hastalarımıza şifalar versin... Amin.

Küçükken ben de etrafımda dönerdim. Hatta düşüp de kaşımı patlattım :))) bence çocuklarda otizm arıyoruz, aslında hiçbir sorunları yok. Mesela ben sevdiğim bir şarkıyı 10 kere dinlerim. Oğlum da aynı şekilde. Bu tür şeylerde her zaman anormallik aramamak lazım...

Anlattıklarınıza bakarak bana 2 yaş sendromu gibi geldi, bence birşey çıkmayacak rahat olun.
Ben kızımda otizm olmadığına eminim, en azından şu an için 16 aylık olmasına rağmen çok güzel iletişim kuruyoruz. Konuşuyor artık baya, ne istediğini anlatabiliyor. Seslendiğimde dönüp bakıyor sıkıntı olduğunu düşünmüyorum hiç.
Ama bu elektronik cihazlardan korkma olayı aklıma takılıyor.
Kızımın olduğu odada asla elektrik süpürgesi, saç kurutma makinasi çalıştıramıyoruz çok korkuyor. Eşim evi süpürüyorsa mesela koşarak kucağıma atlıyor sıkı sıkı sarılıyor bana. VUU VUU diye korkusunu ifade ediyor süpürgeyi vs göstererek.
Süpürgeyi çalışmazken gördüğünde bile vuu vuu diye bana gösteriyor.
Bir de kucağıma alıp döndürmek istediğimde aşırı korkuyor. Sıkı sıkı sarılıyor bana çok tedirgin oluyor.
Bunlar nedendir ki acaba, sizin kızınız da Süpürgeden korkuyormuş ya o yüzden sormak istedim. Doktor birşey derse bize de yazın olur mu?

Normal..
Bir çok çocuk bir dönem bunları yapıyor.
Etrafında dönmek sürekli aynı oyuncakları ile oynamak istemek otizm belirtisi değil.
2 yaş sendromuna giriyorsunuz. Allah yardım etsin şimdiden

Ya bebek bu buyuyor ve biseyler degisiyor yani davranislari degisiyor siz cok evhamli geldiniz bana madem bukadar gelisimi iyi olan bir cocuk sadece kelimeleri tekrar ediyor ve donuyor diye bukadar asiri tepki vermeniz normalmi? Cocuklar bazen bazi seyelre takilabilir bunlari takinti olarak adalndirmayin huyu odur benim bebegim 17 aylik onun bile hep ayni olsun istedigi seyler var hep ayni hareketleri var bukadar abaratmayin su otizim meselesine bence cocukta bisey yok

yanliz birebir ayni.
ben yazdim sandim mesaji.tabi soylerim.
ayni hala vuuu diyor.

Otuzm falan degil bence. Kafanizdan onu atin ama cocuk konusunda uzman bir psikologla mutlaka gorusun ( bakin pedagog degil cunku pedagog yok turkiyede. Cocuk gelisimi uzmanlari bu ara kendilerini pedagog olarak lanse ediyor) kizimin da takintilari var ama bu kisilik ozelligi ... ilgi cekme istegi olabilir. Bakicisyla biseyler yasamis olabilir vs vs vs. Lutfen sakin olun.

Bir de yapmayin lutfen o supurgeden korkma vs olabilir yani. Size cok dogal gelen seyler cocuk icin cok yeni. İnanilmaz gurultulu bir alet. Benim oglum da asansorden korkuyor. Acik kapilardan korkuyor. Bildiginiz kapi acikken uyuyamiyor. Cok fazla irdelemeyin. Yasin getirisi. Beyin gelisimi algi gelisimi bazen yokus yukari cikar gibi degil 3 4 basamak cikar gibi birden gelisiyor. Kizim bu ara kekelemeye basladi mesela. Daha dogrusu dogru kelimeyi bulabilmek icin çok düşünüyor bekliyor bazi kelimeleri tekrar ediyor. Biliyorum ki dili dusuncelerine yetisemiyor o nedenle boyle. İcinizi rahatlatin uzmana goturun ama kendinizi harap etmeyin.

bir dr a goturun tabi ama bana normal geldi hareketleri bazen benim kizimda yapar
bizimkine obsesif halasi kirliyi pisi asiri tepkili ogrettiginden elleri kirlenince yikayana kadar ellerim kirli diyip duruyo mesela
supurgeden gecen haftaya kadar korkuyodu
cani skilinca kendi etrafinda done done sans edip guluyo egleniyo cunku
haliya yatar halida yuvarlanir
damadimiz otistik cocuk egitmeni bu hareketlerin hepsini tabi onun yanindada yapiyor bende sizin gibi takilarak soylemesini sormustum ozaman bana mimikler cok onemli mimiklerini kullaniyor don bir surat ifadesiyle gox temasi kurmadan saga sola sallanmasi falan lazim dedi
bence cocugunuzda bir sey yok rahat olun ama gosterinde tabi dr a

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…