Kızımızın ismine herkes tepki veriyor

Selam Kızlar,

Hem benim hem de eşimin bekarken sevdiğimiz isim vardı Maria evlenince böyle olduğunu öğrendiğimizde çok sevinmiştik. Bizde doğacak olan kızımıza Maria Neva ismini vermek istiyoruz. Fakat hem aileler hem arkadaş ve toplum demediğini bırakmadı. Yabancı ismi siz yabancı mısınız vs vs.
Bu konulara çok takılmıyoruz ama ileride kızımız için sorun olma endişesi var içimizde.

Sizin düşünceniz nedir?
Kafanıza takmayın, ben yurtdışında yaşıyorum çok değişik eşimle bir isimbulduk bitane de başka mesela Stella :) veya lila olsun. Hamile değilim hayallerimiz var elbet ama insanlara anlatınca değişik bakıyolar anlatmayın sadece yapın. Bukadar 🤷🏻‍♀️ sorarlarsa Fatma koymaz Ayşe koyacağız de geç :)

Kendiniz ne isterseniz onu koyun tabii ki kimseyi takmayın ama benim fikrim maria çok demode, neva da çok özenti geliyor bana. Bu arada neva ismini muhafazakar kesim de çok kullanıyor. İlerde çocuğunuz bi ortamda ismim maria neva dediğinde arkasından aslında kesin Meryem özentilikten böyle söylüyor demeleri çok olası. Kararınıza saygı duymakla beraber seçimlerinizi hiç beğenmedim 👎

ben de kızımın adını leon koyucam
gercekten dünyada bir tane kiz var midir acaba anlami aslan, güçlü, kuvvetli olan bir erkek ismi taşıdığına mutlu olsun?
dogmamis kızıniza gareziniz ne?
ille Türkyılmaz soyadimizla* uyumsuz özenti bir isim koymaya hevesliyim diyorsaniz mathilda koyun. yine benzer film cagrisimi yapıyor, anlami da leon'a benzer. ya da yeni nesil lea mea oyle uyduruk bir isim koyun bin kat iyi.

*eşiniz yabanci mi diye profilinizi gezdim oglunuzun adi Selim'miş 😅 selimin kiz kardesi Leon olur mu cidden?

gercekten dünyada bir tane kiz var midir acaba anlami aslan, güçlü, kuvvetli olan bir erkek ismi taşıdığına mutlu olsun?
ille Türkyılmaz soyadimizla* uyumsuz özenti bir isim koymaya hevesliyim diyorsaniz mathilda koyun. yine benzer film cagrisimi yapıyor, anlami da leon'a benzer. ya da yeni nesil lea mea oyle uyduruk bir isim koyun bin kat iyi.

*eşiniz yabanci mi diye profilinizi gezdim oglunuzun adi Selim'miş 😅 selimin kiz kardesi Leon olur mu cidden?
ayyyy yengeçim şaka yapmıştım. uzun zamandır ‘leon’ marka araba almaya çalışıyorduk. o yüzden öylesine yazılmış bir mesajdı anlamını düşünmedim bile🤣🤣 seni bu kadar düşündürdüğüm için çok üzgünüm 🫶🫶

Kiz versiyonu Leoni/Leonie.
Benim arkadaşımin kizinin ismi Luana. Arnavutca Aslan demekmiş.
Baya yaygin aslında.

Şuanda en popüler kiz ismi Emilia/Emily ve ikinci sirada Sophie
Erkeklerde Noah (hz. Nuh), Emilio ve Elias (Ilyas)
Bu isimlerden bana bile gina geldi.
Benim oğlumun kreşinde sirf bu isimler mevcut. Araya bir iki Hanna, Emma ve Lena kaynamış ama gerisi Emilio, Emily, Emilia.
Gina geldi

ayyyy yengeçim şaka yapmıştım. uzun zamandır ‘leon’ marka araba almaya çalışıyorduk. o yüzden öylesine yazılmış bir mesajdı anlamını düşünmedim bile🤣🤣 seni bu kadar düşündürdüğüm için çok üzgünüm 🫶🫶
Ben de Selim'den sonra nasıl Leon dediydim matilda yapmaz dediydim püüü

Önceki konunuzu hatırladım. İsim de kararsızlık yaşamıştınız, Maria Neva ismi içinize sinmişti. Siz şimdiden bebeğinizin ismine karışmalarına göz yumarsanız, ileri de daha çok başka şeylere karışacaklar. Böyle durumlar da hemen hazır cevaplı olup sınır çizmeyi bilin ki ileride başınız ağrımasın.

Neva ismi benim de favorim bir yerde denk gelmiştim anne istediği ve benimsediği ismi koyması çok daha iyi oluyormuş detay veremiyorum konuyu tam hatırlayamadım ama bence güzel isim yani sen Ayşe, Zeynep de koysan ona da eski derler ama kime göre eski neye göre eski . Koy gitsin içinde kalmasın .

isim konduktan sonra evet elestirmenin yarari olmaz ama cidden kötü olan isim fikirlerinde aileyi sogutmanin gerekli olduğunu düşünüyorum ben Eki Görüntüle 3493220
cocuga yazık
Bir kitapta okumuştum,Sarp Kaya, Yalçın Dağ, Munevver Aydın gibi kombin olusturacak isimlerden acının diyordu. Munevver kalmadı da oradakı ornek buydu. Onu da gectik şimdi, cocuk benim malım, adı öp öz malım aşamasına geçildi:)

Kafanıza takmayın, ben yurtdışında yaşıyorum çok değişik eşimle bir isimbulduk bitane de başka mesela Stella :) veya lila olsun. Hamile değilim hayallerimiz var elbet ama insanlara anlatınca değişik bakıyolar anlatmayın sadece yapın. Bukadar 🤷🏻‍♀️ sorarlarsa Fatma koymaz Ayşe koyacağız de geç :)
Stella boya markası değil mi o_O

X