Kızımın tek cocuk olması...

Öğretmenle bu sözden rahatsız olduğunuzu söylebilirsiniz. Evet tek çocuk ve tek kalacak yada kalmayacak bu onun yorum yapabileceği bir alan değil. Eğer davranışla ilgili bir sıkıntı varsa bunu size tarafsız bir şekilde söylemeli ve yönlendirmeli.

Tek çocuk olduğu için şımartılan çocuklar da var ama inatçılık direkt tek çocuk olmakla alakalıdır denilemez.
Kızım tek çocuk ama öğrenciyken öğretmenlerinden hiç şikayet almadım, aksine sakin uysal bir kızdı, tek çocuk olmanın ondaki tek olumsuz yanı diyebileceğimiz huyu babasının prensesi olarak büyüdüğünden nazlı ve canı tatlı olması, benimse kardeşlerim vardı ama görebileceğiniz en inatçı en haydut çocuklardan biriydim, rahmetli annem başta olmak üzere öğretmenlerim bile inadımdan ve haşarılığımdan şikayet ederdi.
Beni küçüklüğümden beri tanıyanlar da "Bu çocuk senin çocuğun mu? Senden böyle bir çocuk nasıl oldu?" diye takılırlar. Çok yaramazmışım Mune ben de. Ele avuca gelmez, otorite tanımaz, enerjisi tükenmez, her şeyi merak eder ve kendi deneyimlemek ister... Husky köpeği gibi çocukmuşum. Merakımdan kaç ölüm tehlikesi atlattım çocuklığımda saymakla bitiremem. Oğlum ise aksine temkinli bir çocuk, sorar, düşünür tartar. Ben hurra dal, ya batarız ya çıkarız. :)) O zamanların korkusuzluğuyla yaptıklarım şimdi aklıma gelince panik atağım tutacak gibi oluyor. :)) Biraz da çocuğun yapısından evet.

Öğretmen diyelim ki haklı (ki kendim tek çocuğum haklı olabileceğini de düşünüyorum gayet.) e napalım yani o zaman huyu bu deyip geçeceksiniz öğretmene de. Konunun paylaşmamak, önceliği başkasına vermemek vs olduğunu düşünerek yazıyorum bunu da.

İki kızım var, biri 1 biri 8 yaşında. O kadar seneden sonra kardeşinin olması kızıma ekstra hiçbir şey katmadı yani. Elimde resmen iki tane tek çocuk var gibi oldu bizde.

Selam kızlar acaip sinirlendim kızım anasınıfına gidiyor kızımın bazen aksi inatları yuzunden öretmenimiz bunu kızımın tek çocuk olmasına bağlıyor her seferınde kızımla ılgili bir davranış bozukluğu üzerine bir durum yaşandığı zaman öğretmen tek çocuk ya ondan diyip duruyor bu da bana onun yapmış olduğu incitici ve kırıcı bir durum yaklaşımı oluyor. Sizce de bu böylemidir. Siz ne düşünürdünüz.?
Öğretmeniniz haddini aşarak saçmalamış. Çocuğun huyu öyleyde bunun kardeşle ne ilgisi okacak. Her çocuk kendine özeldir

Selam kızlar acaip sinirlendim kızım anasınıfına gidiyor kızımın bazen aksi inatları yuzunden öretmenimiz bunu kızımın tek çocuk olmasına bağlıyor her seferınde kızımla ılgili bir davranış bozukluğu üzerine bir durum yaşandığı zaman öğretmen tek çocuk ya ondan diyip duruyor bu da bana onun yapmış olduğu incitici ve kırıcı bir durum yaklaşımı oluyor. Sizce de bu böylemidir. Siz ne düşünürdünüz.?
Ne alaka tek çocuklukla. Arkadaşımın 3 çocuğu var. Ortanca olanı keçi gibi inat. Çocuğun kişiliği o.

Back