Kızımın tek cocuk olması...

ilaydaNur87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
229
-200
28
Selam kızlar acaip sinirlendim kızım anasınıfına gidiyor kızımın bazen aksi inatları yuzunden öretmenimiz bunu kızımın tek çocuk olmasına bağlıyor her seferınde kızımla ılgili bir davranış bozukluğu üzerine bir durum yaşandığı zaman öğretmen tek çocuk ya ondan diyip duruyor bu da bana onun yapmış olduğu incitici ve kırıcı bir durum yaklaşımı oluyor. Sizce de bu böylemidir. Siz ne düşünürdünüz.?

Belkide tek olduğu için şımarttığınızı düşünmüş olabilir. Açıkça konuşun öğretmenle rahatsızsaniz belirtin bunu.

Valla benim iki kizim var.
Buyuk kizim inadiyla daglari delebilir, tek cocuk olmasıyla alakasi yok.
Ben tek cocugum, bende inadimdir ama iki cocuklu oluncada inatci olabilirler.

Ama simarttiysaniz ona birsey diyemem. Tabiki öğretmenin bu uyarısı karsisinda ne demek istiyorsunuz diye acik acik konusun, bir ogretmen cocugu etiketlememeli.

Oğlum tek çocuk, değil şikayet almak, anasınıfından itibaren hep övgüyle anılmakta. Gerek derslerdeki başarısı, gerek terbiyesi ile örnek öğrenci diye gösterilen bir çocuk.

Bu biraz çocuktan, biraz da yetiştirmeyle alakalı. Tek çocuk olan akranlarını da görüyorum, anne ve babalarını da tanıyorum. Şımartırsanız, şımarır, sınır çizmezseniz sınır bilmez, uyarıp öğretmezseniz terbiye kazanmaz. Her yardım talebini karşılarsanız yaptıklarının sorumluluğunu almaz, odasını, yatağını, çantasını hep siz toplar, ev içinde çeşitli sorumluluklar vermezseniz, görev bilinci gelişmez.

Çocuklar, ailelerinin aynalarıdır. Tamamen tek çocuk olmasına bağlı değil ama tek çocuğuna nasıl davranacağını bilmeyen ve sınır çizmeyen çok anne baba var. Öğretmen bundan yola çıkarak öyle söylemiştir.

Selam kızlar acaip sinirlendim kızım anasınıfına gidiyor kızımın bazen aksi inatları yuzunden öretmenimiz bunu kızımın tek çocuk olmasına bağlıyor her seferınde kızımla ılgili bir davranış bozukluğu üzerine bir durum yaşandığı zaman öğretmen tek çocuk ya ondan diyip duruyor bu da bana onun yapmış olduğu incitici ve kırıcı bir durum yaklaşımı oluyor. Sizce de bu böylemidir. Siz ne düşünürdünüz.?

Belkide tek olduğu için şımarttığınızı düşünmüş olabilir. Açıkça konuşun öğretmenle rahatsızsaniz belirtin bunu.
Şımartıldığının o da farkında elbet ama direk tek çocuk diyip kesip atması benim damarıma bastı her konu içerisinde bunu aksettırmesi bana karşı telafuz etmesi gerektirmiyor ki ve aynı lafı sürekli tekrar etmesi nedir yani söyledim ama konuyu değiştiriyor. Zaten

Ben çok kardeşli bi ailedeyim tek çocuk değilim kimse de şımartmadı ama şımarık aksi huysuz ve yaramaz bi çocuktum. Lisede bi kere sen tek çocuk musun diye sormuştu öğretmenim. Onunla alakası yok huyu öyle. Belki bi uzman desteği alabilirsiniz sürekli huzur bozup ortamda çıkıntıysa

Tek çocukta olsa 8 çocukta olsa şımarık olan şımarık oluyor bence bunun çocuk sayısıyla bir alakası yok . Bu söylemler sizi rahatsız ettiyse üslubunuzu beğenmiyorum yorum yaparken daha mantık çerçevesinde yapıcı yorumlar yapmasını rica edebilirsiniz.

Bazi tek cocugu olanlar asiri simartabiliyor, her halinden tek cocuk oldugu belli oluuor.
O yüzden demis olabilir.

Öğretmeniniz bilinçsiz ve cahil biri. Bu dönemde öğretmen profili ve kalitesi iyice yerlerde zaten, başımızdakiler böyle olmasını istedi böyle oldu. Bu zihniyetle yeni nesiller yetiştiriyorlar bir de, Batı ve Güney Avrupa ülkelerinde herkes tek çocuk, orada söylesin bakalım bir öğretmen bunu veliye ne oluyor. Hadsizlikten başka bir şey değil

Bende P Patlayansekerr e katılıyorum . Çocuğunuza sokak ağzıyla bir yorumda bulunması normal değil o eğitimini almış bir profesyonel (şüpheli) eğer çocukta bir problem gördüyse bunun daha mantıkı bir sebebini sunarak size yapmanız gerekenleri söylemek zorunda diye düşünüyorum . Size hiç çekinmeden bu yorumları yapsn kişi çocuğa siz yokken neler diyor kim bilir . Çocuklsr psikolojik olarak böyle söylemlerden çok etkilenirler ve belki de daha da asi olmasına sebep oluyor bu ayrıştırmaktır görüşün gerekirse müdüre iletin

Öğretmeniniz bilinçsiz ve cahil biri. Bu dönemde öğretmen profili ve kalitesi iyice yerlerde zaten, başımızdakiler böyle olmasını istedi böyle oldu. Bu zihniyetle yeni nesiller yetiştiriyorlar bir de, Batı ve Güney Avrupa ülkelerinde herkes tek çocuk, orada söylesin bakalım bir öğretmen bunu veliye ne oluyor. Hadsizlikten başka bir şey değil

++++
Cahil ve bilincsiz bir ogretmen, ne yapilir bilemedim sacmalama sus derseniz cocuga dusman olur.

Çocuğunuz ne yapıyor ki davranışları çok mu kötü bu kadar abartacak neyi var?
Yada gerçekten çok mu üstüne düşüyorsunuz?

Çokta haksız sayılmaz bence tek çocuklu aileler genelde çocuğun üstüne çok fazla düştüğü her istediği yapıldığı için çocukta inatlaşma daha fazla
Kardeş olunca ister istemez çocuğun her istediği olmuyor çocuk eşyalarını paylaşmak zorunda kalıyor
Habil misin kabil mi diye bir söz var. Hatırlatırım size.

Bazen kardeş olduğunda bu davranışlar sönmeye başlayabiliyor ama her çocukta aynı değildir süreç.
Öğretmenle açıkca konuşun, tek çocuk olmasından kaynaklıysa bile yol göstersin size. Yani "tek çocuk ya ondan böyle " deyip kenara çekilemez. "tek çocuk olmasından kaynaklı sizin şu şu davranışlarınız, çok fazla ilginiz, çok fazla özgür alan sunmanız bunlara bunlara yol açmış" gibi... O zaman herkes mecbur çocuk mu doğurmalı.:KK76:

Neden böyle bilmiyorum ama tek çocuğu olan bazı insanlar bunu 2 çocuklu olanlara yapıyorlar bazen de böyle tam tersi çok anlamsız.

Tek çocuk olduğu için şımartılan çocuklar da var ama inatçılık direkt tek çocuk olmakla alakalıdır denilemez.
Kızım tek çocuk ama öğrenciyken öğretmenlerinden hiç şikayet almadım, aksine sakin uysal bir kızdı, tek çocuk olmanın ondaki tek olumsuz yanı diyebileceğimiz huyu babasının prensesi olarak büyüdüğünden nazlı ve canı tatlı olması, benimse kardeşlerim vardı ama görebileceğiniz en inatçı en haydut çocuklardan biriydim, rahmetli annem başta olmak üzere öğretmenlerim bile inadımdan ve haşarılığımdan şikayet ederdi.

Büyük kızım 9 yaşında küçüğü 1 yaşına girmek üzere.ilk kızım kardeşi doğana kadar çok uslu sakin bı çocuktu.kardesi doğduğundan beri kanser ediyo beni😂okulda falan iyi aynı ama evde bize kan kusturuyor.buyudu diye mi yoksa kardeşinden dolayı mı bilmiyorum.kardes olmayınca biraz bencil olabiliyorlar kızımda yoktu ama bazı çocuklarda oluyor.onun sebebi tamamen aileye bağlı.

Back