Kizimin takıntıları

Umarim bizimki de bir gun gecer.

Otizim konusunda belli basli bilgi verirmisiniz. Sarki nakaratlari tekerlemeler surekli surekli soyluyor bos kaldigi zamanlar. Bide bu bi kac takintisi var onun disinda gozlemledigim birseyi yok kizimin Allaha sukur

Otizim konusunda belli basli bilgi verirmisiniz. Sarki nakaratlari tekerlemeler surekli surekli soyluyor bos kaldigi zamanlar. Bide bu bi kac takintisi var onun disinda gozlemledigim birseyi yok kizimin Allaha sukur

İnanın bu cok hassas bir konu ve cok farklı formları var. Tanısını zaten psikiyatrlar koyabiliyor psikolog da yeterli değil. Ancak belli başlı cümleleri sürekli tekrar etme alakasız yerlerde de söyleme durumu belirtilerinden biri. Birkaç bildiğim belirtisi daha; sizinle veya başkalarıyla göz teması kuruyor mu, seslendiğinizde bakıyor mu, örn kumandayı uzatır mısın dediğinizde duymamazlıktan geliyor mu yani komutlarınızı yok sayıyor mu yoksa yerine getiriyor mu, yaşıtlarıyla uyumlu mu yaşına uygun davranışlar sergiliyor mu gibi birçok değerlendirme kriteri var. Bir tanesi de otizm tanısı koymaya yetmiyor zaten. O yüzden ben sadece tekrarlama kısmına takıldım ve ne olur ne olmaz uzmana göstermeniz taraftarıyım. Birçok hastalıkta erken tanı gerçekten hayat kurtarıyor. Belki de hiçbirşeyi yok o zamna da kafanız rahatlamış olacak öyle düşünün.

Otizm iletisim problemidir.bence kiziniz otizm degil kizinizin takintilari varsa okb yada dehb olabilir bi uzmana danisin.bu arada esimin yigeni suan 7 yasinda o da surekli sarki soyler cok konusur cok hareketlidir derslerinde de cok basarili bir cocuk.

Benim kizim da öyle. 4,5 yasinda ve ic camasirindan rahatsiz oluyor. Dar diyor cikariyor, bi beden büyük, genis olsnlari giyince sorun yok. Gece yatarken cok rahatsiz oluyor, cocugun rahati icin giydirmiyorum. Galiba dönemsel bir durum. Sürekli poposuna eli gidiyorsa parazit, kasinti olabilir. Öyle bi durum yoksa, yumusatici kullaniyorsan camasirlara onu kullanmayi birak, bana alerji, kasinti yaptigini anladigimdan beri kullanmiyorum. Ben daha cok dönemsel oldugunu düsünüyorum, birakir zamanla.

Birebir bnm çocukları anlatmşsınz oğlum 3 yaşındyken kız kardeşi doğdu sakin mutlu çocuk gtti hırçın biri geldi seviyo gbi yapıp sinirle düşürüyo bizim sözümüzü dinleme yok pekiştireçlerde fayda etmiyo diğer çocuklra karşı da hırçınlaştı parkta bahçede fln.bide avm de kalablık yerlrde bile kafasına göre basıp gdyo peşinden koşturuyoruz.bnm oğlum dışardan müdahele ile öğrenmkten nefret ediyo kendi canı isterse ilgsini çekerse keşfederk yapmya çalışıyo mesela bisikletin pedalına asla bastıramadık gösterirken dinlemiyo bile.ya da bunun gbi şeyler tek hayatı harfler ve rakamlar tabak çatal kaşıkla bile 3 basamklı sayılar yapıyo ya da tv de gördgünü yazıyo bnm kusasım geldi evde tüm oyunckları rakam ve harfli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…