Kizimin takıntıları

Belki de gerçekten rahatsız oluyordur. Mesela ben de boğazlı kazaklara aynı tepkiyi verirmişim. Boğazlı kazak asla giymez boynuma hiç bir şey sarmazmışım. Kilot giymek de çok zorunlu bir durum değil aslında bir dayatma. Bir doktora danışın bence de. Bir çok insan kilot ve sütyen kullanmaz mesela sırf rahatsız oldukları için.

Disleksi konusunda bende muzdaribim henuz doktora goturmedik ama en yakin zamanda goturcez bazi harfleri soyleyemiyir peltek konustigu harfler var. Bazi kelimeleri 5 yasinda olmasina ragmen soyleyemiyor yada kelimenin sonunundaki harflerin yerlerini degistirerek söylüyor. Dehb nedir bilmiyorum. Takinti olarak ta tirnak yeme takintisi var oyle yemiski dun acisindan agladi. Aslinda sakin bir kizim var ama takintilari ve cok konusuyor olmasi beni yıpratıyor uzuyor. Cok konusuyor oyle ki konusmadigi zamanlar tekerleme yada sarki nakaratlarini tekrar tekrar söylüyor

Ben bir dönem psikolojik danışmanlık kurumunda çalıştım. Çoğunluğu çocuk danışanlardan oluşan bir klinikti. Cok fazla vaka görme imkanım oldu(psikolog değilim farklı bir pozisyonda çalıştım) sürekli tekrarlama, nakarat tekerleme söyleme,bunlar bazen otizm göstergesi de kabul ediliyor. Sorduğunuz çok başka birşey ama bu cümlenizi görünce yazmadan duramadım. Çünkü aileler kesinlikle bu durumdan şüphe dahi etmiyorlar yani benim gördüklerim öyleydi en azından. Bence ne olur ne olmaz mutlaka bir uzmana danışmanız gerekiyor.

Arkadaslar merhaba. Ufak bir problemim var. Benim 5 yasinda kizim var ve son 3 aydir elini durmadan poposuna goturuyor. Diyorki anne kilodum sıkısıyor araya :) ama bu durum oyle bir hl aldiki eli surekli poposunda ve ne yazik ki ön tarafi da sıkısıyormus.
Takintisi artarak devam ediyor. Her markanin farkli kilodundan aldim. Belki kaliplari degisiktir diye ama ne yazikki git gite takintisi artiyir. Toplum icinde de eli surekli orasinda video ceksem foto ceksem bi izliyorum yine o sekilde elleri hep arkasinda yada onunda cekistiriyor. Napmaliyim bu durumda. Benim gibi bu sekilde yasayan ve kirtulan arkadaslar varsa ltf. :KK43:
Belki bağırsak paraziti olabilir diye geldi benim aklıma, bu yüzden sürekli kaşınıyor olabilir

Arkadaslar merhaba. Ufak bir problemim var. Benim 5 yasinda kizim var ve son 3 aydir elini durmadan poposuna goturuyor. Diyorki anne kilodum sıkısıyor araya :) ama bu durum oyle bir hl aldiki eli surekli poposunda ve ne yazik ki ön tarafi da sıkısıyormus.
Takintisi artarak devam ediyor. Her markanin farkli kilodundan aldim. Belki kaliplari degisiktir diye ama ne yazikki git gite takintisi artiyir. Toplum icinde de eli surekli orasinda video ceksem foto ceksem bi izliyorum yine o sekilde elleri hep arkasinda yada onunda cekistiriyor. Napmaliyim bu durumda. Benim gibi bu sekilde yasayan ve kirtulan arkadaslar varsa ltf. :KK43:

Benim kızım 4 yaşında. O da sürekli külotunu aşağı çekiştiriyor. Ben de slip külot aldım olmadı. Paçalı aldım, ince penye aldım, kalın pamuklu aldım olmadı. Ne giyerse giysin ara ara külotunu aşağı çekiştiriyor. Sebebini anlamadım. Ama müdahale etmiyorum. Demek ki rahatsız oluyor. Sürekli eli orada değil ama mesela ara ara yapıyor. Sizin durum da böyle mi bilmiyorum. Geçer sanırım zamanla.

Yok asla yanlis anlamıyorum malesef hareketleri normal degil 4 yaşında teşhis koyuldu suan 8 yaşında sabırlı olmaya çalışıyoruz cok zor ama dehb den daha zor olanı disleksi olması o bizi daha da yoruyor 3 sınıfa geçti okuma yazmayı yeni yeni çözüyoruz onuda özel eğitim le devlet desteği ile
Ben de bi soru soracagim cocugunuzun bebeklik donemi nasildi yani uykusu konisma gelisimi falan benim oglum ara ara degisik hareketler yapiyor bazen kulagina vurmak gibi onun disinda gelisimi uygun ilerliyor bu arada oglun daha 21 aylik 2 yasini bekliyorum pedagoga goturmek icin

Aynısını yaşadım.sürekli çekiştiriyordu.Bir de sürekli her kıyafet için sıkıyor deyip aşağılara çekiyordu poposu görünecek kadar.Büyüdükçe geçti.Ama ara ara tikleri oldu.Hala da oluyor..Ben okb den şüphelendim..Bazı takıntıları da oluyor çünkü ara ara.Psikiyatriste götürdüm,normal görünüyor..İstersen bi nörolaga götür gene de için rahat etsin dedi.Şu an on yaşında.Külot çekiştirmeyi üç dört yaşlarında yapıyordu.Aslında rahatsız eden bir şey yok, psikolojik bir durum ..

Ben de bi soru soracagim cocugunuzun bebeklik donemi nasildi yani uykusu konisma gelisimi falan benim oglum ara ara degisik hareketler yapiyor bazen kulagina vurmak gibi onun disinda gelisimi uygun ilerliyor bu arada oglun daha 21 aylik 2 yasini bekliyorum pedagoga goturmek icin

Bebeklik dönemi cok rahat bi çocuktu 1 yaşında yürüdü konuşmaya başladı 1.5 yasında cümle kuruyordu hatta o kadar güzel konuşuyorduki her gören hayran oluyordu konusumasina söyleyemediği kelime kuramadigi cumle yoktu gelişimi cok güzeldi hatta cok sakin bi bebek bi çocuktu oğlumun davranışları kardeşinin doğumu ile başladı 3 yaşında idi bi kız kardeşi oldu tum ilgi onun üstünde olmasına rağmen çokta kabullenmek istemedi kardeşini tam 1 sene boyunca hep icine atti bu durumu sonradan tam bir patlama yaşadı 4 yasinda kardeşi yürümeye başlayınca çocuk her ayağa kalktığında düşürdü vurdu hareketleri hic eskisi gibi olmadı o sakin çocuk gitti resmen onun yerine sinirlı kavgacı bi çocuk geldi

temizliğini tam yapamıyor olabilir mi?
bu durumu da başka şekilde ifade ediyor olabilir.
bana pek takıntı gibi gelmedi.

Bebeklik dönemi cok rahat bi çocuktu 1 yaşında yürüdü konuşmaya başladı 1.5 yasında cümle kuruyordu hatta o kadar güzel konuşuyorduki her gören hayran oluyordu konusumasina söyleyemediği kelime kuramadigi cumle yoktu gelişimi cok güzeldi hatta cok sakin bi bebek bi çocuktu oğlumun davranışları kardeşinin doğumu ile başladı 3 yaşında idi bi kız kardeşi oldu tum ilgi onun üstünde olmasına rağmen çokta kabullenmek istemedi kardeşini tam 1 sene boyunca hep icine atti bu durumu sonradan tam bir patlama yaşadı 4 yasinda kardeşi yürümeye başlayınca çocuk her ayağa kalktığında düşürdü vurdu hareketleri hic eskisi gibi olmadı o sakin çocuk gitti resmen onun yerine sinirlı kavgacı bi çocuk geldi
Dehb olan cocuklarda iletisim sorunu yasandigini ve konusma problemleri oldugunu duymustum.benim oglum cok hareketli ama gelisimi normal bu degisik hareketleri disinda ben okbliyim ve bana cekmesin diye hep dua ediyorum.bazen keske hic evlenip de cocuk sahibi olmasaydim bile diyorum.

Merhaba dilerseniz bi çocuk psikiyatrisitine goturebilirsiniz en iyi teşhisi onlar koyar ama 3 yaş icin erken olabilir ben oğlumu 4 yaşında iken anasınıfına vermiştim oglum sınıfa uyum saglayamadi oturulması gereken yerde kalktı oyun oynanacağı zaman oturdu 2 3 hafta gitti zaten gitmek istemedi öğretmende saolsun hic ilgilenmedi oğlum icin şuursuz hareketleri var demişti hic unutmam o zaman zaten okuldan aldim bize ve kardeşine cok vurma huyuda vardi bu gibi sebeplerden dolayı goturdum. o zamanlarda benim oglum cok konuşmazdı ama hareketli ve sakardı
Ya kardeşim var kızımın 1 yasında onada çok zarar veriyor ama kiskandigindan diye düşünüyorum inatçı bir cocuk 1 yildir gece kalkıp sebepsiz ağlamalari git git diye bagirmalari oluyor ama girdiği ortamda çocuklara uyum sağlıyor düzgün konusuyor ama geç oturdu geç yürüdü halada düşüyor hayirdan anlamıyor güzellikte anlatsam kabul etmiyor onu o an sadece kendi istediği Oo an olsun istiyor bağıra bağıra ağlıyor yaptırmak için

Dehb olan cocuklarda iletisim sorunu yasandigini ve konusma problemleri oldugunu duymustum.benim oglum cok hareketli ama gelisimi normal bu degisik hareketleri disinda ben okbliyim ve bana cekmesin diye hep dua ediyorum.bazen keske hic evlenip de cocuk sahibi olmasaydim bile diyorum.
Dehb li çocuklarda iletişim ve konuşma bozukluğu olmaz sadece cok fazla hareketlilerdir cok konuşurlar sakarlardir odaklanamazlar konuşma ve iletişim bozukluğunda genelde atipik otizm tanısı alır oda eğitimle konuşma ve iletişim problemi çözülür

Kaşıntı vs olabilir ya da kendi cinsiyetinin farkına varıyor olabilir geçmezse pedagogtan yardım alırsınız

Aynen benim kızımı anlatmissin 3 yasında kızım kardeşi 1 yasında sürekli zarar veriyor severken bile sinirli agrasif geceleri kalkip ağlıyor bir çok doktora göturdum sorun yok dendi ama 1 buçuk yıldır boyle özellikle gece sebepsiz aglamalari bagarmalari beni çok uzuyor defalarca uyanıyor yaninda mutlaka birini istiyor

Canım, görümcemin kızında da vardı oda çok rahatsızdı bu durumdan. Onunda bu yaşlarda başlamıştı. Ama kendiliğinden geçti. Siz boxer giydirmeye devam edin. Etkisini göreceksiniz. Rabbim hastalıklardan korusun

Dehb li çocuklarda iletişim ve konuşma bozukluğu olmaz sadece cok fazla hareketlilerdir cok konuşurlar sakarlardir odaklanamazlar konuşma ve iletişim bozukluğunda genelde atipik otizm tanısı alır oda eğitimle konuşma ve iletişim problemi çözülür
Kardesimin arkadasi tip okuyor o bana sadece otizmli cocuklar degil dehbli cocuklarda insanlarla iletisim zor kurarlar demisti.oglum soyledigim sarkilari bastan sona dinler arabalariyla da uzun sure oynar.insallah oyle bi durum olmaz ama varsa da pedagoga goturdukten sonra belli olacak hayirlisi hakkimizda bu arada cok tesekkur ederim bilgi verdiginiz icin.

Aynen benim kızımı anlatmissin 3 yasında kızım kardeşi 1 yasında sürekli zarar veriyor severken bile sinirli agrasif geceleri kalkip ağlıyor bir çok doktora göturdum sorun yok dendi ama 1 buçuk yıldır boyle özellikle gece sebepsiz aglamalari bagarmalari beni çok uzuyor defalarca uyanıyor yaninda mutlaka birini istiyor
Çocuk psikologuna götürmekte fayda var diye düşünüyorum ınanin sizede ona da faydası dokunacaktır diye düşünüyorum

Kardesimin arkadasi tip okuyor o bana sadece otizmli cocuklar degil dehbli cocuklarda insanlarla iletisim zor kurarlar demisti.oglum soyledigim sarkilari bastan sona dinler arabalariyla da uzun sure oynar.insallah oyle bi durum olmaz ama varsa da pedagoga goturdukten sonra belli olacak hayirlisi hakkimizda bu arada cok tesekkur ederim bilgi verdiginiz icin.
Ne demek ben tesekkur ederim dehb de iletişim problemi hic duymamistim ne kadar erken giderseniz o kadar iyi olur diye düşünüyorum suan kuzenimin çocuğuna atipik otizm tanısı konuldu özel eğitim görüyor ne kadar erken o kadar iyi ınsallah çocuğunuzun hic bir şeyi yoktur

Ne demek ben tesekkur ederim dehb de iletişim problemi hic duymamistim ne kadar erken giderseniz o kadar iyi olur diye düşünüyorum suan kuzenimin çocuğuna atipik otizm tanısı konuldu özel eğitim görüyor ne kadar erken o kadar iyi ınsallah çocuğunuzun hic bir şeyi yoktur
Cok haklisiniz erken tani o kadar onemliki.takintili olmaktan sikayet ediyorum ama diger annelere gore cok daha dikkatliyim yani bu durum bazn ise yariyor:)

Back
X