- 24 Haziran 2016
- 7.392
- 26.401
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Disleksi konusunda bende muzdaribim henuz doktora goturmedik ama en yakin zamanda goturcez bazi harfleri soyleyemiyir peltek konustigu harfler var. Bazi kelimeleri 5 yasinda olmasina ragmen soyleyemiyor yada kelimenin sonunundaki harflerin yerlerini degistirerek söylüyor. Dehb nedir bilmiyorum. Takinti olarak ta tirnak yeme takintisi var oyle yemiski dun acisindan agladi. Aslinda sakin bir kizim var ama takintilari ve cok konusuyor olmasi beni yıpratıyor uzuyor. Cok konusuyor oyle ki konusmadigi zamanlar tekerleme yada sarki nakaratlarini tekrar tekrar söylüyor
yorumu okurken ‘normal değil’ dedim içimden ama sonra anladım. ‘Normal’ kelimesini yanlış anlamazsınız umarım. Ama dehb’li çocuklar takıntılara çok müsaitler yapı olarak.
Konu sahibi; sizin kızınızda takıntı yapmış olabilir
Oğlunuz şuan kaç yaşında temizlik takıntıları için daha çok küçük degilmiKizinizin daha once takintilari varmiydi bu ilk takintisimi benim oglumun 3 yasindan beri surekli degisen takintilari var suan daki takintimiz surekli tuvalete gitmek gunde hic abartmiyorum 60 70 defa tuvalete gidiyor ondan once ellerini surekli yikiyordu surekli ellerim yapis yapis diyordu ayakkabi bagciklarini sikmak daha once ic çamaşırı degsimek her tuvaletten sonra, tişört değiştirmek su bile değse 3 4 ay geçiyor biri bitiyor biri basliyor benim oğlum dehb li ve disleksi si var
+1Kız çocukları içinde boxeer alabilirsin
Kardeşimde de vardı aynı takıntı zamanla geçmişti ama bilemiyorum siz yine de bir uzmana danışın.
Disleksi peltek konuşma veya telaffuz zorluğu değil ki... Açılımı özel öğrenme güçlüğüdür ve tanısı 7 yaş öncesinde konmaz.Disleksi konusunda bende muzdaribim henuz doktora goturmedik ama en yakin zamanda goturcez bazi harfleri soyleyemiyir peltek konustigu harfler var. Bazi kelimeleri 5 yasinda olmasina ragmen soyleyemiyor yada kelimenin sonunundaki harflerin yerlerini degistirerek söylüyor. Dehb nedir bilmiyorum. Takinti olarak ta tirnak yeme takintisi var oyle yemiski dun acisindan agladi. Aslinda sakin bir kizim var ama takintilari ve cok konusuyor olmasi beni yıpratıyor uzuyor. Cok konusuyor oyle ki konusmadigi zamanlar tekerleme yada sarki nakaratlarini tekrar tekrar söylüyor
Disleksi nedir? Çocuğum yok henüz ama benim böyle problemlerim var ve sebebini bilmiyorum hiç. Konusurken harflerin yerini degistiriyorum bazen. Yazarken de. Ama kesinlikle farkinda degilim. Kendimi bildim bileli böyleyim. 2 üni bitirdim hala böyleyim yaniDisleksi konusunda bende muzdaribim henuz doktora goturmedik ama en yakin zamanda goturcez bazi harfleri soyleyemiyir peltek konustigu harfler var. Bazi kelimeleri 5 yasinda olmasina ragmen soyleyemiyor yada kelimenin sonunundaki harflerin yerlerini degistirerek söylüyor. Dehb nedir bilmiyorum. Takinti olarak ta tirnak yeme takintisi var oyle yemiski dun acisindan agladi. Aslinda sakin bir kizim var ama takintilari ve cok konusuyor olmasi beni yıpratıyor uzuyor. Cok konusuyor oyle ki konusmadigi zamanlar tekerleme yada sarki nakaratlarini tekrar tekrar söylüyor
Disleksi nedir? Çocuğum yok henüz ama benim böyle problemlerim var ve sebebini bilmiyorum hiç. Konusurken harflerin yerini degistiriyorum bazen. Yazarken de. Ama kesinlikle farkinda degilim. Kendimi bildim bileli böyleyim. 2 üni bitirdim hala böyleyim yani
Hmm evet farkli imis Allah kolaylik versin. Pes etmeyin insallah düzelecektir zamanla. Benim kardesim direncli epilepsiydi ilgi ve tedaviyle o bile düzeldi. Iki yil evvel özel egitim sinifinda iken suan normal sinifa gidiyor ve tesekkür aldi son dönemde. Asla pea etmeyin bilincli anne cok önemli. Bendeki durum farkli ama benzer durumlar da var. Mesela harfleri de ters yazdigim oluyor. Eşim cok sasiriyor bu halime. Öğretmenlerim düzeltemedi ugrassalar da. Mesela A harfini tepesi asagi yazarim ve okurken onu ters yazdigimi da farketmem. Bir de kendi alfabem var. Kimse anlamaz yazdigimi onla yazarsam. Taa 2. Siniftan beri özel seylerimi o alfabe ile yaziyorum. Baska sorunum olmadigi icin okulda basariliydim hep.Sizin pek disleksi olduğunuzu düşünmüyorum masallah 2 üniversite bitirmişsiniz sizinki daha farkli bisey olabilir disleksi=özgül öğrenme güçlüğü kendi oğlundan bahsedeyim kesinlikle ders yapmak istemez dersin başına oturamazsınız okula gitmek istemez 1 harfi öğretmek bile ona cok zordur ben aylarca uğraştım bugun öğrenir yarin unutur ters yazar ters okur suan ters okuma yi cok şükür tamamen bıraktı ama hala ters yazdığı harfler ve sayılar var hala öğrenemediği harfler var 8 yaşında ve 3 .sınıfa geçti ders yapmak tamamen eziyet onlar icin cunku anlayamıyor beyinde ayna görüntüsü olusuyormus dun bugun yarin kavramlarını tam oturtamadı hala zekası normal veya normal üstü insanlarda görünür bazen günlük yaşamını bile etkiliyor mesela tuvaletten sonra ellerini yıkamaz tuvaletten once ellerini yıkar