Kizimin takıntıları

Cocuk mikrop kapmıs olabilir ve kasıntı yapar doktora goturun oda bunu camasırım sıkısıyo gibi algılayabılır gecmis olsun.

Disleksi konusunda bende muzdaribim henuz doktora goturmedik ama en yakin zamanda goturcez bazi harfleri soyleyemiyir peltek konustigu harfler var. Bazi kelimeleri 5 yasinda olmasina ragmen soyleyemiyor yada kelimenin sonunundaki harflerin yerlerini degistirerek söylüyor. Dehb nedir bilmiyorum. Takinti olarak ta tirnak yeme takintisi var oyle yemiski dun acisindan agladi. Aslinda sakin bir kizim var ama takintilari ve cok konusuyor olmasi beni yıpratıyor uzuyor. Cok konusuyor oyle ki konusmadigi zamanlar tekerleme yada sarki nakaratlarini tekrar tekrar söylüyor

Dehb dikkat eksikliği ve hiperaktivite demek cok konuşma hareketli olma sakarlık belli başlı özellileri

yorumu okurken ‘normal değil’ dedim içimden ama sonra anladım. ‘Normal’ kelimesini yanlış anlamazsınız umarım. Ama dehb’li çocuklar takıntılara çok müsaitler yapı olarak.

Konu sahibi; sizin kızınızda takıntı yapmış olabilir

Yok asla yanlis anlamıyorum malesef hareketleri normal degil 4 yaşında teşhis koyuldu suan 8 yaşında sabırlı olmaya çalışıyoruz cok zor ama dehb den daha zor olanı disleksi olması o bizi daha da yoruyor 3 sınıfa geçti okuma yazmayı yeni yeni çözüyoruz onuda özel eğitim le devlet desteği ile

• Beğen
Reactions: KV_
Kizinizin daha once takintilari varmiydi bu ilk takintisimi benim oglumun 3 yasindan beri surekli degisen takintilari var suan daki takintimiz surekli tuvalete gitmek gunde hic abartmiyorum 60 70 defa tuvalete gidiyor ondan once ellerini surekli yikiyordu surekli ellerim yapis yapis diyordu ayakkabi bagciklarini sikmak daha once ic çamaşırı degsimek her tuvaletten sonra, tişört değiştirmek su bile değse 3 4 ay geçiyor biri bitiyor biri basliyor benim oğlum dehb li ve disleksi si var
Oğlunuz şuan kaç yaşında temizlik takıntıları için daha çok küçük degilmi

Biz bı donem yogun olarak yaşadık eli hep ozel bolgesindeydi(önden)çocuk nefroloji çözdü. Meğerse böbreklerinde sknti varmış yavrum 6 yaşındaydı daha kum doktu:KK43: şimdi küçük kızım külottan çok rahatsz, oluyor sorunumuzu bir beden büyük boxer kullanarak çözdük.

Disleksi konusunda bende muzdaribim henuz doktora goturmedik ama en yakin zamanda goturcez bazi harfleri soyleyemiyir peltek konustigu harfler var. Bazi kelimeleri 5 yasinda olmasina ragmen soyleyemiyor yada kelimenin sonunundaki harflerin yerlerini degistirerek söylüyor. Dehb nedir bilmiyorum. Takinti olarak ta tirnak yeme takintisi var oyle yemiski dun acisindan agladi. Aslinda sakin bir kizim var ama takintilari ve cok konusuyor olmasi beni yıpratıyor uzuyor. Cok konusuyor oyle ki konusmadigi zamanlar tekerleme yada sarki nakaratlarini tekrar tekrar söylüyor
Disleksi peltek konuşma veya telaffuz zorluğu değil ki... Açılımı özel öğrenme güçlüğüdür ve tanısı 7 yaş öncesinde konmaz.

Arkadaşın kızı da öyle
Neden böyle yapıyorsun dedim
Kaşınıyor diyor
Takıntı sanırım
Ve aynı yaş
Böyle bir huyu yoktu
o_O

Şuan 8 yaşında ilk takıntısı 3 yasinda su bile damlasa tişört değiştirmekle basladi

Bu yas doneminde bu haller oluyor mu acaba? 5 yasindaki kizimda tuvalete gitme huyu basladi hep cisi var gibiymis. Dr a gittik enfeksiyon varmis hafif , ilac kullaniyor dilerim sadece enfeksiyondur:(

Benim kızımda 5 yaşında kilot gıymek istemiyor bazen evdeyken arada külotsuz geziyor kaşımıyor poposunu çözümü bi boy büyük külot aldım bide boxeer giydiriyorum daha rahat çok şükür geçti nadir kaşıyor poposunu inşallah siz de çözüm bulursunuz zor bi durum

Disleksi nedir? Çocuğum yok henüz ama benim böyle problemlerim var ve sebebini bilmiyorum hiç. Konusurken harflerin yerini degistiriyorum bazen. Yazarken de. Ama kesinlikle farkinda degilim. Kendimi bildim bileli böyleyim. 2 üni bitirdim hala böyleyim yani

İdrar yolu enfeksiyonu ya da havuz deniz gibi yerlerden mikrop kapan çocuklarda olabilir kaşıntı, dokunma ihtiyacı doktora götürün önce sağlık sorunu yoksa kendini keşfediyordur kızımda pek olmadı ama komşumun kızında olmuştu hatta o bu yaşlarda oraya buraya sürtünüp ter içinde kalıyordu. Zamanla geçti. Dikkatini çeken başka şeylere yönlendirdiler ve akışına bıraktılar.

Kısacık taytlar var sort gibi. Sanırım boxer 'ın kız versiyonuhatta atletli takım satılıyorlar olanlardan giydirin bir sure unutsun bu takıntısını

Parazit olabilir gercekten ve rahatsiz ediyodur.aliskanlik olarak dusunmeden once bi doktora goturun parazitmi diye

Boxer tarzi deneyin. Eğer birazcık toplu bir cocuksa külot gerçekten araya giriyordur. Bir de öyle gözlemleyin.

Disleksi nedir? Çocuğum yok henüz ama benim böyle problemlerim var ve sebebini bilmiyorum hiç. Konusurken harflerin yerini degistiriyorum bazen. Yazarken de. Ama kesinlikle farkinda degilim. Kendimi bildim bileli böyleyim. 2 üni bitirdim hala böyleyim yani

Sizin pek disleksi olduğunuzu düşünmüyorum masallah 2 üniversite bitirmişsiniz sizinki daha farkli bisey olabilir disleksi=özgül öğrenme güçlüğü kendi oğlundan bahsedeyim kesinlikle ders yapmak istemez dersin başına oturamazsınız okula gitmek istemez 1 harfi öğretmek bile ona cok zordur ben aylarca uğraştım bugun öğrenir yarin unutur ters yazar ters okur suan ters okuma yi cok şükür tamamen bıraktı ama hala ters yazdığı harfler ve sayılar var hala öğrenemediği harfler var 8 yaşında ve 3 .sınıfa geçti ders yapmak tamamen eziyet onlar icin cunku anlayamıyor beyinde ayna görüntüsü olusuyormus dun bugun yarin kavramlarını tam oturtamadı hala zekası normal veya normal üstü insanlarda görünür bazen günlük yaşamını bile etkiliyor mesela tuvaletten sonra ellerini yıkamaz tuvaletten once ellerini yıkar

Sizin pek disleksi olduğunuzu düşünmüyorum masallah 2 üniversite bitirmişsiniz sizinki daha farkli bisey olabilir disleksi=özgül öğrenme güçlüğü kendi oğlundan bahsedeyim kesinlikle ders yapmak istemez dersin başına oturamazsınız okula gitmek istemez 1 harfi öğretmek bile ona cok zordur ben aylarca uğraştım bugun öğrenir yarin unutur ters yazar ters okur suan ters okuma yi cok şükür tamamen bıraktı ama hala ters yazdığı harfler ve sayılar var hala öğrenemediği harfler var 8 yaşında ve 3 .sınıfa geçti ders yapmak tamamen eziyet onlar icin cunku anlayamıyor beyinde ayna görüntüsü olusuyormus dun bugun yarin kavramlarını tam oturtamadı hala zekası normal veya normal üstü insanlarda görünür bazen günlük yaşamını bile etkiliyor mesela tuvaletten sonra ellerini yıkamaz tuvaletten once ellerini yıkar
Hmm evet farkli imis Allah kolaylik versin. Pes etmeyin insallah düzelecektir zamanla. Benim kardesim direncli epilepsiydi ilgi ve tedaviyle o bile düzeldi. Iki yil evvel özel egitim sinifinda iken suan normal sinifa gidiyor ve tesekkür aldi son dönemde. Asla pea etmeyin bilincli anne cok önemli. Bendeki durum farkli ama benzer durumlar da var. Mesela harfleri de ters yazdigim oluyor. Eşim cok sasiriyor bu halime. Öğretmenlerim düzeltemedi ugrassalar da. Mesela A harfini tepesi asagi yazarim ve okurken onu ters yazdigimi da farketmem. Bir de kendi alfabem var. Kimse anlamaz yazdigimi onla yazarsam. Taa 2. Siniftan beri özel seylerimi o alfabe ile yaziyorum. Baska sorunum olmadigi icin okulda basariliydim hep.

Back
X